SAD nude pet milijuna dolara za glave ruskih hakera

Haker racunar program virus
102 komentara

Vlasti Sjedinjenih Država i Velike Britanije traže organizatore ruske hakerske grupe „Evil Corp“, piše list Finanzen. Oni su spremni platiti pet milijuna dolara za hvatanje ili informacije o njihovoj lokaciji. Iz Sjedinjenih Država tvrde kako su za hakerima u Rusiji “išli do dna”, ali ih do sada nisu uspjeli pronaći.

Govorimo o osobama koje se, navodno, zovu Maksim Jakubec i Igor Turašev. Prema dostupnim informacijama, „oni su sada negdje na sigurnom u Rusiji”. Za “njihove glave”, točnije, za njihovo hvatanje ili podatke o njihovom boravku je ponuđena nagrada od 5 milijuna američkih dolara.

Grupa koju su predvodili nanijela je štetu tešku stotine milijuna dolara i Washington i London je nazivaju  “najopasnijom na svijetu”.

„Evil Corp“ je aktivan od 2015. godine. Od tada je uspio distribuirati Dridex Trojan po cijelom svijetu putem elektroničke pošte. Ako otvorite poslanu poveznicu, na računalo će se instalirati zlonamjerni softver koji prikuplja povjerljive podatke s uređaja. Tako su dvojica hakera uspjela isprazniti veliki broj bankovnih računa.

Prema zapadnim izvorima, sklupina je svoje aktivnosti uglavnom provodila iz Moskve. Hvatanje organizatora skupine, spomenutog dvojca, komplicirano je zato što između Sjedinjenih Država, EU i Rusije nema sporazuma o izručenju kriminalaca.

„Russia Did It“: Maksim Jakubec radi za ruske vlasti i FSB

Uz to, prema američkoj Nacionalnoj agenciji za borbu protiv kriminala, a što bi moglo biti drugo, „Maksim Jakubec surađuje s ruskim vlastima, posebno sa Federalnom službom sigurnosti (FSB)“.

“Koordinirana akcija ima za cilj zaustavljanje velike phishing kampanje koju je organizirala ruska hakerska grupa”, objasnio je američki ministar pravosuđa u izjavi u kojoj potvrđuje ponudu od 5 milijuna dolara za „glave“ Maksima Jakubeca i Igora Turaševa.

Finanzen

Dridex TrojanEvil CorpFSBruski hakeri
Pretplatiti se
Obavijesti o
102 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

“AMERIKANSKI znanstvenik Paul Cameron, predsjednik Instituta za proučavanje obitelji, jedan je od rijetkih u svojoj zemlji koji je upozorio na opasnost od širenja LGBT pokreta. U intervjuu za moskovski TV kanal Cargrad je prvi izjavio: “U Sjedinjenim Državama razgovori o tim temama nisu mogući. Razgovori poput ove zaustavili su se u mojoj zemlji dva desetljeća. Stvari su već riješene praktički jer je homoseksualnost proglašena nečim normalnim i dobrim i za društvo i za pojedinca. A to je vrlo opasno gledište. ” Objasnio je i što se u tom pogledu događa u američkim školama: “Otprilike jedna trećina američkih studenata već sugerira da je homoseksualnost„ dobra koliko i heteroseksualnost “i da sami mogu odlučiti kojemu rodu i spolu pripadaju. Već postoje sudske odluke da se, primjerice, otac obveza da će svoju 14-godišnju kćer nazvati “on”, uz prijetnju sankcijama ako kaže da je “ona”. A sankcije uključuju mogućnost oduzimanja djeteta. ” Cameron na… Čitaj više »

Mercury
4 godine prije

Ako je nagrada samo 5 milijuna, onda i nisu baš nešto štete napravili.

Zvrk
4 godine prije

Prošli mjesec je Izrael izručio Alekseja Burkova SAD-u zbog sličnih razloga. Sad ako im je uspjelo s njim, tražit će još.

Franjo Tahi
4 godine prije

Ja mislio sto se dogadja , a ono ekipa slala trojane e-mailom.

dalmata
4 godine prije

Sad,Ruski hakeri tribaju pomoć Kolumbiskoj mafiji,da zatrpaju drogom USrA,a posebno in “šapnit” kome u USrA vojsci(sa visokim ćinovima),kongresmenima i njihovim familijama,ponudit drogu na popust.Isto i za Eu,jer opet čačkaju Ruskog,uspavanog medu,sa traženjem zabrane RT i Sputnika.Ovo je prilika da legendarni GRU,namami USrA špijune i ubojice,sa falšin informacijama o ovim super momcima,i da ih likvidira,jednim potezom,ka Kinezi i Iranci.A i dalje triba koristit njihovu taktiku i pričat “zapadni” partneri.S kim si ,taki si.

eu kolonija
4 godine prije

bolidi raspisuju tjeralicu I nagradu na neviđeno. drugo ovo je ozbiljan diplomatski skandal jer strana država plaća pet milijuna dolara za glavu nekoga rusa za kojeg ne znaju ni kako izgleda ni kako se zove I preziva. trebala bi rusija raspisati tjeralicu I nagradu za recimo američkog državnog tužitelja ili recimo za onoga engleskog princa pedofila, što je sillovao malodobne amerikanke kod prijatelja u vili u americi, inače pripadnikom zločinnačke obitelji windsor. tim potezom rusija ne samo da bi dala do znanja da nitko nije iznad već bi pokazala građanima britanije I amerike da ona štiti njih od njihovih vlasti I terora tih istih vlasti koje štite osvjedočene pedofile plave krvi kao što je onaj britanski princ iz obitelji windsor

Saddam
4 godine prije

Eto vam veselja s Windowsima

Emiliano Zapata
4 godine prije

A kada ce narod raspisat tjeralice za lihvarima, parasitima bankarima?

Alex
4 godine prije

Jakubec je poljsko prezime…

Zadranin
4 godine prije

Microsoft, najveći softver koji prikuplja osobne podatke sa računala.

Kako da vas tužim za nanesenu štetu, i prikupljanje podataka? Svaki novi Windows 10 update napravi teško sr*anje meni i prijateljima na našim računalima.. i ko će platiti sve izgubljene podatke i potrošeno vrijeme na popravke?

Đubrad jedna.. sva sreća pa imam dobar RAID backup sustav.

Još jednom: đubrad..

P***!

Pi-zdro
4 godine prije

fine su ovakve vrste metafora, kad velika lopovčina juri po trotoaru uz masu prolaznika za sitnim provalnicima i na sav glas se dere i urla – ehej narode eto lopova, dršte lopove… ..

samo tako
4 godine prije

Sinergijskim djelovanjem umnoga Sherloka i izdresiranog Bonda, riješiti če taj problem plavokrvni dok rečeš hipotenuza

Perun
4 godine prije

Pozdrav redakciji Logicno.Hr …..Citat…

Poštovani,
Blokirali ste reklame na našem portalu. U potpunosti vas razumijemo, međutim svakodnevno radimo kako bismo vam omogućili besplatan pristup najnovijim vijestima.
Portal Logično nema “spoznora”. Jedini izvor prihoda su reklame na našem portalu koje nam služe za financiranje redovnih troškova.
Kako biste iznova besplatno čitali vijesti na portalu, samo isključite program za blokiranje reklama.
Hvala na razumijevanju.
PS: Za sva dodatna pitanja, pišite nam na adresu: [email protected]

Perun
4 godine prije

Dok postoji Logicno Hr postoji i nada da svijet dobije informaciju ….I komentari na Logicno Hr daju nadu da Portal LogicnoHR i redakcija rade odlicno svoj posao….Broj pseudonima sa komenterima govori sam za sebe …Logicno Hr je jedan jedini Portal sa zivom scenom i zivim komentarima …..Logicno Hr pa onda svi ostali Portali….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI