fbpx

Haaretz: “Hvala majko Rusijo što si Izraelu pokazala gdje su granice dopuštenog”

Netanjahu - Putin

Posljednjih godina se Izrael “oteo kontroli”, neprestano patrolirajući libanonskim zračnim prostorom i bombardirajući područje Sirije, piše dopisnik Haaretza Gideon Levy. Rusija, koja je nakon incidenta sa zrakoplovom  Il-20 odlučila poslati sustav S-300 u Siriju, uspjela je “obuzdati” Izrael, pokazujući mu granice onoga što je dopušteno, piše novinar izraelskog lista.

Netko je postavio granicu koju je Izrael kršio godinama. Po prvi put u mnogo godina još nijedna država nije dala do znanja Izraelu da njegov utjecaj ima svoje granice i da nije normalno da čini ono što poželi, da nije jedini akter u igri kojega će Amerika uvijek moći štititi i da se šteta ne može uzrokovati beskonačno”, piše dopisnik Haaretza Gideon Levy.

Prema novinaru, Izrael treba takva ograničenja kao što su zračna.

“Posljednjih godina su arogancija i geopolitička situacija omogućili Izraelu da se otme kontroli. Njegovi zrakoplovi su mogli patrolirati libanonskim zračnim prostorom kao da je njegov vlastiti i bombardirati Siriju. Njegove trupe povremeno uništavaju Gazu i drže je u beskrajnoj opsadi, a uz sve nastavlja okupirati zapadnu obalu rijeke Jordan”, piše Gideon Levy, očito ogorčen politikom aktualnog sastava Knesseta i vojnog vrha na čelu s Avigdorom Liebermanom.

“Iznenada je netko ustao i rekao: “Pa, prekinite s tim. Svega je previše, barem u Siriji.” Hvala ti majko Rusijo za obuzdavanje djeteta koje duže vrijeme nije imalo mira”, naglašava autor članka.

Prema njegovim riječima, ruski odgovor je izazvao konsternaciju u Izraelu, ali je zemlji pokazao “kako se odgovorna odrasla osoba može obuzdati”.

Uostalom, već desetljećima se Izrael nije suočio s ovakvim “čudnim fenomenom”.

Bloomberg podsjeća da su u proljeće sadašnji i bivši izraelski dužnosnici prijetili da će zrakoplovstvo zemlje bombardirati sustave S-300, ako ih Rusija isporuči Siriji.

“Ali su se sada glasovi onih koji su govorili s praznom puškom smirili”, primjećuje Levy.

Prema mišljenju izraelskog novinara, svaka država ima pravo na posjedovanje protuzračne obrane, uključujući i Siriju, i nitko silom nekome ne bi trebao uskratiti takvu priliku. Ali ova jednostavna istina izraelskim vlastima zvuči kao nešto nerealno.

“Na suverenitet drugih zemalja su gledali kao nešto beznačajno, a na svoj kao najvišu svetinju. Oni su nekažnjeno provodili svoje akcije u regiji, skrivajući se iza stvarnih ili izmišljenih strahova o nacionalnoj sigurnosti. Ali na sve to je neočekivano došlo rusko “нет”, koje je Izrael vratilo u stvarnost”, piše dopisnik Haaretza.

“To se dogodilo u vrlo prikladno vrijeme, kada je Izrael bio u sedmom nebu zbog činjenice da se američko veleposlanstvo preselio u Jeruzalem i smanjeno je financiranje misije UNRWA. Iz Moskve je stiglo upozorenje. Možda će malo ravnoteže u doba opijenosti silom dovesti do toga da Izrael odraste, postane mudriji i da se oporavi. Osim toga, Rusija nehotice Izraelu može donijeti dobro, jer je sve ove lude godine kvarila potpora koju Izrael dobiva od ove i bivših američkih administracija”, kaže Levy.

“Rusija je svijetu pokazala način suočavanja s Izraelom, koristeći jedini jezik kojeg razumije. Neka oni koji se zaista brinu za dobrobit Izraela i pravde nauče kako se to radi – samo uz uporabu sile”, piše autor članka.

Prema novinaru, Izrael samo kada je kažnjen i prisiljen platiti račune, on djeluje ispravno. Njegovo ratno zrakoplovstvo više će puta razmišljati prije nego što pokrene još jedno bombardiranje Sirije, čija je važnost, ako uopće postoji, nejasna. Kada bi takav ruski “нет” lebdio nad nebom Gaze, izbjegle bi se mnoge beskorisne smrti i uništenja. Da su međunarodne snage odbile izraelsku okupaciju, ona bi davno prestala. Umjesto toga, imamo Donalda Trumpa u Washingtonu i bijedne osude iz EU zbog deložacije stanovnika Kana Al-Ahmara”, zaključuje novinar Haaretza Gideon Levy.

Haaretz

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
70 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
davor
Gost
davor
2 godine prije

Rabidna država koja je provela državne udare u Americi-zato ima toliku potporu tamo. Imaju većinu kongresmena, američke predsjedničke nominacije se određuju na zasjedanjima AIPAC-a, kao i američka bliskoistočna politika, educiraju američku policiju na redovitoj bazi, a vojna i vojnoindustrijska špijunaža im je nezaustavljiva zahvaljujući hrpi američkih generala koji vjeruju da je Izrael “Sveta Zemlja” mišljenje koje dijele milijuni izmanipuliranih “judeokršćana” diljem Zapadnog svijeta. George Bush stariji je jednom rekao kako mu se u početku mandata došao pjeniti i derati u ured neki cionist po imenu Sheldon Adelson, a Bibi je više puta otvoreno “dovodio u red“ Obame i Clintonove.

yenisei
Gost
yenisei
2 godine prije
Reply to  davor

Sheldon Adelson je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Drži kockarnice u Las Vegasu. Jedan je od najvećih pojedinačnih donatora republikanske stranke. Poznat je po izjavi da bi prije svakih pregovora sa Iranom trebalo baciti taktičku nuklearku negdje u iransku pustinju i zaprijetiti im da slijedeća pada u centar Teherana.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  yenisei

@yenisei

Nema nikakvih izgleda da se uništi Iran. Bog će okrenuti svijet protiv lažnog “modernog Izraela”.

Tursunov
Gost
Tursunov
2 godine prije
Reply to  davor

Gospodine skriveni pod incijalima LR,
niije majka, nego maceha.
Jedan je rekao, jadan je onaj koga Rusi pomazu.
Srbi dobro znaju kako su ih rusi pomagali, kad se Juga raspadala.

Zagor
Gost
Zagor
2 godine prije

U zadnjoj rečenici je trebalo pisati: “zaključuje bivši novinar Haaretza Gideon Levy.”

mpetak
Member
Etika
2 godine prije
Reply to  Zagor

*”zaključuje uskoro pokojni novinar Haaretza Gideon Levy.”

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Predugo je Izraelcima išlo savršeno dobro – iz SAD-a su dobivali oružje i novac. S oružjem su haračili uokolo, a besplatn novac su trošili na lobiranja – kupovanja zastupnika, ministara po EU i SAD-u. Ako bi se koji zastupnik oteo kontroli, smjestili bi mu aferu, silovanje, bilo što. Ako bi politika neke države otišla u smjeru koji nije njima odgovarao (ili ako bi krenule preoštre osude njihovih zločina nad Palestincima), eto terorističkih napada po Europi.
Nikad nećemo saznati koji od brojnih terorističkih napada je smišljen, financiran i proveden pod njihovim nadzorom, a koliko ih je izvorno u aranžmanu islamskih terorističkih skupina.
Ovaj tekst izraelskog novinara može se čitati kao realna slika konačnog otrježnjenja ‘zaigranih’ Izraelaca’. Ali može biti i samo jedna od bezbrojnih varki. Oni znaju kakav je zapadnjački mentalni sklop, kojim rečenicama se kupuju umovi, a koji umovi se kupuju novcem. Dati im ono što žele čuti, a raditi nešto sasvim drugo. Izraelski odgovor na ruske S 300 u Siriji neće trebati tražiti po Siriji. Nego po Rusiji. Da sam na Putiovom mjestu, pojačao bih rad kontraobavještajnih agencija i unutarnju sigurnost.

ZigAtman
Gost
ZigAtman
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Bravo!

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

alerik, zar protiv svojih? Govorimo o kreatorima i gospodarima liberalnog sustava, što ti je danas? Mjenjaš dres?

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Ivo

Kako rece subaru red ulizivanja pa pet redova laži …

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Alen

Upravo tako Alene.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Ivo

@Ivo

Izgleda nevjerojatno, ali korjeni tzv. liberalnog sustava imaju isto izvorište kao i korjeni tzv. socijalističkog sustava. Samo treba na pravom mjestu dovoljno duboko zakopati da se to uoči.

Tvingo
Gost
Tvingo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Pas nesme da grize svoga gospodara …

srebrni letač
Gost
srebrni letač
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Pre nego sto je Brejvik “obisao” Utoju i ubio neduzne ljude na ovo ostvrvo je otišao datašnji premijer. Tamo, na Utoji, su kampovali mladi iz njegove stranke. Podmladak. I tu, na jednoj fotografiji, ja sam video nešto čudno i meni neverovatno. Pisalo je: Smrt Izraelu! Parola iza nasmejanog Premijera i njegovog podmlatka! Kasnije sam proguglao i video da su oni hteli da priznaju nezavisnost Palestine. Nije prošlo mesec dana a Utoju je “obišao” Brejvik i pobio nedužnu decu. Slučajnost? Kada je problematika Izraela u pitanju ja ne verujem u slučajnosti.

nime
Gost
nime
2 godine prije

da ubijemo lažnu nadu. nikad ne vjeruj novinaru.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  nime

Tako se pravi eskalacijska supa… Providna igra mosada upucena domacoj psihopatskoj javnosti..I ako godi osuda ona je namjenjana drugim ciljevima…Znamo kojim…

benzo
Gost
benzo
2 godine prije

Nešto sam veoma skeptičan što se tiče ovog izrealskog nenadanog triježnjena i naglog zaokreta retorike u vidu samokritike. Nedavno su njihove glavešine bili u posjetu trampu očekujući standardnu bezuvjetnu potporu u novonastalom sukobu sa rusijom. Mažda ih je tramp ovaj put odbio i prizemljio i ostavio da sami nose sa posljedicama svoga djelovanja.

Alex
Gost
Alex
2 godine prije

Židova u Rusiji u ovom trenutku ima oko dvjestotinjak hiljada. Poslije ovog incidenta očekujem veliki val iseljavanja u Izrael i naravno Ameriku. Ne vjerujem da će im život u Rusiji bit ugodan poslije ovog.

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije
Reply to  Alex

Kakve veze imaju Jevreji u Rusiji sa postupcima vlade i vojnog vrha Izraela? Nije stil Rusije da se sveti stanovništvu…

Busola
Gost
Busola
2 godine prije
Reply to  Alex

U Rusiju sve više zidova dolazi živjeti, osvjedočio se i to onaj najintelektualniji dio. Lijepo su oni znaju uvijek što je na dobrim temeljima.

jupiter
Gost
jupiter
2 godine prije
Reply to  Alex

jevreja (ruskih)…ukupno ima oko 5 miliona 2 i nesto je ostalo u rusiji oko milion ih je u izraelu drugi milion un usa ostalo po svetu …uglavnom evropa…..uoceno je da se vracaju ub rusiju…

shumadinac
Gost
shumadinac
2 godine prije

Ne treba na sve postupke gledati isto, ne treba svrstavati bahaćenje po Gazi i obaranje ruskog aviona na isti način. To što rade po Gazi im dođe kao neki folklor – malo ko ih kritikuje ali niko ništa konkretno ne preduzima. Obaranje ruskog aviona (posredno) je mnogo veća igra i plan je onog istog koji je smislio obaranje aviona od strane Turske. Priče da Izrael nije znao šta sledi i koliki je rizik (i vojni i politički) su priče za malu decu. Samo posmatrajte kako se klizi u sve dublju konfrontaciju dok na drugoj strani bujaju nacionalizmi i ekonomske krize…

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Nije slucajno hollywood njihov….

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  shumadinac

Provocirani:
Kad stati,mora znati
i sacekati!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Odakle je ovaj Gideon Levy? Iz Izraela ili…..?

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Iz Mossada…

Dimitry
Gost
Dimitry
2 godine prije

Novinar haaretz-a. Iz Tel Aviva..

Ranko
Gost
Ranko
2 godine prije

Prema proroku Ezekielu 38/39 glava, Rusija (Gog od Magoga) zajedno sa svojim saveznicima će izvesti invaziju na Izrael i biti će satrti na nadnaravan način. Bog, zato jer voli svoj narod, od početka objavljuje kraj i Njegov će se naum i volja ostvariti. Ovaj novinar nije napravio domaću zadaću i otvorio stranice Biblije.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije
Reply to  Ranko

ranko,ranko…čini mi se da više čitaš talmud, a manje Bibliju.

Vjerovatno si mislio na ovo:„mesija će doći i povratiti kraljevinu židovima, a ostali narodi svi će njemu i njima služiti i
podčinjeni biti.“ (Talmud, Šab 120a).

Ništa od tih bulažnjenja, rankane. Bog zna što radi i kome treba pomoći, a na koga će se obrušiti nemilo.

Ranko
Gost
Ranko
2 godine prije
Reply to  Ivo

Ivo, Ivo…ne čitam Talmud, vrijeme je predragocjeno da bi na tom gubio energiju. Pogledaj i posluhni ovo https://www.youtube.com/watch?v=gIIroOxKH3M

jupiter
Gost
jupiter
2 godine prije
Reply to  Ranko

ranko da li ti stvarno mislis da neko moze da “satre” rusiju….makar bio i izabran od (svog) boga….moram ti reci da postoje indicije kraja izraela ….osim toga religiozni jevreji (hasidim) ne priznaj drzavu izrael….

Ranko
Gost
Ranko
2 godine prije
Reply to  jupiter

Jupiteru…Apsolutno da, jer su Židovi zjenica oka Božjeg. Ne glorificiram ih ali dajem slavu Bogu koji je moja polica osiguranja jer ono što radi sa Izraelom je garancija meni da On ostaje vjeran svojim obećanjima. Samo pogledaj kroz povijest kako je Izrael opstao usprkos svim zakonima vjerojatnosti…70.god.posle Krista, Rimske legije su opljačkale i spalile Jeruzalem, Izrael kao nacija u progonstvu ostaje skoro 2000 godina, nakon Drugog svjetskog rata se vraća kući i danas uživa prosperitet, blagostanje i sigurnost kakvu nije imao još od vremena kralja Salomona. To je čudo! Povijesna je činjenica da narod neke zemlje ne može opstati u tuđini duže od 300 god.,jer se stopi, asimilira da u potpunosti zaboravi na svoj jezik, kulturu, vjeru, običaje, a Židovi su u dijaspori bili 2000god…nije bitno što kažu religiozni i sekularni vođe, bitno je da Bog Biblije ima sve pod kontrolom i da je Njegova zadnja. Živimo u vremenima kad se čini da se sve raspada i ruši, a zapravo se sve poslaguje u jedan divan mozaik zapisan u Bibliji.

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Ranko

Pa naravno da ih je Bog ostavio za kraj price, jer je Hristos rekao njima (nazvavsi ih sinagogom sataninom) da su Njega – Mesiju odbili, a da ce prihvatiti onoga ko dodje u ime Njegovo, to jest antihrista.

Dakle da bi se ispunilo Hristovo prorocanstvo oni moraju biti tu, na istorijskoj sceni.

I od njih je krenulo propovjedanje jevandjelja, i zavrsice se kod njih, ali ce nazalost znacajan dio njih, ako ne i vecina izabrati antihrista po prorocanstvu.

To sto ti propovjedas nije hriscanstvo, i nije ono u sto su hriscani ranih i svih vjekova vjerovali, propovjedali i zapisivali, vec je to sto ti propovjedas evangelisticko-cionisticka jeres novijeg doba.

P.S.
Dodao bih da su Jevreji kroz svoju dugu istoriju zapravo svoj jezik, maternji promjenili vise puta. Dakle izgubili ga, primili novi, cak i izgradjivali novi, itd. Ovo govorim zbog toga sto si rekao da su ocuvali svoj jezik, a zapravo nisu.
Pa je tako Aramejski jezik, jezik kojim je i Hristos govorio, kao i Jevreji iz njegovog vremena, zapravo jezik koji su Jevreji primili i usvojili tokom ropstva u Vavilonu, npr.

A danas je Aramejski sacuvan kao zivi jezik na samo nekoliko lokacija u Siriji, kao maternji jezik grupice pravoslavnih Sirijaca.

Ranko
Gost
Ranko
2 godine prije
Reply to  Savio

Summa summarum…dakle, prema Vama za sve probleme u svijetu su krivi Židovi i biciklisti?

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Ranko

Daleko od toga, za sve probleme u svijetu su krivi “duhovi podnebesja” kako ih Hristos opisuje, i svi mi koji te duhove slusamo u vecoj ili manjoj mjeri.

Takodje, nema potrebe da karikiras situaciju.

tedi
Gost
tedi
2 godine prije
Reply to  Ranko

@ Rako,zar ti stvarno mislis da je to sto si napisao istina,?Zidovi u diaspori bili 2000g i sve sacuvali,jezik,kulturu i vjeru i to sve uz pomoc Boga moleci.Koja nelogicnost kada se uzme u obzir sve njihovo mesetarenje i koristoljublje uz pomoc svojih banaka i muljaza.Ti stvarno nista nisi procitao sta su mnogi svijetski pisci napisali o njima i njihovim mafijama i svijetskim ratovima,od Napoleona,a i englesko spanskog rata,i kako su zlatom osvojili engleske banke i kako su se zenili plemstvom.
“divan mozaik,zapisan u Biblij”,Budu oni ,ako ovako nastave picili u seobu,a i da znas, svi imaju dvojna drzavljanstva za svaki slucaj.

Komunista
Gost
Komunista
2 godine prije
Reply to  Ranko

Eh Ranko, kad već spominješ vjeru i bibliju, mogu i ja nešto reći o tome. Iako ne poznajem baš nešto previše ali u Islamu su jevreji najgori narod jer su mnoga zla počinili i prkosili Bogu.
Progonstvo koje su doživjeli je upravo kazna od Boga zato što su pakosni bili.
Takođe, ne čekaju oni Hrista nego antihrista (Dedžal u Islamu se zove) koji će biti njihov kralj. Al neće dugo vladati jer će doći pravi Hrist ( Isa a.s. u islamu) i ubiće ga.
Hrist (Isa a.s.) će sići baš u Damasku, što je vrlo indikativno zar ne? ?
U svakom slučaju, Izrael se neće baš dobro provesti.
Neka vjeruje ko hoće.

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Komunista

Ne bi ja isao ni u takve krajnosti pa tvrditi da su najgori,
najpakosniji, itd.
Nazalost imaju losu elitu. A kada slijepac slijepca vodi nije dobro.

Ali dobrih i losih ljudi ima svugdje. Radim na takvom mjestu da skoro svakodnevno upoznam mnogo stranaca. Danas sam bas upoznao jednog starca, Jevreja. Dobar covjek.
Svugdje dakle ima dobrih i losih ljudi. Tako da ici u neke krajnosti nije dobro.

Mrznja koja je dovela do nacizma je krajnost. Isto tako sa druge strane obozavanje Jevreja koje je prisutno medju americkim protestantima je isto tako krajnost, dakle pogresno.
Treba biti svjestan da su jako mocni
da imaju losu elitu i da cine mnogo losih stvari, ali nisu jedini, i elita mnogih drugih je nista manje losa i zla.
Sa druge strane treba biti svjestan da su i jako mnogo dali covjecanstvu i na tome im treba se odati i postovanje i zahvalnost.
Tako da,
po meni, neka srednja linija je najbolja. Suprotstavljati im se tamo gdje nas njihova elita ugrozava, opet sa druge strane ne generalizovati i ne biti opterecen mrznjom i ne zeljeti im zlo, kao ni nikome drugom.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Savio

@Savio

Za one koji vjeruju Svetom Pismu ne postoji “srednja linija”: ili ćeš završiti u Paklu (gdje je vječna muka) ili ćeš završiti u Raju (gdje je vječni život). Isto tako, postoje samo dvije životne staze: široka koja vodi u Pakao i uska koja vodi u Raj. S tim u vezi, svi “dobri ljudi” – koji se nisu odrekli Sotone i ogradili od zlih djela njegovih sljedbenika te zapravo na ovaj ili onaj način s njima surađuju, često i zato jer im ta prešutna suradnja omogućava lagodan i uspješan život na zemlji – također nemaju razloga za optimizam koji im Vi nudite preko kompromisne “srednje linije”.

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Kora

Srednja linija u smislu politicke karakterizacije i odnosa prema Jevrejima, a ne u smislu postovanja Boga i njegovih zapovjesti.
Jer je i mrznja prema Jevrejima ili bilo kome krajnost koja nije od Boga vec je od zla. Na to je i apostol Pavle upozoravo da se ne mrze Jevreji, iako ih je opisao kao neprijatelje crkve.
Mislim da ste promasili poentu mog komentara.
Treba biti svjestan sta Jevreji rade i kakav svijet izgradjuju, i suprotstaviti se takvom svijetu, isto tako sa druge strane ne biti opterecen mrznjem prema njima, jer je je i to protiv zakona Bozjeg.
U tom smislu sam govorio o srednjoj liniji. A ne u smislu. u kome ste vi potpuno pogresno replicirali.

Takodje, ako vasa teologija opravdava mrznju prema bilo kome, pa i Jevrejima, onda to nije teologija vec satanologija.

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Savio

P.S.
Kod rimokatolika zapravo postoji osim “raja” i pakla” (iako ove rijeci nisu zadovoljavajuci hriscanski termini) i cistiliste.
Dakle u RK postoji “srednja linija” u teoloskom smislu.
Zato se pravoslavna crkva i bunila protiv ucenja o cistilistu.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Savio

@Savio

Čistilište nije nikakva “srednja linija”. Tu ste se upustili u tumačenje nauka Katoličke Crkve prema svojoj slobodnoj procjeni, a ne katoličkoj teologiji pa ste potpuno pogrešno shvatili što je čistilište… baš kao što ga pogrešno shvaća i Pravoslavna Crkva.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Savio

@Savio

Ne znam što “Vaša teologija” propagira osim političkog pravoslavlja, no “moja teologija” kaže ovako:

“Sve ima svoje doba, i svaki posao pod nebom svoje vrijeme.
Vrijeme rađanja i
vrijeme umiranja;
vrijeme sađenja i
vrijeme čupanja posađenog.
Vrijeme ubijanja i
vrijeme liječenja;
vrijeme rušenja i
vrijeme građenja.
Vrijeme plača i
vrijeme smijeha;
vrijeme tugovanja i
vrijeme plesanja.
Vrijeme bacanja kamenja i
vrijeme sabiranja kamenja;
vrijeme grljenja i
vrijeme kad se ostavlja grljenje.
Vrijeme traženja i
vrijeme gubljenja;
vrijeme čuvanja i
vrijeme odbacivanja.
Vrijeme deranja i
vrijeme šijenja;
vrijeme šutnje i
vrijeme govorenja.
Vrijeme ljubljenja i
vrijeme mržnje;
vrijeme rata i
vrijeme mira.
Koja je posleniku korist od njegovih napora?
Razmišljam o mučnoj zadaći što je Bog zadade sinovima ljudskim.
Sve što on čini prikladno je u svoje vrijeme; ali iako je dopustio čovjeku uvid u vjekove, čovjek ne može dokučiti djela koja Bog čini od početka do kraja.” (Prop 3, 1-11).

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Ranko

Ranko
Zar nije pravo čudo da su Izraelci kao odbjegli egipatski robovi imali tolike količine zlata da su napravili zlatno tele? Zar nije čudno da su 40 godina lutali po pustinji i preživjeli (vjerojatno su oni smislili solarnu jogu)? I kako to da si previdio hazarsku epopeju?
Još nešto što se tiče garancija – budućnost koju poznaš se može mijenjati. Proročanstva, ako su točna, ne funkcioniraju upravo zato što su točna. A onaj opis u Bibliji,hm, vjerojatno je opis već dogođenog. Usput, znaš li zašto se rečeni obrezuju osmog dana, a leviti ne?

milan
Gost
milan
2 godine prije
Reply to  Ranko

Ranko ja jesam tvrdoglav ali, tebi po tom pitanju, pitanju tvrdoglavosti nisam ni do pasa 🙂

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Ranko

@Ranko

Talmudsko-protestantsko tumačenje Svetog Pisma usmjereno je na uništenje vjere u Sveto Trojstvo, Svetu Obitelj i Svetu Crkvu te na uspostavu lažne “nacionalne države na obećanoj zemlji” od strane lažnih “modernih Izraelaca” koji sami sebe nazivaju “odabranima”. Stoga ovo što Vi pišete ide u kategoriju političke propagande koja nema nikakve veze s Voljom Božjom, nego samo s distorzijom Istine i Riječi Božje od strane cionista kako bi pred svijetom “opravdali” nezamisliva nedjela kojaf su desetljećima činili “u ime Božje”, dok su istovremeno štovali Sotonu. No Gospodin doista “razbija nakane pucima i mrsi namjere narodima” tako da će dokinuti cionističku obmanu i prokazati njihovu veliku laž.

Ranko
Gost
Ranko
2 godine prije
Reply to  Kora

Predrasude, pristranosti, neznanje…zajedno sa Saviom si žešće zabrazdio u antisemitsku propagandu i teologiju zamjene (Replacement Theology), a uz to imate mrenu preko očiju pa ne vidite ono očito. Jasno je kao dan da Gospod posebno radi istovremeno na dva kolosijeka. Sa duhovnim Izraelom (Crkvom) koji priprema za uznesenje 1 Solunjanima 4;13-17 i sa tjelesnim Izraelom (Židovima) koji priprema za nadolazećeg Mesiju – Isusa Krista kojeg su razapeli – poslanica Rimljanima 11;1-36…neka vas Gospod obasja svjetlošću lica svoga i otvori oči uma vašega da ne bude samo rezident već predsjednik vaših srdaca.

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Ranko

@Ranko

“U ono vrijeme: Sazva Isus dvanaestoricu i dade im moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti. I posla ih propovijedati kraljevstvo Božje i liječiti bolesnike. I reče im: ‘Ništa ne uzimajte na put: ni štapa, ni torbe, ni kruha, ni srebra! I da niste imali više od dvije haljine! U koju god kuću uđete, ondje ostanite pa odande dalje pođite. Gdje vas ne prime, iziđite iz toga grada i stresite prašinu s nogu za svjedočanstvo protiv njih’.” (Luka, 9, 1-5)

Ne postoje “dva kolosjeka” u vidu “duhovnog i tjelesnog Izraela” na kojima bi Gospodin istovremeno radio. Postoji samo jedna Sveta Crkva kojoj je on kamen zaglavni i koju neprekidno štiti, pročišćava i izgrađuje, dok je On sam ostao odbačen od “velikih graditelja” ovoga svijeta koji štuju lažnoga boga i koji su zbog svoga krivovjerja, neposluha i otpadništva izgubili sva prava na Državu Izrael.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Ranko

Mozda se mislilo na (NorthAtlantic Treaty Organization) ,Severnoatlanski pakt tzv NATO

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Ranko

Ranko, ne znam da li si pravoslavan ili rimokatolik, ali po ovom pitanju obje religije imaju isti stav samo se odnosi kod pravoslavaca na pravoslavnu crkvu, kod rimokatolika na rimokatolicku.

Dakle, novozavjetni narod Bozji, novozavjetni Izrael je crkva – hriscani, a ne lazni Jevreji (kako ih knjiga Otkrovenja naziva) i sekularna drzava Izrael.

A Gog i Magog su uvijek bili u hriscanstvu, jos od prvih vjekova
tumaceni kao neprijatelji Bozjeg Izraela, to jest neprijatelji naroda Bozjeg, odnosno neprijatelji Crkve i Hrista.
Gog i mnostvo naroda-vojske njegove – Magog, kako su opisani u starom zavjetu su neprijatelji Hristovi.
Pa se Gog naziva i kraljem sjevera u Starom zavjetu,
pa su evangelisti/cionisti na osnovu toga, a ignorisuci sve ostalo, zakljucili da je to Rusija.

Dok bi vise smisla imalo da su Gog i Magog zapravo SAD i NATO, SAD kao kralj SJEVERNOG atlantskog teroristickog saveza. A NATO vazali kao mnostvo naroda i vojske njegove.

Takodje ne treba zaboraviti da SAD i NATO promovisu LGBT i ostale sodomske antihristove ideologije, u tom njihovom poretku mir znaci rat, laz znaci istinu, a zlo znaci dobro, demokratija znaci njihovu diktaturu i totalitarizam, sve dakle obrnuto, u lazi.

Tako da oni vise odgovaraju opisu Goga i Magoga, kao neprijatelja Hristovog, a ne Rusija koja se uveliko vraca hriscanstvu, konzervativnim vrijednostima, itd.

E sad Ranko
ti ili si evangelist, ili su te oni prevarili sa svojom cionostickom jeresi koja se vrti po internetu kao religijska evangelisticka neokonska propaganda.

Ti evangelisti su Trampova glasacka baza, obozavaoci sekularnog/zemaljskog Izraela, a ne nebeskog, teoloskog, Hristovog, Bozjeg Izraela, to jest crkve.
Dakle u pitanju je cista idolatrija evangelista i obozavanje samog zemaljskog Izraela, po svaku cjenu. I oni na neki nacin kao da svjesno guraju svijet u rat u kome su oni i Izrael protiv Rusije, u njihovoj viziji, da bi ispunili (vjestacki ispunili) prorocanstvo na nacin kako ga oni tumace, i da na taj nacin dovedu do dolaska Hristovog.
A zapravo u realnosti (iako toga mozda nisu svjesni) rade sve da svijet izgrade po mjeri jevrejskog laznog mesije, to jest antihrista.

Komunista
Gost
Komunista
2 godine prije

Svaka čast autoru članka. Svaka mu je na mjestu!
Izrael svojim ponašanjem sam sebi “rupu kopa”. Kako kažu “sila nije Bogu mila”.
Sve se vrati kad tad.
Pozdrav svim dobronamjernim!

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

I onda kada bude dosao sistem S300 za 2 sedmice ti ces opet da zaboravis sta si pricao za S300 i da nisi bio u pravu …

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Riddick

Ne budi tako siguran , Jevreji su uznemireni zbog S300, imaju dobar razlog , nakon incidenata sa S200 i F35 u Siriji vise ne lete u Sirijskom vazdusnom prostoru vec udare vrse krstarecim raketama van vazdusnog prostora Sirije , a nekada su leteli i u Siriji.
Uostalom najbitnije je da se tok rata ne moze izmeniti , Sirija ce biti oslobodjena pre ili kasnije

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Riddick

Nisu nadleteli latakiju , gadjali su latakiju krstarecim projektilima .
Sirija nije njima saveznik ,Rusi su dosli njima da pomognu a ne Sirija Rusiji , ne postoji ni jedan pravni dokument , medjudrzavni ugovor ili bilo sta sto obavezuje Rusiju da ih brane , oni to rade iz sopstvenih interesa.
Nisu podigli izvidjacki avion da bi imali bolji pogled vec je il20 leteo pre toga iznad Idliba i onda je napravio polukrug iznad mora i vracao se u bazu .
Izraelci nisu oborili avion vec su napali neke objekte i iskoristili il20 koji je bio u blizini kao radarsku zastitu.
Partneri je adekvatan i kulturan nacin obracanja koji se koristi u diplomatiji o kome god da se radi a sta stvarno o njima misle je privatna stvar , takav je bon ton , kako se ne treba ponasati i komunicirati primeri su Erdogan , Tramp , Duerte , Netanjahu …
Sto se tice nezavisnosti videces , naslusao sam se ja i mracnijih prognoza mnogo ranije da ne nabrajam sad , Sirija ce biti slobodna , upamti moje reci.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Riddick

12 nautickih milja su teritorijalne vode to je 22 224 metara od obale , vazdusni prostor je podudaran sa teritorijalnim vodama, dakle nisu narusili vazdusni prostor Sirije .
Nad Sirijom ne lete nakon ovoga:
https://youtu.be/-AGVOriwLdM

Amerika i NATO guraju i vuku u svoje okrilje , nista mi tu ne odlucujemo , niko nikud ne ide vec ga vode u NATO , EU itd , koliko ce im posluziti takva alijansa nevoljnih videcemo…
Sirija ne bi bila postedjena razaranja vec bi to bio pocetak agonije postali bi Avganistan ili Libija , priseti se da je 2015 najjaca antivladina grupa bio ISIS ,pa svi ostali , Sirija sa Asadom bar ima cemu da se nada dok sa teroristima nema cemu.
U Rusiji 1999 predsednik je bio Jeljcin , bili su u ratu u Ceceniji ekonomski su bili jako lose , ali su ipak uspeli da pomognu oko Dejtona , nudili su Srbiji sisteme buk m1 i S300 nakon 1995 ali Milosevic je mislio da je gotovo sa raspadom Jugoslavije , da je Srbija faktor stabilnosti itd…
Takodje Ruski padobranci su zauzeli aerodrom u Pristini , postojala je mogucnost da ruski mirovnjaci drze sever kosova , nakon 5.og oktobra vlast je odlucila da Rusi nisu pozeljni i oni su sami otisli.
Tada je ruska vlast bila anti ruska tolko o stanju drzave u to vreme.
Ja tebi govorim o politickom bon tonu kako se obraca kome a sta ko misli i radi na terenu je nesto drugo , kapiras …
Nemoj da mesas komunikaciju i pristojnost i dela na terenu akcije …
Bilo bi sramota da se Ruske diplomate koriste recnikom prostacina i lazova .
Pogledaj zvanicnike Amerike skoro nikada nista tacno i istinito nisu izjavili.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Riddick

Hrabrost ?!?krili su se iza il20 i koristili Americke traspondere …
Dobili su tek sada zato sto je Izrael zemlja kojoj zivot visi o koncu i PVO sa 200 , 250 km dometa dramaticno menja odnos snaga u regionu , a Rusija ne zeli da dovede izrael u tezak polozaj vec hoce da saradjuje sa njima u raznim sverama.
Amerikanci su i zapoceli rat , zahvali im se i za to , moglo je da bude i drugacije ipak su Rusi igrali tu ulogu , samo se o tome malo prica …
Set opravdanja ?!? Kao nije problem nesposobni predsednik , rat u drzavi nije problem , ekonomska situacija nije toliko vazna , drzavni udar i paljenje skupstine je bila uvertira za ono sto su posle njihovi kadrovi uradili , ko je na vlasti i situacija u zemlji nije bitna ?!? Sta je bitno?
NATO nece nista da bombarduje oni se raspadaju , treba im 126 raketa za gadjanje 3 cilja i to 75 su poslali na jednu metu neki istrazivacki centar , a pre toga su imali sastanak sa Rusima povodom svega toga.
Da smo imali Buk m1 ne bi bilo bombardovanja ,nismo morali od Rusije da ga nabavimo mogli smo da ga kupimo od trgovaca oruzijem kao Hrvati sto su 95 kupili S300 samo nisu platili do kraja pa su dobili samo deo sistema. oni ako utvrde da su gubitci 10 posto ne ulaze u akciju .
I te kako se pitao i Boris Tadic , Kostunica , Zoran i svi ostali e to su pravi izgovori :”mi ne mozemo nista” “verovali smo im” EU nema alternativu , Nato mora , i ostale bajke .okako Milorad Dodik moze sa Rusijom da saradjuje i da ne ferma 2% Amere , procitaj Kumanovski sporazum sta smo sve imali tada u rukama.
Zasto bi se oni ljutili na izrael Izrael nije napao ni jednog Rusa , S200 sirijske vojske je oborio avion , zbog tehnickih specificnosti o kojima je bilo reci.
F16 je leteo iza Iljusina nisu nista prekrsili osim nepisanog pravila da se to ne radi ,e sada je lakse optuziti Izrael nego Siriju sa kojima radis , problem je aljkavost PVO posade.
Imas hrpu snimaka po internetu koliko blisko lete na su27/30/35 americkim avionima tokom presretanja (opasno blizu) pa kada su onesposobili americki razarac u crnom moru i to je krsenje raznih medjunarodnih konvencija , nisu Rusi blesavi kao sto se cini nekima.
Ti bi ruse otero u PM , pa ko je ulozio veto u UN kada je UK predlozila nacrt rezolucije o genocidu u Srebrenici , da nije Niki hejli digla ruku za veto?!? Ko je usao u prvi svetski rat zbog nas , ne volis ti Ruse u opste .

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Riddick

secam se restrikcija struje i aviona i nekih vesti sa TV .
Ko jebe milosevica sto je mislio da smo faktor stabilnosti i sto nije video neke stvari.
Samo smo trebali da imamo Buk M1 i ne bi bilo bombardovanja , bile bi samo sankcije i kontra teroristicka borba na Kosovu. Na kraju bi ipak morali da popustimo i da se povucemo ali sa manje zrtava.
Rusija nije imala lidere i ekonomski je bilo mnogo lose stanje uvozili su hranu procitaj od Solzenjicina neku knjigu videces kakvo je stanje bilo u Rusiji , cim je putin dosao na vlast 2000 odmah je oslobodjena Cecenija i pocela je ekonomija polako da se oporavlja.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Riddick

Dobro , vidim da su emocije u pitanju .
Neka bude tako.
Ja sam sa sela , vi ste iz grada predpostavljam , ja bih crkao od straha da moram svako vece u skloniste i mrzeo bi Amere do groba , a voleo Ruse .
Nisu mogli jebiga , znas kad nesto ne moze …
Oni su ti bili kao danas Ukrajina , sjebani totalno.
Ko se oslanja na Ukrajinu ili ih shvata ozbiljno .
Ali se to promenilo sada , Rusija je danas druga drzava.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  Riddick

I vama sve najbolje , pozdrav.

Ps svako je kovac svoje sudbine!

Busola
Gost
Busola
2 godine prije

To je to, razgovarajući sa Izraelcima upoznao sam brdo Izraelaca koji čak nisu htjeli u vojsku zbog ugnjetavanja Palestinaca nego su došli raditi u Rusiju.

Problem je velik , jer kao što se Balkan prikazuje kao utvrda kriminalnih nacionalističkih organizacija tako se i Izraelci prikazuju svi lošima u ne mainstream medijima. Drugi ljudi i nekadašnji istinski socijalisti bivaju pojedeni od instaliranih zapadnih raznih huškača.

Istina je drugačija, a uslijed ne potpore u borbi protiv cionizma pošteni Izraelci napuštaju Izrael , a losi dolaze živjeti (emigracija na Zapadu je većinom katastrofa…)

Prosvjedi protiv ugnjetavanja Palestinaca – pola milijuna
Hrabri postupci nekih njihovih znanstvenika ne vide se u medijima…

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Busola

A možemo se prisjetiti i ona 4 generala koji su rekli, karikiram, da baš nije u reduto što radi Izrael…a ovakve razlike postoje – svugdje. Da bi mogli radit to što rade…prvo su morali sredit Amerikance, američki narod. Još u doba vjetnamskog rata, bila je to vidljiva kategorija.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije

Rogozine, i onda je mrmot/svizac zamotao čokoladu… S400 u Latakiji **BRAANNNIII*Rusku bazu. To je njegova uloga. Koliko puta treba ponoviti??Nekima od vas treba crtati, pisanje nije dovoljno pa molim redakciju da bar pokuša. Ruska baza nije do sada direktno napadnuta. Sunce vam je*b..!!

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije

Hmejmim je napadan džihadiszičkim(čitaj MOSAD) dronovima, hoće li zbog 3kg eksploziva Rusija paliti sisteme od 2 milijarde dol?? Ili će koristiti reaktivni top 30mm na Panciru? Ne znate ni istrlolati temu kako dolikuje.

Rustam
Gost
Rustam
2 godine prije

Pravila su za slabe.

njonjo
Gost
njonjo
2 godine prije

Povremeno nešto pročitam u Haertz-u. Ima u tim novinama svega i svačega.

Weteran
Gost
Weteran
2 godine prije

“Vrana vrani oči ne vadi”
Moskva i Izrael će se dogovoriti!

Kora
Gost
Kora
2 godine prije
Reply to  Weteran

@Weteran

Cionizam i marksizam su išli ruku pod ruku jer su trebali jedan drugog da bi se nametnuli i opstali.

King
Gost
King
2 godine prije

Hvala majci Rusiji!

Ivan pavlić
Gost
Ivan pavlić
2 godine prije

Ove komentare pisali neki Arapi ili jugoudba iz bivše jugoslavije

Haganah
Gost
Haganah
2 godine prije

Ha ha bas se najace zrakoplovstvo boji ruskih pracki mos mislit…pa sta su napravili Rusi Jos onomad kad su im turci spickali Avion….nista kleknuli na koljena I molili sultana da im postane frend..

POVEZANE VIJESTI

Izbornik