Kremlj odgovara na Scholzovu procjenu sankcija

Dmitry Peskov
15 komentara

Glasnogovornik Dmitrij Peskov odbacio je tvrdnju njemačkog kancelara o tome da ograničenja za Moskvu postaju učinkovitija. Sankcije Rusiji imale su povratne rezultate, naštetili su njemačkom gospodarstvu, dok se Moskva uspješno prilagodila izazovima, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov pozivajući se na stručnjake.

Izjavio je to nakon što je njemački kancelar Olaf Scholz napisao u autorskom tekstu objavljenom u magazinu Foreign Affairs prošli tjedan da bi “sankcije morale biti na snazi dugo vremena, jer njihova učinkovitost raste svakim tjednom.” “Naravno, sankcije uzrokuju određene probleme, ali do sada nisu bile kritične”, rekao je Peskov novinarima u ponedjeljak.

“Dakle, ne slažem se s gospodinom Scholzom. Stručnjaci vide da se rusko gospodarstvo prilagođava novim uvjetima, a poricanje toga bilo bi neprofesionalno.”

Peskov je dodao da bi “također bilo neprofesionalno ignorirati štetu koju sankcije nanose europskim državama”.

“Šteta njemačkom gospodarstvu je evidentna. Naši stručnjaci, kao i stručnjaci u Bruxellesu i Berlinu to jako dobro znaju.”

Nakon što je Rusija pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini krajem veljače, mnoge zemlje, uključujući Britaniju, Kanadu, SAD i EU, zamrznule su rusku imovinu u inozemstvu i nametnule sveobuhvatna ograničenja Moskvi, ciljajući između ostalog na financijski sektor i trgovinu fosilnim gorivima.

Ruski ministar financija Anton Siluanov rekao je prošli tjedan da sankcije nisu imale učinka na federalne planove potrošnje tijekom devet mjeseci, dok su prihodi od izvoza nafte i plina porasli za 37 %. Njemačka je u rujnu provela mjere za uštedu energije, dok se zemlja priprema za nestašice i nastavlja se boriti s visokom inflacijom. U studenom su cijene hrane u prosjeku porasle za 21 posto u odnosu na godinu prije, dok su cijene energije porasle za 38,4 posto, pokazuje državna statistika.

njemačkaOlaf Scholzrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eukolonija
1 godina prije

Rusija bi trebala subvencionirati poljoprivredu, prehrambenu i kemijsku industriju za početak. Dati npr. naftu za 30 dolara po barelu svojim poljoprivrednicima i ostalim. Kada proizvedu svoju hranu po znatno nižim cijenama ispod tržišnog prosjeka onda tu hranu trebaju ponuditi Nijemcima po nešto nižim cijenama ispod tržišnog prosjeka. Scholz neće smjeti uvesti sankcije a Rusi će imati mnogo više dobiti

tihobl
1 godina prije

Solc: nemojte se tusirati, izdrzite jos malo, uskoro ce Rusija kleknuti pod sankcijama.

eks
1 godina prije

Nemcima ni cipele ne vire iz američkog dupeta

Max
1 godina prije

Rusija je bila spremna za to.

veni
1 godina prije

Amerika, Ukrajina i EU znaju da Ukrajinci ginu za Kur*.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI