Paul Craig Roberts – Sekunda do armagedona

Rat SAD i Kina
234 komentara

Brian Berletic nedavno je razotkrio plan korporacije Rand da Pentagon napadne Kinu tijekom razdoblja do 2025. i možda 2030. (3 do 8 godina od danas) kada se pretpostavlja da će SAD i dalje imati nadmoć sposobnu dobiti rat koji je “malo vjerojatan”. Drugim riječima, pretpostavka na kojoj počiva planirani vojni napad Washingtona na Kinu jest da će Kina prihvatiti poraz radije nego upotrijebiti nuklearno oružje.

Bi li razumna vlada započela rat na tako riskantnoj pretpostavci?

Berletićevu analizu iz 2021 možete pročitati ovdje.

Postoje još dvije vrlo riskantne pretpostavke u ratnim planovima Pentagona. Jedna je da SAD može dominirati morima iz kojih putem zrakoplova ili projektila SAD može uzrokovati uništenje kineske industrije i društvene infrastrukture. Očigledno se nije obraćala pozornost na kineske projektile dugog dometa zbog kojih su američke flote nosača zastarjele.

Druga riskantna pretpostavka je da Rusija ostaje izvan toga. Uzimajući u obzir konfuziju u Kremlju, nesposobnost ruske vlade da se odrekne nade u miroljubivu suradnju sa Zapadom i nesposobnost Kremlja da neokonzervativnu doktrinu američke hegemonije nad svijetom smatra bilo čime drugim osim fantazijom, i sasvim sigurno nije operativna doktrina, moguće je da bi se Kremlj maknuo sa strane i promatrao američko-kineski rat.

Kremlj propušta mnoge prilike, ali teško je vjerovati da bi Putin bio toliko glup da se ne udruži s Kinom protiv SAD-a. U tom slučaju SAD nema šanse.

Što se tiče zabrinutosti Pentagona za Amerikance u slučaju da je pretpostavka da Washington može osvojiti Kinu bez upotrebe nuklearnog oružja pogrešna, ako se takvo oružje koristi, “metastrategija ‘Nuklearne primat’ vlade SAD-a kaže da postoje ‘prihvatljivi’ razine uništenja Amerike u nuklearnom ratu protiv Rusije i/ili Kine, sve dok Amerika ‘izlazi na vrh’ globalno.”

Pentagonova doktrina ne kaže koliko je američkih gradova i koliko milijuna Amerikanaca među “prihvatljivim razinama uništenja”. Ali dovoljno je pokazati da njihovi vladari Amerikance smatraju kanonskom hranom.

Vidite, jedina važnost u vladajućoj neokonzervativnoj doktrini je američka hegemonija, a ne vaš život. Za neokonzervativce, sve dok Amerika vlada pustopoljinom lišenom života, mi smo pobijedili. Neokoni su doista ludi i oni kontroliraju vanjsku i vojnu politiku SAD-a.

To bi vas trebalo uplašiti i probuditi. Ali neće. Mladi ne mogu prestati listati po mobitelu dovoljno dugo da imaju ikakvu predodžbu o stvarnosti oko sebe. Oni već žive u virtualnom svijetu, odvojeni od svake stvarnosti. Stariji Amerikanci kažu da su cijeli život slušali strahove od nuklearnog rata i da se on nikada neće dogoditi jer ne može biti pobjednika. Ovo je vrlo nesofisticirano shvaćanje, posebno u svjetlu američke ratne doktrine koja kaže da Washington može dobiti nuklearni rat pod uvjetom da ne čeka nakon 2025. ili najkasnije 2030. godine.

Eric Zuesse, potaknut Berletićem, piše da Washington namjerava osvojiti i Kinu i Rusiju. Prvo bojno polje Trećeg svjetskog rata je rat koji je Washington organizirao u Ukrajini. Nema sumnje da je ruska vojska vrlo moćna i da je sposobna proći kroz NATO u trenu. Problem za Rusiju je u Kremlju gdje vladaju nevjerica i zbunjenost. Kremlj ne može shvatiti da je Washington lud. Putin je zapravo mislio da će Washington prihvatiti rusku vojnu intervenciju u Ukrajini jer je bila ograničena na zaštitu Rusa Donbasa. Putin i njegov ministar vanjskih poslova toliko su bili bezbrižni da su vjerovali da će im Washington dopustiti provedbu ograničene operacije ograničene na čišćenje Donbasa od ukrajinskih nacista.

Kako najdominantnija svjetska vojna sila čini takvu pogrešku? Jedini odgovor do kojeg mogu doći jest da je američko ispiranje mozga ruskoj intelektualnoj klasi tijekom Jeljcinovih godina rusko vodstvo učinilo gluhim, nijemim i slijepim. Čovjek je u iskušenju dodati i glupim. Ruski čelnici – Putin, Lavrov – ispravno opisuju situaciju, ali se ne mogu natjerati da učine nešto o tom pitanju. Priča se mnogo, ali akcije su rijetke.

Vrhunac apsurda je da će Kremlj nastaviti prodavati energiju NATO zemljama kako bi NATO mogao nastaviti rat protiv Rusije. Da parafraziram Alaina de Lillea iz 11. stoljeća, sada nije sve u suverenosti, nego u novcu. Čini se da ovo vrijedi za Rusiju.

Zuesse koji je pošten koliko ljevičar može biti, nije uvijek pouzdan. Ljevica ima svoje mitove o Reaganu, a evo Zuesseove izjave jednog od njih:

“Dokumentirao sam da je plan američke vlade umjesto toga bio zavarati rusku vladu [Gorbačova] da vjeruje da je Amerika okončala Hladni rat s naše strane u isto vrijeme kada je Rusija okončala svoju stranu Hladnog rata 1991. Ali Vlada SAD-a je zapravo planirala okružiti Rusiju povećanjem NATO-a, sve do ruskih granica.”

Pretpostavljam da istinitost Zuesseove izjave ovisi o tome tko je američka vlada. Je li to predsjednik ili neokonzervativci i vojno-sigurnosni kompleks? Ako je vlada predsjednik kao predstavnik naroda, pouzdano znam da je namjera predsjednika Reagana bila prekinuti, a ne pobijediti hladni rat.

Govorio nam je to stalno iznova. Formirao je tajni predsjednički odbor s ovlastima nad CIA-om kako bi imao neovisno mišljenje o CIA-inoj tvrdnji da će SAD izgubiti utrku u naoružanju ako se iskoristi da dovede Rusiju s njezinim slomljenim gospodarstvom za pregovarački stol. Reaganov plan je bio da će, nakon što njegova politika opskrbe eliminira američku stagflaciju, obnovljeno američko gospodarstvo pokopati slomljeno i nepopravljivo rusko gospodarstvo u utrci u naoružanju. Smisao ugrožene utrke u naoružanju bio je dovesti Gorbačova za pregovarački stol kako bi se okončao Hladni rat, a ne pobijediti u utrci u naoružanju.

Istražili smo CIA-ine dokumente i izvijestili predsjednika Reagana da se radi o slučaju da CIA štiti svoj proračun i svoju moć. Kad bi Reagan demontirao Hladni rat, bez neprijatelja proračun CIA-e, zajedno s proračunom Vojnosigurnosnog kompleksa, bio bi značajno smanjen.

Ronald Reagan bio je autsajder republikanskom establišmentu, kojeg je u to vrijeme predstavljao George H. W. Bush, potpredsjednik i bivši direktor CIA-e. Reagana se smatralo izazovom kontroli republikanskog establišmenta nad Republikanskom strankom. Osam godina Reagana, a zatim osam godina Jacka Kempa, značilo je kraj republikanskog establišmenta koji služi organiziranim interesima. Političke stranke su zabrinute za moć i kontrolu, a ne za nacionalni interes. Ovdje je bio Reagan i nekoliko njegovih pristaša u njegovoj administraciji, koji su izazivali moć i profit stečenih interesa za dobrobit svjetskog mira.

Američki mediji, kurve iz CIA-e, krenuli su na nas. Ali nije odgovaralo. Narativ još nije bio konstruiran. James Baker, glavni operativac Georgea H. W. Busha, priznao je da je obećao Gorbačovu da se neće širiti NATO na istok. Ali nema pisanog potpisanog dokumenta, pa je priču promijenila kasnija administracija u Washingtonu.

Zuesse propušta pravu priču jer je podlegao ideologiji i nije u stanju shvatiti da je Reagan, kao i Trump, bio autsajder koji je donio nadu da se politički sustav može vratiti pod kontrolu naroda.

Da se to ne dogodi pobrinuli su se američki mediji i američka ljevica.

Posljedično, sada se suočavamo s nuklearnim Armagedonom. To je udaljeno samo jedan pritisak gumba osim ako se Putin ne odluči predati.

SAD je danas mnogo podijeljeniji nego 1860. Demokrati bijelce smatraju rasistima i preprekama društvenoj pravdi i vladavini potlačenih crnaca i seksualno perverznih. Kroz medije i obrazovne sustave bijeli Amerikanci su demonizirani više nego što su Židovi bili u nacističkoj Njemačkoj. Jednom kada bijeli Amerikanci postanu manjina, što je glavni cilj Demokratske stranke, njihova će sudbina biti ista kao i sudbina Francuza u Kampu svetaca.

Republikanci su bespomoćni. Njihov cilj je ponovno učiniti Ameriku velikom, što je dio agende neokonzervativaca o američkoj hegemoniji.

Nositi se s izazovima s kojima se Amerika suočava zahtijeva svijest o činjenicama, ali činjenice više nisu politički korektne. Oni se ne uklapaju u priče i stoga su neistiniti i odbačeni kao dezinformacije.

Tijekom svog života gledao sam kako moja zemlja tone u degeneraciju, neznanje i zlo. Narod u kojem sam rođen više ne postoji osim kao geografski položaj.

Autor: Paul Craig Roberts

kinanuklearni ratrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
234 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Igor
1 godina prije

Ruska vojska je dokazala da se jedva nosi s ukrajnom potpomognutom od strane NATOa di ce protiv NATOa direktno u konvencionalno ratu. Gospodin koji je pisao clanak bi se morao propitati i o njegovom doticaju s realnosti.

A ako pocnu letjeti atomske smo svi i onako popusili bili elita, kmetovi, ameri, rusi, kinezi, balkanci….

Vojni analitičar
1 godina prije

“Prihvatljive razine uništenja”??? Kakav monstruozan izraz. Prihvatljive kome? Onima koji budu uništeni? Samo zbog upotrebe tog stravičnog termina i razmišljanja na način da postoje neke “prihvatljive razine uništenja” bi svi odgovorni psihopati trebali dobiti barem doživotni prisilni rad bez mogućnosti pomilovanja (iako bih ja osobno to riješio brže i jeftinije).

Joe
1 godina prije

…i ode fazan iz žita u žito…

Siniša
1 godina prije

A pazite ovog silovanja zdravog razuma…
Letonije priznaje da ponovo kupuje ruski gas ali hvale se da shodno zabrani kupovanja od Rusane kupuju direktno od Rusije već od posrednika i ne plaćaju u Rubljama već u EUrima.
Sve po zakonu mada sumnjam da postoji neka pravna norma da kategorizuje ovakav oblik nasilja nad insanom.

Probuđeni
1 godina prije

Moja pretpostavka, jednako tocna, doci ce vanzemljaci I osloboditi Zemlju od ljudi

Bane
1 godina prije

Cak ne moram ni da citam do kraja, nakon prvog, eventualno drugog pasusa.
Vise nije ni novo ni zanimljivo.
Fantazija.
Sto bi reko Corba “na zapadu nista novo”

Davor
1 godina prije

ŠTO JE TO ARMAGEDON ili HARMAGEDON? Često puta političari, mediji neku globalnu kataklizmu nazivaju Armagedon. Najčešće tim nazivom nazivaju sukob nuklearnih sila SADa i Rusije…. Riječ Armagedon se spominje u Bibliji i to na samo jednom mjestu pod ovim nazivom, u Otkrivenju 16:16… Vrlo je važno razumjeti u kojem kontekstu je nastala ta riječ Armagedon. Ona prikazuje konačni sukog Globalnog političkog poretka predvođenog svjetskim silama i UNom protiv Boga Stvoritelja. Taj globalni savez je opisan na mnogo mjesta u Bibliji pod različitim imenima,npr. Gog od Magoga, Zvijer s 10 rogova, Gadost koja pustoši, Kip Zvijeri…. Dakle , neće se na svjetskoj sceni dogoditi ništa što nije prorečeno. Ove svjetske sile će dovesti čovječanstvo na rub katastrofe od svega do svega, kako bi ljudi bili natjerani da prihvate Globalni Savez naroda ili Svjetsku Vladu… Zato i gomilaju probleme svih vrsta po svijetu ….kako bi u svijest naroda usadili nužnu potrebu za… Čitaj više »

petar schroder
1 godina prije

Ova vlada u Bjeloj kuci nista i nezna nego da vodi ratove Izabrali su staroga senilnoga Presdsjednika da mogu da rade sta hoce Uvukli su Evropu u ovaj rat protiv Rusije Zao mi je Ukrainskog naroda koji gine za nista Taj GLUMAC JE PLACEN OD Amerike da se igra rata a jadan narod gine .Sada hoce da se gradani ove zime pripreme na smrzavanje i na sve nestasice radi Amerike koja ovo sve vodi .iti ce svasta, jer su momentalno visoke temperature , ali sta ce biti na zimu?Zasto Amerika ne vodi rat na granici Amerike a Evropu ne pusti na miru?Pricaju o gladi a niste granu namjerno.Klaus Schwab trlja ruke jer je on to sve najavio prije 4 godine u svojoj knjizi NOVI RESET:Procitao sam to smece gdje sve ovo sto se momentalno dogada stoji u kniizi koja je pisana prije 4 godine, ali je izasla 2020 Covjek je… Čitaj više »

Josip
1 godina prije

AMERIČKE SVINJE MISLE DA SE KOD NJIH NEĆE ZADIMITI..

Lenko
1 godina prije

Čovječanstvo, oskvrnjeno u blatu, uskoro će biti oprano u vlastitoj krvi, bolešću, glađu, potresima, prolomima oblaka, tornadima, poplavama i strašnim olujama i ratom.

Bit će strašnih trenutaka za sve, jer će se nebo spojiti sa zemljom, a svi bezbožni ljudi bit će uništeni, neki će narodi biti pročišćeni, dok će drugi potpuno nestati.

tuf
1 godina prije

Nemaju šanse protiv Kine. Osim što je kineski narod daleko više homogen od američkog (nimalo nebitno zbog motivacije), trenutno imaju one industrijske kapacitete kakvima su u 20-om stoljeću dominirali SAD i Njemačka. Uz sirovine i energente kojima bi ih opskrbila Rusija – Kina je u savršenoj poziciji požderati bilo koju drugu vojnu silu pa čak i američku koja, kako vidimo, bilježi probleme s proizvodnim kapacitetima čim se malo više oružja počelo slati u Ukrajinu, znači na sekundarnu potrebu. U slučaju primarne nemaju jednostavnog rješenja jer su zapostavili vlastite industrijske resurse, kooperacija Pentagona je uglavnom s privatnicima koji zbog troškova nemaju redudanciju u resursima a po izvješćima nemaju čak ni dovoljno ljudi na raspolaganju. Nabava sirovina i energenata bi već nakon par mjeseci postala problem (američke strateške rezerve se i sada ubrzano tope, nedavno sam čitao američko izvješće o tome) a naklonost američke javnosti prema ratu na drugoj strani globusa bi… Čitaj više »

Vanja
1 godina prije

Briljantno uočava ovaj Roberts.Ruski problem je u mozgu,imaju prepreke da ukapiraju da je zapad lud i to će nas sve skupo koštati.Što se tiče ovog mrcvarenja u Ukrajini to je zato što se Rusi nisu spremali za (uslovno)male ratove nego za 3.svetski.Šta može Kindžal protiv HIMARS-a?Ali može u globalnom ratu,a opet Rusi zbog blokade mozga nikada neće upotrebiti na vreme to u čemu su moćni,oni će prvo izgubiti 30 miliona ljudi kao u ww2 pa će onda ostvariti pirovu pobedu za koje su majstori.Izborili se za evropu do Berlina pa sve to na tacni predali bez zrna baruta i još punih 30 godina posle toga održavaju vojne parade za dan pobede.E ako je to pobeda,do k…a.2014 ispred nosa im ušli u Ukrajinu,a oni zbog nekog cirkusa,zimske olimpijade ni prstom da mrdnu.I sad hoće da isprave krivu drinu,pa ne ide to tako.Sad se setili da se Nato vrati na položaje iz… Čitaj više »

Osvestimo se
1 godina prije

Hmmm, mozda gresim, ali koliko sam ja uspeo da shvatim funkcionisanje ovog “sveta” iliti sistema nad ovim svetom, sacica najbogatijih debila vodi ovaj svet i svi se povinuju tim debilima, svi predsednici sveta, jer ko se ne povinuje, oklizne se na koru banane i 13 puta se nabode na noz koji nije ni imao kod sebe ili zvekne od srcke iako je bio ultra zdrav…Ti debili mogu da naprave neko njesra daleko od njih, ali nece ugroziti sebe nekim nuklearnim ratom ili tako nekim nekontrolisanim samounistenjem….Ratovi imaju za cilj smanjenje populacije i proizvodnju straha…No osmislili su mnogo bolje oruzje, i ono se ubrizgava iglama…Preko 50% stanovnista je primilo makar jednu bocku…E sad, AKO je to planirano (kao sto i mislim da nazalost jeste) oni su onda odstranili pola svetske populacije…Pa sta ce im onda rat…Taj rat je samo jos jedna u nizu predstava za odvracanje paznje, dok se oni u… Čitaj više »

1 godina prije

Ma na svaki post se more naći poneki prilog ,,,,,,no što se mijenja od našeg istupa osim “velike važnosti” da je na portalu osvanuo “moj” komentar. Uzmimo ovaj dio npr….. ….To je udaljeno samo jedan pritisak gumba osim ako………………… Danas smo svjesni nadzora življenja na Zemlji i nakon prvih at.eksplozija pokazana je prisutnost nadzora di se još javno ne priznaje da je pokaz neutraliziranja bojevih glava odavno izveden tako da sile mogu glumatati i dalje a iskaču Iz…..RA….El (pogled na značenje razdvojenog)SAD-Rusija-Kina-Indija-Pakistan di tlo Indije ima i dokaze obračuna iz prošlih postojanja no da se ne ponavljam jer ionako idem po materijalu koji nije za većinu trenutno prisutnih komentatora ali ovo je od prvih za svih položen život jer je CAR zviždača načeo skrivano: – William Cooper ( 1943 – 2001 ) Istina mora pobjediti u svakom slučaju, bez obzira kome šteti ili koristi, želimo li nastaviti živjeti na ovoj… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Amerikanci i njihvoi planovi koji lice na spisak lijepih zelja. Ameri su imali plan da i Busovom mandatu uniste 5 drzava medju kojima i Iran. Pravili su planove za napad, razvijali simulacije i uvijek bi ispalo da nece uspjeti kao u Iraku, vec da gube rat od iranaca. I plan je stalno odgadjan. Onda je dosao Obama, naslijedio iste planove i simulacije su i dalje pokazivale da ameri gube rat. Na kraju je Obama presjekao stvar – ako ih ne mozemo pobjediti idemo pregovarati. Obamina sekretarka je gurala plan napada na Rusiju sa salvama tomahavka od 2000 komada. To bi bilo previse za rusku PVO. Rakete bi bile konvencionalne, kako bi se izbjeglo aktiviranje mrtve ruke. Racunali su da ce sa nekoliko salvi unistiti ruske komandne centre, cvorista veze i da ce doci do raspada drzave, da ce njihovi igrci preuzeti vlast za vrijeme vakuma koji nastane. Sa tim planom… Čitaj više »

Miris Pro
1 godina prije

Loša analiza. Šta mislite da će Kinezi mirno promatrati ako Amerikanci počnu pucati po kineskom kopnu iz aviona i brodova ? Slijedi istog trena napad na Ameriku. Jel to jasno ?

Emiliano Zapata
1 godina prije

Bezvezna pretpostavka s ciljem da zaplasi narod i skrene pozornost. Naime, zli jesu ali ludi nisu pa ce se rjesit naroda uz pomoc vakcina, zracenja iz antena, gmo hranom ili izgladnjivanjem ali da ce koristit nuklearke pa tako svojim zlim pokoljenima unistit buducnost, NEMA SANSE!

tihobl
1 godina prije

Roberts se poziva na par zapadnih izvora i zato fula bitne stvari. Da je citao ruske izvore vidio bi da je neposredna opasnost sirenje rata. Zapadni jastrebovi traze slanje vojnika na vojnu vjezbu u bivsu Ukrajinu i slanje dalekometnog oruzja kako bi se gadjali ciljevi u dubini Rusije. Ruski odgovor bi bio raketiranje NATO po cijeloj dubini nenuklearnim oruzjem. Hiperosnici prave stetu kao i nuklearno oruzje zbog kineticke energije. Avangard napunjen volframom pravi krater 100 m dubine. A tu je i jedna zanimljiva igracka EMP glava koja brise svu elektroniku. Ne treba zaboraviti ni S-550 za obaranje satelita. Imaju rusi cim odgovoriti. Krcko Orascic za sada fino krcka ukronaciste i NATO pojacanja, ali ako bi doslo do gadjanja dubine ruske teritorije odgovr bi odmah uslijedio. Zelenskom su vec isporucene rakete za HIMARS dometa 300 km i za sad ne moze da ih koristi. Ali cim ih pocne koristiti uslijdice ruski… Čitaj više »

alexosijek
1 godina prije

popratite malo na YT new world atlas koji vodi brian sa hrvatskim prezimenom, decko je u vrlo kratkom vremenu dobio hrpu pratitelja iz cijelog svijeta…pa, pitam se zasto

hiber
1 godina prije

Autor je davno propuhao. Kod korone se, doduše, jos i držao. Njemu nije jasno da su USA i Kina davno osvojeni od istih igrača zvanih korporacije a razlike su u konceptu “novo normalno” ili “socijalni kredit”. Rusiji, međutim, davno je izmaknuta stolica globalne sile, tako da je normalno da se sada poskliznula i slomila vrat predvođena propalim špijunom i taksistom.

Fabijan
1 godina prije

Odlična analiza! Alii… Ovaj članak navodi na razmišljanje; ako vlast koja nas predstavlja vodi većinu u pravcu kojem ta većina ne želi ići, da li uopće razmišljati o pripadnosti naciji? Sve više sam za izuzeće nacionalnoj pripadnosti
( pogotovo od 24.veljače nakon deklarirane medijske laži zapada) a sve više mi je jasna borba između dobra i zla u kojoj je manje zlo Rusija a deklarirani zlo USA. I nakon svega izgleda da ćemo se dijeliti na dobre i zle a ne na nacionalnost što opet vodi agendi neutralizacije nacionalnosti! Ja sam za stranu dobra i umirem za nju!

Max
1 godina prije

Kina raste u vojnom smislu i već sad prijeti prekidom američke projekcije moći na morima. Tu su prije rakete DF 21 26 kadre potopiti bilo koji nosač aviona koji se ne može obraniti tu je sve veća mornarica koja je moderno opremljena i sve moderniji borbeni lovci i bombarderi ravnopravni američkima neki možda i bolji a znatno brojniji. Ali do bitke će doći i to na Tajvanu.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Za opstanak planeta Zemlja potrebno je pod hitno tzv Zapadnu civilizaciju dovesti pod kontrolu ili sve zapadnjake eutanazirati. Enormna pohlepa Zapada i od njih unistavanje svih resursa vodi ka totalnom unistenju, zato treba unistiti njih da ne uniste planet.

tongo
1 godina prije

Nabijem na moj huj svakog zapadnjaka kabalistu

Uaa političari
1 godina prije

Господин Робертс је у праву.
Русија до Ла Манша!!!!!!!

Lucija, prva
1 godina prije

“Formirao je (Regan) TAJNI PREDSJEDNIČKI ODBOR s ovlastima NAD CIA-om kako bi imao neovisno mišljenje o CIA-inoj tvrdnji da će SAD izgubiti utrku u naoružanju…”

E, onda nije bio autsajder.
Je li Trump mogao ovako nešto napraviti?
Nije znao ili nije mogao? Ako nije mogao… Koliko je ostalo od Ustava USA?
Zapad je gotov. I malo dijete ti vidi. Tko je izabrao Bidena? A tko će izabrati Liz Trus?

goran
1 godina prije

vrijeme je da amerikanci dobiju po nosu

Rimtutituki
1 godina prije

Ovo je staro. Za 11 sti Nansy Pelisi leti za Taywan,casus belli. Usa je pripremila od 2001 mogucnost rata na 2 fronta,vazno je da ih dobije obadva,makar ostalo 5 miliona ljudi na citavom svijetu.kakvih 3-8 godina.skoro je sve spremno za ofanzivu na krim,ici ce krim i taywan zajedno.faktor iznenadjenja,jer ni cina ni rusija ne mogu da vjeruju sta se dešava, svaka sekunda kasnjenja kostace ih zivita.NAPRAVITE SLOBODNO SCREENSHOT OVOGA. Sve je bilo spremno za 09.08.2022. Avioni seste generacije dooeljani u Poljsku,mornarica u pacifiku spremna,armagedon je krenuo,ne moze ga niko vise zaustaviti. Mozda se spasimo ako stignemo do Hercegovine,ja cu krenut

1 godina prije

Nije sve kao što na prvi pogled izgleda. Npr. 2015te je izgledalo kao da je rat Amerike i Rusije pitanje meseca a nije bilo tako – bila je tek priprema. I sada u Ukrajini se vrši priprema za konfrontaciju višeg nivoa. Vašingtonu nije cilj vojni sukob sa Rusijom (kao ni sa Kinom), u nekom obimu će do tog sukoba ipak doći ali Vašington ne planira “rat do konačne pobede” i prisvajanje ruskih resursa – oni imaju mnogo realnije planove: okupaciju Evrope, Afrike i Južne Amerike i prisvajanje njihovih resursa. ————————- Da ova tvrdnja ne ostane na goloj pretpostavci pokušajte da opravdate direktno učešće u razvoju Rusije i Kine od strane Amerike. Mnogi kažu: “Bili su gl00pi, nisu videli šta se sprema” – ti isti sada kažu: “Uzimajući u obzir konfuziju u Kremlju, nesposobnost ruske vlade da se odrekne nade u miroljubivu suradnju sa Zapadom i nesposobnost Kremlja da neokonzervativnu doktrinu… Čitaj više »

1 godina prije

Hebote nije prošlo par mjeseci rata a Roberts već priča o armagedonu…
Tipično kaubojski…

Alex
1 godina prije

Kinezi će oni koji će se odlučiti za konvencionalni rat. Mogu proizvest oružja do besvijesti. Tu Ameri nemaju šanse. Kao nisu imali ni u Korejskom ratu,da je potrajalo. Kao što su izgubili rat u Vijetnamu,pa sada u Afghanistanu. A i ovaj proxy rat u Ukrajini bliži je porazu nego pobjedi. Rusi bi bili glupi da ne stanu na stranu Kine,jer su im se USA deklarirali kao neprijatelj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI