Indijsko zrakoplovstvo bombardiralo teritorij Pakistana

Dassault Mirage 2000 indija IDF
24 komentara

Indijski borbeni zrakoplovi ušli su u zračni prostor Pakistana i proveli niz bombaških napada.

“Nakon učinkovitog odgovora pakistanskog ratnog zrakoplovstva indijski borbeni zrakoplovi bacili ubojiti teret dok su bježali, koji je pao u Balakotu”, izjavio je general Asif Qafur, glasnogovornik ureda za komunikacije pakistanske vojske.

Prema pakistanskim izvorima, indijski napad nije ostavio “ni žrtve ni štete” u operaciji na području Balakota, pokrajina Khyber Pakhtunkhwa, teritorij izvan sporne regije Kašmira.

Ubrzo nakon toga je indijska novinska agencija ANI, pozivajući se na izvore zrakoplovnih snaga, izvijestila je da je 12 zrakoplova Mirage 2000 prešlo kontrolnu liniju u utorak u 15:30 po lokalnom vremenu, bacivši 1000 kg bombi na kampove militanata.

Sa svoje strane, indijski državni ministar Gajendra Singh Shekhawat je potvrdio napad “na kampove militanata duž linije kontrole”.

Dugoročne napetosti između Islamabada i New Delhija su porasle 14. veljače, nakon što je skupina militanata sa sjedištem u Pakistanu izvršila samoubilački napad u regiji Pulwama u Kašmiru i ubila 42 zaposlenika Središnje rezervne policije Indije.

Nakon što je optužila Pakistan za potporu počiniteljima napada, Indija je povećala poreze na uvoz Pakistana za 200% i obećala da će izolirati svog susjeda iz međunarodne zajednice.

Dva naroda se bore za regiju Kašmir od neovisnosti 1947. godine i zbog tog teritorija su već vodili dva rata.

Nakon napada u regiji Pulwama, indijsko ministarstvo unutarnjih poslova je naredilo raspoređivanje između 9500 i 12 000 pripadnika paravojnih snaga u dolini Kašmira, što je mjera koja je izazvala kritike Islamabada.

Pakistanska vlada je jučer naglasila da Kašmir “nikada nije bio niti će biti” dio Indije i zatražio je od svog susjeda da prestane zlostavljati lokalno muslimansko stanovništvo Kašmira.

kašmir
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
5 godine prije

..još jedan dokaz urušavanja međunarodnog prava jer presedani u međunar. ne postoje…postoji samo narušavanje i kršenje..ono što je nekome presedan ubrzo postaje pravilo.

bulog
5 godine prije

U tri p.m ovo nije dobro. Jel to opet demokra CIA zakuhala

Borg
5 godine prije
Zagor
5 godine prije

Izgleda da se upravo sad rokaju i da ima i žrtava. Navodno su pakistanske specijalne snage prešle liniju razdvajanja i zauzele nekoliko kontrolnih točaka na indijskoj strani.

Dub Miroslav
5 godine prije

Nekad (davno) su se borile vojske dviju drzava. Danas koriste teroriste. Sramota!!!

eoivnuwenrgfuerfuenrufnewufr
5 godine prije

A di će preko Pakistana ići snabdjevanje istog i Indije energentima iz Irana ili gore na sjever prema Kini ne može to tako, moraju kupovati iz Turkmenistana indijci plin a on je u vlasništvu dečki iz telalavaviva. A ove kafene bude ponašaju se ko i odabrani a odabrani ih i usmjeravaju od kako su ih uz pomoć gusara “ujedinili” gusarskim jezikom i od kako su im dva stoljeća sisali krv. Sviđaju se kafenim budama ciogusarski zubi u vratu.

Tomica
5 godine prije

Sve miriše na brite, ali moguće da je za račun SAD ili da su baš SADisti zakuhali. Ovo bi lako moglo da brzo i jako eskalira.

Laki Topalović
5 godine prije

Krvavu im majku… SAD. Saudo. Izraelsku. Ima ta skupina Jabhat e Mohammad točno ne mogu ih Pakistanci sve pobiti ali napade provode po nalogu SAD a i novcem Rijada. Pakistancima ne odgovara ali ni Indija nije zlato pa ih ne diraju. Komplicirano i jednostavno istovremeno

Šule
5 godine prije

Normalno da USA odvraća Kinu i Indiju da se nemješaju u Venecueli jer ovaj vikend vozaš i diktator odlazi u povijest kao predsjednik gladnog naroda…USA dovodi u Kolumbiju specijalce i plaćenike a vojska Kolumbije će odraditi vojno.

Aragon
5 godine prije

rat Indije i Pakistana= 1 milijarda novih izbjeglica prema EU

Tupko Glupko
5 godine prije

Prije nekoliko mjeseci sam napisao da je Pakistan ključan u regiji za rusko-iransko-indijsko-kinesko gospodarsko povezivanje i stvaranje jakog bloka kontra Amerima-Saudima-Izraelcima na trusnom području Bliskog Istoka, i da će Ameri napraviti sve da se zarati tamo.
Indijci i Pakistanci bi trebali sjesti za stol, raščistiti svoje odnose, početi međusobno surađivati na svim razinama i ući u EEU (članovi su Rusija, Bjelorusija, Armenija, Kazahstan i Kirgistan) u kojem Iran, Vijetnam i Kina nisu članovi, ali već imaju ugovore o zoni slobodne trgovine sa članicama EEU, a Mongolija, Sirija i Tadžikistan će vjerojatno (i to ubrzo) postati članovi EEU-a.
Za razliku od EU-a. tamo ne vlada Centralni Komitet koji donosi uredbe kontra interesa običnog naroda.

Emiliano Zapata
5 godine prije

Klasika.
Politicari koji zastupaju strane interese a na celu su dvije ogromne drzave pretvaraju se kako se bore za domovinu i narod pri tome gurajuci u rat djecu tog istog svog naroda, a nikako ne svoju!

Siniša
5 godine prije

Izgleda da su se Indijci malo zaigrali.

Savchenko For President !
5 godine prije

alo krstićeviču šalji hv da pokupe djelove od miga

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI