Erdogan: “Naravno da ćemo koristiti S-400. Neće nam stajati u skladištu”

Erdogan turska
10 komentara

Ako bude potrebno, Turska će koristiti ruske protuzračne sustave S-400, izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

“Nećemo kupiti S-400 i staviti ih u skladišta, Ako je potrebno, upotrijebit ćemo ih. To su obrambeni sustavi. Što ćemo s njima, ako ih nećemo koristiti?”, izjavio je turski čelnik, prenosi Hürriyet Daily News.

Podsjetio je da je Ankara posljednjih godina tražila slično oružje iz Sjedinjenih Država, ali je odbijena. Prema riječima Erdogana, Turska je “umorna od svega toga”.

“Rusija je reagirala na naše upite s vrlo atraktivnim prijedlogom. Rekli su da ćemo čak ići u zajedničku proizvodnju. Ponudili su nam i dosta dobre uvjete odobravanja zajma”, rekao je turski predsjednik.

Proteklo vrijeme je u tursko-američkim pregovorima više puta otvoreno pitanje sustava S-400. Isto je bilo nedavno na sastanku američkog državnog tajnika Mikea Pompea i turskog ministra vanjskih poslova Mevlüta Çavusoglua u Washingtonu 4. lipnja.

Çavusoglu je tada rekao kako Turska mora pregovarati s Rusijom o kupnji sustava S-400, budući da su zapadni saveznici odbili turske zahtjeve.

U svibnju je Mike Pompeo tvrdio da Washington radi na tome da Turska ne nabavi sustave S-400 iz Rusije i kako se nada da se to neće dogoditi.

Također je rekao i kako su Sjedinjene Države ponudile Turskoj alternativu ruskom sustavu S-400. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je odgovorio je kako će njegova zemlja nabaviti sustave S-400 i kako o ovom pitanju neće biti nikakvih ustupaka.

Sjedinjene Države smatraju opasnim da Turska kupi sustave S-400 iz Rusije, jer bi to navodno moglo dovesti do curenja informacija o borbenim zrakoplovima F-35 koje je Washington namjeravao isporučiti Ankari.

F-35F-35 Joint Strike FighterNATOS-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
5 godine prije

Koristicemo ga za protiv-gradnu zastitu treba nam za razbijanje tamnih oblaka nad Turskom ako dodju preko granice da izruce materijal na nasu zemlju i pocine materijalnu stetu, nije u vojne svrhe , tako im treba reci kada pocnu da postavljaju pitanja o stvarima koje ih se ne ticu.
Patriot ne kupujte ni za zivu glavu
https://youtu.be/fBM8dcLq7Gk

Laki Topalović
5 godine prije

Tko i tebi vjeruje, ‘bo je majku svoju. Usput. Vučić mu je prijatelj 🙂 Jučer je bio s Potrošenkom na otvaranju drvenog plinovoda TANAP. Od najvećih svjetskih rezervi polja Šah Deniz, na kraju jedva 10 mlrd m3 godišnje za EU . Toliko potroše HR i Slovenija.

Lindita
5 godine prije

Pusti snovi suncokreta

Miller
5 godine prije

Sta i reci budali koja mu je postavila ovo “mudro” pitanje?
Mada ne vjerujem da bi Brko prihvatio Patriot da mu ga i dzaba daju. Prosto receno oni ne djeluju protiv onih od kojih je napad moguc. To vec dugo nije Rusija. A mislim da bi im bila velika sreca ga mimoidje F35. Mozda bi bilo bolje pricati u vezi Su57

Alen
5 godine prije

Nećemo kupiti S-400 i staviti ih u skladišta, Ako je potrebno, upotrijebit ćemo ih. To su obrambeni sustavi. Što ćemo s njima, ako ih nećemo koristiti?”,

Pa dodje li do toga da ih koristi onda ima puno veci problem od dvojbe da li ga koristiti ili ne…

Mucke
5 godine prije

Nisam siguran da ce do isporuke ikad doci.Jedino trebaju pripaziti da ne uplate pa pricekaju na isporuku jedno 10 godina,kao neki,kada ce u djiru biti vjerovatno S-800.

Potemkin
5 godine prije

erdogan ce ruskim bacvama gadjati kurdsku avijaciju , monti payton scenario 🙂 polako svi imaju s 300 i svi ga zele upotrebiti ali nidje aviona 🙂

Milos
5 godine prije

Svrbe njih pare koje ce Rusi uzeti ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI