Marine Le Pen: Za Macrona su “međunarodna zajednica” SAD, Britanija i Francuska

Marine Le Pen - reakcija
23 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron, objašnjavajući novinarima zajednički napad sa Sjedinjenim Država i Velikom Britanijom na Siriju, rekao je kako je to bila odluka međunarodne zajednice, iako dobro zna da o tom pitanju nije bilo glasovanja u nijednom od tijela Ujedinjenih naroda, rekla je čelnica francuskog “Nacionalnog fronta” Marine Le Pen.

Marin Le Pen je pitala objašnjenje po kojoj je osnovi proveden napad na Siriju.

“Na koji način je proveden, a ti to znaš i Francuzi to razumiju”, pitala je Le Pen, iako francuski predsjednik dobro zna da je prekršio međunarodno pravo.

Kao što je rekla, Macron nastoji stvoriti privid o međunarodnom legitimitetu.

Međutim, napomenula je Marine Le Pen, predsjednik zna da odluku nije donijela međunarodna zajednica, budući da u Ujedinjenim narodima nije bilo glasanja.

“Međunarodna zajednica se ne može svesti na Sjedinjene Države i  Veliku Britaniju, te Francusku, koja ih prati. Gledajte, to nema smisla”, rekla je.

Marine Le Pen je istaknula da Macron nije mogao predočiti “ni najmanji dokaz koji bi opravdavao vojne udare”, te kako su međunarodni inspektori stigli u Siriju nakon udara.

Kažem Francuzima da smo već bili obmanuti kad smo gledali epruvete koje su trebale dokazati postojanje oružja za masovno uništenje u Iraku. I žao mi je što sam vas na to podsjetila, ali ne možete intervenirati u stranoj zemlji, jer je upravo to kršenje međunarodnog prava. Kada nemamo nikakvih dokaza”, rekla je Le Pen.

Sjedinjene Države, Francuska i Velika Britanija su u subotu navečer bez odluke Vijeća sigurnosti i Ujedinjenih naroda proveli raketni napad na Siriju, a izgovor je bio navodni kemijski napad od strane sirijske vojske, iako za to nema nikakvih dokaza. Štoviše, zapadne zemlje nisu čekale izvješće izaslanstva OPCW-a, koje je ovih dana otišlo na mjesto navodnog kemijskog napada. Sirijska protuzračna obrana je u noći u subotu od 103 lansirana projektila uspjela oboriti 71. U napadu nije bilo ljudskih žrtava, a uništena su dva skladišta i vojni istraživački centar u Barzehu. Prema izvješćima američke, britanske i francuske vojske, “sva tri objekta su bila puna kemijskog oružja kojeg Assad godinama koristi u sirijskom sukobu”.

VIDEO – Poruka Emmanuelu Macronu čelnice Nacionalnog fronta Marine Le Pen

 

NATOOPCW
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eu kolonija
5 godine prije

interesantno je da su u francuskoj i tzv. “ekstremna” desnica i tzv. “ekstremna” ljevica protiv sankcija rusiji. naravno pojam “ekstremni” je uvezen iz berlina i vošingtona kao i macron

Tupko Glupko
5 godine prije

Buduća predsjednica Francuske.

Undertaker
5 godine prije

I Israelska arabija

Zadranin
5 godine prije

Tako je Marina, reci tom svom francuskom pužu da nije on najvažniji na svitu, te da francuski narod zna prominiti vlast.
I reci mu da laže ka pas, i da previše dudla britansku i američku kiticu.

Pljuc. (Ovo je namjerni pljuc).

fb slo
5 godine prije

Da, sve je bilo tako puno kemijskog oružja, da su par sati kasnije Sirci goli i bosi skakali po ruševinama.. ono, baš otrovno skroz.

davor
5 godine prije

Nabijem na k sve ljude koji se služe u ozbiljnom razgovoru pojmom međunarodna zajednica. Takvo nešto ne postoji. Čuli su mnogi za to kao i za NLO ali nitko nije vidio ni opipao.

Ivo Lola
5 godine prije

S ovim posljednjim činom vojne agresije na suverenu državu Siriju, politika i diplomacija ove tri monstumske NATO kapitalističke diktature je propala za vijek vijekova u očima svih poštenih, normalnih i slobodoljubljivih naroda svijeta. SAD, Velika Britanija i Francuska su, skupa sa Saudijskom Arabijom i Izraelom koji je noćas ponovo bombardirao Siriju, oličenje i osovina najgoreg zla koje je postojalo na kugli zemaljskoj!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI