Njemački ministar unutarnjih poslova: “Migracijska politika je postala Ahilova peta EU”

Horst Seehofer
53 komentara

Europska unija je još uvijek daleko od toga da može jamčiti kontrolu nad svojim vanjskim granicama, izjavio je njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer u intervjuu za švicarski list Neue Zürcher Zeitung.

“Migracijska politika je Ahilova peta Europe”, priznao je bivši premijer savezne države Bavarske i aktualni čelnik njemačkog ministarstva unutarnjih poslova.

Međutim, osjetio se dužnim posebno naglasiti kako je “proeuropski opredijeljen do srži” .

“Ipak, na posljednjim sastancima ministara unutarnjih poslova postalo mi je jasno da prije izbora za Europski parlament ne može biti govora o rješenju ovog problema”, priznao je Horst Seehofer.

Međutim, još uvijek postoji “savršeno rješenje” za problem njemačkog ministra unutarnjih poslova, koji želi reformirati europski sustav azila i osigurati učinkovitu kontrolu vanjskih granica Europske unije.

U slučaju prisilnog protjerivanja izbjeglica, čelnik njemačkog ministarstva unutarnjih poslova je obećao da će ostati nepopustljiv.

“Smirit ću se samo kada bude više deportacija nego prekinutih procedura protjerivanja”, rekao je Horst Seehofer.

Horst Seehofer
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mercury
5 godine prije

Svaka budala može osnovati NVO i pružati prijevozničke usluge. Toliko o kontroli granica.

preseren3
5 godine prije

Ko to priča…..
Zašto ljudima ne kaže istine?
Ako bi Njimci mogli imati dece, ne bi uvozili jugosa, Turaka, Poljaka, đihadista…..

Zax
5 godine prije

Izbori su blizu pa se retorika malo mijenja. U praksi sve ostaje isto

Son of Alerik
5 godine prije

Njemačka migracijska politika je nešto najbolje što se dogodilo u 21.stoljeću za sve stanovnike država ex YU. Da nije upravo te politike, danas bi stanje u tim državama bilo puno gore. Prije otvaranja granica za hrvatske građane, u Hrvatskoj je stanje za dobar dio građana bilo na rubu izdržljivosti. Blokirani računi, nasjedanje velikog dijela građana na kredite u švicarskim francima, opće neplaćanje u državi između gospodarskih subjekata, bankroti, predstečajne nagodbe, preko 320 000 nezaposlenih, rad bez plaće.. Postojao je za mnoge samo jedan izlaz iz ‘neoliberalnog kapitalizma’ – u ‘neoliberalni kapitalizam’ u Njemačku. Zahvaljujući njemačkoj migracijskoj politici, danas u Hrvatskoj imamo nedostatak radne snage, mali broj nezaposlenih i cca 3 milijarde eura deviznih doznaka iseljenih. Možemo na to gledati kao na poraz hrvatske politike što i jest. Nismo u 30 godina samostalnosti uspjeli prerasti iz društva premreženog kriminalom, korupcijom, neučinkovitog sudstva u ‘normalnu’ državu. Nismo uspjeli prevladati rodijački kapitalizam, niti… Čitaj više »

Ana
5 godine prije

Laprdanje je sastavni dio predizborne kampanje. Jos jedni izbori su 26/05, europski. Koliko ste za bilo sto sposobni, pokazali ste i previse cesto (promptno udovoljavanje zahtjevima lobista i privanih financijera racuna u bankama). Kad nas do kraja rastoce, bas ce vam novac koji tako halapljivo skupljate pomoci!

alan ford
5 godine prije

Najveći jado, gnjida i blefer. Prije 3 godine, prijetio je Merkelici, zbog njene politike otvorenih granica, prijetio je je da će podići tužbu pred Ustavnim sudom Njemačke., prijetio ovo i ono i na kraju ništa… Onda je 2 godine kasnije, opet prijetio Merkelici, da će zbog njene politike otvorenih granica, podnijeti ostavku.. i na kraju opet ništa.. Tresla se brda, rodio se miš. Kasnije je hvalio Merkelicu kao oličenje mudrosti i sposobnosti
Nije lako odreći se zastupničke i ministarske plaće…
Ustvari, čak ako je Seehofer to i ozbiljno mislio kada se javno protivio Merkeličinoj politici otvorenih granica, vjerojatno su ciohazarski gospodari Njemačke iz SAD-a, svom psiću naredili, da prestane lajati, inače mu više neće davati koščice za glodanje i psić se ušutio i pokorno maše repićem…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI