KINA: Komunistička partija znala je još u oktobru da su njihovi bio-laboratoriji tempirane bombe

Xi Jinping - o6r
34 komentara

Komunistička kineska vlada bolno je svjesna da su bio-laboratorijama, uključujući Institut za virusologiju Wuhan, odakle se vjeruje da bi koronavirus mogao da potiče, očajnički bile potrebne sigurnosne nadogradnje da bi se spriječila slučajna curenja.

U članku u Asian Review navodi se da je kineski predsjednik Xi Jinping raspravljao o potrebi poboljšanja „biološke sigurnosti“ u protekloj godini „Peking je pripremao zakon o biološkoj sigurnosti, ali ne dovoljno brzo“, navodi se u izvještaju i dodaje da se „Kina pažljivo priprema za to već duže vrijeme, svjesna kako se zemlja doživljava u inostranstvu.“

Izvještaj dalje objašnjava da je Francuska, zemlja koja igra ulogu u izgradnji laboratorija, pronašla značajan propust u sklopu okvira za osiguravanje sigurnosti istraživanja virusa u Kini.

„Kina je željela da što prije postane jedna od naprednih zemalja u biotehničkim istraživanjima. U tom cilju, trebalo je uspostaviti srodne zakone koji će biti jednaki onima u zemljama poput Francuske, Sjedinjenih Država i Njemačke. ” izvještaj nastavlja.

Kineski parlament je prošlog oktobra primio izvještaj u kome se navodi 8 tačaka u kojima je neophodno poboljšati sigurnost:

  1. Prevencija i suzbijanje glavnih zaraznih bolesti, epidemija životinja i biljaka.
  2. Istraživanje, razvoj i primjena biotehnologije.
  3. Osiguravanje biološke sigurnosti u laboratorijama.
  4. Osiguravanje sigurnosti kineskih bioloških resursa i ljudskih genetskih resursa.
  5. Sprječavanje invazije stranih vrsta i zaštita biološke raznolikosti.
  6. Suočavanje sa otpornošću na mikrobe.
  7. Sprječavanje napada bioterorizma.
  8. Odbrana od prijetnje biološkim oružjem.

U izvještaju se napominje da „mjere nisu blagovremeno uvedene kako bi Kina spriječila epidemiju u Wuhanu. Umjesto toga, informacije su u početku prikrivane i prvi koraci Kine su odloženi.”

U februaru, kada je bilo jasno da se epidemija širi, “Xi je pozvao najviše čelnike da poboljšaju sposobnost upravljanja zemljom po pitanju biološke sigurnosti i da što prije donesu zakon o biološkoj sigurnosti”, navodi se u izvještaju. Ovo je samo pojačalo sumnje onih koji vjeruju da je virus procurio iz laboratorije.

Od tog vremena Kina je uskratila SAD pristup laboratoriji u Wuhanu, izjavio je američki državni sekretar Mike Pompeo. Postrojenje je podvrgnuto pojačanom nadzoru nakon što je otkriveno da je američka vlada pod Obaminom administracijom tamo finansirala istraživanja tokom niza godina.

Pored toga, svjetski priznati ruski mikrobiolog tvrdio je prošle nedelje da je novi koronavirus odgovoran za pandemiju COVID-19 rezultat naučnika iz Wuhana koji su u svojoj laboratoriji radili “apsolutno lude stvari”.

Štaviše, direktor laboratorija Medicinskog odjeljenja Univerziteta u Teksasu koji je 2017. posjetio institut Wuhan kaže da bi bilo glupo odbaciti ideju da je koronavirus pobjegao iz ustanove i da se u takvim laboratorijama „događaju nesreće“.

Snimci iz laboratorije, emitovani 2018. godine, na kojima se vide naučnici koji rade na koronavirusu kod slijepih miševa, još su više povećali nadzor laboratorija.

bio laboratorijeCOVID-19kinaKoronavirusWuhan
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neznanje
4 godine prije

Ne možeš nekoga s čelavim gumama optužiti za automobilsku nesreću u kojoj nije sudjelovao.

Ivo
4 godine prije

Ovaj portal je očigledno promjenio vlasnika kada su mu izvori informacija identični WaPo-u i NYT-u. Ovo kao da je došlo drito iz Langley-a.

Tiami
4 godine prije

Prije sotonisticka partija?

Mire
4 godine prije

Kinezi su ispali veliki naivci jer su pustili sve zapadne vucibatine u laboratorij. Virus je mogao pustiti bilo ko, samo je bilo pitanje vremena kada će to učiniti.

Tiami
4 godine prije

Koji to virus?

Ante
4 godine prije

Čudno 1968 godine započela je takozvana Honkonška gripa. Što su i onda imali neki laboratoriji iz kojeg je pobjegla ta gripa? Ili je možda gripa došla iz prirode?

Dopizdilomi
4 godine prije

Dobro da je u SAD-u sve iznad propisanog standarda a i bolje od togašto je vidljivo sada u “borbi” protiv korone. Jedino će ameri uspjeti pobijediti koronu. Prvo će pustiti da oboljela i stara populacija umre, onda će proizvesti lijek kojega srednja kalsa neće moći platiti a u međuvremenu će i oni umrijeti. I na kraju ostaju samo bogati i odabrani koji mogu kupiti lijek. Zanima me samo tko će im raditi i ići u ratove?

puki
4 godine prije

– da se kratko osvrnem, na članke, objavljene proteklih dana: – onaj o Putinu i njegovom produženju mjera do 11. 5…. još je rano za donositi zaključke, tko je tko. Orban i drugi nezavisni ili polunezavisni političari, također drže sve te mjere… Kako sam već rekao, većina država je naprosto bila prisiljena da uvode sve te mjera, zbog 1)-opće histerije u vlastitom stanovništvu i zbog 2)-zato što ne mogu sa sigurnošću reći, postoji li doista bolest covid-19 i ako da koliko je virus doista opasan.. Da su se Putin ili Orban opirali tim mjerama, vjerojatno bi imali velike nemire i pokušaje “obojene revolucije”, od strane kabaline 5. kolone, koja bi tu koristila isprepadane građane.. Evo primjer iz Brazila, o kojem sam pisao, gdje se protiv Bolsonaira očito vodi pokušaj neke obojene revolucije, zato što tvrdoglavo odbija zaključati cijelu državu.. Kako, sam rekao, sve će se vidjeti tek onda, kada se… Čitaj više »

puki
4 godine prije

Šefovi kriznih stožera kao Capak su potpuni kreteni, koji se sada seljačkim kurčenjem žele nametnuti i profilirati u javnosti. Capak nema pojma ni o čemu. Međutim, šefica epidemiolog, Alemka Markotić sigurno zna o čemu se radi i vjerojatno je također povezana sa mafijom iz SZO-a. I to se vjerojatno krije. Međutim, u njenim službenim biografijama, HAZU-a i ostalih institucija u kojima je član, upadljivi su podatci da se često motala u SAD-u i da je uključena u nekoliko službenih institucija EU-a. evo nekoliko citata iz te biografije: “Dr. Markotić je započela svoju karijeru znanstvenika na Medicinskom fakultetu, Sveučilišta u Sarajevu, Bosna i Hercegovina na međunarodnom projektu istraživanja učinkovitosti ribavirina u liječenju hantavirusnih infekcija u suradnji s US Army Medical Research Institute for Infectious Diseases (USAMRIID), Frederick, Maryland. Bila je stipendist National Academy of Sciences, National Research Council, SAD, za postdoktorska istraživanja imunopatogeneze hantavirusa u USAMRIID-u. Za rezultate ovih istraživanja je… Čitaj više »

puki
4 godine prije

neki se nikako ne mogu osloboditi svojih iluzija. Kina u ovom slucaju cirkusa oko virusa, definitivno nije nevina. Trampi jeste na uzici svog khazarskog zeta i jeste Netnjahuov medo, ali on u ovoj stvari oko korone definitivno nije sudjelovao. Vec je ovo maslo kabaline duboke drzave , globalisticke mafije, Rokefeleri, Kissinger, Soros i ostali , u suradnji sa kineskim rukovodstvom. A Gates je tu decko koji izvrsava plan. Sada bi valja trebalo biti jasno i slijepcu da kinesko rukovodstvo, koje je prijatelj sa Gatesom i sa WHO-om, ima svoje prste u ovomu. Da jos jednom podsjetim na onaj scenario Zaklade Rockefeller iz godine 2010. U njemu su vidovito prognozirali da ce Kina prva uvesti potrebne stroge mjer i kontrolu gradjana i hvalili su Kinu na sav glas.Jasno je, da Kina prva nije uvele sve ove diktatorske mjere, vjerojatno ne bi ni druge drzave. Pa evo najnovije vijesti na portalu Jutarnjega… Čitaj više »

Lucija
4 godine prije

“…svjetski priznati ruski mikrobiolog tvrdio je prošle nedelje…” – pobjego’ virus.
Neznamo koji.
E, pred mjesec dana čitala izjavu ruskog virologa sa imenom i prezimenom, jedinu smislenu u to vrijeme: čovjek bio u Wuhan labiratoriji, tvrdi da od tamo nemože niš’ pobjeći.

shumadinac
4 godine prije

Da bi proizvod proizveden u Srbiji prodali u EU – bilo koji proizvod morate biti sertifikovani po ISO standardu. To su globalni zahtevi samo se standardi razlikuju ali su svi vrlo rigorozni. Bez takve sertifikacije mogu raditi laboratorije koje rade u režimu stroge tajne ali tamo gde dolaze i naučnici sa strane teško je da se sertifikacija ne sprovodi. Ako je laboratorija u Wuhanu dobila potrebne sertifikate onda je bila sposobna da održi potrebnu bezbednost. To isključuje tvrdnje Amera da je problem do same laboratorije ali ne isključuje nepoštovanje procedura od strane naučnika koji tu rade. Pa ipak, nisu to “kadrovi obrazovani na internetu”, znaju oni odlično sa čim se nose – čak vide na životinjama na kojima ispituju.

Trebalo bi da bude jasno da je u pitanju medijska hajka na Kinu koja već odavno traje i koja će se samo dizati na viši nivo.

Alex
4 godine prije

Površno čitajući, ispada da je lab u Wuhanu jedini na ovom svijetu prtljao oko virusa? Što je da sotinama ostalih? Ako znamo da svi oni međusobno surađuju. Da li to znači da sve epidemije zadnjih godina kreću iz laboratorija?

Tiami
4 godine prije

Kako su to nasi djedovi radili? A nas bi se sada sramili!!

Bosanac
4 godine prije

Ne postoji nista sigurno kad zelis da napravis neku stetu udruzeno sa ekipom koja ima utjecaj, imao je i onaj Epstajn (il kako se vec tipka…mrzi me gledat) i kameru koja ga snima 24 h…pa odjednom u trenutku kad je trebala da snima nesto se ko pokvarilo..a on se kao objesio 🙂 i slicno …. ima toga na tonu …… mada uz ovolike medije i WHO ne trbea ti virus …. ko sto ni Sadam nije imao hemijsko oruzje pa je najeb’o Meni je najsmjesnije u ovom svemu mi imamo top ljekare za te viruse…koji su sklonjeni..i onda onaj Vucic dovodi neke Kineze a oni dobili ove labaratorije tek tamo oko 2000 godine i poceli se time bavit ……i slicno, treba ovdje poradit da se urede ovi prostori …ukinut ove ‘levate od politicara sto nas jeb;u u zdrav mozak 30 godina’ …..i napravit sisteme koji ove nase drazavice novonastale mogu… Čitaj više »

Stock
4 godine prije

Pobjegao ili ne…postoji li ili ne…
broj umrlih u Svedskoj raste.
ALI…
_________ 2018____2019____2020
jan_______8578____8174____8113
feb______ 8151____7294____7350
mar_____ 9210____7570____8316
1-17 apr_4544____4055____5956
sum___ 32501___29112___31755
Jos uvijek manje nego u periodu 1.januar – 17. april 2018.
No, cini se da broj smrtnih slucajeva uzima maha zadnjih sedmica i polako sustize 2018 godinu.
April ove godine bi mogao biti crni april. Vec je.
Od pocetka ove krize 11.marta pa do 17. aprila cifre kazu sljedece:

2018 – 10596
2019 – 9181
2020 – 11682

Jusup
4 godine prije

Ne nego svi znamo da je zbog curenja nečega i svačeg u Kolovozu 2019 zatvoren Fort Detrick u Marylendu – poznata tvornica i skladište bio-oružja. Već prije je bio poznat po enormnom broju slučajeva karcinoma u susjedstvu u krugu od par kilometara od te laboraturije, više od tisuću.
Ali Kina mora biti kriva jer eto greške se događaju ali samo u Kini.
Usput gomaila ljudi u Dalmaciji je od toga oboljevala u Studenom-Prosincu 2019, svi simptomi uključujući i gubitak okusa. Ja sam to prebolio od početka Prosinca do kraja sječnja, još se nisam sasvim oporavio. I mnogi ljudi koje ja znam. Jedan prijatelj mi je umro onkološki bolesnik, iznenada…
Ali Kina mora biti kriva?? Iako nema niti jedan dokaz, a svi dokazi koji postoje ukazuju na američko bio-oružje.

PlanetB
3 godine prije

‘https://www.dailytelegraph.com.au/blogs/tim-blair/china-lied-239888-and-counting-have-died/news-story/5debed09c90504bdc851c9df2d3ea1a3’

‘https://www.dailytelegraph.com.au/coronavirus/bombshell-dossier-lays-out-case-against-chinese-bat-virus-program/news-story/55add857058731c9c71c0e96ad17da60’

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI