Merkel se suočava s pobunom unutar svog CDU-a, a ultimatum CSU-a istječe 1. srpnja

Angela Merkel - TTIP - CDU
13 komentara

Proteklih nekoliko dana se vladajuća koalicija u Njemačkoj tresla isključivo zbog stavova Kršćanske socijalne unije (CSU) iz Bavarske, ali su kancelarku Merkel počeli napadati i konzervativni krugovi unutar njezine Kršćanske demokratske unije (CDU) i blok koji traži promjenu njezine prema ilegalnoj imigraciji je sve veći.

Konzervativni krugovi u Kršćansko demokratske unije (CDU) u Baden-Württembergu otvoreno su zatražili ostavku njemačke kancelarke Angele Merkel zbog njezine trenutne migracijske politike, prenosi agencija DPA.

Holger Kappel, predsjednik mjesne organizacije “Zajednica vrijednosti”, koja okuplja oko 200 utjecajnih članova CDU-a, drži se svojih, uvjetno rečeno, “konzervativnih stavova” i kaže kako se Njemačka zbog migracijske politike našla izolirana u Europi.

“Vrijeme Angele Merkel je isteklo”, rekao je Holger Kappel, ističući da ako se ne uspije pronaći zajedničko europsko rješenje problema ilegalnih imigranata, treba donijeti nacionalne mjere kakve je predložio ministar unutarnjih poslova Njemačke Horst Seehofer, moćni lider bavarskog CSU-a.

“Zajednica vrijednosti” Baden-Württemberga je pozvala zove zamjenika predsjednika Kršćansko demokratske unije Thomasa Strobla da se distancira od kancelarke Merkel i njezinih odluka i da se pobrine kako je naslijediti u kancelarskom uredu u Berlinu.

Podsjetimo, ranije ovog tjedna je njemački dnevni list Die Zeit naveo kako zemlje EU namjeravaju upoznati Angelu Merkel na summitu EU koji se održava  28. i 29. lipnja s nacrtom završne deklaracije u kojoj se navodi kako države članice Europske unije moraju poduzeti sve domaće pravne i administrativne mjere kako bi se spriječio dolazak imigranata u bilo koju zemlju zajednice nakon njihove registracije u prvoj državi članici.

Ovakva deklaracija bi značila pakao za Italiju, Grčku, Bugarsku, dijelom i Španjolsku, ali i Hrvatsku, ali bi osigurala miran san svima na sjeveru, koji bi se s lakoćom rješavali  sada već neugodnih gostiju, vraćajući ih u zemlju “prve prijave”.

Die Zeit kaže kako bi samo takva deklaracija sa summita mogla zadovoljiti bavarsku Kršćansko socijalnu uniju (CSU) i smiriti napetosti u njemačkoj vladajućoj koaliciji.

Njemački list piše kako će se na summitu odlučiti o učinkovitijoj zaštiti vanjskih granica EU. Očekuje se da će se migranti koji putuju u Europu diljem Mediterana vraćati u zemlje Sjeverne Afrike, gdje se planiraju stvoriti posebni centri za njihov prijem u kojima će se razmatrati njihovi zahtjevi za azil u zemljama EU.

Osim toga, ovakva odluka bi navodno zadovoljila Italiju, koju treba rasteretiti od priljeva migranata. Naime, jednom kada se nađu na talijanskom teritoriju, imigranti su tamo praktično zarobljeni, jer ih ne primaju ni Francuska, ni Austrija, Švicarska ili Slovenija.

Spomenimo da su ranije CSU i njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer kancelarki dali dva tjedna da pronađe rješenje za problem ilegalne imigracije, a rok istječe 1. srpnja.

Ako ne pronađe adekvatan odgovor, CSU i ministar Horst Seehofer su zaprijetili da će poduzeti jednostrane mjere, značajno ojačati kontrole na njemačkoj granici i neće dopustiti migrantima ulazak u zemlju. Osim toga, Horst Seehofer je otvoreno upozorio kancelarku Merkel na mogućnost raspada vladajuće u slučaju njezinog neslaganja s kršćanskom socijalom unijom ovoj temi.

Imigrantska politika – Razlog uspona i strmoglavog pada kancelarke Merkel

Baden-WürttembergCDUCSUHolger KappelHorst SeehoferZajednica vrijednosti
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Euro2
5 godine prije

Pobuna protiv merkelice.

shumadinac
5 godine prije

” članice Europske unije moraju poduzeti sve domaće pravne i administrativne mjere kako bi se spriječio dolazak imigranata u bilo koju zemlju zajednice nakon njihove registracije u prvoj državi članici.

Ovakva deklaracija bi značila pakao za Italiju, Grčku, Bugarsku, dijelom i Španjolsku, ali i Hrvatsku, ali bi osigurala miran san svima na sjeveru, koji bi se s lakoćom rješavali sada već neugodnih gostiju, vraćajući ih u zemlju “prve prijave”.

Da, da – više nije 1. i 2. brzina, dodat je i rikverc.

zumbul
5 godine prije

A zemlje u koje ulaze migranti pa kao moraju da se povinuju Nemačkoj, da prihvate one izbelice koje su već ušle na teritoriju Nemačke? Batina iam dva kraja fašisti bi to trebalo da znaju. na kraju krajeva zavla ih je lično Nemačka, a ne druge zemlje.

Moreno
5 godine prije

Totalni je kaos. EU i dalje podržava bilo kakav ulazak migranata u Hrvatsku. U Africi to rade agenti, krijumčari i udruge, a od obale Turske agenti, krijumčari i Frontex (EU granična policija) pod čijim je zapovijedniśtvom i brod hrvatske policije koji direktno transferira migrante sa gumenjaka na grčki otok.
Frontex umisto da štiti granice radi obrnuto, olakšava ulazak migranata.
Umisto da se granice odma zatvore sad ovu njemaćki ministar priti da će vratit migrante tamo di su u EU ušli, a ušli su na poziv Merkelice i propuštani su po dogovoru da će ih Njemačka primit.
Ovo je sve prevara.

Petar
5 godine prije

Jebeno nam se piše na jugu Europe..
.ako silom zaštitiš granicu nisi humanitaran i kvazi si fašist kao što kritiziraju Orbana. Primiš ih i propustiš gdje žele(onim koji su ih zvali) tada kad ih se zasite…vrate ti ih pa se jebi drug. Sad nek mi neko ovako zaostalom u razvoju objasni zorno što smo dobili tom Evropom (osim love iz fondova kojom političari prikrivaju neuspjehe vlastite politike). Slobodno raseljavanje bez prinude puškom???Radnici školuju djecu na Oxfordu??? Prešišali Švicu za pet petoljetki(pošto smo ju stigli u ptvoj)??? Poslat djecu u Ukrajinu da se podsjete junaštva djedova???
Dobro reče Franjo jednom “FLOSKULE BELOSVETSKIH HOŠTAPLERA”….ja bi dodao i “domaćih”
Hvala članstvu u izabranim čini mi se da će mo slijedećom odlukom Brisela povratiti broj stanovnika Ljepe Naše….nažalost

Rokokoko
5 godine prije

Sto se cudite ? Vrh EU tj. EK i dobar dio EP kontrolira agent za specijalne operacije Kosher Nostra zlocinacke organizacije Soros.Dok se taj izdajnicki korov ne pocisti ne treba ocekivati ozbiljne promjene u migrantskoj politici.

Rijecanin
5 godine prije

Njiemac iz CSU ponudio ostavku. Jeste li mu vidjeli facu. Očito su ga posjetili “man in black”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI