fbpx

“Revolucionarni Chemnitz” – Tko ima koristi od šest neonacista koji su krenuli rušiti državu?

Chemnitz

Krajem kolovoza su u njemačkom gradu Chemnitzu počeli prosvjedi i žestoki sukobi između radikalnih ljevičarskih i desničarskih skupina, koji su trajali danima. Policija je na ulice poslala oko 600 pripadnika snaga sigurnosti, a procjenjuje se da je u višednevnim uličnim bitkama i demonstracijama sudjelovalo tisuće prosvjednika iz oba tabora, “desničara” i “antifašista”. Kao i ranije, ove termine koristimo uvjetno, jer su tako prikazani od strane mainstream medija, iako je situacija puno složenija od opisane.

Povod za masovne nerede i ulične sukobe je bila tučnjava u kojoj je sudjelovalo desetak ljudi raznih nacionalnosti, a ubijen je jedan Nijemac kubanskog porijekla, Daniel H. (35). Nakon ubojstva su kao osumnjičeni privedeni Iračanin i Sirijac, što je izazvalo eskalaciju napetosti u gradu i cijeloj Njemačkoj. Internetom se proširila nepotvrđena informacija da je ubijeni Nijemac branio ženu od napada imigranata, što policija opovrgava.

Nakon što se situacija smirila, barem na ulicama, njemačka policija je početkom ovog mjeseca uhitila u Chemnitzu uhitila šestoricu muškaraca osumnjičenih za stvaranje ekstremno desne neonacističke militantne organizacije koja napada strance i planirala je napade na političare i javne službenike, priopćeno je iz ureda saveznog tužitelja.

“Na temelju naloga kojeg je izdao Savezni sud pravde 28. rujna, oko 100 policajaca su, uz pomoć specijalnih snaga, uhitili šestoricu osumnjičenih u dobi 28 do 30 godina”, rekao je tužitelj.

Iako je na prosvjedima protiv ilegalnih imigracija u Chemnitzu sudjelovalo na tisuće ljudi, od kojih mnogi nemaju nikakvih simpatija s nacizmom ili neonacističkim skupinama, atmosfera u Njemačkoj kao da se otela kontroli i tako je, barem prema službenoj verziji, nastala neonacistička skupina  “Revolucionarni Chemnitz” koju čine šestorica muškaraca u dobi do 30 godina. Prejednostavno za povjerovati, posebice nakon otkrivene sprege tajnih službi i neonacističke skupine Nacional-socijalističko podzemlje (NSU), koje je godinama teroriziralo Njemačku i provodilo nasumične napade na strance, uglavnom na pečenjarnice kebaba, kako bi bili sigurni da su meta stranci. O tome kako su djelovali i završili pripadnici “Bande kebab”, kako su je nazvali u medijima pisali smo ranije. Međutim, mnogo toga upućuje da i u osvom slučaju skupina “Revolucionarni Chemnitz” nije nastala “spontano”, kao odgovor skupine nogometnih huligana, skinheadsa i neonacista na gotovo nepodnošljivu situaciju koju je u zemlji neodgovornom migracijskom politikom stvorila kancelarka Angela Merkel.

Teroristička skupina “Revolucionarni Chemnitz” ne samo da je planirala provoditi napade na strance, nego organizirati neonacistički državni udar u Njemačkoj, pod sloganom boraca protiv imigranata i promjena u javnom poretku. Da je sve završilo na ovome, to bi bio običan proces protiv šest ekstremista spremnih napasti državu, ali nije tako, jer su neki od članova skupine bili su povezani s tajnim službama Njemačke.

afd

Kako se kasnije ispostavilo, tužitelji iz saveznih država Saske i Bavarske su naredili uhićenje sedam osoba zbog sumnje da je stvorili “ekstremističku desničarsku terorističku organizaciju“. Primjetno je da se u terminologiji izbjegava koristiti riječ “neonacizam”, što bi bio točniji opis, kao da se desni pol njemačkog političkog spektra, koji je aktivan poštivajući ustav i pravni poredak zemlje, pokušava izjednačiti s neonacistima, čime tradicionalna desnica, CDU i CSU, dobivaju političke poene, a Alternativa za Njemačku se trpa u isti koš s pokretom PEGIDA i subverzivnim skupinama kojima je namjera rušenje poretka i stvaranje diktature. S točke gledišta demokršćana Angele Merkel je ovo sasvim logičan potez i veliki politički dobitak, iako se ne može reći da politički vrh stoji iza cijele operacije.

Konkretno, policijska istraga je otkrila kako su ti ljudi, od 20 do 30 godina, navodno osnovali skupinu “Revolucionarni Chemnitz”, zajedno s Christianom K, koji je 14. rujna uhićen u Chemnitzu. Pored napada na strance i političke protivnike, planirali su izvršiti oružane operacije na njemački Dan jedinstva 3. listopada i pokušaj provedbe “desničarskog” državnog udara.

Glasnogovornica državnog odvjetnika Frauke Köhler je izjavila kako su kontakti i komunikacija ekstremista potvrdili “da su se ujedinili ne samo zbog nasilnih napada na strance, nego i na političke protivnike”. Njihovi su kontakti također dokazali “da su optuženi aktivno pokušavali nabaviti vatreno oružje i postupali prema unaprijed određenom planu”.

Prema optužnici, “napad u Chemnitzu 14. rujna je bio proba za akcije zakazane za 3. listopada”. Tužiteljstvo, navodno, još nije dobilo precizne podatke o tome što su točno neonacisti planirali provesti 3. listopada, a istraga se nastavlja.

“Optuženi su inače nogometni huligani, pripadali su krugu neonacista i skinheadsa u Saskoj i smatraju se čelnicima tih krugova u Saskoj”.

Nakon okupljanja pokreta “Za Chemnitz” 14. rujna, “Samozaštitna civilna policija” je napala napada neke od imigranata i pripadnike suprotnog tabora, koristeći staklene boce, mjedene “boksere”, a jedan mladi Iranac je teško ranjen u glavu.

"Revolucionarni Chemnitz" – Tko ima koristi od šest neonacista koji su krenuli rušiti državu? 1

Prisluškivanjem telefonske i internetske komunikacije je otkriveno “da je skupina planirala provesti napadačke akcije 3. listopada”.

Iako je čudno da se državni udar dogovara razgovorima putem mobilnih telefona i internetske komunikacije, čujmo što je saznao Der Spiegel.

“Desničarski ekstremisti su u grupi  “Planiranje revolucije” razgovarali putem  Telegrama, gdje su se hvalili oko planova kako se prisilno promijeniti sustav. U tu svrhu je bilo potrebno uključiti samo one koji su spremni na nasilne akcije. Također se saznalo da su pokušali nabaviti poluautomatsko oružje”, piše Der Spiegel, koji dodaje kako su rekli da će 3. listopada biti “prekretnica u povijesti Njemačke”.

“Činjenica da je teroristička skupina planirala veliku operaciju je jasna, a njihova želja da postignu više od i Nacional-socijalističkog podzemlja ih čini najopasnijom terorističkom skupinom u povijesti Savezne Republike Njemačke”, piše Süddeutsche Zeitung.

Sudionici skupine “Revolucionarni Chemnitz” navodno “nisu međusobno razgovarali o tome da samo posiju strah i paniku poput, kriminalaca iz NSU, skupine koju su činili Uwe Mundlos, Uwe Beönhardt i Beate Zschäpe, već im je cilj bio promjena društva u cjelini. Rekli su da su NSU bili samo gomila ljubavnika koji su činili krvoproliće.

Predstavnici saske i savezne vlade su licemjerno izrazili užas na ovo otkriće, a čak su se pokušali prikazati kao vođe borbe protiv “ekstremne desnice”, koju ni oni ne nazivaju “neonacističkom”, što bi bilo pravo ime za ovu  kupinu od šest do sedam muškaraca.

“Izrazito desni terorizam je prava i ozbiljna prijetnja. Nasilnici, neonacisti i skinheadsi se ujedinjuju u opasne skupine kako bi nasiljem sijali strah i mržnju”, kazala je ministrica pravosuđa Katarina Barley, koja dolazi iz redova socijaldemokrata.

SPD u Saskoj je priopćio: “U slučaju terorističkih prijetnji država mora djelovati brzo i odlučno. Brzi odgovor u Chemnitzu pokazuje da zakon djeluje u Saskoj i Njemačkoj kao cjelini.”

"Revolucionarni Chemnitz" – Tko ima koristi od šest neonacista koji su krenuli rušiti državu? 2

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer (CSU) hvalio se: “Ovo je očitovanje naše politike nulte tolerancije protiv desničara i ekstremista. Stoga je su sud i policija odlučno intervenirali.”

Međutim, zar Seehofer misli da su Nijemci budale? Na jednoj strani hvali akciju policije u Chemnitzu, a na drugoj čini sve kako bi sačuvao koaliciju i svoje ministarsko mjesto, iako podilazi masama s izjavama “kako bi, da nije ministar, kao građanin i sam bio na ulicama zemlje”.

U stvari, nedavni događaji ponovno pokazuju bliske veze između vlade, dužnosnika i nasilnih neonacista. Njemačke obavještajne službe su duboko infiltrirane u neonacističke krugove i uključene su u niz terorističkih napada koje su provele iste skupine koje kasnije hapse i stječu političke bodove.

Deseci sigurnosnih i policijskih doušnika su bili u s teroristima NSU, koji su usmrtili 9 imigranata i jednu policajku. Čelnik obavještajne službe Njemačke bio je čak i na mjestu jednog od ubojstava.

“Mjesna samozaštita Thüringena” je organizacija iz koje je nastao NSU, a stvorena je uz financijsku potporu tajnih službi.

Pojava grupe “Revolucionarni Chemnitz” otvara nova pitanja o ulozi tajnih službi u cijeloj priči, a možemo vjerovati i “kako se okupilo šestero naciskinsa, koji su se kanili naoružati i promijeniti ustavni poredak u Njemačkoj”.

Nakon događaja u Chemnitzu je Hans-Georg Maassen, koji je i dalje direktor unutarnjih tajnih službi, poricao da su napadnuti novinari, imigranti i pripadnici suprotnog tabora, takozvani “ljevičari”. Sve ove informacije je provokativno nazvao “lažnim  vijestima i namjernom političkom provokacijom usmjerenom na jačanje najekstremnijih desničarskih snaga u vladi i birokraciji”.

Teško je očekivati da će Maassen skrenuti pažnju na veze između tajnih službi i skupine neonacističkih ekstremista u Chemnitzu.

Malo se zna o sudionicima skupine “Revolucionarni Chemnitz”. No, sudeći prema izvješćima medija, barem jednog dijela, određeni Tom V. je prije deset godina bio suđen kao vođa ekstremno desničarske skupine “Sturm 34”. Kao što je izvijestila njemačka novinska agencija SWR, Matthias Rott, jedan od osnivača “Sturm 34”, bio je obavještajni agent upravo u Chemnitzu.

Bliske veze između državnih dužnosnika i neonacista se također očituju i na simboličnoj razini. Naime, tijekom nedavnog posjeta turskog predsjednika Erdogana Njemačkoj su policijski službenici iz Saske, zaduženi za njegovu sigurnost, provokativno su koristili kodno ime “Uwe Böhnhardt”, bivšeg pripadnika Nacional-socijalističkog podzemlja (NSU).

Ovdje je problem što se još ništa ne zna, a Savezno tužiteljstvo je o slučaju informacije dalo doslovno “na kapaljku”, odnosno ono što ste gore pročitali.

Međutim zastrašujuća je činjenica da je već dokazano da su se njemačke tajne službe, ili dio njih, koristile neonacističkim skupinama u razne svrhe. Jesu li pripadnici neonacističke skupine “Revolucionarni Chemnitz” zaista vjerovali da njih nekoliko može promijeniti državni ustroj Njemačke? Ako jesu, onda su odavno izgubili kontakt sa stvarnošću, a ako nisu, jedino pitanje koje treba postaviti je tko od ove priče ima koristi, posebno ako se, bez ikakvih dokaza, nastanak skupine veže uz postojanje parlamentarne stranke AfD?

Sukobi u Chemnitzu zbog migracija su vrh ledenog brijega podijeljene Europe

Beate Zschäpe i Nacional-socijalističko podzemlje (NSU): Njemačka: Korisnim budalama robija, a dokazi o njihovim vezama s državom tajni narednih 120 godina

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
24 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
velebit
Gost
velebit
2 godine prije

Njemačka je velika država, njemci su velik narod. Nacizam su financirali anglo sasi. njemce opet treba opet obuzdavati. zaboravili su sklopiti dobar posao sa rusijom.

Ana
Gost
Ana
2 godine prije
Reply to  velebit

Nema tako velike i jake drzave, nema tako velikog i jakog ,naroda koga nece crv iznutra razkoziti. Tako je u Njemackoj, VB, Francuskoj, Belgiji,Italiji, Svedskoj, Nizozemskoj.Krivi su zna se tko- veleizdajnicki i kvinsliski gmizavci. Za Dansku, Finsku, Norvesku ne poznajem situaciju. Tako pocinje biti u BiH, Hrvatskoj, Srbiji. Tako NIJE… Pročitaj više »

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
2 godine prije

Parola na slici kaže, narod koji ne cijeni svoju prošlost nema budućnost. A eto budućnost je to da se dva Nijemca tuku zato što su Iračanin i Sirijac ubili Kubanca. Veselo.

Segota
Gost
Segota
2 godine prije

Nešto se valja iza brda….. samo da mi je znati šta!!???

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
2 godine prije
Reply to  Segota

Skretanje pažnje!

Mister ?
Gost
Mister ?
2 godine prije

Zavadi pa vladaj bilo i bit ce.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Sve što pišu mediji je ni 5% onoga što je istina. Verzija proizvodnje terorista, ako sam razumio, kako bi se diskreditirao AfD, jedna je koja drži vodu, što se kaže. AfD nema ništa nacističko u programu, osim jasne, transparentne i kontrolirane imigracije. NPD je imao dijelove Mein kampfa u programu… Pročitaj više »

Mister ?
Gost
Mister ?
2 godine prije

Procitaj prvo program stranke

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Mister ?

Ako je AFD, čitalo ga je već Ministarstvo uprave koje daje dozvole i vjerojatno Ustavni sud, ako je bilo išta sporno. Izjave po selima u kampanji ne uzimam u obzir i to ne tretiram kao program. Konačno AfD je nastao kao stranka protiv TTIP-a, pa onda protiv eura,a tek od… Pročitaj više »

Mister ?
Gost
Mister ?
2 godine prije

Mnogo sto bi nijemce unazadilo i narod doveo u losiju situaciju. Zasto lete u visinu je jer uzimaju glasove zbog izbjeglica i to sve se desava u istocnoj njemackoj.. I kod nas je narod glasao a nije bio bas informiran i dobili smo fasiste. Afd je isto xranje

Oksi moron
Gost
Oksi moron
2 godine prije
Reply to  Mister ?

Istinu zboris… Jaki su bas u istocnoj Njemackoj i to u najistocnijim delovima istocne Nemacke . I u Berlinu… ali je Berlin takodje na istoku. Trebace Nemcima na istoku jos dosta vremena da se uklope… 45 godina pranje mozga i okupacije Nije malo… Sreca pa Nemci i Francuzi razmisljaju svojom… Pročitaj više »

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije
Reply to  Mister ?

Gdje su ti tvoji fašisti, glupane? O čemu ti trabunjas? Afd je dobra stranka, prema Rusiji izuzetno prijateljski nastrojena. Išli su i u Siriju kod Assada.

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije

A ZDS malo ustavan pa malo nije.

Maja
Gost
Maja
2 godine prije

i afd je dio elite samo sa drugacijim rijecnikom, pogledajte im vodstvo. sirom eu nema prave desnice, ta je odavno eutanizirana. sve je pod potpunom kontrolom. ostalo je zabava za narod, odn farbanje jaja.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Maja

Tako je Majo.

ZigAtman
Gost
ZigAtman
2 godine prije
Reply to  Maja

pa desnica je mit kao i lijevica. there is no such thing. Pa ja u trgovini neznam koje su muske a koje zenske hlace. antifa je manipulirana placena masa od bankstera a kao desnica od do politicke potrebe. svijetu je potrebno desavanje naroda izvaninstitucialno izvan kalupa bez glave ali i… Pročitaj više »

Oksi moron
Gost
Oksi moron
2 godine prije

I osim toga sta nipodastava narode zapadnog Balkana ( tako nas oni zovu ) , pa su pre koji dan izasli sa saopstenjem da ukoliko dodju na vlasti da ce organizirati referendum u Nemacku o pristupanju zemlje zapadnog Balkana EU . Jer po njima to bi znacilo balkanizaciju Nemacku (… Pročitaj više »

Pajo
Gost
Pajo
2 godine prije
Reply to  Oksi moron

pa u pravu su. hrvatska oduvijek bila granica juzne europe.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Uvijek su ih koristili i uvijek će ih koristiti, Ima li kakvih izbora sad u Njemačkoj, nekoj saveznoj državi ili slično? Da se napravi baba roga. jesu opasno, ali te naciskinse, ako ne rade za državu, razbucaju u 10 minuta….

Maja
Gost
Maja
2 godine prije

radije bi trebalo postaviti pitanje, s kojim ciljem financira i siri tzv demokratski zapad teror i nemire na svojim ulicama. jel to navodni islamski teror, ili kaos extremne”ljevice” ili pak extreme “desnice” – iza sveg cirkusa po ulicama preko bare i po velebnoj eu stoje najvisi drzavni drzavni organi, dapace… Pročitaj više »

Zagor
Gost
Zagor
2 godine prije

Off topic.
Oslobođen Richard Brunson.

17 novembar
Gost
17 novembar
2 godine prije

pricekaj laki topalovicu jos malo pa ces da vidis kakav su nam program spremili panceri

Oko
Gost
Oko
2 godine prije

Jebo vas kolovoz u rujnu I travnju

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije

AfD je vrlo dobra, stranka, jedina u Njemačkoj prijateljski nastrojena prema Rusiji. Išli su i u Siriju u posjetu Assadu šta je izazvalo bijes njemačke etablirane politike i medija. A ova navoda grupa “terorista” je izmišljotina medija i politike. Teroristi osnovali revolucionarnu organizaciju, otkriveni i uhićeni za tri dana! Jednako… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik