“Goebbels bi bio zadovoljan” – Epoch Times govori o lažima njemačkih medija o Rusiji

tastatura racunar pc
27 komentara

Njemački Der Spiegel je, citirajući “svoje izvore u njemačkim obavještajnih službama”, 27. srpnja objavio vijest kako je ruska hakerska skupina Sandworm napala brojne kanale javne televizije u Njemačkoj i da su napade pretrpjeli i kanali ZDF i WDR.

Međutim tri dana poslije, Peter Haisenko za Epoch Times kaže kako su argumenti o navodnom napadu “ruskih hakera” skupine Sandstorm na njemačke medije ništa više nego skup “tvrdnji pristranih i vrlo upitnih izvora”, piše Epoch Times.

“Ovo je živi primjer osrednje antiruske propagande u vodećim publikacijama u Njemačkoj”, ističe autor članka Peter Haisenko.

Informacija da je ” ruska hakerska skupina Sandworm” navodno napala njemačke kanale ZDF i WDR primjer je “osrednje antiruske propagande”, piše Epoch Times.

“Materijali o ovoj temi su skup laži, protkanih osobnim pristranim stavovima vrlo upitnih izvora”, vjeruje Peter Haisenko.

Na primjer, naslov članka na internetskoj stranici televizijskog kanala ProSieben kaže: “Rusi razbili ZDF i WDR”, izravno imenujući navodnog počinitelja hakerskog napada, a to su “zli Rusi”.

“Bezobzirno su napali vodeće kuće naših visokokvalitetnih i demokratskih medija”, kaže autor ovog materijala.

No, u stvari, vijest je osobni stav autora, ističe Haisenko. Nije jasno je li napad uopće počinjen, niti koliko je računala napadnuto i jesu li procurili podaci? I možemo li zvati “profesionalcima” hakere koji nisu mogli ukrasti nikakve informacije?

Cijela priča više nalikuje intrigama nekih mladih računalnih fanova, koji su odlučili saznati koliko daleko mogu ići, rekao je Haisenko.

Istovremeno, Der Spiegel navodi kao primarni izvor informacije ProSieben.

“Isti Der Spiegel, koji je dugo poznat po svojim rusofobnim člancima, reportažama i naslovima. Upravo je Der Spiegel odmah nakon nesreće leta MH17 znao da su to “bili Rusi ” ili “čak i sam Putin”, prisjeća se Epoch Times.

Istovremeno, kada govori o “ruskom podrijetlu skupine Sandworm”, ProSieben se poziva na Saveznu agenciju za zaštitu Ustava, ali niti jedan od predstavnika ove agencije nije dao nikakve izjave o navodnom napadu.

Poznato je da takva skupina postoji i da djeluje od 2013. Ako sumiramo sve gore navedeno, ispostavilo se da je došlo do mogućeg hakerskog napada na ZDF i WDR, koji je pogodio nepoznat broj računala ili je to mogao biti uobičajeni manji kvar softvera, kaže Haisenko.

To su činjenice. Ali ono u što su njihovi propagandisti to pretvorili: “Zli Rusi su ponovo napali zapadne medije, što je potvrđeno u Saveznoj agenciji za zaštitu Ustava, što bez prestanka čine već pet godina.”

“A ovo je samo jedan mali primjer u moru metoda kojim se provodi propaganda, nastavlja Epoch Times. I ne samo protiv Rusije, nego i protiv njemačkog naroda, sve samo kako Berlin i Moskva ne bi mogli uspostaviti prijateljsku suradnju. Ministar Hitlerove propagande Joseph Goebbels bi bio vrlo zadovoljan”, zaključuje Peter Haisenko.

Epoch Times

 

 

ruski hakeriSandworm
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
5 godine prije

Znači, kad neki njemački haker napravi neko hakersko s*ranje, onda ćemo odmah okriviti sve “Njemce i cilu Njemačku” za to.

Pljuc.

Eto ga.

Son of Alerik
5 godine prije

Teško da bi Goebbels bio zadovoljan takvim amaterizmom. Jednako amaterski djeluju tvrdnje o zlim Rusima, koliko i reakcije onih koji u to ne vjeruju. Da je istina kako je Der Spiegel upregnut u nekakvu propagandu protivnu njemačkim interesima, a saasvim sigurno u te interese spada suradnja s Rusijom, onda bi to značilo kako antinjemačke klike upravljaju Der Spiegelom. Opet teško za povjerovati.
Bit će ipak da se radi amaterizmu, nedostatku znanja i volje da se istraže ikakve ozbiljne sumnje. Možda i zato što bi dovele do pravih hakera koji se nalaze na istoj strani koja je prisluškivala (i prisluškuje) Angelu Merkel?

put in
5 godine prije

povijesno gledano “dobri” njemci su napadali “zle” ruse minimalno 5 puta. “zli” rusi su uspjeli 5 puta poraziti “dobre” njemce na svojoj teritoriji a onda ih vratiti u njemačku, jer njemci žive u njemačkoj a ne u rusiji zar ne. e sada da su “dobri” njemci porazili samo jednom “zle” ruse, “zlih” rusa vjerojatno više nebi bilo. vidimo da “dobrim” njemcima i pored tih činjenica ne fali dlaka s glave. amerikanci nisu niti jednom uspjeli poraziti “dobre” njemce i unatoč toj činjenici njemačka je američka kolonija a nije kolonija “zlih” rusa koji su je usput govoreći 5 puta pregazili ali zato što su to “dobri” njemci sami tako tražili.

ps. povjest se ponavlja. nije li vrijeme da se “zli” rusi prodobre i postanu “dobri” rusi:)

tedi
5 godine prije

CIA rukopis.Znamo da i Merkelovu prisluskuju.To je jalovi medijski napad satanizacijje Rusije preliven preko Atlantika.Medijsko manipulisanje sa javnim mijenjem,sto vise lazu manje im se vjeruje.
Njemci su dobro naucili gebelsovu propagandu.

Ana
5 godine prije

Njemackoj policiji misli je najvaznije loviti spremacice koje su si dozvolile komentar o imigrantima i kaznjavati ih sa 1650 eura.

Spartak
5 godine prije

Der Spiegel je samo tipično presstitucijsko Ogledalo u kojem se odražava sva bijeda zapadne “demokracije”

alan ford
5 godine prije

sto se cuditi, pa njemacka je okupiran drzava, od 1945. a njeniu gospodari su oni iz duboke drzave u SAD.
svi njemacki glavni mediji su pod kontrolom duboke drzave, Vijeca za vanjske poslove-CFR, stvarne vlade SAD-a u sjeni
comment image?w=1200&h=

DLM
5 godine prije

Nestalo novicok-a pa sad idu hakiranjem!
narednih dana ce baba Merkelica izaci na press i optuziti RF, u pitanju je nadmetanje s Majsko, ko ce se vise uvuci u s*pak.
Definitivno 2018-tu treba proglasiti najludjom godinom

Pero
5 godine prije

Ali “Goebbels bi bio zadovoljan”… Ne znam samo s cime to? Prije bi bilo da Goebbels centrifugira u grobu…

Moreno
5 godine prije

Pa Goebels bi moga bit zadovoljan, jer mase najprij triba dovest u takvo stanje svijesti da skoro ne reagiraju na ditinjaste fore koje političari uzimaju ka gole činjenice i prema njima vode politiku . . . ko nebi bija zadovoljan da skoro svi MS mediji prenesu kako je Sjeverna Koreja hakirala SONY ili kako Kimovi hakeri za Kima kredu Bitcoine kako bi ovi moga radit rokete i nuklearne glave za njih . . .

Fakesve
5 godine prije

Njemci jako dobro znaju sta je to Lügenpresse.

valentin
5 godine prije

Cionisti i njihovi agenti su Gebelsa proglasili kao najvećeg manipulatora i lažljivca Jedina laž je da Gebels nije govorio istinu.

Bruno
5 godine prije

Njemački mediji danas su u katastrofalnom stanju. Sve su to obični amateri i kukavice, ništa drugo. Goebbels je bio velemajstor za njih. On je bio majstor zavođenja ljudi riječju, a ovi nesretnici danas ne bi mogli prodati ni maramice čovjeku koji pati od prehlade.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI