Odmjeravanje snage između pilota F-15C i Su-27

Su-27 F-15c
37 komentara

Da se scene poput onih iz Top Gun-a ponekad mogu dogoditi i u stvarnosti svjedoči video koji se upravo pojavio u javnosti.

Naime u događaju koji se odigrao iznad Baltičkog mora učestvovao je jedan avion USAF-a tipa F-15C iz 493. skvadrona baziranog u RAF bazi Lakenheath u Velikoj Britaniji koji se pomalo “nesmotreno” približio putničkom avionu u vlasništvu ruske vlade a koji je bio u pratnji 2 aviona Su-27.

U video materijalu vidimo da je po približavanju F-15C ruskom putničkom avionu jedan od 2 Su-27 krenuo prema avionu USAF-a i praktično ga “izgurao” na sigurnu udaljenost od grupe ruskih aviona.

Naravno, radi se o prilično uvježbanim pilotima sa obje strane i ni u jednom momentu nije prijetila opasnost da dođe do fizičkog kontakta  koji bi se završio katastrofalno po oba aviona.

Slični događaji se redovno ponavljaju i ovo je samo još jedan u nizu, ali sada zahvaljujući modernim tehnologijama možemo da posmatramo ovu vječitu igru nadmudrivanja na nebu  između dva velika suparnika!

VIDEO: SU-27 iF-15C iznad Baltičkog mora

https://www.youtube.com/watch?v=i7iyDCchsg8

P.S. Prema informacijama koje su se naknadno pojavile sam incident se dogodio juna 2017. godine.

dežurna paraF-15NATOSu-27VVS rusije
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Abcnormalan
5 godine prije

Nista cudno, uobicajna praksa… Reakcija oba pilota je profesionalna..

JumpingJackFlash
5 godine prije

Ne pokazujte to jednom isfrustriranom generalu na funkciji ministra obrane, jer će se rasplakati kao malo dijete: sam Bog zna kad će i da li će ikad on imati takve igračke… A sve bi dao za njih… (Tj.: dao bi sve što nije njegovo, šta košta da košta… Nije beg cicija, kad raja plaća…)

Siniša
5 godine prije

Odličan video,fascinantna mašina…pokušajte pratiti kako se oba aviona odmiču, da se primjetiti kako Su “nestane” prije 15ke;meni se učinilo da je SU odustao međutim on ga baš daleko prati i samo se vide “auspusi” od motora.
Elem….poljski je f16 bolje prošao, i od kuda im pravo da ovo rade kada se ovakvi letovi najavljuju i jasno markiraju.

Mikojan
5 godine prije

Zgodan video, Suhoj je opasan i kad nije adekvatno naoružan.

Ante
5 godine prije

Sljedeći puta neka Ruski avioni priđu nekom putničkom avionu koji prevozi Britanske političke njuške. Da vidiš dreku i strku britanaca, usmrdili bi usput cjeli avion od straha pa bi morali prinudno sletjeti.

Riddick
5 godine prije

Lete pored granica Rusije , lete pored diplomatskih aviona da nema Suhoja i Migova da ih upozoravaju ko na sta bi radili i posle se bune na iste da su izvodili opasne manevre i provocirali pilote njihovih aviona, kako kukavički i podmuklo čak i pored očiglednih javnih dokaza da nije tako.

....
5 godine prije

Rusi zasluzuju poštovanje i kao ljudi i kao vojnici….

Majk Majers
5 godine prije

Malo “akcije”, dosadno ljudima sidit u mašineriji. Siguran san da su oba pilota razvukli smješak nakon izguravanja, jer profićima je i ovo rutinsko letenje

Zadranin
5 godine prije

U zapadnokenjskim vijestima: ruski avion neprofesionalno i agresivno presreo NATO avion, koji je rutinski letio nad međunarodnim prostorom. ?

Pljuc!

Fatih
5 godine prije

FANKLER JE OPAKA MASINA!
KAPA DOLE PILOTIMA!!!

zwizdan007
5 godine prije

Jebali sliku svoju, kako su ga dobro piturali…

minimoris
5 godine prije

Uopste nije naivna cela scena,nama to deluje kao da oba aviona plesu neki tango.Piloti NATO i USAF imaju najbolje ratno iskustvo i tu nema sta da se prica,koliko su ratovali i bombardovali nije ni cudo,ali je problem sa sto su Rusi ludi i to bukvalno.Americki pilot se plasi MIG-a,tj sada Suhoja kao djavo krsta,cak i u holivudskim filmovima gde su americki piloti nadljudi,kada im se u repu nadje MIG ili Suhoi,panice.Ovaj ruski pilot obzirom da nije bio naoruzan raketama koliko sam video imao je samo ovu opciju,videli smo sta se desilo kada je onaj NATO avion pratio Sojguov avion kako mu je onaj pilot(bio naoruzan do zuba),samo pokazao trbuh aviona i ovaj se odmah udaljio.

Carlosan
5 godine prije

Možda griješim, ali ne vidim nikakvu kamuflažu na F 15. Kao da ovaj baš želi da ga se vidi.

mate
5 godine prije

A kad ćemo mi naše dignit,ha,ha….

Ivo Lola
5 godine prije

A jadnih li britiša i amera, nemaju više s čim, pa se voze u nebeskim tačkama starim 50 godina! I oni bi ovakvi nekoga osvajali i bočili se sa Rusima i Kinezima. Jad i bijeda. A di im je F-35? ? ? ? ? ?

Sokol 93
5 godine prije

Rusofili piškaju od sreće!

makan tahi
5 godine prije

su-27 da bi pratio putnički avion mora imati spuštena predkrilca(da ide sporije radio bi kobru)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI