Njemački ministar unutarnjih poslova o Merkel: “Više ne mogu raditi s tom ženom”

Horst Seehofer
37 komentara

Čelnik Ministarstva unutarnjih poslova Njemačke i predsjednik bavarske Kršćanske socijalne uniju (CSU) Horst Seehofer odbija nastaviti raditi s kancelarkom Angelom Merkelom, jučer je izvijestio Welt am Sonntag.

Ne mogu raditi s tom ženom, rekao je Seehofer na sastanku članova kabineta CSU s čelnikom parlamentarne skupine CSU u Bundestagu Alexanderom Dobrindtom.

Seehofer je ponovio te riječi najmanje dva puta, prenosi njemački list.

Kao što smo izvijestili u analizi o previranjima u Europskoj uniji, sukob između CSU Seehofera i CDU Angele Merkel je posljedica različitih stavova o pitanju ilegalne imigracije.

Kancelarka i njezin CDU traže donošenje paneuropskog rješenja za ovaj problem, dok CSU insistira da neregistrirani imigranata ili oni kojima je već odbijen zahtjev za azil u Njemačkoj napuste teritorij zemlje.

Der Spiegel je također potvrdio informaciju, navodeći kako se sukob između CDU i CSU sve više rasplamsava.

Utjecajni političari u vrhu CSU su beskompromisni u svom stavu i smatraju kako Berlin o ovom pitanju nema što raspravljati s ostalim članicama Europske unije.
Nismo u sporu unutar EU, ali očekivanja građana su da savezni ministar unutarnjih poslova dosljedno djeluje”, rekao je ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann.

“Samo se želimo vratiti primjeni europskog zakona. Ako druge zemlje to nisu učinile, morat ćemo pronaći odgovor”, rekao je ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann.

Prema izvješću kojeg je objavio Welt am Sonntag, spor između “sestrinskih” stranaka je trenutačno doveo do velikog nepovjerenja i međusobnih optužbi. Radi se o neusklađenoj suradnji i skrivanju procesa od javnosti.
S

eehofer se osjećao prevaren jer mu je Angela Merkel, “kao kompromis”, ponudila samo provođenje postojećeg zakona.
CSU ne može riskirati, jer se u Bavarskoj  14. listopada održavaju izbori i CSU želi obraniti svoju apsolutnu većinu. Ako popusti pred politikom središnje vlade, analitičari smatraju da će doći do odljeva glasova i jačanja Alternative za Njemačku.

U drugom scenariju je moguće da dođe do raskola unutar demokršćana i podjele na CDU i CSU, dok je sve više onih koji smatraju kako postoji mogućnost da bi Horst Seehofer čak mogao koalirati s Alternativom za Njemačku, kako u Bavarskoj, tako i na saveznoj razini. Za sada unutar CSU odbacuju takvu mogućnost, ali su stavovi dvije stranke o imigracijskoj politici sve bliži, dok kancelarka odugovlači i traži još nekoliko tjedana za postizanje dogovora na europskoj razini, što je trenutno nemoguća misija.

Opširnije o različitim stavovima po pitanju migracija: “Višegradska skupina II” – Plan za bolju EU ili za njezin nestanak

CDUCSUHorst Seehofer
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Goran Bare
5 godine prije

Jest Angela je na fakultetu rusila DDR, tako sto je slala pogresne rezultate istrazivanja; da je srece bilo da su im braca iz zapadne pomogli, pa makar na silu oslobodili mozda bi danas bili sacuvani od Angele kao kolateralne stete… A isti problem imamo i mi danas komunisticki isprdci iz IB, kvazi urbana raja, lafo gradjanstvo u 5-toj generaciji

Riddick
5 godine prije

Samo je Vučić još voli i podržava…
Svi ostali napuštaju Mutti Merkel .

bububu
5 godine prije

paneuropskog rješenja???

Laki Topalović
5 godine prije

Kad bi se netko javio iz Njemačke, ako čita, ovdje vele da je ljubav pukla definitivno.

Laki Topalović
5 godine prije

To definitivno nije u redu, jer ponižava Bavarce, Lako je sjediti u Berlinu ili dolje dublje u bivši DDR, ali su ovi prvi na udaru i nemaju vremena čekati njena paneuropska rješenja.

tuf
5 godine prije

Nakon j…. nema kajanja, nitko vise nece vratiti te milijune migranata u vlastite zemlje.
Plan elita je izvrsen, ostaje ciscenje pijuna. Ako je netko zaista mislio sprijeciti problem, trebao je djelovati tijekom ili preventivno prije izvrsenja plana.

Spock
5 godine prije

Ma nek vužgaju opet sami Reichtag pa okrive imigrante 🙂

Bred daj Pit
5 godine prije

Merkelica kao aparatčik njemačkih velikih banaka i korporacija zna (naređeno joj je) da mora nabaviti još besplatne i jeftine radne snage, na čemu se njemački gospodarski rast desetlječima zasnivao. Turci i balkanci treće generacije su sad njemci, trebaju im novi radnici i sluge bez prava, s radnim vremenima od 10-14 sati, i s pola nadnice. I ona im to osigurava. Organizira azilantske centre u zemljama oko Njemačke gdje novo roblje čeka da ih se pozove. U tim zemljama te države se brinu svojim novcima da ostanu živi dok njemačkoj ne zatrebaju a vrhnje opet kupi njemačka. I Merkelica to izvršava, zato je postavljena. Neki drugi to ne žele shvatiti, maštaju da bi Njemačka samo sa svojim snagama mogla i dalje biti današnja Njemaćka. Ne bi, Njemačka danas je velika zaslužno svom protekcionizmu, valutnoj prevari ostalih EU zemalja i robovskom radu stranaca, bez njih brzo bi njemačka bila na nivou Poljske.… Čitaj više »

Antina mater
5 godine prije

Trebalo mu je samo nekoliko godina na shvati da ne moze raditi s njom. Cijela prica se vrti jer su u Bavarskoj izbori kroz par mjeseci i CSU (Seehofer) se boji da ce mu glasovi otici AFD-u koji se protivi islamizaciji. Inace, Seehofera zovu i Drehofer jer je prevrtljiv tako da su s njim svaka cuda moguca. No, cak i da ga Merkel izbaci iz vlade i CSU izadje iz koalicije, vec su se javili Zeleni da su spremni koalirati. Oni joj najvise i pasu jer zele politiku otvorenih vrata tj. da dodje sto vise imigranata, jedini uvjet je da su odredjene vjere 😉

bbbb
5 godine prije

Ovaj nebi ovo graktao da tama, možda, sutra ne želi smjeniti stasi konkubinu nekom drugom obmanom za švabe i ostale.

alan ford
5 godine prije

Seehofer je blefer i jado, veliko ništa, zato se ne nadajte od njega ničemu. Ovo sada što on radi je većimom predstava zbog pokrajinskih izbora u Bavarskoj, za nekoliko mjeseci, jer CSU prijeti da izgubi absolutnu većinu, koju je u Bavaraskoj imao skoro uvijek od 1945. do danas. AFD ugrožava sve više CSU, i CSU je kao desno-konzervatvna stranka sve više neuvjerljivija za svoje birače, jer je u koaliciji sa Merkelicom i “sestrinskom” strankom CDU. Seehofer je prije 2 i pol godine u jeku one najezde izbjeglica, prijetio Merkelici, čak tužbom na ustavnom sudu, zahtjevaavši da se obustavi nekontrolirani priljev izbjeglica. Seehofer je najmanje jedno 30 puta u javnosti prijetio, ako Merkrlica ne uvede takozvanu “gornju granicu” da se godišnje ne prima više od maksimalno 200.000 migranta, bit će prekid koalicije, bit će tužba ustavnom sudu, bit će ovo, bit će ono. Ali nije bilo ništa. tresla se brda rodio… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

kolika je njemačka jad i bijeda i karikatura, moglo se vidjeti i prilikom afere uoči početka SP. Ono kada su se prije nekoliko tjedana, dvojica njemačkih reprezentativaca turskog podrijetla, Özil i Gündogan u Londonu demnostrativno slikali sa Erdoganom i poklonili mu svoje dresove Arsenala i Manchestera Citya. Iako je velika većina njemačke javnosti, tražila da ih se istjera iz repke, njemački nogometni savez DFB i izbornik Löw, nisu imali muda za to, ipak su obojicu poveli na SP. Iako Özil igra katastrofalnio i igro je cijelo proteklo prvenstvo u Engleskoj očajno. Ipak ih Loew postavlja, baš za to, da se pokaže ta multikulturalnost i navodna usjela integracija, Koja smijurija, jer Turčin, Nuri Šahin (također rođen u Njemačkoj, ali odlučio se igrati za Tursku) daleko bolje govori njemački i inače je kulturniji i pametniji od “Nijemca” Mesuta Özila, koji je glup ko ku..c i ne zna sastaviti 3 riječi, ali mora… Čitaj više »

Vlastimir
5 godine prije

Ne treba se mnogo raspravljati oko toga.Stvar je jasna.Toje sve delo masona i Amerike.Rasturili su muslimanske zemlje a onda ih uputili da preplave i razbiju Evropu.Tako to rade Masoni,prave haos i smrt svuda gde mogu a onda dođu da “spašavaju”razorene zemlje.Merkelova je pod uticajem masona koji su pomogli posle rata da se Nemačka ponovo razvije i ona mora da sluša njihove naredbe.Francuska je takođe pod uticajem masona.Makron je došao na vlast pod njihovim uticajem.Englezi rovare protiv svih,oni su najgori.Nema mnogo evropskih zemalja koje nisu pod njihovim uticajem.Možda samo Mađarska?

valentin
5 godine prije

Angela Merkel rođena Kasner, Hazarka, Židovka je sorošev terorist sorošev đihadist.Angela Merkel rođena Kasner, Hazarka Židovka je smrtni neprijatelj europskih država i naroda . Angela Merkel, Hazarka, Židovka vodi otvoreni rat protiv europskih država i naroda i legitimna je meta. Žurno ju najuriti. Upotrijebiti sva sredstva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI