Kako održati savršenu zdravicu?

zdravica
0
0

Evo jednog praktičnog i kratkog „vodiča“ o tome kako održati zdravicu za pamćenje koja neće osramotiti niti vas niti osobu (osobe) kojoj je upućena. Možete ga primijeniti u nizu prilika, poput govora na vjenčanju, djevojačkoj ili momačkoj zabavi , u zadnje vrijeme sve popularnijem „baby showeru“, proslavi diplome ili bilo kojem drugom organiziranom događaju.

Niste sami ako vas sama pomisao na držanje zdravice čini nervoznim. Nasreću, održati savršenu zdravicu tijekom društvenog okupljanja može biti savršeno jednostavno. Ona mora biti umjerena, dakle ni premlaka ni prežestoka kako ne bi dovela u neugodnu situaciju niti vas niti one koji vas slušaju.

Za početak napravite toplu osnovu, s jednostavnom zahvalom na činjenici da imate sreću biti dijelom tako posebnoga događaja. Ispričajte priču o vašem odnosu s osobom za koju držite zdravicu. Kako ste se upoznali? Koliko godina ste bliski? Ispričajte verziju svoje priče uz izostavljanje nepotrebnih i škakljivih detalja.

Budite opušteni. Sasvim je normalno da su vam živci malo napeti tijekom javnog nastupa, ali govornik čiji se glas trese ne daje publici baš osjećaj ugode. Ako znate da ste skloni blokadi kad ste pod pritiskom, nitko vas neće poprijeko gledati ako pri ruci imate bilješke iz kojih čitate. Zatim, ako ste plačljivi, pokušajte se maksimalno kontrolirati i suspregnuti suze time što ćete se fokusirati na disanje. Dok se iskrenost cijeni, rijeke suza će vam otežati da svoj govor iznesete kvalitetno do kraja.

Budite nježni. Tijekom zdravice dozvoljeno je malo klišeja kao iz onih ljubavnih „limunada“ koje gledamo na televiziji u poslijepodnevnim satima. Sad je vrijeme da kažete nešto iz srca. Ako tu osobu smatrate toliko važnom da je volite kao sestru ili brata, to i recite. Je li vam pomogla da prebrodite teško razdoblje svog života? Je li vas naučila ili potaknula na nešto nezaboravno? Čemu se kod te osobe divite? Ovdje pokažite svoju ranjivost kako biste se povezali s ostalim gostima.

Sljedeće što trebate je podijeliti brzu i luckastu, ali opet primjerenu, anegdotu. Možete napraviti paralelu između osobe kojoj držite zdravicu i neke poznate pjesme, svima poznatog filma i tome slično. Zdravica će se činiti dubokom dodajući takve osobne detalje i oni će je učiniti nezaboravnom.

Zaključite zdravicu s najboljim željama za budućnost i budite sigurni da će vaš govor biti uspješan.

govormali savjeti
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI