Gruzija: Sve je spremno za izručenje Saakašvilija, čekamo odluku Kijeva

Mihail Saakašvili
8 komentara

Gruzija očekuje da Kijev donese odluku o izručenju Mihaila Saakašvilija, rekla je glavna tužiteljica Gruzije, Natia Songulašvili. Prema njezinim riječima, “Tbilisi je već poslao sve moguće dokaze ukrajinskim vlastima kako bi se stvorili pravni temelji za donošenje ove odluke”.

Gruzijska glavna tužiteljica Natia Songulašvili je u intervjuu za jednu lokalnu televizijsku postaju rekla da je gruzijska strana poslala ukrajinskim vlastima sve potrebne materijale za izručenje bivšeg predsjednika Mihaila Saakašvilija i da Tbilisi trenutno očekuje odgovor iz Kijeva.

“U tužiteljstvu imamo dovoljno dokaza za koje vjerujemo da bi trebali biti temelj za pozitivnu odluku o njegovom izručenju”,  rekla je Songulašvili.

“Mi, kao tužitelji, šaljemo sve moguće dokaze kako bismo stvorili pravnu osnovu za ovu odluku”, dodala je.

Podsjetimo da je Mikhail Saakašvili nedavno u Gruziji u odsutnosti osuđen na 3 godine zatvora zbog optužbe za zloporabu položaja.

U međuvremenu se bivši gruzijski predsjednik i bivši guverner ukrajinske regije Odesa svim snagama bori da ostane u Ukrajini, gdje želi izgraditi političku karijeru i “spasiti ukrajinski narod od vladajuće podle i korumpirane elite u Kijevu”.

Situacija s Mihailom Saakašvilijem je jedinstvena u modernoj povijesti, obzirom da mu je 2017. ukrajinski sud oduzeo državljanstvo i on na teritoriju Ukrajine u pravnom smislu boravi ilegalno.

Ako ga Kijev izruči Tbilisiju, tamo ga, uz izrečene tri godine zatvora, čeka još nekoliko suđenja za razna kaznena dijela, od kojih neka vrlo ozbiljna, počinjena u vrijeme dok je obnašao dužnost gruzijskog predsjednika.

 

izručenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gospodin Z
6 godine prije

Njegova prozapadnjačka agenda će se prvo njemu obiti o glavu.
[::Offtopic::]
Politička legenda antun comb čeka izručenje.

Laki Topalović
6 godine prije

Mlad je on, prije ili kasnije će doći do Tbilisija. Ček, da…. ne graniči Gruzija s Ukrajinom, inače bi se lako formirala ekipa da ga isprati, ali može morem.

oko
6 godine prije

Hehehe, sve je spremno za izrucenje,cimeri iz plemena gayashvili cekaju Mishu pod tusem.

Zagor
6 godine prije

Ne znam dali je ovo netko gledao, ali vjerujte mi isplati se. Utipkajte na youtube-u:
UKRAINE ON FIRE: The Real Story. Full Documentary by Oliver Stone

Rokokoko
6 godine prije

Sugasvilli je agent CIA i u tome je problem oko njegovog izrucenja jer puno toga zna.Prije ce ga likvidirati,nego izruciti .Ako ga izruce,stave u pritvor i sude mu,mogao bi biti nezgodan za svoje sponzore ukoliko osjeti da je izdan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI