fbpx

NOVO MRAČNO DOBA – Nekada su HITLERJUGEND spaljivali knjige, danas ZAPADJUGEND spaljuju univerzitete

Hong Kong - Spaljivanje univerziteta

Ako ste mislili da je mračno doba samo povijest, griješite. Ono se vraća gore i podlije nego ikada u povijesti. Nacisti su palili knjige, ali danas prozapadna omladina u Hong Kongu pali svoj univerzitet i svoje fakultete. Ludilo je nadvladalo racio. Indoktrinirani studenti su postali zvijeri bez empatije koji zlom žele činiti dobro, što je više puta viđeno u povijesti. Ovo je očiti dokaz da su revolucije temeljene na destrukciji civilizacijsko zlo. Balkanski narodi svih država moraju biti na oprezu, jer slične zvijeri i indoktrinirani korisni idioti su svuda oko nas. Kreator kaosa ih može pustiti s lanca u svakom momentu. Bošnjaci, Hrvati, Srbi,… pogledajte rezultat sličnih aktivnosti i pamet u glavu.Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
38 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Bart
Gost
Bart
1 godina prije

Treba ih ekonomski ugusiti pa ce doci sebi.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Bart

Bart A stvar je ipak malo složenija jer ekonomiju određuje politika koja je kontrolira uoravljanjem s novcem jer je svaki korak u ekonomiji determiniran novčanom jedinicom . . . tako da svi putevi vode na vrh globalne piramide moći di se upravlja sa novcem . . .

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Bart

Bart, prokleto si u pravu, isto vrijedi i za ove naše novokomponirane subnore

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije

Koliko ja pratim povijest I sadasnjost
Ozbiljne probleme su radili I rade 50+ godisnjaci a ne 20+ godisnjaci

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Slabo pratiš vijest, ili si slijep pored zdravih očiju, nadam se da su zdrave. Nakon što je povučen zakon, stariji od 30 su prekinuli izlaziti na ulice. Ostali su ovi, “balavurdija”. pa odina twitter i stavi #HongKong i zadnjih dana nećeš vidjeti nikog starijeg od 30 godina u toj rulji, doslovno. baš me zanima što bi pariška Žandarmerija učinila da su zapalili Sorbonu?

Francuz
Gost
Francuz
1 godina prije

Da ovo naprave Žuti prsluci u Parizu, policija bi davno pucala iz vatrenog oružja i bilo bi najmanje 100 mrtvih.

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije

Lijepo rekoh – ozbiljne probleme
StarI su zakon I ostalo zakuhali
Studenti malo razbijali
Sad ce starI grande finale
I krv u potocima….

Sto volim kada veliki provociraju male pa kad oni puknu jos ih optuze da su nasilni. ..

mrkan
Gost
mrkan
1 godina prije
Reply to  Fabijan

inženjeru, ti ne pratiš ništa osim uputstava iz buzina, znaš to i sam. Zato se mani filozofiranja,može?

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Samo se budala uči na svojim greškama.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
1 godina prije

Ovo je definitivno najgluplja pobuna u istoriji glupih pobuna !!!

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Kajzer Soze

Kajzer Soze Pa nebi se složija kako je najgluplja jer mi se čini kako je samo drugačija.
Pobune izbijaju sa pomno planiranim predradnjama koje se odrađuju desecima i stotinama godin unaprid.
Obrazac “divide et impera” postoji još od staroga Babilona.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
1 godina prije
Reply to  Moreno

Kako nije Moreno,pogledaj sam : ne proizvodiš ništa i ekonomski si ovisan o Kini , nemaš ni vojsku ni policiju koja može da podrži tvoju pobunu , nemaš ni većinu u narodu koja te može podržati , niko iz državnog aparata neće preći na tvoju stranu , obična si kap vode kada pogledaš veličinu Kine i silu kojom raspolažu , ako imaš mozga i trunku u glavi znaš da Zapad nema muda da te podrži osim verbalno ……………. da dalje ne nabrajam sve jer ti je vjerovatno jasno na šta mislim i ti pored svega toga se kurčiš i čačkaš mečku u onu stvar 🙂 izvini brate ali to je za mene sam vrh gluposti , znači glupost epskih razmjera !

Perun
Gost
Perun
1 godina prije
Reply to  Kajzer Soze

Kajzer Soze , dobro ste to iskomentarisali …Demonstranti sijeku granu na kojoj sjede …..glupost epskih razmjera !

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije
Reply to  Kajzer Soze

Kajzer Soze Sve je tako kako pišeš, ali to šta ti pišeš ka odgovor nema veze sa mojim komentarom . . . pa nisan o tome pisa nego o prosvijedima sa kojima se izaziva kaos . . . pa nije valjda kako misliš da ja mislin kako zapad podržava studente u Hong Kongu jer zapad misli kako im Kina ništa nemože i kako će studenti ”demokratizirat” Hong Kong . . . pa čeka se da poteče krv, šta više to bolje . . . psihopati samo u kaosu prosperiraju . . . pa ”divide et impera” znači kako triba sve napravit da se dvi strane međusobno potuču, a da se onda sa treće strane izvlači korist . . . zapad i Ameriku ka prvu i najjaču boli neka stvar za Hongkonžane, bitno je koliko toliko opstruirat Kinu i na samome zapadu je prokazat ka zlo . . . zapadu je stalo do Hongkonžana isto ka i do Kurda u Siriji nedavno . . .

Samo san tija reć kako smo se nagledali gluposti prilikom dolazaka ”demokracije” u zadnjih 30 godin . . . i po meni ova borba za ”demokraciju” nije ništa ni gluplja ni pametnija od puno drugih . . .
Sićaš se Tienanmena di su prosvijednici pucali po kineskoj vojsci i bilo je više žrtava na strani kineske vojske nego na strani prosvijednika za ”demokraciju” . . . a da bi posli svega ostala samo slika onoga prosvijednika isprid tenka i to vidimo ovako ili onako jedan put tjedno . . .

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno
Eno ti dolje kod komentatora @ruska crvena armija tvoje teorije kako je” sve to isto”… tj – izmi…vidiš kako izgleda kada se neka teza razradi do kraja…😊

Joca
Gost
Joca
1 godina prije

Svakako da postoje knjige koje Treba spaliti,kao na primer sve one koje promovisu otvoreno satanizam (entoni la vej,Alister krouli it’d) .problem je sto ljudi ne znaju da nadju granicu pa bi vremenom palili sve sto I’m se me svidja

Helena
Gost
Helena
1 godina prije
Reply to  Joca

Neki bi palili verske knjige, neki opet ove ili one ideologije, neki ezoterijske, neki ateističke, neki ove ili one filozofe… Ko bi odlučivao šta je vredno zaštititi, a šta treba spaliti? Zato, ne slažem se sa tobom, Joco. Ostavimo knjige na miru. Pametan čovek iz svega nauči nešto na opštu korist. I obrnuto.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Joca

Joca, da nije Biblija na tom spisku ili ona druga, Kur’an ?

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Knjige su se palile od kad su se prve napisale . . . nije počelo sa nacistima, svi kršćanski tekstovi tijekom vrimena su minjani . . . užgana je Aleksandrijska biblioteka . . . ali najveći današnji problem nisu knjige nego kontrola onoga šta se pojavljuje na web-u . . . pitanje je jeli postoji “internet kill switch” . . .

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Moreno

A nisu spalili ni jedan britanski ili americki fakultet, vec samo tehnicki na kome se ne uci o kljimatskim promjenama. Uostalom kome trebaju inzenjeri.

Ha ha
Gost
Ha ha
1 godina prije
Reply to  Moreno

klinci se zaigrali sa šibicama
pale ono što im ne treba

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Pa sto mislite zasto uvoze milijune soldata, 18-35 godina, i upozoravaju nas da se ne bunimo ma sto soldati uradili, jerbo ih mozemo iznervirati.
Tj jos je rano da pocnu teci rijeke krvi.
Prema onom sto su nam spremili domovinski rat bice samo izlet.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Protesti u Francuskoj su kriticni zadnjih barem 15 godina. Ti zahtjevi se ispunjavaju, i pitaju treba li jos. Svaki razruseni kvart napravi se jos ljepsi i moderniji, svako razbojnistvo , uvreda , napad na sluzbenu osobo tj drzavu na sav glas i kroz sve sustave “informiranja ” i politikanstva se opravdavaju.
A sada o protestima o kojima ti vjerojatno govoris-gdje su za razliku ovih prethodnih upotrijebljeni i vodeni topovi, i blindirana vozila, i famozni LBD i granate za razbijanje mase.
Prvi put je policija ozljedivala, kopala oci, odbijala ruke.
Sakatila one koji u ogromnoj vecini imaju na grbaci one prve, tako vec desetljecima…

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

Dobar clanak ,analiticki ,misaono i logicki….Nema puno portala kao Logicno Hr , i svaka vam cast sto pisete i pristupate temama na ovakav nacin…..

Kvisko
Gost
Kvisko
1 godina prije

Ne treba se vraćati tako daleko u prošlost a pogotovo ne zazivati zapadne kreatore haosa jer ih imamo i sami za izvoz, taj domaći haos je tu medju nama i traje vec 30 godina, takoreći na dohvat ruke ali niko ništa ne poduzima.Piskara se o nacizmu, o Hong Kongu , o trulom zapadu , o trulim amerikancima ali o ovome ni riječi.

Tijekom 1990-ih iz hrvatskih je knjižnica, prema gruboj procjeni, odstranjeno gotovo 2,8 milijuna knjiga ili 13,8 posto ukupne građe.
Devedesetih je u Hrvatskoj iz školskih, tvorničkih, javnih i specijalnih knjižnica, bivših domova JNA, društveno-političkih organizacija i privatnih biblioteka zbog ideološki nepoćudnog sadržaja, zbog pisma kojim su pisane, zbog etničke ili političke pripadnosti autora, uklonjeno i uništeno više stotina tisuća knjiga koje su završile u kontejnerima, na ulici ili u reciklaži. Među knjigama koje su prikupljene u akciji našli su se, primjerice, srpski prijevodi »Winnieja Pooha« i »Petra Pana«, popularni naslovi poput serije »Najveće svetske misterije«, zbirke jugoslavenske poezije, Vladimira Nazora, Desanke Maksimović i Dušana Radovića, te mnogo knjiga vezanih uz povijest Jugoslavije i NOB, kao i niz knjiga socijalističke i marksističke teorije. U kategoriji socijalističke i marksističke literature ističu se knjige o brojnim narodnim herojima NOB-a poput Rade Končara i Nade Dimić, zatim o Titu, ali i o položaju žena u bivšoj Jugoslaviji.

Stradavala su primarno djela srpskih i crnogorskih pisaca te rijetkih aktualnih hrvatskih disidenata. Također su jednako loše prolazila izdanja tiskana na ekavici i na ćirilici, odnosno ona koja su zadovoljavala jedno od ta dva mjerila. Bilo je dovoljno da nakladnik bude iz Beograda ili Novog Sada, ponekad i Sarajeva.

Uništavanje knjiga iz ideoloških razloga jest staro koliko i sama knjiga.

Termin »progon knjige« najčešće se povezuje s dvije pojave koje su snažno obilježile novu eru – s procesom iskorjenjivanja hereze svake vrste koji je pokrenula inkvizicija, te s nacističkim pokretom za duhovnu obnovu njemačkog naroda, u ime čega su se knjige ritualno spaljivale. U oba ta slučaja uništavanje je pokušaj zatiranja kritičkog mišljenja, kad su istovremeno s knjigama, »palili« i autore ako su im bili dostupni, a bilo je slučajeva da je inkvizicija iskapala radi spaljivanja i njihove leševe. Spaljivanje kao simbolički čin inspiriralo je njemačkog pjesnika Heinricha Heinea da 1844. godine u svom spjevu »Deutschland – ein Wintermärchen« napiše: »Plamen lomače/Progutao je ovdje knjige i ljude/Pritom su zvonila zvona/I pjevala Kyrie eleison«, a Thomasa Manna , da povodom nacističkog spaljivanja knjiga u svibnju 1933. izjavi: »Tko pali knjige, palit će i ljude«. Heineove riječi su jeka ranijih stoljeća, nakon što je inkvizicija već protutnjala europskim kontinentom, a Mannove su odaslane u budućnost obilježenu plinskim komorama i krematorijima i odjekuju kao opomena i danas. Spaljivanje knjiga bilo je uvertira u »kristalnu noć«, a ona pak dozirana eskalacija prema »konačnom rješenju«, zatiranju svake različitosti, jednoumlju i, u konačnici, do zločina neusporedivog s bilo čim u povijesti.

Metlu u ruke, pa pomesti svako ispred svojih vrata.

apofvoauwnrifuawifrwiurfwrfwrf
Gost
apofvoauwnrifuawifrwiurfwrfwrf
1 godina prije

Još jedno nedjelo gospodara kaosa, ništa novo pod ovim suncem milenijima, zemljani puše li ga puše.

Arcibald Rajs
Gost
Arcibald Rajs
1 godina prije

Pravo u metu! Vec godinama govorim da liberalne politicke partije stvaraju Hitlerjugend pod krinkom demokratije! Mnogim medijima je promakao ocigledan dokaz u Norveskoj kad je manijak Brejvik masakrirao onu decu na ostrvu Utoja! Naime ta deca koja su bila maloletna i u proseku stara oko 15-16 godina, na ostrvu Utoja nalazila su se u kampu politicke omladine jedne Liberalne stranke?! Sta ce maloletna deca bez prava glasa u podmlatku jedne politicke partije na izolovanom ostrvu!? Da nije ovaj manijak Brejvik bio na slicnom ispiranju mozga kao dete pa resio da se osveti?! Time se apsolutno nijedan medij i novinar nikada nije bavio. Bilo bi vrlo zanimljivo ispitati sta je norveska liberalna partija radila sa maloletnom decom na ostrvu Utoja, ali oni su sad zrtve, i to bi se iskoristilo u kontraargumenzima sigurno! Indoktrinacija se sprovodi nad maloletnom decom vec dugo, to je radio i Srdja CIA Popovic sa OTPORom u Srbiji sa srpskim srednjoskolcima…

ruska crvena armija
Gost
ruska crvena armija
1 godina prije

ruska crvena armija = RAF = hitlerjugen = zapadjugend = rotarmisten = KGB = štasi = zlovešći pravoslavci = islam teroristi

POVEZANE VIJESTI

Izbornik