“Pancir S1” i “S-400” na napuhavanje – Velika potražnja za umjetnom armijom u svijetu (VIDEO)

S-400 - ispaljivanje
11 komentara

Ruski vojni televizijski kanal “Zvijezda” je prenio detalj s velikih vojnih vježbi koje ruska vojska provodi na Krimu.

U vježbama na Krimu su sustavi protuzračne obrane branili poluotok od “napada konvencionalnog neprijatelja s mora”.

Nakon odbijanja neprijateljskog “napada” balističkim projektilima, sustavi “Pancir S1” i “S-400 Trijumf” su proveli operativno povlačenje na pričuvne položaje.

Na njihovo prethodno mjesto su brzo raspoređeni takozvani “simulatori”, prilično vjerne replike lansera na napuhavanje.

https://www.youtube.com/watch?v=bts-v_krddA

Umjetna armija

Ruska vojna televizija ne navodi svrhu uvježbavanja ove operacije. Međutim, predstavnik tvrtke “Rusbal” Aleksej Komarov je za Interfax potvrdio da se ruska kompanija isporuka simulatora i umjetne vojne opreme u 2017. u odnosu na prošlu godinu udvostručila. Prema njegovim riječima, ruski tenkovi i projektili, čak i zrakoplovi na napuhavanje “imaju veliku potražnju u svijetu” i natječu se s proizvodima iz Velike Britanije, Kine i Njemačke.

“Do 30 posto ruske proizvodnje isporučuje se stranim kupcima”, rekao je Komarov, što znači da 70 posto proizvedene umjetne “vojne tehnike” još uvijek ostaje u Rusiji, koju vojska zemlje koristi u vojnim vježbama.

Rekao je kako se radi o simulatorima projektila, protuzrakoplovnih raketnih sustava i zrakoplova od nekoliko tipova, a nedavno je počela proizvodnja oklopnih vozila i tenkova raznih modela.

s400
FOTO: Model radara na naduvavanje

A ako su se ranije isporučivali dvodimenzionalni modeli oklopnih vozila, sada se isporučuju samo pneumatski  trodimenzionalni modeli. Simulator vojne opreme ima okvir, pokriven je hermetičkom presvlakom i kopira uzorke vojne opreme s visokim stupnjem detalja. Kupac programeru daje karakteristike vojne opreme koje se u potpunosti uzimaju u obzir prilikom izrade. Svaki pneumatski model vojne opreme sadrži presvlaku, takozvani oklop, termalne i radarske simulatore, energetske blokove i ventilator. Model može imati elemente krutog oklopa.

Uz svu navedeni opremu, termalne i radarske simulatore i energetske blokove, vježba na Krimu bi mogla biti zavaravanje neprijatelja o stvarnom položaju baterija “Pancir S1” i “S-400 Trijumf”.

Sve modele “Rusbal” isporučuje cestovnim, pomorskim i zračnim putem bez ograničenja. Masa jednog uzorka je od 30 do 100 kg. Naravno, Aleksej Komarov nije rekao koje su zemlje najveći kupci ruske “umjetne armije”.

VIDEO – Umjetna armija na napuhavanje

 

lažne meteNATOPancir S1S-300S-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
5 godine prije

Podseti me na naša dovijanja i maštovitost 1999
https://www.youtube.com/watch?v=fV2h4F1OglE

Mister x
5 godine prije

Sve može,samo ne žene na napuhavanje!

Laki Topalović
5 godine prije

Čekaj, ako ima komponente radara, energoblok i još nešto, najnužnije, onda maketa za projektil izgleda kao stvarna meta???

čitalac
5 godine prije

Hm… Zanima se sada što su to pogodili Izraelci onom raketom: pravi Pancir ili maketu?
Nije nemoguće da je bila maketa….

dinaricus vulgaris
5 godine prije

žao mi izraela a oni pucaju i pucaju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI