Izrael opet proveo zračne udare na Siriju (VIDEO)

Južnoafrička raketa RSA-3 klon izraelske rakete Jerihon III
81 komentar

Sirijska državna agencija SANA javlja kako je protuzračna obrana sirijske vojske reagirala na napad izraelskog zrakoplovstva koje je gađalo područja jugozapadno od Damaska i položaje sirijske vojske u pokrajini Quneitra.

U agresiji zrakoplovstva cionističkog entiteta su poginula tri sirijska vojnika, a sedam ih je ranjeno.

SANA navodi da su noćas u 03.22 po lokalnom vremenu uočeni neprijateljski zračni ciljevi kako dolaze iz smjera okupirane Golanske visoravni.

Sirijska protuzračna obrana je oborila sve projektile koji su letjeli na položaje i objekte vladinih snaga u jugozapadnom Damasku.

Izraelsko zrakoplovstvo je provelo novi val udara u zoru oko 04.10 i ispalio nekoliko projektila na istočno područje jugozapadne pokrajine Quneitra. U tom napadu su poginula tri vojnika, a sedam ih je ranjeno. Na položajima vladinih snaga je zabilježena materijalna šteta.

VIDEO: dejstvo sirijske PVO
Twitter

Ranije su izraelske snage tvrdile da su iz Sirije ispaljena dva projektila na Golansku visoravan a zračni udari su provedeni u znak odmazde. Izraelska vojska potvrdila je da je pogodila brojne vojne ciljeve u Siriji kao osvetu za raketni napad na okupiranu Golansku visoravan. Snimke ili fotografije navodnog sirijskog napada nisu objavljene, a izraelski izvori navode kako u “napadu” nije bilo žrtava.

“Smatramo da je sirijski režim odgovoran na granatiranje Golana i čvrsto ćemo djelovati protiv svakog pokušaja da se naudi izraelskim civilima. Gađane su dvije artiljerijske baterije, promatrački i obavještajni centar u jedna protuzračna obrambena baterija S-75 (SA-2) “, stoji u priopćenju objavljenom na službenoj stranici izraelske vojske.

VIDEO – Izraelski izvor snimke udara na sirijsko promatračko mjesto u Quneitri, blizu “granice” s okupiranim Golanom

iranIZRAELsirijazračni napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
81 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
4 godine prije

Znate šta?
Kad možete vi, mogu i ja….
Polako smanjujem komentiranje, jer ovo glupo ponavljanje mi več ide na k***!
Ova pomoč Rusije Sirije izgleda ovako.
Siledžija siluje djevojku. Uz nju stoji momak i govori joj, nemoj mrdati, da te još ne razbije!
Zamisli, ako ti razbije još zube, koliko če koštati!
Onaj S 300 još uvijek nema rakete, koje bi stigle više od 46 km?
Pratim Srbiju, pratim Siriju, smuči mi se….

m.ivanisevic
4 godine prije

Nije Izrael napao avionima.

Kajgot
4 godine prije

Malo se igraju rata i jedni i drugi. Narod koji misli da je ugrožen će slijepo slušati svoje velike vođe. Da nema sukoba bilo bi vremena za razmišljanje i ljudi bi shvatili kakvi ih kriminalci vode.

Zvrk
4 godine prije

Bibi nije uspio sastaviti vladu i odmah imamo vijest za odvlacenje paznje sa njegovih problema: granatiran Golan. Sad su novine pune bibijevog “odgovora” na provokacije nevjernika i pokazao se efikasnim i odlucnim politicarem.

ботовање
4 godine prije

Рат траје у пуном интензитету ! Мора се искључити срчаност а укључити разум.Провоцира се на свим могућим местима светско проливање крви! У информационом пољу је највећа борба а битка је под називом “Како Руси бране своје савезнике” .Да их не бране како их бране био би тотални рат у Венецуели,Ирану,Србији…Свет који познајемо не би постојао више.На то крволоци и циљају…

Mateja
4 godine prije

Sultan Erdogan bo osvobodil Sirijo. Osvobodil bo tudi Golan. Sirci bodo svobodni, Assad in Netanjahu bosta pa vsak s svojo vojsko zbežala iz Sirije. Assad v Iran, Netanjahu pa v uradno priznane meje svoje vukojebine. Erdogan bo potem postavil svojega guaida in namestil copy paste dvojčke Putinovega S-400. Tako bodo ZDA, Rusi in Iranci za vedno zapustili Sirijo.

eu kolonija
4 godine prije

pa ne bi izrael gađao siriju da ih ne žulja. samo što su prije imali vojsku isila u siriji pa su dejstvovali kombinirano izrael raketama a isil na terenu. pošto su dobili po ušima sada je izraelu ostalo da ispaljuje projektile dok ne dobije odgovarajući odgovor. nato pudlicama sa portala koji veličaju ove terorističke akcije izraela bi poručio da pogledaju povijest ovih sukoba. sirija je bila miran susjed izraela I nije nikoga dirala. onda je izrael doveo isil da razori siriju. umješao se iran I rusija. isil poražen I sada izraelu ostaje da ispaljuje rakete ali to neće pomoći da se rusija, hezbolah I iran povuku iz sirije. nato sendvićarske pudlice trebali bi naučiti barem koliko je 2 I 2. amerikanci su ih pravo posavjetovali I sada su dobili hezbolah, iran I sirijsku vojsku na granicama a rusi uvijek mogu njima isporučiti nešto ofeanzivnije sustave. zato se bibi vrzma oko… Čitaj više »

fbslo
4 godine prije

Da i koliko Izraelaca živi na Golanskoj visoravni ?
I od kojeg stolječa žive tamo ?
Ak se bumo tako šalili,

Weteran
4 godine prije

Da ne bude zabune:
Moskva prvenstveno štiti sebe i svoje interese!
Moskva štiti i svoje saveznike, takođe.
Postoje saveznici Prvog reda, Drugog reda, Povremeni saveznici, Iznuđeni saveznici, …
Jel ja treba Namunjenim Navijačima, i još Nekom, da kažem ko je Moskvi Prioritet na Bliskom Istoku ?

nema
4 godine prije

vise su mi dopiz… otresao bih na njih sve sto imam i ljudstva i tehnike sa hezbolahom, puna ih je kapa vise. govnari. pa i na 2 fronta se tuci

Z.A.
4 godine prije

Rusi nek bombaju Al-Kaidu, a Bibi sirijce i na kraju balade ostace samo oni u Siriji. Sirijci ce se svi preselit tuto kompleto u vjecna lovista.

Realist
4 godine prije

Izreaelci ih gadaju kad god pozele i cime zele zato jer mogu zato jer su jaci..i tako ce se nastavit dokle god ne ostvare svoje ciljevi i tu rusi nemogu napravit nista niti mogu.

limun
4 godine prije

kako ste pojedini naivni, nestrpljivi i neuracunljivi. vecina SAA je u okolini idliba. i nije taktkicki rasporedjena za rat sa izraelom. ako bi to ucinila onda bi teroristi mogli sa munjevitim akcijama probijat linije i upadat u ostale pokrajine. alepo, latakija, hama… tako da bi jos veca zbrka nastala i jos teze bi bilo nakon toga protjerivanje terorista. posto SAA nije spremna na rat sa izraelom onda i ne pokusava uzvracat na izraelsku igru. jer izrael je spreman maximalno. a sirija ne. izraelu treba 10 dana rata. najvise mjesec. izrael ne zeli sveopci rat da traje godinama jer ni sam nezna konacni rezultat. al zna sigurno da za ti 10 dana moze da stambura siriju do te mjere da ce ovi plakat jos 5 godina posle toga. izrael vec ima na nisanu najbitnije mete.. i onda izazovu incident i udare svom silom i na kraju ponude primirje jer ne zele… Čitaj više »

limun
4 godine prije

u rat se ne ulazi bas kao u kino. ako ti film nepase izadjes i nikome nista. rat je najgora stvar. za rat moras biti spreman i racunat na sve moguce opcije. izrael ima jaku tehnologiju i oruzje. i to netreba nikad zaboravit. vec za ono sto znamo je dosta da se ne ulazi u rat tek tako. a jos ako racunamo na ono sto neznamo onda treba veci sukob daleko zaobici. jer ni s300 niti s400 ne znace mnogo ako jih prvi dan izrael izbaci iz upotrebe… pa kojem scenariju je to moguce? pa ako znamo da postoje avioni sa materijalima za teze odkrivanje radarom. onda vjerovatno i postoje rakete slicne tomahawku iz istih materijala koje kostaju puno ali vrijede u slucaju da se gadja samo radarska stanica baterije s300. jer onda ostali kamioni sa raketama mogu samo cekat bez jedne ispaljene rakete… i jednom kad imas protuvazdusnu obranu… Čitaj više »

kum
4 godine prije

Stvarno je strah i trepet taj S300 sistem,pitanje je može li pajpera skinuti.

Max
4 godine prije

Dragi prijatelji siririjsko vodstvo ne može ratovati protiv jakog izraela dok ne potuče bradonje. tek kad zemlja bude cjelovita onda će se pravitii račun. malo tko može ratovati na 2 fronta. ali sirijske protumjrere obrambeni sustavi obaraju rakete pa i avione inače bi štete i gubitci bili puno veći.

Neko ime
4 godine prije

“A mozda su šumi..”, kao u onom starom vicu…
Dakle, S sustavi su toliko medijski napumpani, sto rusima daje priliku da takvi sustavi budu, u maniri “maskirovke”, paravan za sto drugih cuda koji prolaze neopazeno, ispod radara…javno su objavili da su u sirijskom sukobu oni sami testirali (i doradili, naravno) stotine oružnih sustava, opreme, taktika i svega ostaloga…i to u borbenim uvjetima. Hocu reci, dok se svi bave S babarogom, boga pitaj sta se sve sprema, u slucaju otvorenog i masovnog napada…
Mislim da se odabranima suzava polje djelovanja u svim vektorima u kojima se proxy rat(ovi) vodi/-e…

Naivac
4 godine prije

Toliko o rusima kao pomagacu Sirije i Asada !
Rusi su “prodali” svojedobno Egipat, Yemen, Angolu itd i jadna zemlja kojoj oni pomazu. Ni trava nakon njihove pomoci. ise u toj zemlji ne raste.

Ivex
4 godine prije

Rekao sam već da Jevreji rade što god hoće ne jeb.. oni niti Amere pet posto kamoli Ruse. Vi možete maštati zna se tko je gazda.

Mateja
4 godine prije

Oni potrebujejo plac za svojo širitev. Imajo previsoko nataliteto in to bo povzročilo, da bo Erdogan enkrat udaril v Izrael. Na star način. Izraelci pijejo vodo z Golana in v Golan zakopavajo strupene odpadke. Erdogan vrže gor par bomb in Izraelci bodo pili strupeno vodo.

arwin
4 godine prije

Israel rules !!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI