Gotovo 25 % Amerikanaca suočeno je s rizikom nestanka struje ove zime, zahvaljujući Bidenovim politikama protiv fosilnih goriva

Struja - SAD
20 komentara

Demokrati su pobijedili u previše utrka u ovogodišnjim središnjim predizborima, daleko više nego što su trebali pobijediti, ili bi povijesno mogli pobijediti, zahvaljujući masovnom glasovanju poštom, jer je previše Amerikanaca doslovce glasovalo protiv vlastitih interesa iz nekog razloga.

Republikanci su bili na korak da osvoje povijesne brojke u utrkama za Zastupnički dom i Senat nakon dvije godine politike protiv fosilnih goriva koju su proizašle iz Bijele kuće i kongresne demokratske većine, politike koja je dovela do visokih cijena benzina i dizela, a sada, očekivane nestašice baš kao zima silazi na zemlju.

Zapravo, stručnjaci upozoravaju da bi nestašice dizelskog goriva i lož ulja mogle biti toliko značajne da se četvrtina svih Amerikanaca suočava s prijetećim nestankom struje kako temperature padaju.

Novo izvješće Sjevernoameričke korporacije za električnu pouzdanost (NERC), regulatornog tijela koje upravlja stabilnošću mreže, kaže da su “mreže od Velikih jezera do Louisiane, Nove Engleske, Karolina i cijelog Teksasa najvećem riziku za opskrbu električnom energijom manjkovi tijekom razdoblja velike potražnje,” izvijestio je Zero Hedge u petak.

Organizacija je rekla da bi, ako tjednima zaredom bude hladno, to moglo dovesti do velikih opterećenja na električnim mrežama jer potražnja kućanstava i poduzeća značajno raste. Takva bi potražnja dovela do brzog povlačenja prirodnog plina, ugljena i pomoćnih dizelskih generatora, što bi zatim moglo dovesti do nestašica i prekida napajanja. “Trend je da vidimo više područja u riziku, vidimo više povlačenja kritične generacije, izazove s gorivom i činimo sve što možemo. Ovi se izazovi ne pojavljuju niotkuda,” rekao je John Moura, NERC-ov direktor za procjenu pouzdanosti, tijekom brifinga za medije.

Već raste potražnja za dizelskim gorivom duž istočne obale, unatoč činjenici da je politika Joea Bidena uzrokovala ponovno skok goriva na gotovo 5 dolara po galonu (imajte na umu da se uglavnom sve kreće pomoću dizelskog goriva, pa što je više , to će više rasti inflacija). A to dolazi u trenutku kada su zalihe dizela već rekordno niske; zalihe goriva za napajanje gospodarstva, mreže i transportne industrije smanjene su na samo 25 dana.

A to bi se moglo pogoršati.

“Glavne domaće brige u kratkom roku su potencijal za štrajk željeznice u prosincu, nestašice energije koje bi mogle pogoditi električne mreže ove zime i napuhavanje cijena hrane”, stoji u analizi privatne obavještajne tvrtke Forward Observer u petak.

“Štrajk željezničara u prosincu imao bi učinak i na nestašice energije i na cijene hrane jer se nafta i poljoprivredni proizvodi kreću željeznicom. Dugoročno zabrinjavajući problem su kibernetičke sigurnosne ranjivosti kritične infrastrukture. Ono što zabrinjava je približavanje roka u siječnju za plan Ministarstva domovinske sigurnosti za kontinuitet gospodarstva u slučaju katastrofalnog kibernetičkog napada”, nastavlja se u analizi. “DHS je imao dvije godine za izradu ovog plana i izbjegao je ispitivanje zakonodavaca o njegovom napretku.”

Vijesti od petka govore sljedeće:

”Zalihe plina u SAD-u porasle su prošlog tjedna za rekordnih 64 milijarde kubičnih stopa, čime su ukupne zalihe 11. studenog dosegle 3,644 bilijuna kubičnih stopa. Prema izvješću Sjevernoameričkog vijeća za električnu pouzdanost, loše vrijeme ove zime moglo bi uzrokovati da potražnja nadmaši ponudu, ali ovogodišnja je procjena manje strašna nego 2021. U izvješću se navodi da su mreže u Teksasu i na sjeveroistoku najveće opasnosti za manjkovi opskrbe”.

Što je još gore, glavni izvršni direktor naftne kompanije predvidio je da će zalihe i dalje biti ograničene najmanje sljedeće dvije godine, ostatak prvog mandata Joea Bidena, što znači da će i cijene ostati visoke.

“Izvršni direktor tvrtke Hess John Hess izjavio je da će nedovoljno ulaganje u proizvodnju iz škriljevca dovesti do ograničenih zaliha nafte i skromnog rasta u sljedeće dvije godine. Hess je projicirao da će američka proizvodnja dosegnuti vrhunac od 13 milijuna barela dnevno i da s obzirom na to da će zalihe škriljca vjerojatno ostati male, SAD više neće djelovati kao globalni proizvođač, stoji u analizi.

Svatko tko ne vjeruje da je sve ovo namjerno, da se progura smiješna, skupa “zelena” agenda, zavarava se, što opet objašnjava zašto je tako mnogo Demokrata ove godine zadržalo svoje poslove.

demokrateenergetski sektorSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pravednik
1 godina prije

Bla bla bla, samo paničarite i izmišljate

Čudan lik
1 godina prije

Demokrati su prevarom došli do pobjede a ova kuknjava o nestašicama je smokvin list za abnormalna, ničim opravdana, poskupljenja. Građani će trpjeti poskupljenja sve dok ih se laže o nestašicama: “Ma neka je dizel poskupio, bitno je da ga ima”.
Što se tiče kibernetičke sigurnosti trebamo se sjetiti “strahova” Klausa Schwaba a, nekim čudom, jako dobro znamo da se njegovi “strahovi” uvijek ostvaruju…

Lucija, prva
1 godina prije

Prvo, lažu Amere, drugi, nadaju se da će i od smrzavanja porasti mortalitet.

peralozac
1 godina prije

Cuj to, najveci izvoznik nafte na planeti ima “nestasicu” dizela. Da nema gomila debila koja pusi tu pricu bila bi sprdacina, ovako jebe lud zbunjenog.
.

8 slova rvacka
1 godina prije

evo argentinci su se osigurali. sretne su nacije koje na mundijalu imaju mečeve sa “naftnim” zemljama. 🙂

Tupko Glupko
1 godina prije

Izuzetni imaju dovoljno nafte koje dobijaju potpuno neekološki frakturiranjem iz škriljevaca, ali je proizvodna cijena barela njihove nafte jako skupa – oko 50 dolara.
Ruska je oko 20, zaljevske monarhije nekoliko dolara.

Izuzetnima odgovara što veća cijena nafte, jer onda postaju najveći svjetski izvoznici – ionako će to stoka sitnog zuba platiti. Cijena nafte na svjetskom tržištu od 40 dolara ili manje po barelu učinila bi ih najvećim uvoznicima nafte.

Europa nema dovoljno svog plina, ni nafte bez obzira na cijenu, tako da je stoka sitnog zuba nahebala dvostruko u odnosu na njihove Gospodare preko Atlantika.

Max
1 godina prije

Očekivanan poslijedica lude politike.

Tupko Glupko
1 godina prije

Što ne napišete da je Dementni neki dan ušao u deveto desetljeće svog života?
I da mu se prije tjedan-dva u Bijeloj kući udala unuka.
Koja ima tek 28 godina 😃

Željko
1 godina prije

Napomena, Teksas/TX) je jedina od pedeset američkih saveznih država koja nezavisno upravlja svojom elektroenergetskom mrežom, a to znači da ne podliježe saveznim propisima koji bi ovu državu možda prisilili da se pripremi za ovako teške uvjete!

goran
1 godina prije

pa kako vama ljudi nije jasno da duboka država želi i 3 svj rat i želi da dodje do gradjanskog rata u SAD tako da onda imaju priliku napravit drugačije SAD-e po njihovim načelima gdje sloboda i slobodna volja svakog amerikanca više ne postoje,pa to vide i vrapčići na grani:-)

Voltaire
1 godina prije

Pitajter onoga klimavca..srto da radite ?? 😉

Buničar
1 godina prije

Jadni amerikanci, poslati cu im paket baterija…..

Ivan
1 godina prije

Zelim Amerikancima da im Biden uspije i da 100% ostanu bez struje kako bi uzivali u svom zelenilu i grijuci guze svojim pederlukom dok im se Tesla okrece u grobu 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI