Bivši bavarski ministar pravosuđa suočio se s optužbama za primanje mita u skandalu s maskama

Alfred Sauter
7 komentara

Bavarski tužitelji istražuju bivšeg šefa regionalnog pravosuđa Alfreda Sautera zbog sumnje za primanje mita u iznosu od nekoliko milijuna eura, kako bi lobirao za tekstilnu tvrtku radi opskrbe maskama državnom Ministarstvu zdravstva, rekli su mediji.

Sedamdesetogodišnji visoki zastupnik u državnom parlamentu prije dva tjedna priznao je dnevnom listu Augsburger Allgemeine da je izradio nacrt sporazuma između Ministarstva i hesianske tvrtke, ali tvrdio je da je pritom djelovao kao privatni odvjetnik.

List je rekao da je minhensko tužiteljstvo s državnom kriminalističkom policijom razmatralo Sauterovu verziju priče. Glasnogovornik tužiteljstva rekao je za dnevnik da je osumnjičen za primanje mita kao izabrani dužnosnik, što je kazneno djelo, za koje je predviđena kazna zatvora do pet godina.

Policija je pretresla 10 objekata u Münchenu i predgrađima u vezi sa slučajem. Dnevnik je izvijestio da je u srijedu pretražen i Sauterov ured u državnom zakonodavnom tijelu.

Sauter je drugi član Kršćansko-socijalne unije (CSU), bavarske sestrinske stranke Kršćanskih demokrata (CDU) kancelarke Angele Merkel, koji je pod istragom zbog korupcije. Zamjenik čelnika parlamenta CDU / CSU Georg Nüsslein optužen je da je preuzeo povjerenstvo za posredovanje u trgovini maskama i u veljači mu je ukinut imunitet. Glavni tajnik CSU-a Markus Blume pozvao je Sautera u srijedu neka odstupi s dužnosti.

Alfred SauterCSU
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

Strasno… Koja je to gramziva krvolocna (neinteligentna) banda… I sve je povezano… Tzv “sudstvo” u govnjivim Rockfellerovim-Rotschildovim “demokratijama” – je stvarno zlo… Na zalsot, svaka govnjiva institucia “vlasti” u trodjelnoj (goyimskoj) “demokratskoj” tzv vlasti – jeste samo cirkus… Parada ovakvih krvolocnig gramzivoh smradova i neljudi… Glavni i jedini stub STVARNE vlasti – o kojem nama ljudima cak ne daju niti da pricamo (a kamo li da ucimo po debilanama zvanim “fakulteti”) – svrsto stoji u rukama onih zlocinackih krvolocnih kamatara iz nekadasnje institucije “dvorski zidov“… (Rotschild, Rockfeller & company)… Naravno radi s o tzv “Centralnim bankama” svake banana drzave – koja ima tzv “demokratiju“… Upravo zato – gledamo ovakve zlocince koji zauzimaju ili su zauzimali najvise pozicije “demokratske vlasti”… Naravno ne gledamo cesto – jer tzv “novinari” (totalno korumpiorana banda) – i ne rade svoj posao…. U stvari cudi me da je ovaj zlocinac cak i optuzen… Vjerovatno se zakacio… Čitaj više »

insfivnweivnuwfrwsfr
3 godine prije

Malo vuče po obliku glave i grimasi na pokojnog Jiržija Mencela.

ledeno doba
3 godine prije

ovaj Sauter je drugorazredni lik.. I samo žrtveni jarac.. da bi glavni krivac, najpouzdaniji plaćenik kabale u Njemačkoj, nakon Merkelice, i onaj koji se najviše kurči sa strogim mjerama, bavarski premjer, Markus Soeder, ostao pošteđen. Jer kabala već priprema Soedera kao Merkeličninog nasljednika, u listopadu, kada bude nova komedija zvana izbori, i kada Merkelici istekne 4. mandat. Soeder je po karakteru , njihova verzija Milanovića, odvratan, bahat, a pojma nema ni o čemu, kurči se na sve strane Inače, je jedino političar Liberala, Kubicki imao muda reći bahatom Soederu, da-, uprkos najstrožim mjerama, u Bavarskoj, ipak ima najviše oboljelih i mrtvih.. zna se da je Soederova žena, pravila biznis sa maskama.. mislim da mi u svakom slučaju živom u posljednjim vremenima, “end of days”– jer sada svi pokazuju svoje pravo lice- tko je zvjer, a tko čovjek.. Soeder je prije 2-3 godine mahao raspećem u rukama, glumio velikog desničara i… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Neka je dolijao. Mnogi korumpirani su vodli plandemijske nabave.

Lucija, prva
3 godine prije

A …kod nas, svi pošteni…☺️🙃

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI