Nikki Haley Rusiji i Iranu prijeti “teškim posljedicama” ako napadnu Idlib

Nikki Haley
79 komentara

Ako se sirijske vlasti, Rusija i Iran nastavljaju kretati putem kojim su krenuli, posljedice će biti izuzetno ozbiljne, izjavila je američka stalna predstavnica u Ujedinjenim narodima Nikki Haley, prenosi CNN. Također je istaknula kako će Washington reagirati na bilo kakvu uporabu kemijskog oružja u Siriji.

Nikki Haley je upozorila Rusiju i Iran na “izuzetno teške posljedice” koje bi mogle nastati ako i dalje budu provodili zračne udare na položaje takozvanih “pobunjenika” u sirijskoj pokrajini Idlib, izvijestio je CNN. Također je istaknula kako će Washington reagirati na svaku uporabu kemijskog oružja u ovoj zemlji.

“Ako Assad, Rusija i Iran nastave slijediti put kojim idu, posljedice će biti izuzetno ozbiljne. Također želim ponoviti ono što sam prošlog tjedna rekla Assadovu režimu i svima koji misle koristiti kemijsko oružje u Siriji. Kada smo mi, Sjedinjene Države, rekli da bismo reagirali na uporabu kemijskog oružja, donijeli smo logičan zaključak. Ne odstupamo od ovog upozorenja”, rekla je Haley.

Tijekom sastanka u Vijeću sigurnosti UN-a Haley je rekla kako ove godine “cijeli svijet gleda eksplicitnu vojnu eskalaciju  Rusiji sirijskog režima”, koji je proveo više od 100 napada koristeći takozvane “barel bombe, rakete i artiljeriju” u pokušaju da osvoji posljednje “pobunjeničko” uporište nakon više od sedam godina rata.

Haley je optužila Rusiju i Iran da ne pokazuju puno interesa za političko rješenje i njihove postupke je nazvala tipičnima za “kukavice zainteresirane za krvava vojna osvajanja”.

Ruski stalni predstavnik u Ujedinjenim narodima, Vasilij Nebenzia, odgovorio na prijetnje Haley, rekavši da Damask nema kemijsko oružje. Također je naglasio da bi s političkog i humanitarnog gledišta bilo glupo ako bi Assadova vlada koristila takvo oružje, budući da bi to potaknulo SAD i druge zemlje da provedu udare na Siriju.

Američki ministar obrane James Mattis je u međuvremenu odbio odgovoriti na pitanje hoće li Sjedinjene Države poduzeti vojnu akciju protiv sirijske vlade ako Damask bude koristio takozvano “kemijsko oružje”.

“Neću razgovarati sa svijetom o tome što ćemo učiniti. To nije u mom stilu”, rekao je šef Pentagona.

Ipak, naglasio je “kako je sirijski čelnik Bashar Al-Assad upozoren”, izvještava CNN.

Na prijetnje američke predstavnice je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim narodima Vasilij Nebenzia rekao kako primjećuje “nove nijanse”.

“Zapad je izrekao specifične prijetnje protiv suverene države, a istodobno i protiv Rusije, koje nemaju veze samo s mogućom uporabom kemijskog oružja. Kada smo razgovarali o ovom pitanju, čuo sam da  nove nijanse u stavu naših zapadnih partnera. Upozorenje se odnosilo ne samo protiv suverene države, Sirijske Arapske Republike, te navodnu uporabu kemijsku oružja, nego, u principu, ako zajedno pokrenemo vojnu operaciju u Idlibu”, rekao je Nebenzia na sastanku Vijeća sigurnosti.

On je skrenuo pozornost na činjenicu da američka koalicija pokušava zamijeniti koncept “vojnih operacija” i “antiterorističke operacije”, te naglasio da Rusija govori o borbi protiv terorista.

“Želimo da koalicija podijeli s nama svoje planove o borbi  protiv terorizma u Siriju. Ti planovi, kako sam čuo od starijih članova koalicije tijekom današnjeg sastanka, iskreno, nisu bili su izuzetno visoki”, rekao je stalni predstavnik Ruske Federacije u Ujedinjenim narodima.

Već danima SAD prijete da će napasti Siriju, ako se Assad usudi “koristiti kemijsko oružje” u Idlibu, a obavještajne službe navodno imaju saznanja da je sirijski predsjednik već izdao tu naredbu svojim jedinicama. Sada SAD prijete intervencijom ako Sirija, Rusija i Iran poduzmu bilo što protiv terorista u sirijskoj pokrajini Idlib.

Rusija tvrdi kako ima saznanja da Zapad priprema lažni kemijski napad koji će Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji i Francuskoj biti izgovor za napad na vojne i gospodarske objekte u Siriji.

ISILIslamska državaKalifatNATOVasilij Nebenzia
Pretplatiti se
Obavijesti o
79 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
opet ja
5 godine prije

Sam osmeh ove “mačke” ukazuje da nije “u vinklu baš”. Do duše na takva i slična mesta možeš da postaviš samo nekoga ko je polulud ili prilično glup, pa ne razmišlja o onome što mu kažu da izjavi i prenese. Koliko već u nazad prete, čini mi se da pokušavaju slično pokerašima da izblefiraju, a da se suprotna strana uplaši i odustane od svojih namera. Ali Nikki Haley i ekipa iza nje će na kraju doći do one američke izreke YOU CAN TALK THE TALK, BUT CAN YOU WALK THE WALK…

čokolino
5 godine prije

Nije mi jasno kako se može neko ovako glup dokopati ovakvog položaja?

fbslo
5 godine prije

Nikki Haley, kao da sam jo video o nekom porno filmu…
Ako nije, šteta, mogla bi puno bolje odraditi posao kao u UN-u.

Kolega 105
5 godine prije

Ja ovoj vjestici Nikki Haley nebih dozvolio da mi ga popusi jer sam siguran da bi ga ona iz pohlepe odgrizla.

Ringo10
5 godine prije

Izgleda da od te ofenzive nema nista.

bato
5 godine prije

Nikki Haley, dabog da te silovalo 50 Al-kaida boraca

Laki Topalović
5 godine prije

Ko reče da ofenzive neće biti? 🙂 Pa od jeseni 2015. do početka 2016. su rusi samo bombardirali ceste, skladišta, pravce nabave, topničke i raketne baterije… Nije ovo akcija Bata i Boris Dvornik, Juriš drugoviiiiiiiiiiii …. I dok pojedeš kokice, vratiš se za komp, ofenziva gotova.

Ботовање
5 godine prije

Živo me interesuje nastavak situacije.I prethodnih puta je bilo kmečanje pre nego što je teroristička internacionala pucala u Alepu,Deir Ez Zoru,Guti,Kunejitri…Sada očigledno nema opcija sa zelenim autobusima,dakle štakori moraju da prođu kroz deratizacija a isti su CIO pešadija…Nadam se da Rusi znaju šta rade i da štakori moraju da budu eliminisani.
Takođe opcija sa poludogovorim napadom krstarećim raketama ne sme da prođe.Jer ako si saveznik Siriji onda ne smeju da te bombarduju,kao što Rusija uz dužno poštovanje ne bi smela (iako nema direktan povod) da bi barduje SAD saveznika npr Jordan…

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Barel bombe????Meni to bode oči para uši isto kao i hemijsko oružje.Zar na kraju 2018 god.kada SAA ima sve u svojim rukama i samo od nje zavisi kako će ovo ići mora koristiti burad od 200 litara ili butan plinske boce za borbu protiv džihatlija pored sve ove sile koja je stigla iz Irana i Rusije?!.Ovo znači samo jedno a to je da ljudima možeš prodati laž bez mnogo truda i kreacije,zna to i Niki zato samo izblebeće sa papira koji joj se donese pod nos i to postaje neoboriv dokaz.Jadno,da jadnije nemože biti.

Hafez
5 godine prije

Naravno da će biti.
Prvo ih treba bombardirati ako treba i 6 mjeseci bez ulaza tenkova i pješadije.
Smisao je da čim manji broj pripadnika SAA nastrada.

Borac2
5 godine prije

Nimrata opet laje. Bombay bitch on stage.

Siniša
5 godine prije

Mislim da ce morati izmjeriti ciji je duži!

octopus
5 godine prije

Sve se to da nekako provariti, ali da ovaj Vasilij i dalje naziva Amere “naši zapadni partneri” – e to definitivno ne mogu razumjeti…

Jole
5 godine prije

Da sad sretnem Nimrata Nikki Randhawa Haley rekao bih joj:” Ajde Nikki da mi gataš” !!

GetRiddicked
5 godine prije

Prisjetim se samo fabrikovanog Casus belli-a po nazivom “Borbe protiv svjetskog terorizma” proisteklog iz samoincijativnog rušenja trgovačkih centara, nakon čega je uslijedila invazija na Afganistan i Irak i zapitam se; da li bi došlo do tih invazija da navedene zemlje nisu bile usamljene u političkom svijetu (pored nedostatka vojnih i materijalnih resursa za efikasnu odbranu)?

Dobro jutro narode
5 godine prije

Sve je spremno za treci svjetski rat, davno je sve to isplanirano a Rusiju su navukli u Siriju dá mogu bez problema napasti Rusiju ako stane u obranu Asada.

Dub Miroslav
5 godine prije

Faca je: ” Ups! I did it again!”

Dobro jutro narode
5 godine prije

Prema informacijama bijele kacige iz logora dovele su 22 osobe na kojima ce koristiti pravi kemijski otrov a cilj osuditi Asada da je napao civile .Zatím krece nápad na Siriju iz zraka i brodova i nece bití postedjene ruské báze. Rusija ce odgovoriti, istovremeno je u Rusiji své spremno za masovne demonstracije dá se nesalju Ruski vojnici do Sirije.Moze doci do provokaciju od straně Ukrajine. Prema informacijama doci ce do velikog Vala izbjeglica iz maloruskih republika a konacni cilj svega, rusenja Putina, noví predsjednik trebao bi bití Medvedev. Situacija je zaostrena, pitanje Kako ce se ponasati Ruska vojska, stati iza Putina ili dici ruke, haos je neminovan.Kome obojci, kome opanci, bití ce vatreno i vruce a rat bi mogao krenuti i u evropi a to je cilj americke drzave elite i rezisera rata.Vidjeti cemo narednih Dana dali ce své to tako bití ili ne.Ali, informacije uopce nisu dobre.

m.ivanisevic
5 godine prije

Rusija podvija rep, jedino to mogu isčitati iz ovog teksta. Zašto Putine?

Ivi tz
5 godine prije

Ovakvi bolesnici,kao ovaj čovjek sa perikom gore na slici, da predstavljaju državu, to je Smiješno…niko ne može reći da je ovo normalna osoba…

jupiter
5 godine prije

krestava svraka iz pendzaba!!!!

Cowboy from Arkansas
5 godine prije

Fina koka, samo da se upristoji…

Šule
5 godine prije

10 dana pišete o Idlibu i mogućem kemijskom napadu a od toga samo komentari proruskih članova ovog portala..Zar nevidite da USA otvoreno prijeti Rusiji da nesmije ništa učinit u Siriji bez njihovog dopuštenja.a Rusi samo kmeče i cvile.Ta ofenziva se najavljuje od 8mj a polako ulazimo u 10mj..šta se Rusi toliko boje USA..Ako si saveznik Sirije kreći i oslobodi svoj teritorij..USA nepita za bombardiranje Sirije Ruse a da negovorim o Izraelcima.tamo rade što god žele godinama.a nijedna granata nije pala u Izrael..e to je sila moji Rusi..

RAJKO
5 godine prije

ma ASADOVCI I NE MORAJU NAPASTI IDLIB TO CE SE DOGODITI U KONTRI AKO OVI TAKOZVANI SAVEZNICI KRENU U POKUSAJ DA PROSIRE TERITORIJ A NAJGORE STO SE ASADOVCIMA MOZE DOGODITI JE PROPAGANDISTICKA OFANZIVA ZAPADNIH EKS SAVEZNIKA DA I DALJE ASADOVCI KORISTE ZABRANJENA ORUZJA DOK NA DRUGOJ STRANI BJESNI EKONOMSKI RAT SVI PROTIV SVIH USA ESTABLISMENT UVODI SANKCIJE PEKINGU PEKING UZVRACA BLago ko i evropski dupelisci isto im vasingtonska oligarhija uvela sankcije ovi samo sute ko da su izdali evropu KO TO RAZUMJETI MOZE VISE KUD IDE OVAJ SVJET

Stipan Rogic
5 godine prije

Arogantna gamad . Izbaciti ih iz U.N. sa svim njihovim “drugarima” , otkazati gostoprimstvo U.S. vojsci i NATO-u , prekinuti sve diplomatske i ekonomske odnose i pustiti ih da razmisle i shvate koliko vrede svetu , u medjuvremenu ih samo ignorisati .

milan
5 godine prije

Meni se svidja, jest da mora da govori to sto govori, tu joj se ne moze pomoci, ali ono sve ostalo na njoj seksisticki promatrano je za visoku ocjenu! 🙂 . Kome krivo kome pravo!!!

Abe Nepotvrdjeni
5 godine prije

Whatever Niki. Marija je ljepša i pametnija. Pati.

Jole
5 godine prije

Ovdje čitam dosta neozbiljnih komentara kao Rusi se uplašili i odustali od čišćenja Idliba.Treći svjetski rat je počeo.Malo izvažite Vostok 2018 ,jučerašnji susret Putina i Xi Jinpinga radi zajedničke strategije protiv SAD ,a prije toga najava ekonomskih sankcija Kini radi “nepoštivanja prava muslimanske manjine Ujgura ” itd.Treći svjetski rat je počeo ( nakon rušenja tornjeva u NYC ),ali je dosad bio u fazi ,sportskim riječnikom, nekakvih kvalifikacija za glavni turnir.Ofenziva na Idlib bi mogla značiti početak glavnog turnira jer je i prosječno informiranom čitatelju jasno da se stalno kuha i da je sve vruće na geostrateškoj političkoj ploči.Zato je smiješno čitati komentare u stilu nogometnih navijača.Prevelika je ovo igra za olake zaključke.Mislim da će ofenzive biti jer ako se Idlib ne počisti,problem nije riješen i može još više eskalirati u obrnutom smjeru,a to bi za Putina i Ruse bio veliki gubitak.

Rokokoko
5 godine prije

Ako Vostok 2018 traju od 11-17.09 onda i nema logike da ce oslobadjanje Idliba poceti prije.Previse su Rusi dovukli vojne efektive da bi odustali.Mozda da dovuku u Siriju rakete sa nuklearnim glavama.Nek ih parkiraju blizu izraelske granice da ohlade usijane glave.

Rokokoko
5 godine prije

Nego citam da Erdo naoruzava svoje teroriste izmedju ostalog i sa raketnim naoruzanjem.Ne bih se cudio da dio tog oruzja dolazi preko posrednika od strane USA.I oni dronovi koji su dolazili od istih terorista i isprobavali rusku PZO su isporuceni preko Turske,a pitanje je cija je to tehnologija.Zar je netko ocekivao od Erdogana da bude lojalan.Samo nije Putin vesla sisao pa da bude iznenadjen.Bilo je pitanje trenutka kad ce Turcin pokazati pravu cud.

ZigAtman
5 godine prije

Sta ste napali svi pa nitko nije rekao da se vec sutra ide na idlib…polako ljudi, doci ce na red.

Maja
5 godine prije

Zna se da su britanci opetovano prpremili kemijsko oruzje, da je sa bijelim sljemovima vec snimljeno barem 9 propagandnih filmova, da su posudjena ali i oteta djeca koju su dakle djelomice spremni ubiti i time optuziti asada za to. scenarij je tu i samo se ceka na zdruzeni napad… koji je obecan. ocito se zeli vruce rat protiv rusije… a sto potom? jasno da i slucaj skripal spada u taj scenario..

kremit und satir
5 godine prije

Sto kaze Monika Levinski?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI