Njemački mediji: Trump ima novog “europskog ljubimca” – Macrona

42 komentara

Njemački mediji opširno popratili posjet francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Sjedinjenim Državama, piše Focus. Prije svega, ovaj “odmor ljubavi” i “muškog prijateljstva” je znakovit i po rekordnom broju zagrljaja i poljubaca između dva predsjednika. Međutim, mnogi dnevni listovi sumnjaju da će ovakvi “netradicionalni” odnosi pomoći rješavanju glavnih problema.

Tijekom sastanka u Washingtonu su francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegov američki kolega Donald Trump pretjerano pokazivali svoje osobne intimne odnose. S druge strane, govoreći u američkom Kongresu, Macron je istaknuo političke granice u vezama s čelnikom Bijele kuće. Posjet je izazvao snažnu reakciju u njemačkim medijima, a Focus je predstavio izbor dijelova članaka najvažnijih dnevnih listova u Njemačkoj.

Za Trumpa je Macron postao novi “europski ljubimac”, piše Die Welt. No, sumnja da će ova “romansa” trajati dugo, jer je američki predsjednik čudnog raspoloženja.

“Također je nepoznato hoće li na ovo muško prijateljstvo između dvije suprotnosti u političkoj kulturi Zapada dovesti do realne konvergencije između Europe i SAD-a po pitanju Sirije, kaznenih carina i sporazumom s Iranom”, piše Die Welt.

Nakon “festivala ljubavi” kojeg je Trump organizirao za Macrona, njemačku kancelarku Angelu Merkel očekuje prilično hladan prijem, piše Mannheimer Morgen.

Njemački list to naziva “klasičnom razlikom u pristupu”.

Trump Macron
FOTO: Trump i Macron

Francuzi teren pripremaju emocionalno, a Nijemci to rade s ustrajnošću. Istovremeno, europski tim M & M, kako Mannheimer Morgen naziva Macrona i Merkel, imaju zajedničke ciljeve. Riječ je o spašavanju nuklearnog sporazuma s Iranom i izbjegavanju kaznenih carina na uvoz čelika i aluminija iz EU.

“Dugo vremena nismo vidjeli toliko mnogo isprepletenih prstiju, čišćenja mrlja na ramenu i muških poljubaca u Bijeloj kući”, piše Badische Zeitung.

No, prema njemačkim novinama, Macron “riskira da ostane bez ičega”. Francuski predsjednik pokušava uspostaviti stabilan odnos s Trumpom, ali takav odnos je u određenom smislu sporazum čiji se uvjeti mogu promijeniti u bilo kojem trenutku, ovisno o interesima.

Die Märkische Oderzeitung savjetuje da ne precjenjujemo prijateljstvo dvojice čelnika.

“Jedan topli zimski dan ne ukazuje na početak globalnog zatopljenja, kao što jedan hladan sastanak ne znači i početak ledenog doba u odnosima dviju država”, piše njemački list.

Dakle, ako u petak na sastanku Trumpa i Merkel bude manje ljubavi, zagrljaja i udvaranja, ne treba izvlačiti brzoplete zaključke.

“Amerikanci i Nijemci su vrlo čvrsto povezani i Donald Trump to ne može promijeniti”, zaključuje Die Märkische Oderzeitung.

Za mnoge je način na koji se Trump odnosio prema Macronu bio groteska i izazvao je smijeh, zbog čega su izgubili iz vida ono najvažnije tijekom posjete francuskog predsjednika Washingtonu.

VIDEO – Trump i Macron – Poljupci  i rukovanja u Bijeloj kući

 

NATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sunseeker
5 godine prije

Nek si uzmu sobu….
Pa i djeca gledaju televiziju.

Zadranin
5 godine prije

A što ćeš.. Macron voli starije i plavokose.

Dokazano.

Pljuc.

LuckyE
5 godine prije

Svabe su bolesno ljubomorni, ne mogu podnijet da ih se ne dozivljava, a njemacka stampa trandicionalno pise prorezimske tekstove. Zbljuv

Kajzer Soze
5 godine prije

Dumb and Dumber 🙂comment image

Good Old Rebel
5 godine prije

Charles de Gaulle je bio posljednji francuski predsjednik koji je znao koliko „znači“ Francuska Americi i koliko je ona Americi bilo kakav bitan faktor, kao saveznik. On se nije libio ni grubo reći to Amerikancima. Francuska neuspješno pokušava dobiti status Velike Britanije u Američkim očima. No to je propala stvar . Toga je svjestan Francuski narod, a to ne može ispoljiti zbog „institucija“ i „izbora“, koji su u tom pogledu na „nivou“ Hrvatske. Francuska više ne može mišiće pokazati u ekonomskom smislu niti „malima u Evropi“ ili PIGS-ima. Pored toga Francuska, svjesna, da je u minusu kod Anglo- Amerikanaca, nema petlju otvorenije zaigrati na kartu Berlina i Moskve i na taj način još više minorizira vanjsko-politički položaj cijele EU i Evrope općenito. Njemačku s druge strane plaši njena velika ekonomska ovisnost o doista velikom i snažnom Američkom tržištu, a pri tom Njemačka kao velika ekonomija ne radi dovoljno, odnosno ništa… Čitaj više »

Branko
5 godine prije

Napoleon se okreće u grobu kad vidi tko mu danas vodi njegovu Francusku. Sramota, nikakvog drzavnickog drzanja

cool
5 godine prije

Honeker i Brežnjev su još “mila dječica” 🙂 !

Sinisa
5 godine prije

Molim bez navodnika za ovu pudlicu.

Mate
5 godine prije

Prava muška ljubav <3

tuf
5 godine prije

Nijemci ocigledno pripremaju javnost za los rezultat pregovora s Merkel

Bošnjo
5 godine prije

Kada konju dignu rep, ovdje u Bosni, možete pretpostaviti što iza toga slijedi. Da li je tako i tamo, kod njih?

Duki
5 godine prije

Emanuel je postao Trumpova “EMMANUELLE”
100% garant ! A tako to ide plavušan ne može bez pornjave !??????

Mare marić
5 godine prije

Ha, ha, baš ljubimca, ha, ha…

Slagerpjevac
5 godine prije

A pazi ovaj kretenski članak:

https://www.vecernji.hr/vijesti/iran-mora-bliski-istok-prepustiti-s-arabiji-1241491

“Trodnevni posjet francuskog predsjednika Emmanuela Macrona američkom kolegi Donaldu Trumpu u Bijeloj kući otkrila je novo veliko prijateljstvo na svjetskoj političkoj sceni. Trump i Macron neprekidno su se rukovali, grlili, a Trump je čak u jednom trenutku Macronu, u znak pažnje, skidao perut sa sakoa. ” 😀

Mimi
5 godine prije

odvratno, neukusno, bolesno

Majk Majers
5 godine prije

“Sit,Ubu sit! Good dog

Ive
5 godine prije

Kada se sve skupa zbroji i oduzme rezultat je SAD je najvece trenutno zlo na planetu.
A sto se tice Emanuela i Doanalda, koliki je Donald sexualni napsnik ja mislim da ga je on ipak stavio i Emanueli i Brigiti tek onako iz kaubojskog gostoljublja.

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Kucnog ljubimca?

Saladin
5 godine prije

Sa ovim matorim definitivno nesto nije uredu.

Komunista
5 godine prije

Tipično žetoniranje francuza.
Strašno je to.

Makedonac
5 godine prije

Tramp da nije posandrcao. Mozda mu dosadile lepe zene pa sada hoce da proba Makrona.

ekipa
5 godine prije

Ameri su vladari svijeta od kada su shvatili da rusi blefiraju i da su goli ko go pistolj, a Tramponja je dobar predsjednik zato što pokusava da otrgne Ameriku iz celjusti Sorosa, Klintona i te ekipe

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI