Rusija optužuje trans aktivista za izdaju zbog pomaganja Ukrajini

Hapsenje ruskog trans aktiviste
16 komentara

Neimenovani muškarac suočava se s optužbama za izdaju, prema FSB-u, ruskoj Saveznoj sigurnosnoj službi

Ruska Federalna sigurnosna služba, FSB, priopćila je da je uhitila trans aktivistu, zbog sumnje u ugrožavanje sigurnosti zemlje, financiranjem oružanih snaga Ukrajine. Uhićenje je izvršeno u ruskoj regiji Orel, oko 300 kilometara jugozapadno od Moskve, stoji u priopćenju FSB-a u četvrtak. Osumnjičenik, koji u priopćenju nije imenovan, navodno je “aktivist LGBT pokreta, koji je prethodno promijenio spol iz ženskog u muški”.

Prema FSB-u, on je volonter za nevladinu organizaciju, poznatu kao OVD-Info, koja je povezana s više prosvjeda i koju je Moskva službeno označila kao stranog agenta u Rusiji. Navodno je radio i kao administrator jedne proturuske novinske kuće, prema sigurnosnoj službi.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičenik izvršio transfer novca u financijsku instituciju u Ukrajini kako bi pružio pomoć Oružanim snagama Ukrajine, istaknula je agencija. Protiv aktivistice je pokrenut kazneni postupak zbog optužbi za izdaju, navodi se u priopćenju i dodaje da su istražne radnje vezane uz slučaj u tijeku.

FSB je u utorak objavio uhićenje službenika banke u regiji Perm u Sibiru, pod sumnjom da je izvršio prijenos novca “u svrhu nabave dronova, termalnih nišana, druge posebne tehničke opreme i streljiva za Oružane snage Ukrajine. ” Zaposlenik banke također se suočava s optužbama za navodnu izdaju, navodi agencija.

Početkom srpnja Ruski istražni odbor pokrenuo je kazneni postupak pod optužbom za “financiranje terorizma” protiv Evgenija Černjaka, osnivača alkoholnog holdinga Global Spirits sa sjedištem u Ukrajini, koji proizvodi popularni brend votke Khortytsa. Černjak i neki suradnici optuženi su za prijenos više od 500 milijuna rubalja (5,6 milijuna dolara) predstavnicima ukrajinske vojske “za provođenje terorističkih aktivnosti” na teritoriju Rusije usred sukoba između Moskve i Kijeva.

Za poduzetnikom je raspisana tjeralica, a pretraženo je nekoliko stambenih i skladišnih prostorija, kao i ureda koje je Černjak koristio u Moskvi, priopćio je Istražni odbor.

AktivistFSBizdajarusijaTransrodna osoba
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
9 mjeseci prije

Trandže postali banderovci jer je to u banderstanu.

Umpah Pah
9 mjeseci prije

Neimenovani muškarac

je mozda zena

ili nije

po imenu

Adolfina Seroš

Kovida mi ?

tatamata
9 mjeseci prije

e sad suu mi svi ovi nasi nacisti sumnjivi …. prikrivene tranze i agenti geztapa

Emiliano Zapata
9 mjeseci prije

Odgledao video koji je totalni fake kao da su ga neki airsofteri pravili.
Pogledajte prave video klipove kako po 40 specijalaca baca na tlo, grubo veze i odnosi kao pakete kriminalce a ovo je smijurija. Cak se gey nije ni uplasio kad ih je vidio, niti instiktivno podigao ruke, ma cirkus od videa…

ogo
9 mjeseci prije

Ne kaze se bez veze da bi guzice za informaciju

9 mjeseci prije

U kakav zatvor sad ga smjestiti ? Mješoviti ?!

hiber
9 mjeseci prije

Koje budale. Punoljetan čovjek neka radi sto hoce, samo da ne ugrožava druge. Inače, veci podrivači su samoubojice. Umjesto da ginu od HIMARSa, drsko se samoubijaju i podrivaju rusku vojsku. Stoga je najbolje da Duma odmah zabrani samoubojstva i samoubojice kazni strogim zatvorom ili barem novčanim kaznom. Mogu ih osuditi i na smrt.

Bond cigarete Bond
9 mjeseci prije

Poveznica da je LGBT izdajnička i udri.
Kremaljski genijalci i kod kuće tako dobivaju par milijuna građana protiv sebe.
Odlično za Zapad.
Što konzervativni političari više udaraju po njima i hoće ih zatrati, zabraniti i prevaspitati ovi će biti sve odlučniji da ih jednog dana nagu.ze.

Primat
9 mjeseci prije

fuj u pichkurajcmater, ..izdajnica roda svoga!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI