Uhvaćena ukrajinska doušnica koja je planirala teroristički napad

Uhicena osumnjicena za terorizam
19 komentara

Žena u ruskoj regiji Yaroslavl optužena je za prikupljanje obavještajnih podataka za usmjeravanje napada dronovima na Kijev.

Žena u ruskoj regiji Yaroslavl pod istragom je za terorizam nakon što je navodno pristala pomoći Ukrajini da pokrene napade dronovima duboko u zemlji, objavila je u utorak ruska sigurnosna služba, FSB.

Osumnjičena je navodno u srednjim 30-ima i živi u gradu Uglich-u, oko 200 km sjeverno od Moskve. Prema priopćenju FSB-a, prikupljala je obavještajne podatke o kritičnoj infrastrukturi u regiji u ime ukrajinskih specijalnih službi, za koje je znala da će se koristiti za pokušaje terorizma.

Snimka koju je objavio FSB uključuje snimke zaslona iz poruka koje je žena navodno razmjenjivala sa svojim ukrajinskim voditeljima krajem svibnja.

U jednom od njezinih tekstova izražava se nada da će ukrajinske bespilotne letjelice prodrijeti duboko u Rusiju kako bi potaknule antivladine osjećaje. U drugom, osumnjičena je očito odbila gađati centre za novačenje i željeznice, ali je pristala prikupljati obavještajne podatke o hidroelektranama. Voditelj je obećao da će ih “sve dići u zrak”.

Postojale su i neke nadzorne snimke osumnjičene, uključujući njezino snimanje hidroelektrane Uglich na rijeci Volgi.

Ako bude osuđena, žena se suočava s kaznom do 20 godina zatvora za terorizam.

FSB redovito izvještava o hvatanju osoba za koje se sumnja da su obavljale razne ilegalne misije u ime Kijeva. Slučaj visokog profila otkriven prošlog tjedna uključivao je neonacističku skupinu, čiji su članovi bili optuženi za pripremu atentata na glavnu urednicu RT-a Margaritu Simonyan i još jednu istaknutu novinarku, Kseniju Sobchak.

FSBhapšenjerusijaTerorizamukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Opet ponovljen udar na most ! Strelkov je to baš u ječeranjem obraćanju i najavio ; – Ak se idioti iz Moskve ne opamete i shvate da , jedino , uništenje – mozga -;ratnih operacija može dovesti do pobjede , napadi se budu ponavljali sve do — rušenja mosta ! ” … Bio u pravu ! Danas – ponovno ! Očevidno su ” Ruske odmazde ” presmiješne da bi ih uplašile ili čak ranile uopće … Na Russiji 1 – u dnevniku , zvaničnici su priznali ” da je Krimski most toliko oštećen da se neće otvarati u punu obujamu sve do konca Studenog ” …. Netko je počeo , gadno sabotirati Russiju samo da nije još goreg ! Neznanje u pitanju ! ?

Max
9 mjeseci prije

Nije na Kijev nego za Kijev , a takvih je u Rusiji inače puno.

Grdi
9 mjeseci prije

Plitkoumni koji si daju mozak isprati misleci da ce nesto postici ……… ili su dobro placeni od stranih sila ………. kao sto tu ima po cijelom balkanu ………. ali mislim da ce prije biti da su dobro placeni ….

Suze Roni
9 mjeseci prije

Kad su je uhvatili, navodno je rekla :”A ca mi je ovo tribalo”!!

Luciferka, zadnja
9 mjeseci prije

Putinovo pravo ime mali smrdljivi kurdupel

tatamata
9 mjeseci prije

ovu su uhvatili nacisti na isto ljepilo ko mladena , mladenu karanje a njoj lizanje sa all inclusive

hiber
9 mjeseci prije

Vjerokatno je objavljivala za Logično ili mozda Index.

MladenSt
9 mjeseci prije

Svaki put kad se opali po Krimskom mostu ili teritoriju Rusije s atentatima Rusi objave da su uhvatili nekakve špijune ,atentatore ….To me podsjeća kad je Filip Zavadlav smaknija tri narko dilera u Splitu odmah nakon par dana javila se PU SplitskoDalmatinska o rekordnoj zapljenoj droge i uhićenjima narko dilera ,kriminalnih organizacija ove one..da bi umirila javnost koja je stala na stranu Filipa.
Piz.darije.
.

ljena bitanga
9 mjeseci prije

Woke-rica ziher.

dona
9 mjeseci prije

nađu ove budaletine koje se prodaju za šaku dolara, Putin treba svakom tko izda svoj narod proslijediti metak u čelo, tako se nekada sa izdajicama radilo, svakog zapadnog operativca kojeg uhvate Rusi metak u čelo, pa da vidimo tko će se usuditi biti američki partizan ili za svakog uhvaćenog Britanca ili Amerikanca leti bomba na London ili Washington

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI