fbpx

Diktatura elite – Političari uopće ne stvaraju politiku

biznis

Za neke je to teorija zavjere, za druge je zavjera koja je zaživjela u praksi. Postoji financijska elita ovoga svijeta koja svojim umreženim korporacijama i lobistima određuje svjetsku politiku.

Britanski premijer u dva mandata Benjamin Disraeli je jednom rekao: “Svijetom vladaju drugi ljudi, a ne oni što ljudi misle da ih poznaju.”

Theodore Roosevelt, američki predsjednik od 1901. do 1909. godine, 1912. je rekao: “Iza vidljive vlade na prijestolju sjedi nevidljiva vlada u sjeni koje nije odana nijednom narodu i ne priznaje nikakvu odgovornost.”

Franklin D. Roosevelt, američki predsjednik od 1933. do 1945. godine, također je znao svoj okvir djelovanja: “Prava istina je da od dana Andrewa Jacksona (1829. – 1837.) neki dijelovi velikih financijskih centara dominiraju vladom.”

A ako pogledate tijek razvoja događaja do danas, onda ćete doći do zaključka da je to stvarno tako. Sociolog i ekonomist Thilo Bode  je to opisao u svojoj knjizi “Diktatura korporacija”, gdje daje zanimljiv uvid u cijelu ekonomsku politiku, koja se u konačnici svela na jednu politiku, onu moći krupnog kapitala.

Riječ je o super bogatoj eliti i mnoštvu njihovih slugu koji su stvorili mrežu međusobno povezanih korporacija koje dominiraju velikim dijelom svjetskog tržišta.

Dok su mala i srednja poduzeća pod punom ovlasti države, koja ih guši porezima i obvezama, zbog čega nemaju ni najmanju šansu da postanu ozbiljni konkurenti, korporacije upravljaju iz poreznih utočišta za pranje novca. Uz sve to, elita dominira financijskim tržištima koja dodatno mogu vršiti pritisak na vlade i parlamente.

U osnovi, navedeno pokazuje da je demokracija samo farsa. Možete odabrati različite stranke i političare, ali osim manjih razlika, šanse za promjenu su nikakve.

A ako se netko i otme kontroli, uslijedit će velika reakcija s neredima kontroliranim izvana, uložit će se napori za smjenu režima, slijedi nametanje sankcija i drugih kaznenih mjera.  Korporativni lobisti će vršiti pritisak na  vlade zemalja koje još uvijek drže u rukama da nešto poduzmu i da se uvede red i disciplina.
Ipak, ne treba gubiti nadu. Treći milenij je era u kojoj kolaju informacije i ljude je sve teže držati pod kontrolom.

Točno je i da ogroman protok nevažnih i lažnih informacija jednako tako služi da se ljutnja i bijes kanaliziraju u smjeru gdje neće škoditi interesima elite o kojoj su govorili Benjamin Disraeli, Theodore Roosevelt i Franklin D. Roosevelt. Dakle, ovo je područje u kojem se mora djelovati. Istovremeno treba davati svesrdnu i neupitnu podršku slobodnim zemljama koje se opiru ovom nakaradnom sustavu, slagali se s njihovom unutarnjom politikom ili ne. Naravno, sve dok tu svoju politiku ne nameću drugima, što do sada nije bio slučaj.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
88 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Teza o neizabranim oligarhijama koje upravljaju vladama iz sjene se ponavlja dovoljno dugo da postane istina. Čak ju je ponavljao i Vladimir Šeks nakon jednih izbora, razlika je samo u imenovanju. On je oligarhije nazvao gremijima.
U kontekstu priče o neizabranim vladarima je teško ne spomenuti onu Rotshildovu izjavu: dajte mi da stvaram novac i nije me briga tko će biti na vlasti.
Dobro je znati za sve to, dobro je znati tko i kako stvara novac, da postoje Trilaterala, Bilderberzi, masoni, iluminati, ali ako to uzmemo kao svoju mantru, onda je skoro izvjesno da ćemo završiti u apatiji, razočarenju, negdje duboko na dnu. Na same sebe ćemo gledati kao na robove, nemoćne pripadnike stada. Vjerojatno je to za mnoge olakšavajuće. Oslobađa ih odgovornosti za same sebe i svoju sudbinu, krivi su drugi.
Iz tog rakursa (elite određuju sve) se daju objasniti sve svjetske zavrzlame. Pa onda Švicarska nije najslobodnija zemlja, nego izbor elita. Elite biraju države koje će napredovati (i njihovo stanovništvo u standardu i bogatstvu) i one koje će uništiti. Mi samo nismo imali sreće da elite izaberu i našu zemlju.
Međutim, istina o elitama i njihovoj vladavini nije cijela. Stvarnost je isuviše slojevita da bismo je mogli objašnjavati samo s jednom istinom.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Stvaram/pravim/ŠTAMPAM…mislim da je rekao ono trece.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Siniša

@Sinisa

Hvala na opasci. Ispravila sam propust. Nadam se da neću opet biti optužena za manipulaciju od strane L.R. 😉

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik

“Mi samo nismo imali sreće da elite izaberu i našu zemlju.”

Ova teza se čini pogrešnom iz nekoliko razloga. Prvi je taj da nije nikakva “sreća” biti “izabran” od strane “elite” koja će skončati u Paklu, nego je sreća biti izabran i pozvan od strane Živoga Boga. Drugo, ako je netko izabran od strane Živoga Boga, kao što “elita” za sebe priča ili vjeruje da jest, onda rezultat djelovanja “izabranih” ne može biti sijanje kaosa i smrti u svrhu enormnog bogaćenja “elite”, budući da Gospodin jasno kaže: “Zaista, kažem vam: teško će bogataš ući u kraljevstvo nebesko. I ponovno vam kažem: lakše je devi kroz iglenu ušicu proći nego bogatašu ući u kraljevstvo Božje.” (Matej 19, 23-24.). Treće, to će ujedno reći da “elita” o kojoj Vi govorite ne štuje pravoga nego lažnoga Boga. Četvrto, vjernici u pravoga Boga znaju tko je “Otac laži” i “Gospodar kaosa”, što znači da “izabrani bogataši” ili “elita” slijede Sotonu, a ne Boga. Peto, Sotona napada one koji su Božji, a to čini preko “elite”. Šesto, unatoč križu koji nosimo, mi smo zapravo sretni jer smo uistinu odabrani ali od Boga, a ne od Sotone.

P.S. – Također Vam je pogrešna i sljedeća teza: “Stvarnost je isuviše slojevita da bismo je mogli objašnjavati samo s jednom istinom.” Nemam vremena sada detaljno pojašnjavati zašto, no radi se o tome da je Istina samo jedna i da može pojasniti apsolutno sve vezano uz stvarnost, bilo na jednostavan bilo na kompleksan način.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora
Svašta si ti nabacala u taj svoj lonac od komentara.
Iz konteksta je jasno da rečenica “Mi samo nismo imali sreće da elite izaberu i našu zemlju.” pripada onima koji prihvaćaju tezu o tajnim gospodarima svijeta i biraju apatiju kao svoj izričaj,a ne izriče moj stav.
Spominješ pakao, živog Boga pa Sotonu (valjda isto tako živoga), bogataše i kraljevstvo nebesko, ušice igle…i tako ocrtavaš konture zidova na kojima počiva upravo svijet kakvog spominje tekst na kojeg se referiramo. Jedna strana medalje su elite, a druga tvoja religijska podrška upravo takvom svijetu.
Još da spomeneš o okretanju i drugog obraza i eto cementiranja NWO-a. Ali briga te za to, tebe je odabrao ‘Živi Bog’ i zapravo si ti (i tebi slični) prava siromašna elita (a ne potporni stupovi ovakvog svijeta).

udav
Gost
udav
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

niti cemo mi da podupiremo ovaj svet, niti cemo se klanjati, niti sluziti mamonu… vec smrdi na rat i ekonomski kolaps, a ti nastavi da podupires ono sto je odredjeno da propadne, … samo pogledaj naslove, nemoj meni da verujes na rec, nema medija a da ne zvoni na rat i kolaps gori od proslog

i sta kazes, ti bolje znas od americkih predsednika koji su citirani, da svetom NE upravlja finansijska oligarhija, a to dokazujes nekakvim gremlinima…/umesto da pohvalis koru koja kaze da su oni samo umislili da upravljaju, a da zapravo cekamo Boziju intervenciju koja ce da upropasti sve te zle bankare

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik

Vi ste baš gadno zaglibili, zar ne?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora
Ni blizu kao ti. Kao što znaš, taj tvoj ‘živi Bog’ – odnosi se na Jahvu, jednog od Elohima. Ni najboljeg, ni jedinog. Uglavnom je po zapisima bio zločest, perverzan. Više o tomu pročitaj u knjizi službenog vatikanskog prevoditelja Maura Biglina “Biblija nije sveta knjiga”.Neće ti biti teško ni potražiti emisiju NA rubu znanosti u kojoj gostuje.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik

Hm, dajte se probajte dogovoriti s @Ivan i @Običnosamočitam na koga ili što se točno odnosi Živi Bog: Jahvu, Elohima, “komunizam”, “goje”, “Ja”, “moga vlastitog Boga”, “I sus-a”, “Itd-a”… 🙂

Tek kad se vas trojica oko toga usuglasite, onda možemo razgovarati o karakteru, riječima i djelima Živoga Boga.

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Kora

Nemamo se mi sta dogovarati, imamo potpuno razlicita misljenja a od tebe narocito. Moj Bog je svakako bolji od tvog, ne bavi se vrackama kao taj tvoj gde umesto da jednim potezom ucini sto mu srcu drago, baca zabe i skakavce na neprijatelja. Ne pusi se ni iz pepeljare niti zbuna a svog sina nije ostavio da skapava na krstu.I sta mu ono dodje sveto trojstvo, nesto kao instant, tri u jedan? Toliko o tom tvoj jadniku, kad vec zelis razgovarati tim tonom. A mogu ja to i bolje, veruj mi.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Ivan

@Ivan

Opet ste kontradiktorni, ali nema smisla dalje raspravljati jer se nalazite u labirintu vlastitih projekcija koje s vjerom i Bogom nemaju nikakve veze, a iz kojeg Vas nitko ne može izvući s obzirom da Vi u njemu baš želite ostati.

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Kora

Sto se tice Alerika, ili duboko zabija glavu u pesak i ne zeli videti ono sto je pred njim ili, sto je mnogo izvesnije a sto je vec napomenuo cini mi se bbbb, brani stavove onih koji delimicno citaju Bibliju-ne tu koju ti nazivas tako, nego stari zavet a zapravo se rukovode onim sto je prethodilo starom zavetu-Talmud. Dakle nastao je sukob 2 religije koje su jako suprotstavljene jedna drugoj iako imaju iste temelje. Kada se tu prikljuci Koca, sukob religija se prosiruje mada i njegova, komunizam, ima isti koren. Kora, kada vec citas Novi Zavet, citaj i Stari, Talmud ti ne mogu reci da citas jer je prevedeno svega 6 od 52 dela i jako su ispravljeni tako da se ne moze shvatiti pravi smisao i namera, pa uporedi stavove i ideologiju. Stari zavet i talmud su pisani za “odabrani narod” dok je novi zavet pisan za goje. Pored raznih opacina zapisanih u starom zavetu a sto zapravo predstavlja istoriju zidova, pronaci ces i potpuno drukcije ponasanje od onog koje se ocekuje od goja. Dok zidovima vazi zakon oko za oko i zub za zub, od hriscana se stalno ocekuju neki oprosti a ni to nije dovoljno. Pa kazu; ako ti udare samar, okreni i drugi obraz, uzmu li ti kosulju daj i ostalo sto imas, odbaci svo bogatstvo (nisam jos video siromasnog popa na magarcu i da se kupa u drvenom koritu). Kazu da je hriscanstvo religija mira ali Isus ne nudi mir nego kaze da nije dosao na Zemlju da donese mir, nego razdoe i mac, da ce krenuti sin na oca i otac na sina, cerka na majku itd… Ima mnogo toga, uporedi sve to sa onim sto sam ti napomenuo i verovatno ces shvatiti kakva je podvala hriscanstvo. Svakako sve citaj analiticki, ne iskljucenog mozga i ne tumaci previse niti dozvoli da ti drugi tumace napisano. Citaj ono sto pise crno na belo. A komunistima se ne moze pomoci, to je specifican vid ispranih mozgova.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Ivan

@Ivan

Jako mi je žao, ali dijelite savjete drugima, a sve što ste napisali u svome komentaru upućuje samo na to da ste klasična žrtva prevelikog pouzdanja u samoga sebe i negiranja Živoga Boga. Neću analizirati cijeli Vaš komentar jer bi replika bila predugačka, pa ću samo odgovoriti na netočne zaključke koje ste samovoljno proizveli bez ikakve veze s hermeneutikom kontinuiteta, tradicijom i socijalnim naukom Crkve, a koji su presudni za razumijevanje Svetog Pisma, neovisno o tome radi li se o Starom ili Novom Zavjetu. Stoga Vam ostavljam nekoliko natuknica za razmišljanje:

– kršćanstvo nije “podvala”, nego Put, Istina i Život;
– Stari Zavjet odnosi se na nekadašnje Izraelce kao etnički narod iz kojeg je potekao Isus Krist, a Novi Zavjet odnosi se na sve narode ovoga svijeta iz kojih potječu današnji kršćani koji čine jednu sveopću ili katoličku (to će reći univerzalnu, a ne etničku ili nacionalnu) Crkvu;
– Stari i Novi Zavjet se nadopunjuju u jednu cjelinu namjenjenu svim vjernicima u Živoga Boga, koji se nazivaju Djecom Božjom, a ne “gojimi”;
– kršćanstvo jest religija mira, ljubavi, trpljenja, nade, oprosta i spasenja; to što je Gospodin rekao (“nisam došao da donesem mir nego mač”) nema veze s Vašim razumijevanjem riječi “mir”, a još manje s nekakvim “svetim ratovima” ili poticanjem obiteljskog i bračnog nasilja;
– analitičko čitanje Svetoga Pisma zahtjeva, između ostaloga, razum, znanje, mudrost, razlučivanje, itd., odnosno darove Duha Svetoga koji pomažu ispravno tumačiti ono što je napisano budući da je Gospodin često govorio i u prispodobama pa nije sve napisano “crno na bijelo”;
– darovi Duha Svetoga dolaze po bezuvjetnoj vjeri u Živiga Boga i Riječ Božju, a koje Vi nemate pa stoga Vaše tumačenje Svetoga Pisma ne može nikako drugačije završiti nego nizanjem nebuloznih izjava i zaključaka.

Toliko za sada. Srdačan pozdrav!

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Kora

Da krenemo redom, vrlo kratko. Paolinsko Hriscanstvo je cista podvala i nista drugo. Stari zavet zaista se odnosi na zivot zidova i pokazuje kakvi su naopaki bili, od Kaina, Lota i svih ostalih. Novi zavet se odnosi iskljucivo na goje, ni jedan zidov ga nece prihvatiti a sta govore za Isusa necu ni spominjati. Juce sam pronasao slucajno sta znaci odvojeno I sus. Zgorzio sam se, moze biti slucajno ali sve manje verujem u slucajnosti. Hriscanstvo nije redligija mira ali oprosta i trpljenja svakako jeste. Hriscani zive zivot trpeci ponizno sve, cekajuci smrt da bi nakon toga ziveli u raju. Glupo, zar ne? A sto se tice ispravnog tumacenja, tek je to ludilo. Imas sve zapisano kako rekoh, crno na belo-cemu izvrtati smisao recenog, zar zbog vere da je nesto dobro trebalo biti receno? Osim toga Isus na mnogo mesta omalovazava i potcenjuje zene, cak izrazava otvoreno neprijateljstvo prema zenama. Kako si se ti u tome pronasla? Roditelji pretpostavljam. Mogli bi mi razgovarati danima mada sam svestan da kompromisa ne bi bilo. I da, sto se tice nebuloznih izjava, prepun ih je i novi i stari zavet, bas bih voleo cuti tvoje objasnjenje. Pozdrav takodje.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Ivan

@Ivan

Vi biste voljeli čuti objašnjenje, a imate zatvorene i oči, i uši, i srce, i dušu. Za to čudo doista je potrebna izravna Božja intervencija 🙂

Nije nikakva tajna da Židovi nisu voljeli Isusa, da su tražili način da ga se riješe i da su s tim ciljem svašta govorili o Njemu. Stoga mene može zgroziti samo spoznaja da su se otvoreno zalagali za Njegovu smrt (iako im je Bog Otac zapovjedio “Ne ubij!”), mirno promatrali Njegovu muku (iako im je rečeno da je On Mesija kojega iščekuju) i uživali u Njegovoj boli (iako je Sin Božji svima zapovjedio “Ljubite jedni druge”), odnosno da sljedbenici Talmuda i dan danas čine isto prema svima koji nisu dio njihovih brojnih vjerskih, društvenih i političkih sekti.

Ako ste se, prema vlastitom priznanju, zgrozili na ime Isus jer ste jučer pronašli što znači “I sus”, to je doista za zabrinuti se. Možete li nam reći što Vaš “pouzdani izvor” kaže o značenju sljedećih izvedenica: “I s us”, “Is us”, “Is u s”, “Isu s”, “I van”, “I v an”, “Iv an”, “Iv a n”, “Iva n”, itd.? Možda se na kraju ove “temeljite analize” svi skupa nasmijemo (Vašem praznovjerju).

Ne mogu ovdje citirati svih 400 i nešto odlomaka iz Svetog Pisma koji se odnose na riječ “mir” i kontekst unutar kojega se ona pojavljuje, no kršćanstvo jest religija mira i pomirenja. Kako između čovjeka i Boga, tako između ljudi međusobno, odnosno unutar samoga pojedinca.

Smisao izrečenog u Svetom Pismu mogu izvrtati samo neznalice kao Vi koji nisu u stanju shvatiti ni jednostavnu činjenicu da prispodobe kojima se Gospodin služio nisu isto što i zapis “crno na bijelo”, a pogotovo onda nisu u stanju shvatiti značenje Njegovih prispodoba i općenito Svetoga Pisma. No zato su jako samouvjereni u tumačenju nečega što nimalo ne razumiju 😉

Stoga i Vaš posljednji zaključak kako “Isus omalovažava i podcjenjuje žene, čak izražava otvoreno neprijateljstvo prema ženama” – baš kao i sve ostalo što ste prethodno pisali o kršćanstvu – nema veze s pameću, a još manje s Istinom.

Konačno, vjera, ljubav, opraštanje, pomirenje, trpljenje, poniznost, odricanje i iščekivanje Vječnoga Života “glupi” su samo onome koji ljubi isključivo sebe i vjeruje jedino u sebe.

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Kora

Nisam ni mislio da cu ti poljuljati veru. Razumem to u potpunosti jer strah od smrti nas cini da slepo verujemo u nesto ma koliko to bilo apsurdno. Moram reci jos nesto, religija u kojoj neko zao (zmija) ukazuje na znanje a Bog ga zabranjuje i cini onog koji je spozna smrtnog odnosno osvecuje mu se, svakako ne moze biti dobra jer od svojih vernika ocekuju da budu glupi. Sta reci na opasku: blago siromasnima duhom, njihovo je carstvo nebesko? Jedenje mesa i ispijanje krvi Isusove je cist misaoni kanibalizam. Ne treba ni spominjati da su oni iz originalne religije to i cinili sa malom decom, nasao sam podatke na nekoliko mesta. Isius jeste govorio ljubite jedni druge svojim ucenicima, medju njima nije bilo zena, zanimljivo…Dalje kaze : ljubite neprijatelje vase, blagosiljajte one koji vas proklinju, cinite dobro onima koji vas mrze, i molite se za one koji vas vredjaju i progone. Cist mazohizam. I za kraj, ja nisam bas praznoveran, istina da ne verujem u goruci zbun niti u polu-Boga Isusa. Ja imam svog Boga koji nema veze sa judejskim.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Ivan

@Ivan

Kršćani nemaju strah od smrti. Oni ne vjeruju slijepo u nešto što je apsurdno (primjerice u Vaše komentare), nego vjeruju svjesno otvorenih očiju i ušiju Božjoj Riječi te se raduju spasenju i Vječnom Životu 🙂

Na ostatak Vašeg komentara ne isplati se uopće osvrtati jer ne govori o kršćanstvu nego isključivo o Vašem osobnom neznanju i tumačenju onoga što ne poznajte i ne razumijete. Stoga ni Vaša poimanja o kršćanstvu nemaju veze s autentičnim kršćanstvom nego gustom maglom koju Vam je uspješno prodao “Vaš bog”. Sretno!

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Kora

Pogresno si shvatila Kora, ja ne napadam bilo koga i bilo sta-jednostavno prepisujem neke delove iz Biblije. Hriscanstvo i postoji da bi na osnovu obecanja o vecnom zagrobnom zivotu privuklo sto vise naroda. Zar ljudi koji su ziveli pre nego sto se pojavio spasitelj ne zasluzuju vecni zivot iako su bili dobri? Moja religija ne postoji, prema tome nije mi moj Bog nije mogao prodati nikakvu maglu, radi se o mom licnom poimanju neke vise sile. A sto se tice srece, vama ce trebati mnogo vise nego meni, obzirom da su vam instalirali za Papu samog Lucifera ciji su prijatelji iz LGBT “zajednice” i propagira cist sotonizam. Nemoj to shvatiti kao nesto zlurado i kao napad. To su jednostavno cinjenice, ko zeli da gleda to jednostavno vidi. Pozdrav.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Ivan

@Ivan

Vi ste sada počeli proturiječiti i sami sebi 🙂

Nakon što ste izjavili sljedeće: “I za kraj, ja nisam bas praznoveran, istina da ne verujem u goruci zbun niti u polu-Boga Isusa. Ja imam svog Boga koji nema veze sa judejskim.”, u nastavku pišete: “Moja religija ne postoji, prema tome nije mi moj Bog nije mogao prodati nikakvu maglu, radi se o mom licnom poimanju neke vise sile.”

Dakle, Vi niste baš praznovjerni ali Vaša religija ne postoji; ne vjerujete u Sina Božjeg ali imate svoga Boga; Vaš Bog i Vaša vjera nema veze s nijednom religijom, iako vjerujete da postoji Lucifer i sotonizam; a to što Vi poimate Bogom definirate kao “neku višu silu” o kojoj zapravo znate samo to da nije Živi Bog u kojeg vjeruju kršćani. I k tome još mislite da Vam ne treba sreća kako biste se izvukli iz svojih zbrkanih “vjerskih poimanja”?! Hrabro, nema što! 🙂

A što se tiče Jorge Maria Bergoglia i ekipe oko njega (tzv. “Francis and Friends” ili “Levender Mafia”), već je ne samo autentičnim katolicima nego i pticama na grani jasno da je Vatikan pod okupacijom antikatolika i lažnih Kristovih Vikara koji pokušavaju iznutra uništiti Svetu Crkvu i vjeru u Trojednoga Boga. Ne znam zašto mislite da bi Trojedan Bog ovaj dar spoznaje sakrio od svojih vjernih da bi ga dao onome tko negira Njegovo postojanje, ali priznaje postojanje Lucifera? Primjerice, sakrio od mene, a obznanio Vama. To nema nikakve logike ni utemeljenosti u Svetom Pismu koje Vi toliko volite uzaludno prepisivati.

Stoga, bez brige! Sve mi vidimo i znamo: tko, što, kada, kako, gdje, koliko dugo i zašto. Ovo što se sada događa s Katoličkom Crkvom i “Papom Franjom” događa se zbog nevjernika, a ne vjernika. Drugim riječima, sotonisti su se već počeli radovati propasti Svete Crkve, optužujući za vlastita nedjela katolike i “njihovog Boga”, bez da su shvatili kako sami sebi kopaju jamu i sa svakim svojim korakom pred svijetom se otkrivaju sljedbenicima Nečastivog. Stoga, imajte strpljenja, smirite se i samo nastavite promatrati što će se dalje događati. Trojedan Bog o svemu vodi računa pa ne morate Vi. Pogotovo to niste obvezni ako ne vjerujete ni u Njega ni u Svetu Crkvu 😉

Ivan
Gost
Ivan
2 godine prije
Reply to  Kora

Hteo sam reci da moja religija ne postoji zvanicno, u Lucifera ne verujem ali vidim propagiranje doticnog i sve zescu kampanju zla kojim se dovodi nered medju ljude. Sve ovo ne pisem da bih naudio i rugao se Hriscanima, vise da bih vam otvorio oci jer niste svesni kakvo su vam zlo uvalili. Sa trecim delom teksta se mogu gotovo u potpunosti sloziti. Zelim vam svako dobro i srecu a mislim da ce vam trebati, i to u obilnim kolicinama.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Ivan

@Ivan

Nije nama vjernicima nitko ništa više uvalio nego što je uvalio Vama i ostatku svijeta. “Papa Franjo” samo je dio “elitnih postrojbi” koje, kako sam već rekla, imaju svoje ljude u svim sferama djelovanja: bilo vjerskim, bilo građanskim, bilo državnim, bilo međunarodnim, bilo vojnim, bilo gospodarskim, itd. Dakle, on je ista vrsta ljudi kao Angela Merkel ili Bin Salman, koji su postavljenih gdje jesu od strane moćnika, a ne svoga naroda.

Što se tiče sreće, hvala na dobrim željama ali ja vjerujem u Živoga Boga pa se uzdam u Njegovu providnost i milost, a ne u sreću. Sreću možete poželjeti onima koji, kao i Vi, vjeruju tek u “višu silu” 😉

OBICNOSAMOCITAM
Gost
OBICNOSAMOCITAM
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora optuzujes Ivana da ima zatvorene i oči,i uši,i srce i dušu samo zato sto on trazi objasnjenje nekih stvari? Nije problem Ivan i njegova zatvorenost vec je problem sto nikad ni u jednoj raspravi o toj temi nisam dobio stvarno validne odgovore i argumente koji bi poljuljale moje sadasnje stajaliste o vjeri.,religijama a i samom Bogu. Ja sam potpuno otvorena osoba za svaku raspravu dok je ona iznosenje teza ili dokaza za bilo sta. Nisam jedino za rasprave gdje me neko u nedostatku dokaza za svoje tvrdnje pocne vrijedjati po bilo kojoj osnovi. Nisam rob nikakvih predrasuda i kad me nesto zanima u stanju sam uci i istrazivati materiju do najmanjih sitnica. Inace sam sklon odbijati crno-bijeli pogled na svijet oko nas jer me iskustvo naucilo da je malo toga bas skroz bijelo ili skroz crno pa sve pokusavam razaznat kroz nijanse. Napisao sam ranije u tekstu moje sadasnje stajaliste o vjeri, to ti pokazuje moju ne iskljucivost. Za razliku od vecine ljudi koji su po definiciji cvrsto za nesto(bez obzira dali je dobro i pozitivno ili ne) cijeli zivot ja sam spreman prihvatiti drugu ideju ako me moje istrazivanje dovode do toga. Isto tako u raspravi kad neko iznese dobre argumente ja cu ih secirati i razmotriti i onda mozda i prihvatiti. Ja sebe ne smatram vjernikom. Bar ne u smislu kako to vidi vecina vjernika. Ja sam ono sto bi vecina svrstala u agnostike mada se ja u stvari ni tako ne izjasnjavam. Imam neku vrstu averzije prema uguravanju mene u bilo koje stado bilo ono nacionalno,vjersko pa i nogometno jer svako uguravanje mene u neku grupu ili asocijaciju remeti moju unutrasnju slobodu misli i duha. Procitao sam puno toga na temu vjere,religije,Boga,vjerovatno vise toga od 90% vjernika. Uvjek nadjem nesto sto pokusavam shvatiti i prihvatiti ali interasntno je to da kad udjem u takvu duboku raspravu redovito na kraju od vjernika umjesto objasnjenja dobivam nekakvu etiketu. To me na kraju dovelo do toga da sam skoro ubjedjen da su svi vjernici izmanipulirani od strane nekih interesnih grupa za njihove koristi. Ali cim to iznesem i to sa vise dokaza nego sto vjernici imaju za svoju tezu mene se etiketira i prestaje rasprava. Pravi vjernik nebi smio tako postupati zar ne? Inace sa lokalnim slugom gospodnjim sam imao dugi i otvoreni razgovor 4 debela sata kad smo se sreli na ulici i on me upitao sto me ne vidja u kuci Bozjoj? Moja zadnja recenica njemu nakon 4h je bila da meni da bi bio dobar covjek ili vjernik sigurno ne treba posrednik za to. A njegova je bila da mu je taj razgovor otvorio neke nove dimenzije i da sam ja nesumnjivo bolja osoba od velike vecine njegovih vjernika. Kad se sretnemo lijepo se pozdravimo i razmjenimo koju rijec i to je to. On je u stvari jedini vjernik koji me u dubokoj raspravi uslijed nedostataka argumenata nije nekako etikirao. Cesto su ljudi kao Ivan ili ja puno otvoreniji za sve od vecine vjernika.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Običnosamočitam

“Kora optuzujes Ivana da ima zatvorene i oči,i uši,i srce i dušu samo zato sto on trazi objasnjenje nekih stvari?”

Netočno. Ivan je krenuo s neprimjerenim napadom i optužbama na vjernike, a ne ja na njega. Osim toga, Ivana ne optužujem zato što traži objašnjenje nekih stvari nego zato što ih traži iz krivih pobuda pa ih nije spreman ni čuti, ni promišljati, ni istražiti, ni preispitati, ni prihvatiti. Dakle, on ih traži ali ih a priori odbacuje. Zašto? Zato jer istinsko traganje za Istinom prvo zahtjeva promjenu samoga sebe, a koja se promjena temelji na puno većem naporu od površnog iščitavanja mase literature, ispraznog filozofiranja, tumačenja vjerskog nauka s kojim inače nemate veze ili piskaranja protiv Isusa, Crkve i kršćana. Tako se Ivanovo ponašanje prema kršćanima temelji na njegovoj pretpostavci kako su kršćani njemu dužni objasniti svaki njegov nebulozni zaključak (tj. sve što on ne razumije i nema iskrenu želju razumjeti) te promijeniti sve što njemu u kršćanskom nauku “nije dobro sjelo”, dok on sam pritom ne mora iskazati ni minimum poštovanja prema onome što ti isti kršćani drže svetim, a što je u međuljudskim odnosima inače znak minimuma poštovanja spram drugih neovisno o osobnim uvjerenjima. Ukratko, Ivanov pristup kršćanima i kršćanstvu utemeljen je na sličnom principu kao i, primjerice, američki intervencionizam.

“Ja sam potpuno otvorena osoba za svaku raspravu dok je ona iznosenje teza ili dokaza za bilo sta. Nisam jedino za rasprave gdje me neko u nedostatku dokaza za svoje tvrdnje pocne vrijedjati po bilo kojoj osnovi.”

Netočno. Vi ste kao Ivan, ali niste toga ni svjesni 🙂 Mene ste napali na osnovu prozirnih floskula, uzdižući sebe i Ivana iznad, a bez imalo otvorenosti za kvalitetnu raspravu koja se ne svodi isključivo na Vaše “ja” (ja sam iznimno puno pročitao, ja o religiji znam vjerojatno više nego 90% drugih vjernika, ja sam izvan svih kategorija, ja drugima otvaram nove dimenzije, ja sam nesumnjivo bolja osoba od velike većine vjernika, ja sebe ne smatram vjernikom, ja sam u stanju to i to, ja ovo, ja ono… ja, ja pa ja) koje je zapravo bez ikakve sposobnosti razumijevanja drugačijih pogleda od Vaših i bez iskrene želje da se imalo promijeni jer je više nego zaljubljeno u samo sebe.

Drugim riječima, slika koju Vi i Ivan u svojoj glavi imate sami o sebi nije apsolutno nikakav argument za kvalitetnu raspravu kojoj tobože težite. Nema nikakvog smisla s Vama o bilo čemu raspravljati dok se ne budete spremni odmaknuti od svoga “ja” i prestati pozivati upravo na nerealnu sliku o samom sebi kao na Vaš najjači argument za “kvalitetnu raspravu o religijama”.

OBICNOSAMOCITAM
Gost
OBICNOSAMOCITAM
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora evo upravo svojim ponasanjem demonstrirate ono o cemu sam pisao u vezi sa problemom u raspravama sa velikom vecinom vjernika. Cim neko pokaze da ima sive stanice i zna cemu one sluze vjernici odmah ili etiketiraju ili napisu kao ti:Nema nikakvog smisla s Vama o bilo čemu raspravljati dok se ne budete spremni odmaknuti od svoga “ja” i prestati pozivati upravo na nerealnu sliku o samom sebi kao na Vaš najjači argument za “kvalitetnu raspravu o religijama”. To sto ste Vi napisali u stvari pokazuje Vasu svjesnost da cemo u takvim raspravama prije ili kasnije doci do situacije u kojoj NI VI SAMI necete moci samoj sebi vjerodostojno potvrditi neke stvari u koje vjerujete a kamo li meni. Znam da ce vjerovatno Vas odgovor biti predvidivi: glavna stvar u vjeri je vjerovanje a ne neki dokazi ili logika. Nemam ja nista protiv Vas i vaseg vjerovanja sve dok mene na silu ne tjerate na nesto sto ja ne zelim ili dok neko na mene i moje ne isuce neki Krstaski mac iz korica ili uz Bozje ime krene u Sveti Rat i lov na nevjernike kao sto je vec ucinjeno dosta puta od kako je religije. Da,s obzirom da po Vama ja nisam spreman za nikakve rasprave a Vi svakako jeste bez obzira na ocigledne dogme najbolje je da kao sto Vi kazete da ne raspravljamo. Inace rasprava samo slovima kao sto je ovdje slucaj moze covjeka dovesti u zabludu o sugovorniku. Naime ovdje se ne cuje ton govora,ne vidi oci sugovornika pa ni opci stav tijela sugovornika i onda nas to moze odvesti tamo gdje nam nije bila namjera. Nadam se da ces shvatiti da je za raspravu potrebno bar dvoje a da se ono drugo stanje zna nazivati i jednoumlje. Lijep pozdrav.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Običnosamočitam

LOL 🙂

Prvo, svijet se stvarno ne vrti oko Vas i Vašeg mišljenja. To već jest činjenica, a ne nešto što bih ja “samoj sebi” ili Vama trebala “vjerodostojno potvrditi”.

Drugo, s obzirom na to koliko malo znate, doista imate previsoko mišljenje o sebi. To je također već postala činjenica.

Treće, upravo sam jučer pojašnjavala @Mikiju da se katolička vjera u Trojednog Boga temelji na Logosu bez kojeg nema ni Logike, odnosno da jedno proizlazi iz drugoga, a drugo iz trećega: “U početku bijaše Riječ (Logos) i Riječ (Logos) bijaše u Boga i Riječ (Logos) bijaše Bog.” No Vi opet po tko zna koji put iznosite promašene zaključke o autentičnom katolicizmu i katolicima: “Znam da ce vjerovatno Vas odgovor biti predvidivi: glavna stvar u vjeri je vjerovanje a ne neki dokazi ili logika.” Naime, “glavna stvar” u religiji jest vjera (“Blago onima koji ne vidješe, a povjerovaše.”), no katolička vjera PODRAZUMJEVA i Logos, i Logiku, i brojne dokaze.

Četvrto, s obzirom da to što pišete u svojim komentarima otkriva kako imate problem s upuštanjem u tumačenje problematike (u ovom slučaju vjere) koju nimalo ne razumijete i ne poznajete, time sami rušite svoju tezu kako svojim komentarima pokazujete da “imate sive stanice i znate čemu one služe”.

Peto, logički, iz prethodnog rečenog proizlazi da Vas nitko drugi ne može više “etiketirati” od Vaših vlastitih komentara.

Šesto, kad smo kod te teme, količina teksta koju pišete apsolutno nema nikakveze s kvalitetom sadržaja niti je garancija za “kvalitetnu raspravu” s bilo kime, a pogotovo ne s komentatorom koji “ne koristi sive stanice”.

Sedmo, ja Vas nisam apsolutno ničim a pogotovo ne “silom” tjerala na bilo što. To se vidi i iz kronologije rasprave, tako da i po tom pitanju opet nešto fantazirate u svom stilu.

Osmo, interesantno da je moj prvi komentar – u kojem govorim o “eliti” kao štovateljima lažnoga Boga (Sotone, Oca laži, Gospodara kaosa) – toliko “pogodio u žicu” komentatore @Son of Alerik, @Ivan i @Običnosamočitam. Možete li to logično objasniti?

Deveto, ne usudim se ni pomisliti kako biste vas trojica tek reagirali da sam napisala i druge činjenice. Primjerice, da ratnici-samoubojice potječu od “modernih Izraelaca” koji su na taj način prvi počeli napadati Palestince kako bi im preoteli teritorij; ili pak kako fundamentalizam uopće ne potječe iz islama nego iz protestantizma. Naime, distorzija Istine, podvale i zamjena teza doista jesu djela masonsko-talmudsko-protestantskih sljedbenika. Toliko o “svetom ratu” i “lovu na nevjernike”.

Deseto, jednoumlje nastaje ondje gdje se ljudima ne dozvoljava da koriste “sive stanice” nego ih se psihološki trenira da poslušno ponavljaju kao papige ono što im drugi “šapuću sa strane” 😉

P.S. – Trojedan Bog nije naklonjen umišljenim oholicama.

OBICNOSAMOCITAM
Gost
OBICNOSAMOCITAM
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora doista sa svakom Vasom novom porukom potvrdjujete moju tvrdnju da izbjegavate ozbiljnu raspravu. Prvo govorite o mom znanju ili ne znanju i mom misljenju o sebi i time skrecete temu od onoga sto bi trebalo biti tema rasprave. Drugo to ste Vi pojasnjavali Mikiju oko katolicke vjere je stvar izmedju Vas i Mikija. Ja ni jednom u mojim postovima uopce i nisam spomenuo specificno katolicku vjeru. Ta Vasa tvrdnja o mom problemu s tumacenjem tematike je naprosto smjesna i nju koristitite upravo zbog toga da skrenete temu s rasprave o glavnoj stvari. Da ne zelim raspravu ili je zelim sabotirat kao Vi mogao bih isto tako i ja ustvrditi da ste npr. Vi vjerski zanesenjak da ne koristim neku tezu rijec i time Vas pokusat diskvalificirat od rasprave kao sto Vi pokusavate diskvalificirati mene. Ali to nije moj nacin komunikacije. Ovo sto navodite kao interesantno da je vas komentar o “eliti” pogodio izmedju ostalih komentatora i mene u zicu i dali ja to mogu objasniti je jos jedan pokazatelj Vaseg nacinja odvlacenja teme od stvarne tematike i ta demagogija Vam mozda s nekim moze proci ali za mene je providna. Sad se vratite na moju prvu poruku i dobro procitajte sta sam ja u njioj napisao. Nigdje nisam ni spomenuo “elitu” i tu Vasu prvu poruku nego sam samo reagirao na ono sto ste Vi napisali Ivanu da ima zatvorene oci,usi i dusu. Sudeci po nasoj prepisci izgleda da ni Vi nemate otvorene oci jer mi precesto imputirate nesto sto nisam ni spomenuo niti komentirao. Doduse mozda nije problem u otvorenim ocima,moze biti problem i sa bujnom mastom koja Vam zamagljuje pogled na stvarnost. Kad smo kod ova dva komentatora koja gore navodite ne vidim na osnovu cega Vi mene tu trpate u isti kos. Sa spomenutim Alerikom nemam bas nesto zajednicko,cak sam nekoliko puta i ulazio s njim u rasprave zbog drasticne razlike u vecini stavova izmedju njega i mene. O komentatoru Ivanu i nemam bas nesto za reci jer iskreno govoreci ne sjecam se da sam ga citao prije ove teme. Ovo dalje o kako se ne usudis ni pomisliti kako bi nas trojica reagirali da si nesto napisala je jos jedna potvrda tvoje fantazije jer ja sa doticnom dvojicom kao sto rekoh nemam bas nista tako da mi je vec tvoja percepcija stvarnosti postala upitna. O tome kome je Trojedan Bog naklonjen nema smisla ni raspravljati s tobom. Osim mozda ako ti on glavom i bradom ne sapce na uho o svojim naklonostima. U medjuvremenu zadovoljan sam sto svakom covjeku mogu pogledati u oci i sto oni koji me poznaju dobro znaju kakav sam covjek pa me misljenje onih koji me ne znaju niti moze pogoditi niti me zanima na kraju krajeva. P.S. meni niko ne “sapuce sa strane”,bas naprotiv trudim se da uvjek sagledam sve iz sto vise razlicitih uglova prije donosenja zakljucka. Mozda Vi imate vremena na bacanje pa mozete ovako tipkati do besvjesti stalno se udaljavajuci od teme i onoga zbog cega sam i napisao prvu poruku ali ja doista nemam ni vremena a ni zelje za takvu vrstu komunikacije pa Vas eto lijepo pozdravljam na kraju komunikacije po ovom pitanju.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije

@Obicnosamocitam
1) “Kora doista sa svakom Vasom novom porukom potvrdjujete moju tvrdnju da izbjegavate ozbiljnu raspravu.”
Obicnosamocitam, sa svakim svojim komentarom potvrđujete da se – uz tumačenje nepoznate Vam vjere i obožavanje vlastitog “ja” – doista bavite i zamjenom teza.
2) “Drugo to ste Vi pojasnjavali Mikiju oko katolicke vjere je stvar izmedju Vas i Mikija. Ja ni jednom u mojim postovima uopce i nisam spomenuo specificno katolicku vjeru. […] Nigdje nisam ni spomenuo ‘elitu’ i tu Vasu prvu poruku nego sam samo reagirao na ono sto ste Vi napisali Ivanu da ima zatvorene oci,usi i dusu. Sudeci po nasoj prepisci izgleda da ni Vi nemate otvorene oci jer mi precesto imputirate nesto sto nisam ni spomenuo niti komentirao.”
Da ste u stanju mrdnuti dalje od svoga nosa, shvatili biste da sam spomenula @Mikija u kontekstu toga da ste mi obojica postavljali isto pitanje i da sam obojici odgovorila na isti način, odnosno da Vi i Miki imate nešto zajedničko i da se Vas taj odgovor tiče jednako kao što se ticao i Mikija. K tome, u svojim postovima prvo ste govorili o “eliti” (“Jedina istina i je da vlada ta elita.”…), onda ste se nadovezali na Ivanovu i moju diskusiju – koja se ticala kršćanstva tj. katolicizma jer sam s Ivanom raspravljala s te pozicije, a koja je diskusija proizašla iz moga komentara o “eliti” i o onome što je pisao @Son of Alerik – da biste potom u svojim komentarima spominjali “Boga”, “religiju”, “Krstaški mač”, “Božje ime”, i konačno “Trojednog Boga”, a što je s Vaše strane bilo više od aluzije na na bilo koju religiju budući da je križ (“krst”) usađen u temelje kršćanstva, odnosno katolicizma. Dakle, ovdje se ne možete pozvati niti na izgovor “slučajne insinuacije”, što će dalje reći da ili svjesno lažete i obmanjujete čitatelje, ili Vam je logika tolika nepoznanica da “ne znate što činite”.
3) S obzirom da ja jesam s katoličkog motrišta komentirala sadržaj članka i sadržaj tuđeg (@Son of Alerik) komentara vezano uz “elitu” i “izabrane” te njihova nedjela i propuste, a da Vi – prema vlastitoj percepciji i priznanju – ustvari “niste” komentirali ni “elitu” ni katolike, ostaje nejasno na osnovu čega mene optužujete za “razvodnjavanje teme”, “izbjegavanje rasprave” i “upitnu percepciju stvarnosti”. Što ste Vi onda uopće komentirali (osim ekskluzivnosti Vašeg “ja” u odnosu na “obične smrtnike” i nemogućnost njegovog “ukalupljivanja” u bilo koju religiju)? Iz kojih pobuda ste se “javili za riječ”? Samo “altruistična” potreba da “branite” @Ivana BOGUT? Ne bih rekla.
4) “Da ne zelim raspravu ili je zelim sabotirat kao Vi mogao bih isto tako i ja ustvrditi da ste npr. Vi vjerski zanesenjak da ne koristim neku tezu rijec i time Vas pokusat diskvalificirat od rasprave kao sto Vi pokusavate diskvalificirati mene. Ali to nije moj nacin komunikacije.”
Svaka rasprava s Vama vodi se zapravo oko Vašeg ega, a što se tiče moje “diskvalifikacije” od strane egoističnih bezvjernika koji sami sebe uzdižu i smatraju posebnima, evo odgovora: “Tko se Boga ne boji, taj strepi pred ljudima.” (Sveti Alojzije Stepinac)
5) “P.S. meni niko ne ‘sapuce sa strane’,bas naprotiv trudim se da uvjek sagledam sve iz sto vise razlicitih uglova prije donosenja zakljucka.”
Onda probajte sagledati problematiku i iz ovog ugla: “Zar nije istina, da je i rasipni sin, o kojem piše sv. Evanđelje, mislio naći sreću, ako napusti očinsku kuću? Otišao je od nje bogat, ali kasnije, u kakvu se jadu našao! Rado bi bio utišao glad svoju žirom, što svinje jedu, ali mu ga nitko nije davao. Ljudi, koji preziru Boga, žele vas, dakle, udaljiti od njega i tako vas sniziti na veoma žalosno stanje. Njihovo je djelo i nastojanje prokleto od Boga, a to je lako razumjeti, jer ‘Bog se ne da izrugivati’, kako piše sv. Pavao. Na koncu, umjesto sreće koju obećavaju, neće vam moći pružiti ni ono što je čovjeku najnužnije.” (Sveti Alojzije Stepinac)
6) P.P.S. – “Mozda Vi imate vremena na bacanje pa mozete ovako tipkati do besvjesti stalno se udaljavajuci od teme i onoga zbog cega sam i napisao prvu poruku ali ja doista nemam ni vremena a ni zelje za takvu vrstu komunikacije pa Vas eto lijepo pozdravljam na kraju komunikacije po ovom pitanju.”
Nemam vremena na bacanje, ali “životno je pitanje Crkve po srijedi, i ja ne mogu i ne smijem šutjeti!” (Sveti Alojzije Stepinac)

Svako dobro!

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Ivan

Da, ja sam ga razotkrio a onda se i Ivo složio.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Kora

Kora, uglavnom se rijetko slažem s vašim komentarima, ali ovdje ste pogodili u sridu. Soa alerik upravo i jeste svjesni štovatelj sotone,i ovdje širi njegovo zlo sjeme. To što se primijetili u njegovim zlim porukama ja vidim odavno,i to je njegova namjera i svrha. Tipični proučavatelj talmuda.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Ivo

@Ivo

Hvala 🙂

Rijecanin
Gost
Rijecanin
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Važnost proučavanja stvarne unutarnje strukture modernog svijeta leži u činjenici da je teško popravljati stroj koji ne razumiješ. Ako razumiješ sturkturu stroja tada imaš neke šanse ali garanciju da ćeš uspjeti nemaš ni tada. Tu je potreban znanstveni pristup. Neutemeljena nagađanja svesti na najmanju mjeru. Kreativnost, kritičnost i zdrav razum su jedina oruđa koja imamo u tom poslu.

Rijecanin
Gost
Rijecanin
2 godine prije
Reply to  Rijecanin

I naravno portal logično. 🙂

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  Rijecanin

…znači da popravak stroja je moguć samo od onih koji su ga napravili….to pretpostavlja neku unutarnju pobunu grupe konstruktora stroja….ili stroj treba razbiti polugom a konstruktore objesiti…pošto konstruktori će popraviti i prilagoditi stroj samo da bi radio u skladu s novim uvjetima rada s istim krajnjim ciljem…onda sam ja za ovu drugu opciju.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Evo plaćenika soe alerika, nije propustio momentalno odreagirati na odličan članak,koji razotkriva njegove šefove nosonje. Samo pomalo soa alerik, doći ćete uskoro na red.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
2 godine prije
Reply to  Ivo

Ne vjerujem da je SoA plaćenik. On vjerojatno samo nije još shvatio da je pod diktaturom Josipa Broza – Tita većina podanika i njihovih obitelji dobila obrazovanje, posao, medicinsku skrb i krov nad glavom (tj. društvene/državne stanove kojih su kasnije postali vlasnici ili privatne kuće koje su izgrađene uz pomoć kredita, a gdje je realno vraćen samo simboličan iznos u vrijeme velike inflacije). JBT je sam sebe upisao u tadašnju elitu, a da je bilo po drugima nikad ga tamo ne bi pustili. U vrijeme njegove vladavine ljudi nisu bili „apatični, razočarani, negdje duboko na dnu“, već su bili prvaci svijeta u mnogim sportovima, slušali Queen, Pink Floyd, Stounse… SoA je, pretpostavljam, imao neki osobni problem (ili njegova obitelj) sa tim sistemom u kome je većina ljudi živjela sretno, poljoprivrednici možda nisu bili osigurani, ali se ipak znala otkupna cijena za sve njihove proizvode, a zbog koje im se ipak isplatila proizvodnja.
Zato SoA gleda stvari malo crno-bijelo, tj. jednu širu priču, kao što je npr. ovaj članak, primjenjuje na sve pojedine slučajeve (Švicarska) ili kao što gore navedoh, o SFRJ i JBT. Ali u suštini mislim da nije on loš momak.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Alan Ford

AF, bilo bi lijepo da si u pravu, i da je soa samo iskompleksirani ex-proljećar. Nažalost nije, i radi za snage zla,koliko god pak to zvučalo kao teorija zavjere i paranoja.?

Ja načelno nemam ništa protiv razočaranih i zaglupljenih ljudi, međutim protiv agenata opresije imam. Soa alerik u svim svojim komentarima,ako ih pažljivo izanaliziraš, gura održavanje statusa quo, u kojem mi svi ostajemo pasivne sluge njegovih nosatih gospodara. Glavne dvije potke su mu ‘budimo strpljivi i polako’, te ‘liberalizam je najbolji’, čime jasno gura ono što vladari iz sjene i žele da mislimo i radimo.

Primijeti se i da soa alerik pažljivo bira članke, i reagira samo na one gdje se govori o ekonomskom poretku, novcu i zemljama koje žele drugačije. S tim da tu pažljivo izbjegava teme koje su u određenom kontekstu neobranjive,poput štampanja dolara,sankcija i slično.

U krivu si kad misliš da je plaćenik pod radnim imenom soa postao razočaran Jugoslavijom i njenim uređenjem (koje je bilo vrhunsko,btw). Soa najvjerojatnije nije ni odrastao u Jugi,iako ima rodbinu tu. On sam vjerojatno je kao mali emigrirao u Usa ili Izrael, i od tamo i piše. Inače, ekstremno je inteligentan, u tekstovima koristi vrlo suptilne metode proigravanja vlastite agende i razvodnjavanja teme ogromnim količinama nonsensa, odnosno besmislenog nabrajanja nebitnih stvari.

Analiza ljudi mi je struka,tako da ovo shvati kao profesionalnu procjenu. Soa piše hladno i profesionalno, uporno gura svoju zadanu agendu, i stalno kalibrira svoj pristup kako bi nam se uvukao u sustav, gdje onda može početi sa ubjeđivanjem u njegovo. Pri tome mu odlično ide. S vremenom je prestao prostačiti i vrijeđati, i od nekoga tko skuplja po 40-50 minusa, došao je do toga da ponekad ima omjer 50/50. To može samo dobar profesionalac.

Eto toliko o tvom ‘dobrom momku’ soa aleriku, propovjedniku zla.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ivo

Ivo
opet razočaravaš. Ako ti je struka analiza ljudi, onda si stručan koliko i magistar Đapić u pravu. Ne znam tko te tako lakoumnog plaća za tvoje analize ljudi. Probaj pitati redakciju moju IP adresu pa ćeš i sam vidjeti koliko si loš analitičar. Agende, plaćeništvo, indoktrinacija naivnih – tipični vokabular udbaškog doušnika. Iz nižeg razreda.
Hvala na statistici o minusima i plusevima. Ne pratim ni svoje ocjene, kamo li tuđe.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

e moj soa,opet se vraćaš na udbaše, pravi si recidivist. Riješi se toga nekako. Što se IP adresa tiče, zasmijavaš tom tobožnjom naivnošću. I ja i svatko od komentatora ovdje može u slijedećih pol ure poslati deset komentara s deset različitih IP adresa, koristeći pri tome softvere koji su dostupni besplatno na Webu. Tvoji gazde su ti valjda dali i nešto bolje od toga.

U svakom slučaju, vrijeme za tebe i tvoje gazde se neumoljivo približava i moraš biti spreman za to. Rekao sam ti već par puta da On sve vidi, a nas koji smo izvršitelji Njegove volje ima mnogo. Do viđenja, soa.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ivo

Naravno, od udbaškog uma može uslijediti samo još jedna neprikrivena prijetnja smrću zamotana u nekakvog Boga. Bolesno. Gadljivo.

H'ghar
Gost
H'ghar
2 godine prije
Reply to  Ivo

IP adresa: imam dinamičku pa svaki put kad isključim/uključim vezu sa servis provajderom imam drugu IP adresu. Isti SP ali druga IP. Bez IT znanja. ?

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  H'ghar

@hghar, ne bi se baš složio. Jer potrebno je nekakvo znanje da u pravovremenom trenutku makneš vezu.

Hrb
Gost
Hrb
2 godine prije
Reply to  Ivo

Molim uređenje Yugoslavije bilo odlicno????? Pa di si ti živio decko za tvoj info Josip Broz se ubraja među 10 najvecih zlocinaca 20st. U Yugi ducani su bili prazni nema kave nema ulja pred ducanom stoji rulja benzin se kupovao na bonove ili par nepar tajna policija (udba sdb kako hoces) je vrsila represiju nad svakim ko je demokratski razmišljao pa do svirepih ubojstava diljem Europe. Naša sramota je da nijemci sude Perkovicu i Mustacu umijesto da smo to bili sami u stanju.itd itd

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  Hrb

Tako vi to vidite iz argentine?!?

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Dub Miroslav

@Miroslav Dub

Nije pravilo, ali ponekad se iz daljeg bolje vidi.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Alan Ford

Uvijek ima likova koji će radije komentirati komentatora, nego li tekst. Krive šume i.. nikad ne nedostaje. Ipak ne znam kako vi drugovi, kao ideološki osviješteni aktivisti, uspijevate živjeti s kognitivnom disonancom – ako politiku određuju samo elite (a ne političari), gdje su u vašim shvaćanjima drugovi Putin, Maduro, Orban, Erdogan..?

Alan Ford
Gost
Alan Ford
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Tekst je dobar, kratak, nudi par interesantnih detalja iz povijesti, zapravo se može pohvaliti i ja tu ne bih ništa više dodavao. Ali, što se tiče komentatora koji razvodnjavaju priču nebitnim detaljima (Ivi ovdje dajem za pravo), smatram da je nepotrebno dijeliti sa drugima sva svoja razmišljanja. Uglavnom je mudrije ćutati nego svašta pričati.
Ipak, mada nije bilo teško to zaključiti, u pravu si kada me nazivaš likom, jer to ja i jesam, plavokosi član grupe TNT iz legendarne cvjećarnice. A to kada komentarišem komentatore, a ne tekst, to je ipak rjeđi slučaj koji ide prema zaslugama. Zato čestitam!

Kihot
Gost
Kihot
2 godine prije
Reply to  Alan Ford

Tito, Kardelj i ekipa su isto bili nosati, samo su malo zavrnuli pipu brači u crno bijelim kockastim hramovima, bar onako površno i “odlučili” malo šerifvati “solo”. No budi bez brige, ljubio se prsten na malom prstu lijeve ruke onih pravih istinskih gospodara kad su došli posjetit balkanski ekperiment. Kompletna stavrnost koju ste živjeli, koju živite i koju ćete živjeti je samo opsjena, sjena na zidu.

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

sloboda???…sloboda se sastoji u tome da si slobodan da se složiš s mojim mišljenjem…

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  igi

igi
Sloboda je spomenuta uz imenicu Švicarska. Kako bi ti nazvao visoke plaće ,visok standard, slobodno posjedovanje oružja,vrhunsko zdravstvo, školstvo, referendum o svakom pitanju?

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

nazvao bih… privilegija… koja proizlazi iz ukidanja slobode misli i djela na nekim drugim mjestima….mogu li postojati dva antička rima…ne mogu…rim je jedan…a zašto…zato što sjaj,bogatstvo i snagu crpi iz provincija i onih graničnih područja iz kojih grabi resurse.. u ono vrijeme prije 2000 god. ,..ljudske robovske resurse od galije,germanije do trakije ….e sad kada bolje promislim…..nije se ništa promjenilo….čitava zamka i obmana uspjela je u onom trenutku kada se prodala priča da svi možemo postati švicarska…e pa ne možemo….švicarska nikada neće dozvoliti da njeni građani odlaze u hrvatsku da tamo rade i donose dobit ….stoga da bi u tome uspjeli uzet će sve što vrijedi k sebi a mediokritete s instaliranim ispodmediokritetskim političarima ostaviti da žive i rade u ljepoj našoj…vašoj.

OBICNOSAMOCITAM
Gost
OBICNOSAMOCITAM
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Jedina istina i je da vlada ta elita. Oni guraju kroz medije a i na druge nacine one politicare za koje znaju da su u politici zbog svog interesa i kupuju ih sitnim novcima ili ih drze u saci na neki drugi nacin. Imaju cijelu mrezu raznoraznih organizacija koje uticu na drustvo i oblikuju javno mjenje kako njima odgovara.Bez obzira koja ce od 2 ili 3 stranke doci u nekoj drzavi na vlast oni su na vlasti jer drze te stranke na svojim uzdama. Svi koji stvarno neovisni pokusaju u politici da se bore protiv toga prvo budu ismijani u medijskim harangama i pokusava ih se diskvalificirati iz politike raznim smicalicama i namjestaljkama. Oni koji i nakon toga ne odustaju se i fizicki likvidiraju najcesce nekim sumnjivim auto nesrecama a cesto i avionskim.

Koča Popović
Gost
Koča Popović
2 godine prije

Karl Marks je davno skupio iskustva još od vremena Spartak i to uobličio. Samo bi trebalo čitati.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Koča Popović

@Koča Popović

Mislim da su “davno skupljena iskustva” Karla Marksa savim nepotrebna onome tko čita Sveto Pismo 😉

Koča Popović
Gost
Koča Popović
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora, samo ti udri po Svetom pismu. Veliki je napredak za čovječanstvo tvoja spoznaja.
Citiramo bih velikog pjesnika:”… a i ti što citaju, krive srvari citaju…”

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Koča Popović

Koča
Kad se citira, onda se citira točno svako slovo. Stih glasi: “a i TO što čitaju, krive stvari čitaju (pa zašto im onda ne isključuju elektriku)”. Nisu pjesniku problem čitači, nego ono što čitaju.Inače – spomenuti pjesnik je upravo objavio na yt cijeli album Krivo srastanje.

Koča Popović
Gost
Koča Popović
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Son of Alerik, hvala na korekcije. Pišem na smartphone ako je to opravdanje. Mozes ti čovjeka i pozitivno iznenadi. Čudno da ti poznaješ narecenog autora.

Joker
Gost
Joker
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Johnny hahahahahahah

Koča Popović
Gost
Koča Popović
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora, pokušaj obrazložiti nonsens o dostatnosti jednog djela. Naročito ako je pisano prije tisućljeća.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Koča Popović

@Koča Popović

Ako je u Svetom Pismu zapisana Riječ Živoga Boga – koji je, između ostaloga, jedini Svevideći, Sveznajući i Svemogući te mu nijedan čovjek u ničemu nije ravan – onda dostatnost Njegovog Djela nije nikakav “nonsens”.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  Kora

Autori svetog pisma su bili novinari koji su pisali, po narudžbi, tri do četiri stoljeća poslije događanja.

Jumping JackFlash
Gost
Jumping JackFlash
2 godine prije
Reply to  Koča Popović

Drug Marks je isto bio velika štraca i uvijek je prešućivao tko zapravo bere kajmak u kapitalizmu: banksteri. A prešutio je i to da mu je glavni bankster u Gordom Albionu bio rođak. Tako je drug Marks (s prešutnim odobrenjem tog “rođe” postao superstar ljevičara). Da je drug Marks probao “rasvjetliti” pravu ulogu bankstera u kapitalizmu, ne bi dugo pisao knjige, nego bi mirisao travu odozdola… Anarhist Bakunjin nikako se nije mogao načuditi kako je drug Marks postao tako popularan, a nije znao tko je Marksov “rođo”. (Tata tog “rođe” je već spomenut gore, a familija i danas kreira milijarde zelembaća iz ničega…)

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Eh, da je stvarno bio takva štraca pa valjda bi za njegova života bila stvorena prava proleterska klasa. A eto rođo bio preškrt. Jedva se našlo poluizvora da izvlačiš škrabotine. 🙂

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Koča i Kora su indoktrirani od istog samo sa drugim sredstvom. Sa tim da mislim da je Kora odabrana i da glumi ulogu a Koča vjeruje u implantant.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije

Ajd’ se uhvati knjige pa će nestati tvoje brige!

Weteran
Gost
Weteran
2 godine prije

U suštini čovekovog bića je Vera. Vera je temelj ljudskog društva. Vera u čoveku je i ogromna energija!
Oni koji umeju da upravljaju ljudima nametnuli su nam, a mi slobodno prihvatili, da verujemo u nekoliko grama celuloze na kojima piče Dolar, Evro, Funta, Talir, ….
Iz naše vere u Novac-Univerzalnu robu tu smo gde smo !?
Sreća, pa se u istoriji dešavaju i promene, ciklusi, prekidi, ….

Rijecanin
Gost
Rijecanin
2 godine prije
Reply to  Weteran

Povjerenje je temelj ljudskog društva ili kako bi stari liberali rekli “Društveni ugovor”. Problem nastane kada povjerenje pukne. Tada imamo prevrate, ratove i revolucije. Živimo u doba smanjenja povjerenja. I svi vidimo kamo to vodi. Ali oni koji ne uče na greškama povijesti osuđeni su da ih ponove. Tipiča odgovor je “ovaj će put biti drukčije”. Mislim da je i napisana ekonomska knjiga sa ovakvim naslovom.

tobia quantrill
Gost
tobia quantrill
2 godine prije
Reply to  Rijecanin

bravo rijecanin za komentar.
sve ino je sporedno, bilo istinito ili ne, al povjerenje i to drustveno….to je kljuc uspjeha….bilo u braku, poslu, crkvi, skoli….

nije zaludu ona stara narodna ‘zavadi pa vladaj’ ma koliko otrcano zvucala

Joker
Gost
Joker
2 godine prije
Reply to  Rijecanin

Liberal razlogu!

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Weteran

@Weteran

Zanimljivo razmišljate. I sama držim da se ondje gdje počinje vjera u novac, materijalni svijet i vlastitu moć ustvari započinje gubitak vjere u Vječni Život, duhovni svijet i Svemogućega Boga.

Pletac Pruca
Gost
Pletac Pruca
2 godine prije

DA TE PITAM

Ko upravlja s nama, budalma
Šta se može kupiti parama
Ko to vuče nevidljive konce
Na čije se narod skuplja zvonce

Kom je kriza, a ko prosperira
Ko se pita, a ko kurcu svira
Čija majka crnu vunu prede
Ko je jeban, tranzicije glede

Što mediji sline bljuvotine
Gdje nađoše sve te oprčine
Jer su glave sve pliće i pliće
Ko ovlasti labrnjatoviće

Šta želimo… čime se bavimo…
Kog slušamo… od koga učimo…
Jer trpimo… čega se bojima…
Šta jedemo… kome se divimo

Gdje se živi bez trunja ponosa
Kom vijore dlačice iz nosa
Gdje se krade, laže i proklinje
Ko se kune u prosinac inje

Gdje je pravda, čija vjera sveta
Ko je Dada strmoglav- pokreta
Što uredi da ovako bude
Imal nade za sve dobre ljude

Mogul golje pameti da dođu
Svih podjela, razmirica prođu
Hoćel ikad sloboda svanuti
Možel ropstvo ikad iščeznuti!!!???
Pletac Pruca

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Pletac Pruca

@Pletac Pruca

Iako osobno izbjegavam psovke, razumijem da se čovjek ponekada “slikovito izražava” uslijed umjetničke potrebe, a sve kako bi naglasio ili lakše iskazao neku od svojih misli. Stoga Vam, unatoč pokojoj neprimjerenoj riječi, ipak čestitam na Vašem pjesničkom uratku 🙂

Pletac Pruca
Gost
Pletac Pruca
2 godine prije
Reply to  Kora

@Kora
Hvala.
Četvrt vjeka taranzicije:
obećanja, mizerije,
grupisanja, ratovanja,
raseljenja, propadanja!

U lice nam pljuju, seru …
a po duši oru, deru …
bičuju nas, rasturaju,
zdrav nam razum pomjeraju!

Zasljepljuju, obmanjuju,
zaglupljuju, navikuju,
zavađaju, iscrpljuju,
protjeruju, ubijaju!

A Bog šuti?! Pospan? Zjeva?
Bradu šuče: nak … oklijeva.
Nebo mjeri, rasteže se …
Dal izusti:„Jebite se!!??“

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Pletac Pruca

@Pletac Pruca

“Četvrt vjeka taranzicije:
obećanja, mizerije,
grupisanja, ratovanja,
raseljenja, propadanja!

U lice nam pljuju, seru …
a po duši oru, deru …
bičuju nas, rasturaju,
zdrav nam razum pomjeraju!

Zasljepljuju, obmanjuju,
zaglupljuju, navikuju,
zavađaju, iscrpljuju,
protjeruju, ubijaju!”

Kako Bog može biti krivac za sve što ste nabrojali?

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Pletac Pruca

Pjesniće bravo za obje!!

Spartak
Gost
Spartak
2 godine prije

Dobar tekst, kratak i jasan. I točan. Problem je što je od toga saznanja pa do uništenja toga zla dug i nepoznat put. Ne slažem se s komentator koji kaže da to vodi u apatiju i razočarenje. Prije negoli se čovjek počne liječiti, mora saznati od čega boluje. Još uvijek velik broj ljudi nije svjestan zašto svijet ide u propast, nije svjestan da ovakav kapital-odnos od kojeg ima korist samo vrlo malen broj ljudi dehumanizira društvo. Kad to svi shvate, možda će se jednoga dana stvoriti kritična masa otpora, Možda, kažem, premda znam da to nije jednostavno ni sigurno. Možemo biti samo optimisti i svaki od nas učiniti onoliko koliko je u našoj moći, sićušno, ali ipak. Poput one kapi u Cesarićenoj pjesmi Slap. Prvi korak prema oslobođenju je ne nasjedati banksterskim masmedijima i razmišljati svojom glavom.

Pero
Gost
Pero
2 godine prije
Reply to  Spartak

Kratak je, jasan je, a tocan to bi vec valjalo provjeriti. Recimo, jfk nije spomenut, a njegov govor mozemo poslusati o dubokoj drzavi i eliti i financijskoj eliti. Do unistenja zla, kako pises, nije dug put. Samo trebas prihvatiti vjeru i oslobodjenje ce ti samo doci. To zlo nije od jucer. Otkrivenje 3:9 ti kaze da to zlo postoji vec barem 2000 godina. Ostalo o bankarima,masmedijima se slazem. A kraj zlu, kako se cini, ce doci vrlo brzo no i mnogi ce propatiti do tada.

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

Trol elite, Son of Alerik, sve relativizira, po oprobanoj ali prozirnoj metodi, ah sve teorije zavjere u koje vjeruju samo idioti i fanatici..

ali ovu izjavu Mayera Amsela Rotschilda, rodonačelnika bankomafijaške dinastije Rotschild u 18. stoljeću, ovo kada je rekao”dajte mi financije neke države i svjedno mi je tko je na vlasti u njoj”, objavio je i njemački Focus na svom portalu prije 4 godine, kada je Focus na opće iznenađenje objavio članak o nastanku “Federal Reserve Systema” FED-a, američke “nacionalne”, banke, (u stvarnosti u privatnom vlasništvu), što je Focus nazvao “najvećom prevarom u povijesti”. I opisao kako su vodeće bankarske obitelji Rotschild, Rockefeller, JP Morgan i Warburg, 1910. na tajnom sasatnaku na privatom otočiću “Jekyll Island”, kod New Yorka, skovali plan o osnivanju FED-a. i to kasnije podvalili američkom predsjedniku Wilsonu, koji je 1913. odobrio i ozakonio FED i kasnije se sam zbog toga pokajao, Pred svoju smrt izjavio je to. Focus nije nikakav “obskurni” portal, teorija zavjera, već pripada njemačkim mainstream medijima, koji inače propagiraju globalizaciju, migraciju, lihvarstvo i sve ostalo.

FED je odtada postao centar zla, leglo cijele globalističke, korpoartivne mafije, koja smicalicama, manipulacijama, prevarama, lažima, itd..manipulira cijeli svjetski financijski sustav, izaziva velike krize, pučeve, ratove, velike valove migracije, velike ekonomske krize i krize gladi u Africi. Ti ljudi, koji iz pozadine upravljaju sa svim stvarima, koji su stvarni vladari SAD-a, EU, UN-a, NATO-a i svega ostaloga, to je ono što se naziva “duboka država”. Postoje 2 vrste ljudi, onih koji vjeruju mainstreamu: 1)-oni idioti ispraniog mozga, koji vjeruju u svamko govno koje im servira mainstream i zato su gluhi i slijepi za činjenice i proglašavaju sve ove stvari “teorijama zavjere” i uopće ne žele ništa čuti o tome i 2)-oni još veći idioti, koji doduše prihvataju činjenice da postoji ova tajna elita iz sjene, koja upravalja sa svime, ali koji misle da je ta elita, da su ti ljudi, jako pametni i razumni ljudi, da imaju dobre namjere za sve nas, za cijelo čovječanstvo, da nam žele dobro, a da su svi onu koji se suprostvaljaju toj eliti zadrti nacionalisti, ekstremisti i slično.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  alan ford

Po običaju, evo alana forda s naknadnom pameti. Krivo navodi Rotshildovu izjavu. Nije njegova namjera bila preuzeti financije ni jedne države, nego stvaranje novca. Razlika je velika.
Kako god, svi ti Rotshildi, Warburzi i ostala gamad vladaju svijetom. Ok.
Pa hajde alane forde, s naknadnom pameću objasni svekolikom puku kako se onda Kina uspjela domoći 2 500 milijarda Rotshildovih dolara? Kako je Kina postala skoro prva gospodarska sila na svijetu u doba vladavine Rotshilda?
Rotshildi vladaju i Kinom?Poslali Kinezima nekoliko kontejnera dolara? Onih svojih, koji se kreiraju isključivo kao dug? A vidi vraga, Kinezi ih nisu nikomu dužni. Naprotiv, SAD su dužne Kinezima dolare. Kako to?
Naravno da nećeš odgovoriti (ni ti, ni tvoji komesarski drugovi), šutjet ćeš kao p.
Kad bi doista znao prave razmjere zavjere, smrzao bi se od straha. A ti razmjeri su daleko iznad pijuna Rotshilda.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Ajoooooj! SoA, mani se ćorava posla.
Pa ti nisi shvatio ni da ALAN FORD, alan ford i Alan Ford nije jedan već su 3 (slovima: tri) različita lika, a vjeruješ istovremeno da razumiješ logiku najvećih svjetskih lopova.
DAKLE, ono što ti je napisao alan ford ne može biti „naknadna pamet“ Alana Forda. Kužiš?
A druga tvoja pitanja neću komentirati, jedino što mogu reći je da na ovom svijetu definitivno nije sve izrežirano i da nitko nije svemoguć…

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Alan Ford

Dakle, kao što sam i očekivao. Šutiš kao p. I glumiš pametnjakovića prepisujući sve čega se domogneš. A kad treba objasniti očito – kako to da Kina ima brda milijarda dolara, onda ‘ne želiš odgovarati na pitanja’ haha. Sakrij se u svoju cvjećarnicu i tamo dalje šuti.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Čovječe, pa ti diskutuješ bez ikakve veze. Kina proizvodi sve živo i mtrvo, ima blizu 1,4 milijarde stanovnika, zaposlenih u proizvodnji barem 2-3 puta više nego EU i USA zajedno i ti pitaš mene odakle im dolari ???!!!
Njihova današnja država je zasnovana na civilizaciji staroj nekoliko tisuća godina – od prije Krista, Salomona, Muhameda, Aleksandra Velikog…. a ti pričaš kao da su pali s neba.
I još želiš da se s tobom ozbiljno diskutuje. Ivo je u pravu, praviš od ovog portala cirkus.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Alan Ford

ALANE alana Alane Henry Gerald forde
Najnormalinije je pitanje odakle Kini dolari. Ako nisi znao, kineska valuta se zove juan i ne tiskaju je Rotschildi.
Ako si zaboravio, teza teksta pa onda i tvoja i tvojih komesarskih drugova je da Rotshildi i još par familija vladaju putem dolara svijetom. Sad vidimo da ne vladaju Kinom, da ne vladaju Rusijom, da ne vladaju s još popriličnim brojem zemalja. Vidimo da dolar nije svemoguć i da oni pametniji znaju iskoristiti činjenicu da je dolar svjetska rezervna valuta. Poput Kine.
I tako vaša knjiga spada na dva slova – mržnja prerma Zapadu koji vas oblači i hrani.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Neumoran si, skidam kapu!
Moram ti ponoviti da pričaš ‚z brda z dola‘. Stavljaš meni neke teze u usta, koje ja nisam nikad rakao niti napisao. S druge strane hoćeš da znaš koje je namjere imao tamo neki Rothschild prije 150 godina i da mi sad još o tome diskutujemo…. Ma daaaaaj! Zar nemaš nešto korisnije? Ili bar veselije ili duhovitije?
FYI: 1) Ja sam taj koji radi i sam sebe (i ne samo sebe) hrani i oblači. Ljudi su ti koji rade i proizvode, a ne Zapad.
2) Ja djecu učim da nikoga ne mrze, jer je mržnja glupa. Samo, ti ćeš opet nešto pogrešno razumjeti…

Kihot
Gost
Kihot
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Hebiga, mislio sam sa prvim komentarom da znaš ali… Evo recimo kratko:

Kissinger je sredinom dvadesetog vijeka skakao vamo tamo, preko 70 zabilježenih posjeta Kini, sastajao se s Mao-m i ekipom koja je imala provesti dizajn na istoku koji su zamislili pravi “gospodari” života i smrti, za njih je novac samo alat, avrijedi im kao i nama guzobris. No skrečem s tme, u Kini su stvoreni su tvz Besmrtnici, iliti Maovi kapetani, koji su su svi do jednog instruirani na skull and bone, Yale financiranim sveučilištima unutar same Kine. Njihovo potomstvo je danas vrijedno biljune dolara i kontoliraju KP i KInu. Sama KIna kao takva je, ako uzmemo da su Rusija i druge suverenistički nastrojene zemlje istinski nezavisne od tih gospodara (a nisu, možda pokušavaju…) ogroman trojanski konj. Zabit će takvu nožinu u leđa Rusima. A recimo tu na forumu je puno ljubitelja KIne koji blage dume nemaju šta je KIna, kako se posluje u Kini, kako se živi u KIni, koji bi si prije pucali u glavu da im država kao što Kina radi , pokuša nametnuti “bodove” za lijepo ponašanje, za pranje zubi, za ovo, za ono, kojima kasnije mogu ili nemogu napredovati u karijeri, dići kredit za obrt i sl, Mene uvijek bez greške jednostavno jeza hvata s Kinezima, to je jedan totalno drugačiji tip ljudskog bića, pogotovo nama balkancima, robotiziran. Ma, a oni pravi gospodari, testiraju da vide koliko mogu daleko sa kontrolom otiči kod takvog tipa ljudi, kako naviknuti čovjeka na totalnu kontrolu države, neke više sfere na njegov život. to i nama spremaju u nama prihvatljivijim oblicima, tj već to uspješno rade desteljećima.
comment image

http://images.china.cn/attachement/jpg/site1007/20150318/001ec949fb591673216a02.jpg

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

Da bi se prosječno inteligentan čovjek se uvjerio da “duboka država” postoji i da je ona stvarni vladar svega, ne mora uopće čitati “mračne” portale teorija zavjere, već., je za početak dovoljno da pročita i pogleda biografije na engleskoj vikipediji (koja je znatno bolja i iscrpnija od mršave hrvatske ili srpske vikipedije), dakle biografije, vodećih bankomafijaša, oligarha, zapadnih političara i ostalih koji kroje svjetsku politiku. Pa će brzo uvidjeti, kako su sve te osobe, na neki način, međusobno umrežene, odnosno, kako su svi na izravan, ili neizravan način, preko drugih ogranaka, povezani i umreženi sa FED-om, CFR-om i skupinom Bilderberg. To su 3 glavne organizacije.

-FED je dakle kofol američka “nacionalna banka”, ali ustvari ona nije ni nacionlna ni državna, već u privatnom vlasništvu 8 hazarskih bankarskih obitelji: Rotschild, Rockefeller, Warburg, Goldman Sachs, Lazard, Lehman, Kuehn Loeb i Israel Moses Seif. Bankar i oligarh J(ohn) P(ierpont) Morgan, koji je 1910. pripadao suosnivačima FED-a, danas nema izravnih obiteljskih potomaka, odnosno, njegovi obiteljski potomci su se poudali ili poženili sa članovima obitelji Rockefeller, tako da danas i banka JP Morgan, i sve ostala nekadašnja imovina J. P. Morgam, pripada obitelji Rockefeller. FED neograničeno štampa dolare bez pokrića i tako je otjerao u dug i samu državu SAD, čiji je dug danas preko 20.000 milijardi dolara, a najveći vjerovnik države SAD-a, je FED!!! Dakle FED pozajmljuje novaca državi SAD; koja je njegov najveći dužnik, čak veći nego i Kini, jer Kina posjeduje ogroman broj državnih dionica SAD-a. Ta ogromana količina dolara nemaju nikakvog pokrića, već se dominacija dolara održava samo stalnim američkim ratovima i intervencijam po svijetu. A kada nešto krene nakrivo, i nastanu velike krize, kao 1929. i 2008, onda za to ne plaćaju lihavrski mafijaši iz FED-a, koji su sve izazvali, već obični građani u državama Zapad i Europe, poreski obveznici, sa čijim novcima su spašavani lihvari i njihove banke.
Pored ovih 8 hazarskih obitelji iz FED-a, današnjoj korporativnoj oligarhijskoj mafiji iz duboke države, pripadaju, prije svega nasljednici obitelji Carnegie i Ford, također starih oligarhijskih obitelji, sa prelaza iz 19. u 20. stoljeće, Andrew Carnegie je bio suvremenik Johna D. Rockefellera. Tu su još i manje poznate, ali također stare oligarhijske obitekji kao Johna MacArthura ili Charlesa Stewarta Motta, koji su također živjeli u ranom 20. stoljeću. I onda oni nešto mlađi oligarsi, kao George Soros (godište 1930.), Waren Buffet, Ted Turner itd.. oni još mlađi kao Bill Gates i oni iz najmlađe generacije, milijarderi tek u svojim tridestima ili četrdestima kao Reid Hoffman, Jeff Bezos (Amazon), Pierre Omindeyer (Ebay), Alex Karp, Mark Zuckerberg…sve hazari.
-CFR (Vijeće za vanjske odnose) u New Yorku (kao i FED), iza kojega stoji Rockefeller, osnovano 1921. je tako reći, političko krilo FED-ove bankarske i oligarhjijske mafije. CFR je stvarna vlada SAD.a iz sjene, koja na koncima drži koro svakog američkog predsjednika, koja ima oko 5000 članova, cijela elita iz politike, banaka i koncerna i medija je tu uključena. Jedina 2 predsjedenika koja su se usprotivili CFR-u, bili su Kennedy (znamo kako je završio) i sada Trump, protiv kojega CFR sa svojim mrežom duboke države stalno vodi rat i dosada ga je ipak prilično vezao na uzicu.
-Chatham House (ranije se zvao Kraljevski institut za vanjske odnose-RIIA) je bratska,. pajdaška organizacija CFR-a, sa druge strane bare u Velikoj Britaniji. CFR i CH su osnovani zajednički 1920/21. godine. u CH caruju Rotschildi, (koji drže i britansku nacionalnu banku “Bank of Engand” i cijelu bankarsku četvrt “City of Lonndon” , a u CH-u su članovi svi iz britanke elite, kraljica, premjer…itd.
Ovdje još treba dodati “Brookings Institution”, sa centrom u Washingtonu, iza kojega također stoje Rockefelleri i “Carnegie zaklada za međunarodni mir” iz New Yorka, koja ima svoje glavne podružnice u Briselu, Berlinu, Hong Kongu i Moskvi, gdje zajedno sa Sorosevim NGO-ovima pripada američko-cionističkoj 5. koloni u Rusiji.
– skupina Bilderberg, osnovana 1954., Trilaterlana komisija (o. 1971.) iza kojih također stoji obitelj Rockefeller su 2 organizacijre, koje na međunarudnom planu kordiniraju sve ove rabote. Grupa Bilderberg je nešto poput svjetske vlade u sjeni. Glavnu riječ u grupi Bilderberg i organizaciji godišnjih konferencija, vode ljudi iz CFR-a. Rockefellerovi ljudi iz CFR.a su iz pozadine također vukli konce i u stvaranju EU 1957. godine
– sve velike privatne banke sa Wall Streeta: Bank of America, JP Morgan, Chase Manhattan, Wells Fargo.. Goldman Sachs, Black Rock, Lazard. itd.. pripadaju ovim 8 hazarskih obitelji koje su vlasnici FED-a.
-BIS (Banka za platno izjednačavanje), osnovana 1930. sa sjedištem u Baselu je također pod kontrolom ovih bankomafijaša, odnosno oni su i osnovali BIS, koji je 30.ih godina sufinancirao i Hitlera, BIS danas kontrolira većinu nacionalnih banaka država Zapada i Europe i mnogih država u svijetu, Tako i hrvatsku i srpsku, i crnogorski i makedonsku nacionalnu banku, koje su također učlanjene u BIS.
-Europska centralna banka, na čijem čelu je kriminalac i mafijaš Mario Draghi (Bilderbergovac i bivši menadžer Goldman Saksa, odlično umrežen sa pajdašima iz FED-a, ), je također naravno pod kontrolom FED-ove mafije
-Međunarodne finanacijske organizacije: MMF i Svjetska banka, također su pod kontrolom FED-ove mafije, odnosno FED-ova mafija je i osnovala i MMF i Svjetsku banku, koje pod maskom kredita i pomoći, služe za ujterivanje dugova, pljčku i otimačinu siriomašnih država i stavljanje tih država u okove dužničkog ropstva.
– Svaka od ovih bankarskih i oligarhijskih obitelji ima i svoju zakladu (ili fondaciju): Zaklada Rockefeller, Zaklada Carnegie, Zaklada Ford, Zaklada Buffet, Zaklada Goldman Sachs, Soroseva zaklada Otvoreno društvo,Zaklada Bill i Melinda Gates…itd.. Koje se predstvaljau kao “filantropi” i dobročinitelji, koji navodno doniraju novac za dobrotvorne stvrhe.. U stvarnosti, te zaklade , kao prvo. služe za legalnu utaju poreza i pranje novca u milijardama dolara, jer su one kobajagi “neprofitne organizacije”, dakle oslobođene su plaćanja poreza, ili možda plaćaju samo mali postotak i kao drugo; sa noncima tih zaklada se financiraju samo interesi tih mafijaša iz duboke države: lihvarstvo i pljačka slabijih država, poticanja pučeva, pobuna i “obojenih revolucija”, financiranja stotina i tusuća “nevladnih organizcija, ” NGO-ova u svim državama, financiranje pederizma, rodne ideologije i naročito pobačaja i cjepljenja u sirotinjskim državama Afrike, Azije i Južne Amerike, da bi se smanjio broj stanovništva, “beskorisnih izjelica” u tim državama. Jer fašistička eugenika je oduvijek bila sastvani dio politike ovih mafijaša. Poznato je da su Rockefeller, Ford i Carnegie 30-ih godiuna financirali eugeniku i eutanaziju u Hitlerovoj Njemačkoj i taj podatak se čak može pronaći i na inače politički korektnoj vikipediji
– Ovi mafijaši kontroliraju i sve mainstream medije u SAD, i većini država Europe., tako i u Hrvatskoj. HRT, RTL, N1, Nova TV, Jutarnj, Večernji, Index, Slobodna Dalmacija, net, Telegram, Tportal–sve je pod njihovom kontrolom- svi ovi mediji moraju promicati neoliberalizam, lihvarstvo, multikulturalnost, migraciju, pederizam, rodnu ideologiju… a moraju napadati Putuna, Orbana, Iran i sve ostale nepoćudne i neposlušne. To što su neki mediji kofol desni a neki kofol lijevi, samo je mazanje očiju naivcima i idiotima.
– EU, UN, NATO, OECD, OESS, WHO, WTO… sve takozvane “,međunarodne organizacije” su također pod kontrolom mafije iz duboke države, na svim ključnim položajima u ovim organizacijama, sjede Rockefellerovi, Soriosevi, Rotschildovi ljudi
-takozvane “organizacije za ljudska prava”, kao Amnesty International, Human Righrs Watch, itd. su također pod njohovom kontrolom, odnosno sastavni dio cijele te guste mreže globaliostočke mafije iz duboke države, Kad je neka neposlušna država na udaru duboke države, kao sada Rusija, i kada se vrši kampanja protiv nje, onda se u tu kamapanju uključe i ovec”organizacije za ljudska prava”, koje preko propoagnadsih medija objavlju svoje “izvještaje” o navodno strašnim kršenjima ljudskih prava, progonima i hapšenjima u toj i toj nepoćudoj državi. Jedan od najbolji orimjera, kako te organizacije zajedno rade sa CIA-om i ostalom bandim iz mreže duboke države, je propgandna laž, koju je uoči 1. zaljevskog rata u medijima plasirao “Amnesty Inteernational” ( u suradnji sa CIA-om), koji je objavio da Sadamovi vojnici iračke armije u Kuvajtu u porodilištima u bolnicama, vade novorođenčad iz krevetićam, bacaju ih na pod i smrskavaju im glave. Ta lažna propaganda je trebala uvjeriti američki javnost, da podrži prvi američki napad na Irak i Sadama (zajedno sa američkim saveznicima, vehabijama iz S. Arabije i ostalima). Taj Amnesty International sada na isti način širi kampanju protiv Asadove vlade u Siriji.

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

-tko se na bilo koji način opire njima i njihovom sustavu, tu državu proglase dikaturom, despotijom, gdje se navdno guši demokracija i ljudska prava, Na toj listi neposlušnih država su Rusija, Iran, Sjeverna Koreja, Venecuela,..itd.. a u Europi Mađarska, te djelimično i Poljska. Poljska je inače što se tiče vanjske politike, vjerni vazal cionista iz duboke države, ali to izgleda nije dovoljno, jer se poljska desno-konzervativna vlada na polju kulture i medija suprostavlja Sorosevoj mreži u Poljskoj i poduzela je mjere za suzbijanje te kriminalne mreže u poljskim medijima, kulturi, u sudstvu. I to je zabrinulo gospodare iz duboke države, da im Poljska ne bi potpuno izmakla kontroli. Dakle, tu nema veze, kakav je poredkja u nekoj državi. Jer ovdje baš imamo 3 različita poredtka u 3 države; Mađarska-desno-konzervativna vlada na vlasti, Iran-islamsko-konzervativna vlada, Venecuela-lijeva pro-socijalkistička vlada. Ali sve 3 su na meti mafijaša iz duboke države, jer su neposlušne.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  alan ford

@alan ford

Vrlo iscrpni komentari i veliki trud oko prikupljanja informacija. Možete li napisati kako Vi tumačite aktualnu blokadu Katara, odnosno povezanost Trumpa (koji se, kako Vi tvrdite, odupire eliti pa je na njezinom udaru zbog svoje neposlušnosti) s Izraelom, Emiratima i Saudijskom Arabijom?

Fitcher
Gost
Fitcher
2 godine prije

Rekao bih da ta financijska elita o kojoj je ovdje riječ ima onoliku moć koliko joj to političari dozvoljavaju. U onim državama gdje ne postoji politička odgovornost, gdje su osobni interesi političara ispred javnog/društvenog interesa događaju se stvari gdje se privatiziraju i najključnije stvari za funkcioniranje društva poput vode, struje, zdravstva. Jedina razlika između Rusije, Kine i Irana i zapadnih zemalja je upravo ta što u navedenim zemljama političari barem za sad još nisu u potpunosti zaboravili javni interes. I tamo se političari prvenstveno brinu za sebe i svoje najbliže ali ipak koliko toliko još brinu za svoje građane dok je na zapadu već odavno pojam nacionalnost izgubio bilo kakvo značenje….

POVEZANE VIJESTI

Izbornik