A. Hamker: “Ne možemo sve gledati kroz klimatsku giljotinu”

tundra klimatske promjene
1 komentar

Ursula von der Leyen se previše oslanja na prevladavajući duh vremena i premalo na ekonomske razloge, požalila se predsjednica Ekonomskog vijeća njemačke vladajuće stranke CDU.

Predsjednica Ekonomskog vijeća CDU-a Astrid Hamker optužila je svoju stranačku kolegicu i buduću predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen da dnevni red njezina predstojećeg mandata sadrži “previše duha vremena i premalo ekonomske racionalnosti”.

“Ne bismo trebali sve gledati samo kroz klimatsku giljotinu. Europa može biti međunarodna sila samo ako je ekonomski jaka”, rekla je Astrid Hamker za Rheinische Post.

„Naime, potpuna usredotočenost na klimatske promjene osigurat će da će se europska ekonomska moć općenito smanjiti, dok će ostale regije značajno dobiti na težini“, uvjerena je Astrid Hamker.

Njemački ministar ekonomije Peter Altmaier (CDU) predstavio je dobru strategiju za srednju klasu. Bilo bi poželjno da čak i Ursula von der Leyen u Europi uzme u obzir srednju klasu i industrijsku strategiju.

“Ali industrijska politika se uopće ne nalazi na dnevnom redu gospođe Ursule von der Leyen. Termin „industrijske politike“ je zamijenila “zelenim ugovorom” za ograničavanje globalnog zatopljenja. To je za mene previše Zeitgeista i premalo ekonomske racionalnosti”, rekla je Astrid Hamker.

Također je izrazila sumnju da će kancelarka Angela Merkel tijekom njemačkog predsjedanja Vijećem Europske unije 2020. godine učiniti išta drugačije. Naime, njemačka kancelarka već godinama obožava Zelene i već priprema svoj CDU za crno-zelenu koaliciju, upozorava predsjednica Ekonomskog vijeća CDU-a Astrid Hamker.

Strahovi Astrid Hamker su opravdani, jer njemačka industrija tone u recesiju. Strojarstvo je srce njemačke ekonomije, ali strojna industrija je pod pritiskom, dijelom i zbog trgovinskog spora Sjedinjenih Država i Kine. Za mnoge tvrtke narudžbe iz svih najvažnijih automobilskih sektora smanjile su se za 20 posto, što je alarm za uzbunu za sve, samo ne za pripadnike „klimatske religije“.

Njemačka s rastom od 0,5% od “gospodarske lokomotive” postaje “bolesnik Europe”

Njemačka je u recesiji – Za EU je ovo „nulta godina“

CDU
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mars
4 godine prije

Izgleda da se ni gospodji Hamker ne svidja vizija Ursule koja Laje i njenih poklonika odnosno mentora – vizija povratka ljudi zivotu svojih dalekih predaka koji gologuzi tumaraju divljinom u potrazi za bobicama i slatkim korjenjem.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI