fbpx

ARD izdao upute kako ispirati mozak Nijemcima koji ne vjeruju državnom kanalu

Njemacka tv toranja berlin

U Njemačkoj se raspravlja o medijskom skandalu s propagandnom matricom. Naime, središnji državni kanal ARD, koji se financira obveznim pristojbama od strane stanovništva, izdao je tajnu uputu o tome kako “isprati mozak” Nijemcima koji ne žele pratiti javnu televiziju, posebno onima koji je ne žele plaćati.

Stručnjaci su inicijativu televizijskih novinara bliskih vlastima nazvali “preodgojem” građana Njemačke koji sumnjaju u opći kurs vladajuće političke elite.

Skandal je pokrenuo Bild, koji je objavio članak pod naslovom “Tajni dokument – Kako nas ARD želi preobraziti”.

Iako objavljen od strane tabloida upitne vjerodostojnosti, nitko nije demantirao Bild, kao ni članak koji objašnjava interne upute televizijske kuće s uputama kako se ponašati s kritičarima obveznih naknada.

ARD je udruga njemačkih regionalnih javnih emitera koja se financira televizijskom pristojbom koja se prikuplja od svih vlasnika stanova povezanih s ovim medijskim servisom.

Prema internim uputama, na kritičke primjedbe poreznih obveznika treba odgovoriti ne samo argumentima, već i moralnim napadima.

“Na primjer: “Za nas je važna demokracija, a ne profit”, ili “Privatne kanale interesira samo za profit, a mi smo, naprotiv, zainteresirani za kulturu”, stoji u internom dokumentu ARD-a.

U obranu ARD-a je ustao potpredsjednik Socijaldemokratske partije Njemačke Ralph Stegner, koji je napomenuo da državne kanale kritiziraju uglavnom “desničarske snage”.

Kao odgovor na ničim utemeljene optužbe je poznati njemački publicist Hugo Muller-Vogg  ironično napisao: “Preodgoj” kroz ARD ne smije biti predmet kritike. Ralph Stegner “preodgoj” stanovništva namjerno uokvirenim i iskrivljenim informacijama smatra za nešto normalno.”

Političar je bio uvrijeđen ovim novinarskim napadom i rekao: “Koncept  “uokvirivanja” se s velikim intenzitetom promatra s desne strane, kao što su optužbe za “lažni tisak”, itd. Kvalitetno novinarstvo se uvijek s pravom percipira kao trn u oku. Trump je tu osobito tužan primjer.”

Podsjetimo da državna propagandna agencija Njemačke masovno gubi svoju publiku, ali se to događa zbog niza skandala s često jednostranim i lažnim prikazivanjem informacija, ekstremnom bliskim vladajućim političkim elitama i duopolu SPD-CDU/CSU. Osim toga, Nijemci sve manje prate precijenjene propagandiste njemačke televizije i okreću se drugim izvorima informiranja.

ARD „Framing manual“ – Geheimpapier

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
12 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Sir Oliver
Gost
Sir Oliver
1 godina prije

Znaci popustila discipina u svaba,ne slusaju.

Običan tip
Gost
Običan tip
1 godina prije

Što bi rekli Amerikanci: ,,Bullshit” od članka!

Šok
Gost
Šok
1 godina prije

to su zapadne vrijednosti
ništa novo

opančar
Gost
opančar
1 godina prije

imamo i mi takav medij hrt, isti hurac.

RoPe
Gost
RoPe
1 godina prije

Imamo. Jedino sto ga kritiziraju liberalno ljevičarske snage. 🙂

pufpuf
Gost
pufpuf
1 godina prije

znaju Njemci jako dobro i to jos od ww2 pa sve do danas, da novine lazu, zato ih oduvijek zovu Lügenpresse. Steta sto je clanak tako petparacki. Mogli ste se bar potruditi prenijeti malo informacija iz odlicne rt-ove analize pravih vlasnika svih medija u najvecim evropskim drzavama pa tako i u Njemackoj.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije

“,,, kako ispirati mozak Nijemcima …” Većini je već ispran ili se nema šta ispirati. Nažalost, samo mali broj se odupire propagandi .. Europske vrijednosti u svom punom sjaju ..

zime
Gost
zime
1 godina prije

tv pretplata osigurava dostavu smeća u dnevnu sobu.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije

Nakon ispiranja slijedi centrifuga?

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

Njemačka je vazalska država ciohazarske korporacije SAD-a. Zato su i svi glavni mediji, državni i privatni, pod kontrolom “duboke države”. I oni kobajagi lijevi, i oni kobajagi desni, sve je to isto… Smiješno je da se “Bild Zeitung” našao kritički pametovati o ARD-u, a BZ je isto sranje kao i ARD. Pripada također “dubokoj državi”.
Svi urednici svih glavnih njemačkih medija su članovi organkizcaje “Atlantikbrücke” (Most preko Atlantika). Također i Merkelica i svi vodeći političari iz CDU, SPD, Zelenih i Liberala, i svi vodeći direktori njemačkih koncerna su članovi ove organizacije.
“Atlantikbrücke” je podružnica “duboke države”, odnosno Rockefellerovog CFR-a. Osnovana je 1952. , a osnovali su je John McCloy, bivši predsjednik Svjetske banke, tadašnji predsjednik CFR-a i namjesnik “duboke države” za poslijeratnu Njemačku pod kontrolom SAD i Britanije, te Eric Warburg, iz bankarske hazarske obitelji Warburg, koji su suvlasnici FED-a. U upravnom odboru “Atlantikbrücke” sjedi Kissinger, koji sjedi i u upravnim odborima CFR-a i grupe Bilderberg.

evo na ovoj šemi je sve pikazano, tko kontrolira sve glavne njemačke medije, tu su i ARD I Bild Zeitung
https://swprs.org/netzwerk-medien-deutschland/

Slavonac
Gost
Slavonac
1 godina prije

Staste vi mislili da samo mediji na ovim prostorima ispijaju mozgove.Liberalna revoluija uzima maha.Treba u zivotu unistiti vjeru,nacije i obitelj.U seksu bez morala,jos malo brak u troje.Majmunoidi sa sorosom dobro napreduju.Hvala Putinu i Orbanu,stosu prepoznali vrjednosti svoji naroda.

Mini
Gost
Mini
1 godina prije

Pa normalno da nitko nije demantirao Bild kad su se svi nakon objave propagandnog pamfleta na internetu mogli uvjeriti u njegovo postojanje. U međuvremenu se vodi i otvorena diskusija u koju je uključen i sam ARD tako da nema dvojbe o istinitosti Bildovog članka. Pamflet je za 120.000 eura napisala kognitivna znanstvenica Elisabeth Wehlding koja očigledno jako voli retro, ne samo kod frizura i odjeće, nego i u pisanju pa tako njen uradak nosi naslov: “Naša zajednička, slobodna radiotelevizija ARD” Hahahaha! …Ne znam što su je učili na fakultetu, ali povijest nije takla, a bome ni o ljudskoj prirodi ne razumije puno unatoč studiju psihologije i kognitivnih znanosti. Ono, moraš biti totalni imbecil da padneš na takvu spiku.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
12
0
()
x