fbpx

Huaweijevi pametni telefoni neće imati Googleove aplikacije

Huawei

Idući novi pametni Huaweija telefon neće doći s Googleovim popularnim aplikacijama, kao što su Karte, YouTube i Gmail, koje su dio Android operativnog sustava.

Američki gigant Google rekao je Reutersu kako se, pod trenutnim američkim ograničenjima, novi Huaweiovi telefoni neće moći prodavati s licenciranim aplikacijama.

Ovo znači kako sljedeći Huaweiovi telefoni također neće imati pristup trgovini Google Play, što bi kupce moglo ostaviti bez drugih popularnih aplikacija.

Ovakva najava, koju je američka vlada najavila prošli tjedan, neće se odnositi na proizvod poput Mate 30, rekao je Googleov glasnogovornik. Huawei je svega nekoliko tjedana udaljen od predstavljanja svog novog vodećeg telefona.

Iako američke tvrtke mogu podnijeti zahtjev da se određeni proizvodi izuzmu iz zabrane, Google nije rekao je li podnio zahtjev za bilo kakvu takvu licencu.

„Huawei će i dalje koristiti Android OS i ekosustav ako nam američka vlada to dozvoli. U suprotnom, nastavit ćemo razvijati vlastiti operativni sustav i ekosustav, ”rekao je kineski telekom u izjavi.

Huawei kaže da će nastaviti koristiti Android sve dok američka vlada to dozvoli, ali tvrtka također razvija svoj vlastiti operativni sustav nazvan HarmonyOS. Tvrtka također planira predstaviti vlastiti kartografski servis koji bi mogao postati konkurent Google Maps-u.
Prošlog ponedjeljka, Huaweiju je dopušteno 90-dnevno odlaganje kazne, što im je omogućilo nastavak kupovanja tehnologije i opreme od američkih tvrtki. Američki predsjednik Donald Trump ranije je rekao kako ne želi da SAD nastavi poslovati s kineskim tehnološkim gigantom, navodeći kao razlog “prijetnja nacionalnoj sigurnosti”.

2
Ostavite komentar

avatar
10000
 
2 Grupirani komentari
0 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
2 Komentatori
StjepanIma bolje ... i najbolje (novosti) Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Ima bolje ... i najbolje (novosti)
Gost
Ima bolje ... i najbolje (novosti)
Stjepan
Gost
Stjepan

Bitno je srušiti svaki monopol !! Bez monopola nema tržišnih bahatosti i zloće, a ni ekonomskih ni inih ratova! Svi problemi svijeta proizlaze od vlasnika monopolističkih kompanija i vlasnika banaka (financijskih kuća) !!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik