“Jastrebovi” Graham i McCain o politici Trumpa prema Rusiji i NATO paktu

John McCain - Lindsey Graham
18 komentara

Komentirajući odnose s Rusijom, predstojeće izbore u Americi i situaciju u NATO paktu, proteklih dana su se oglasila dva jastreba američke politike, senatori Lindsey Graham i John McCain, koji još se još uvijek bori sa zloćudnim tumorom na mozgu, ali ne posustaje. Iako drugačije tumače odluke Donalda Trumpa, nijedan se ne slaže s aktualnom politikom Bijele kuće, za koju smatraju da je preblaga i slabi američki utjecaj u svijetu i među NATO saveznicima.

Graham: Sankcije protiv Rusije ne funkcioniraju i treba ih pooštriti

Postojeće američke sankcije protiv Rusije ne daju željeni učinak, rekao je za Fox News senator Lindsey Graham. Prema senatoru, unatoč činjenici da je Trump čvršći prema Rusiji od njegovog prethodnika, postojeće sankcije nisu dovoljne i da bi funkcionirale, treba ih pooštriti.

Fox News: Prebacimo se na drugu nuklearnu silu, Rusiju, i na mogućnosti nametanja sankcija. Želite li još uvijek sankcije protiv Rusije?

“Da,100 posto. Obraćam se predsjedniku Trumpu, koji je oštriji prema Rusiji nego Obama. To je očigledno i nema sumnje o to. On je naoružao Ukrajinu, protjerao diplomate, nametnuo sankcije koje su strože od onih koje je nametnuo Obama. Ali to ne funkcionira, Maria. Oni se još uvijek pokušavaju uplitati u naše izbore. Ovaj tjedan sam primio dvije dobre vijesti. U petak se predsjednik sastao sa savjetnikom za nacionalnu sigurnost i naredio mu da u utrci izbore 2018. godine ojača našu izbornu infrastrukturu protiv Rusije i ostalih aktera. Očekivao sam točno takve odluke od predsjednika. Razgovarao sam s dečkima iz

Ministarstva nacionalne sigurnosti i  cijelom vlašću. Mislim da će sadašnja uprava predložiti dobar paket mjera za zaštitu izbora 2018. godine.

Državni tajnik Mike Pompeo je senatoru Bobu Menendezu rekao da će sa mnom i drugim skupinama raditi s novim sankcijama protiv Rusije. Predložit ću nametanje sankcija protiv Rusije, jer ono što radimo ne funkcionira”, za Fox News je izjavio senator Lindsey Graham.

John McCain: NATO treba zaštititi od Trumpa

John McCain - bolestan
FOTO: John McCain

Američki senator John McCain je nešto drugačijeg mišljenja o radu uprave predsjednika Trumpa i odlučan pod svaku cijenu zaštititi Sjevernoatlantski savez od “napada sadašnjeg čelnika Bijele kuće”, izvijestio je T-Online.  “Gorljivi protivnik” Donalda Trumpa je predstavio prijedlog zakona koji bi trebao onemogućiti

Sjedinjenim Državama da se povuku iz NATO pakta bez odobrenja američkog Senata, objašnjava njemački portal.

Unatoč teškoj bolesti, John McCain ostaje“gorljivi protivnik” trenutnog čelnika Bijele kuće. Američki senator sada čak namjerava “zabraniti Trumpu da napusti NATO”, piše njemački portal T-Online.

“McCain pomoću posebnog zakona želi zaštititi Sjevernoatlantski savez od “loših odluka” predsjednika Sjedinjenih Država”, objašnjava autor članka Jonas Mueller-Töwe.

John McCain je, zajedno s drugim američkim senatorima, prezentirao zakon koji bi trebao onemogućiti da Sjedinjene Države izađu iz NATO pakta bez odobrenja američkog Senata, piše njemački novinar.

“Nažalost, američki predsjednik je uspio pogoršati odnose s našim najbližim saveznicima, što je rezultiralo njihovim sumnjama u predanost Amerike Sjevernoatlantskom savezu”, napisao je McCain u zajedničkom priopćenju kojeg su potpisali demokratski senatori Tim Kaine i Jack Reed, te republikanac Cory Gardner.

“NATO saveznici su sedam desetljeća bili zajedno i borili se, žrtvovali za dobrobit svijeta u kojem su promicali demokraciju, sigurnost, ljudska prava i vladavinu prava”, rekao je John McCain.

Američki senator je rekao “kako su Sjedinjene Države zahvaljujući Sjevernoatlantskom savezu postale sigurnija i prosperitetna zemlja”.

Trump je još tijekom kampanje zabrinuo NATO, kada je izjavio kako je to zastarjeli savez i više puta naglasak dao na nepošteno financiranje od strane drugih zemalja članica. Nedavno je posebno uznemirio saveznike kada je rekao kako ne zna zašto bi SAD trebale braniti saveznika poput Crne Gore.

“Ovaj zakon je potreban kao adut našim najbližim saveznicima, koji će ga  smatrati pouzdanim u smislu kolektivne obrane i sigurnosnih jamstava u koje su počeli sumnjati”, napisao je senator Jack Reed.

Bez obzira na objave na Twitteru ili mišljenja predsjednika, NATO u Americi još uvijek ima jaku, dvostranačku potporu u Kongresu. Nedavno je američki Senat izrazio svoju punu podršku NATO paktu s 97 za i samo 2 glasa protiv.

Samo su dvojica senatora, Mike Lee iz Utaha i Rand Paul iz Kentuckya, glasovali protiv mjere pune podrške Sjevernoatlantskom savezu.

“Zašto je američki Senat SAD gurao proširenje NATO saveza, kada većina njih ne plaća čak ni pošten udio?”, izjavio je Rand Paul.

Mike Lee nije odmah odgovorio na zahtjev za objašnjenjem zašto je u Senatu glasovao protiv mjere.

Kako ne bi došlo do nepredviđene situacije, sada su se udružili demokrati Tim Kaine i Jack Reed, te republikanci Cory Gardner i John McCain, koji žele progurati zakon kojim bez podrške Senata bilo koji predsjednik, a to je trenutno Trump, ne bi mogli donijeti jednostranu odluku o povlačenju Sjedinjenih Država iz Sjevernoatlantskog saveza.

Fox News / T-Online

Lindsey GrahamNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
5 godine prije

John McCain zasluzio nagradu za “NEPODNOSLJIVOST”?
A fali i John Kerry,da se i on malo cery?
Izraz lica obojice:
Sto vam radimo,
a ne mozete nam nista?
VAYA CON DIOS JOHN!
Idi s Bogom,
ali idi vise!

igi
5 godine prije

…rusija treba obnoviti nuklearne pokuse..možda bi najzad ova dva klipana shvatili da nisu u igrici s compa.

IVE IZ PECALBE
5 godine prije

Kada smo kod NATO, postavljam pitanje kome ta organizacije uopce treba? NATO treba raspustiti i uvesti principe mirne koegzistencije i dobrosusjedske suradnje. I jasno u povelji UN odrediti da je svaki vojnik pod oruzijem izvan domovine agresor te da kao takav zasluzuje dozivotnu kaznu zatvora, bez prava na pomilovanje.

Mister ?
5 godine prije

McCain je odlican. Bolji od Lavrova u svakom pogledo koliko hoces puta.. Tip ne voli zlocince i lazove.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Vlasnici nekoliko različitih psihijatrijskih dijagnoza.

Ivi tz
5 godine prije

Ali to ne funkcionira, Maria. Oni se još uvijek pokušavaju uplitati u naše izbore. —Ova dva LJEPOTANA stvarno treba poslati u ludnicu. Pa ljudi dragi de samo razmislite na kakvim su pozicijama ovi zlotvori. To govori kakva im je država…

Akull
5 godine prije

Još malo i slavit cemo nepostojanje ovog tumornog majmuna….

Kile
5 godine prije

Kad Soroš i ovo govno McCain odu crvima na gozbu to će biti dan, samo nikako ga dočekat, hrane se zloćom i negativnom energijom kao pravi vampiri, fuj

Antiglobalist
5 godine prije

Žao mi je, ali ovo ne mogu niti čitati. Samo se čovjeku zgrči u želucu!

alan ford
5 godine prije

ova dva odvratna đubreta i kriminalca, su najpozntaiji “nežidovski cionisti”… Oni su istureni igrači hazarskih “neokonsa”, koji kontroliraju američku vanjsku politiku još od početka predsjednikovanaja Busha starijega (od siječnja 1989.) i hazari su izazvali sve te američke ratove na Bliskom istoku, počevši od 1. zaljevskog rata 1991., pa intervenicije u Afganistanu 2001., pa 2. zaljevskog rat 2003. i invazije na Irak, pa inetervencije u Libiji, pa “obojenih revolucija” u arapskim državama, pa rata u Siriji od 2012… do danas, itd. Oni su izazvali i puč u Ukrajini… Hazarski banditi, ideolozi i stratezi “neokonsa”, koji vuku konce u pozadini; William Kristol, Robert Kagan i njegova žena Victoria Nuland, Eric Edelman, Dan Senor, Richard Perle, Robert Rubin,..itd.. i naravno glavni im kapo , Paul Wolfowitz, koji je za vrijeme vlade Busha mlađega bio Bushov glavni strateg… McCain i Graham su njihovi istureni igrači, koji u javnosti izražavaju planove cio-hazarskih neokonsa, dok se… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI