Njemački ministar unutrašnjih poslova obolio od koronavirusa nakon vakcinacije

Horst Seehofer
42 komentara

Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer pozitivan je na Covid-19, uprkos tome što je primio vakcinu. Seehofer je prethodno odbio AstraZeneca vakcinu protiv koronavirusa.

Seehofer je “u kućnoj izolaciji i trenutno nema simptome bolesti”, objavio je u ponedjeljak portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

Seehofer, 71, dobio je prvu injekciju vakcine protiv koronavirusa kompanije Pfizer / BioNTech sredinom aprila. Dvije nedjelje ranije, javno se suprotstavio pozivu ministra zdravlja Jensa Spahna da kolege ministri u kabinetu prime vakcinu AstraZeneca, jer je prihvatanje javnog mnjenja vakcine AstraZeneca opadalo, zbog zabrinutosti da izaziva stvaranje krvnih ugrušaka.

„Odgovor na zahtjev Jensa Spahna je: „Ne!“, rekao je Seehofer za Bild, njemački tabloid. „Neću biti nagovoren.“

Seehofer je rekao za Bild da nije imao problema sa vakcinom AstraZeneca; nego je imao problem sa tim da mu naređuju.

Trenutno nema konsenzusa oko toga da li vakcine u potpunosti zaustavljaju infekciju. U SAD, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti utvrdili su u martu da je Pfizer vakcina 90 % efikasna u zaustavljanju infekcije dvije nedjelje nakon druge doze. Zvanični stav Svjetske zdravstvene organizacije o vakcinama je da „još uvijek ne znamo u kojoj mjeri vas sprječava da budete zaraženi i ne prenesete virus na druge“.

Da je primio drugu dozu vakcine Pfizer, Seehofer je mogao biti među nesretnih 10 % i dalje otvorenih za infekciju. Međutim, s obzirom da je primio samo jednu dozu, rizik je vjerovatno bio veći.

CovidHorst SeehofernjemačkaPfizervakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

“… Trenutno nema konsenzusa oko toga da li vakcine u potpunosti zaustavljaju infekciju….” Koncensus…?!?! To je ta idiotska metoda Rockfellerove pseudo-nauke… Koncensus ce se “postici” – onda kada kamatari i “filantropi” uplate dovoljnu kolicinu “koncensusa” u njihove idiotske debilane zvane “renomirani instituti”… Logican i slobodan covjek – recimo sa Dinare ili Durmitora – postavio bi pitanje prvo: da li postoji ikakva “infekcija”… ako postoji – trazio bi UZROCNIKA te infekcije… razumljivo pokusao bi da shvati – da u pravo TAJ UZROCNIK izaziva – TU ISTU infekciju… tek onda – kad bi nasao uzrocnika – mogao bi krenuti i u borbu protiv njega… nakon sto bi nasao sredstvo protiv urzocnika – vrlo brzo bi mu bilo jasno: sredstvo unistava uzrocnika – dobro je… sredstvo ne unistav uzrocnika – nije dobro… . Medjutim “sranjstvenici” iz ovog Rockefellerovog satanistickog Kulta tzv “moderne medicine” : jos u opste NISU pronasli uzrocnika (tj “izolirali ga… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Žx
Mikojan
2 godine prije

Ja sam prirodno glup i netko mi treba nacrtati, kako si teško bolestan a nemaš nikakve simptome bolesti. Jel bi to bilo nešto kao napuhao na Dreger na 3.0 a nisi kap alkohola popio, dakle mrtav si pijan a nije ti ništa ??
Hebem ti tehniku, znanost i nauku u ovo doba.

Jednostavno receno
2 godine prije

A nekako mi ga žao nema nikakvih simptoma. Kad se hvataš u kolo s šejtanom nista drugo i ne možeš očekivati.

2 godine prije zadnji put uredio Jednostavno receno
Legendarni Grk
2 godine prije

Ostaje glavno pitanje:
da li je dobio injekciju
ili je “dobio injekciju”, kao hrvatski Milanović koji je cijepljen bez igle.

Dakle nije jasno
da li je dobio injekciju,
ali se zna da je dobio infekciju.

Svaka rima je slučajna.

2 godine prije

Neće nikoga policija držat za ruke i noge da bi ga cijepilo, sve je stvar slobodne volje, kako cijepljenje tako i pristanak na ucjenu. Ne želin reć kako se neko nebi triba odma cijepit ako mu posal od kojega rani familiju ovisi o cijepljenju, naročito oni koji moraju putovat, jer nekad njih firme di rade i ne ucjenjuju sa cijepljenjem i testiranjem, ali za doć na posal moraju putovat.
Sad su u Hrvatskoj pustili balun za korona brevet za ulazak unutra u restoran, pireve, i ostala okupljanja . . . e sad ko se da cijepit ili testirat kako bi moga uć u restoran ili ić na pir tu se nema šta pričat . . .

Nevezano za koronu i cijepljenja, uvik stoji ono šta se moglo radit i prij korone, a i posli korone, u borbi protiv preuzimanja država od korporacija:
https://www.youtube.com/watch?v=kdXnJK6Q9Eg

2 godine prije zadnji put uredio TROLL
nekoime
2 godine prije

Es gibt einen Gott

Regica Sasawa
2 godine prije

Dajte vise naucite da 90% vaccine efficacy ili u slucaju Pfizera 95% ne znaci da ce ostalih 10% ili 5% “biti otvoreni za infekcije”. 
What the 95% actually means is that vaccinated people had a 95% lower risk of getting COVID-19 compared with the control group participants, who weren’t vaccinated. In other words, vaccinated people in the Pfizer clinical trial were 20 times less likely than the control group to get COVID-19. 

petar777
2 godine prije

zaštita cijeplenjem–1 od 10 se razboli znači 90%+nus pojave
zaštita NEcijepljenjem– 1 od 10 se razboli znači 90% bez nus pojava

Max
2 godine prije

Uspješno u trovanju i ništa više.

Mucke
2 godine prije

Go corona go .

Bongo
2 godine prije

Nadamo se da ce sa gdinom Seehoferom biti sve ok, da pokaze jos jednom kako je korona jedna bezazlena i vrlo rijetko opasna bolest slicna gripi, samo ima drugo ime

niki
2 godine prije

Ono što najviše zabrinjava jest slabo poznavanje biologije i mikrobiologije općenito liječnika a posebno istaknutih liječnika upravljača.Bolnice su štale i izgrađene protivno propisima asepse a liječnicei se manje peru i dezinficiraju nego mesari.Antibiotici i drugi lijekovi se proizvode isključivo prema interesima visokog profita.Liječnici i farmaceuti nisu krema društva već zlikovci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI