Propaganda ili obrazovanje – Neki od suludih i skupih tečajeva na američkim koledžima

fakultet koledz predavanje amfiteatar
13 komentara

Visokoškolske ustanove u Sjedinjenim Državama primaju ogromne subvencije iz saveznog proračuna i uzimaju ogroman novac od svojih studenata, ali umjesto poučavanja se bave ispiranjem mozga, žali se Fox News. Prema riječima gosta kanala, dug od studentskih kredita u zemlji iznosi 1500 milijardi dolara, a gotovo polovica diplomiranih studenata ima problema pri zapošljavanju.

Možda niti jedan drugi sektor našeg “gospodarstva”, kako u Americi zovu obrazovanje, ne dobiva više subvencija od poreznih obveznika nego sveučilišta i sustav visokog obrazovanja. Sva ta sredstva dolaze iz savezne vlade. Pitanje je jesu li ti koledži studente poučavali nečemu vrijednom ili je to čista propaganda osmišljena tako da djeca mrze roditelje, profesore i zemlju koja im je sve to omogućila? Mislim da znate odgovor, kaže poznati voditelj Tucker Carlson.

Zaklada za mlade Amerike je nedavno objavila popis od 12 najluđih sveučilišnih tečajeva koji se podučavaju diljem zemlje u obrazovnim ustanovama koje se financiraju novcem poreznih obveznika.

Tucker Carlson: S nama danas je danas Spencer Brown službeni predstavnik organizacije “Mladi Amerikanci za slobodu”. Hvala vam puno što ste došli, Spencer. Dakle, neki tečajevi, … imam popis, ali ga nisam mogao pročitati do kraja jer me jako razljutio. Naš popis uključuje i školarine … Ali počnimo!  “Swarthmore: Queerizirati Boga – Feministička teologija i queer teologija”.  Ovaj tečaj košta 68 tisuća dolara godišnje.

Spencer Brown: Apsurdno je koliko studenti plaćaju da bi navodno bili obrazovani, dok su u stvarnosti podvrgnuti ideološkom tretmanu. Kao što tvrdi Zaklada mladih Amerike, takvi tečajevi su posvećeni ideji da je biblijski Bog uvijek bio nositelj muških osobina i on je definitivno muškarac. Ali onda postavljaju pitanje: “Je li to tako?” Oni razmatraju različita svojstva Boga kako bi iskrivili njegov karakter, riječi i djela, i pretvorili ga u ženski lik ili u ovom važnom pitanju nametnuli feminističku teologiju.

Tucker Carlson: Ovdje su još neki glupi tečajevi… Davidson College, 66 tisuća dolara godišnje: Latinx – Seksualno neslaganje i gerila prijevoda. Konačno sam uspio ispravno izgovoriti ovu riječ…

Spencer Brown: Nedavno sam bio blokiran na Twitteru zato što sam rekao “Latinos”. Očigledno, sam trebao reći ovo “Latinx”. Naime, nedavno uveden rodno neutralan termin za Latinoamerikance, umjesto muškog “Latino” i ženskog “Latina” se koristi “Latinx”. Ali ovo je izmišljena riječ, tako da ne mislim da je netko može pogrešno izgovoriti…

Tucker Carlson: Vjerojatno ne.

Spencer Brown: Ali to je u nekom smislu povezano s onim što je rekao vaš prethodni gost. Matrica ugnjetavanja u kojoj su svi žrtve. Neka vrsta olimpijade za žrtve koja uključuje mlade ljude, pa čak i studente. Ovo je povezano s nizom tema. Opis ovog tečaja je posebno dugačak, odnosi se na sve, od ukidanja zatvora do diskriminacije osoba s invaliditetom i specifične diskriminacije. Ali sve ove teme se, naravno, gledaju kroz leće hedonističkih stavova.

Tucker Carlson: Zanimljivo je da u opisu postoje gramatičke pogreške i izmišljene riječi. To jest, napisali su ga glupi ljudi, pa vjerojatno i ne čudi. Isto vrijedi i za sljedeći primjer. Northwestern College, naizgled dobra obrazovna ustanova: “Uništite bijeli poredak”. Usput, da biste pohađali Northwestern College morate platiti 76 tisuća godišnje. I u opisu riječ koja ne postoji. Zar profesor na koledžu ne bi trebao govoriti ispravno engleski?

Spencer Brown: Čini se da bi trebalo biti tako. Ali su uzeli takozvana središta visokog obrazovanja i pretvorili ih u zemlju fantazija, gdje normalne riječi više nisu u opticaju. I kada smo napravili ovo izvješće, pokrivajući ukupno više od 250 tečajeva, vidjeli biste sve ove podcrtane pravopisne pogreške, jer to nisu stvarne riječi.

Tucker Carlson: I to se naravno, odnosi se na “kulturnu konstrukciju bijelaca kao institucije”. Vjerojatno je zaključak da je rasa sada društveni konstrukt. Vjerojatno bi trebao provesti anketu među američkim roditeljima i pitati ih: “Je li vrijedno toga? Znate li da za ovo upadate u dugove?”

Spencer Brown: Očito da nije vrijedno toga. Prema najnovijim podacima, za 40 posto nedavno diplomiranih studenata se smatra da nisu u potpunosti zaposleni. Istodobno, ukupni dug za studentske kredite sada iznosi 1500 milijardi dolara. Nešto u ovoj jednadžbi ne štima.

Tucker Carlson: Tako je! Hvala vam što ste to reklo. Drago mi je što smo se vidjeli, Spencer Brown…

VIDEO – Tucker Carlson i Spenser Brown (28:11)

https://www.youtube.com/watch?v=oa32fpTT-io&feature=youtu.be&t=1698

fakultetstudentski kreditiUniverzitet
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
IVE iz pecalbe
5 godine prije

Odgovor se nalazi u ovom tekstu ispod:
Why politicians are always lying?
If internationaly all the presidents and prime ministers of the state have to lie always. Parliament presidents should not lie to the nation, they should keep the dignity of the institution they are leading? Whom we today can trust? Politics lay, church lay, police lay, doctors lay, teachers lay, all media lays, do we live in lay world? Where is truth?
Moj zakljucak je da je sve motivirano extremnom pohleopm za novcem.

Zagor
5 godine prije

Sjetimo se USAIDovog tečaja od prije nekoliko dana održanog u Armeniji.
Tema je bila: Kako organizirati “mirne” prosvjede.

Riddick
5 godine prije

Dok bude ovaca bice i vune…
Sa ovim zanimanjima ako te ne zaposli fakultet kao asistenta drugi posao u struci neces naci.

eu kolonija
5 godine prije

još jedan klasičan primjer kako liberalno globalistička elita zlorabi sveučilišta, državni proračun I nečiju djecu ili studente s ciljem povećanja biračkog tijela. država sponzorira ove tečajeve, studenti se zadužuju da bi ih pohađali a onda im ispiraju mozak. na kraju procesa se pojavi hillary clinton sa svojom agendom u kojoj se ona navodno zalaže za sve te stvari a koje su obrađivane na tim tečajevima u nadi da će pobijediti na izborima. primjer na tim tečajevima se koristi ideologija feminizma a onda hillary se pojavi I kaže “ja sam žena”. sreća pa su američke žene bile pametnije od hillary clinton pa su joj uskratile glas na izborima jer su one majke tih studenata koje pljačkaju I ispiraju im mozak

Laki Topalović
5 godine prije

Ovo je ludilo. U Italiji su uveli na listu lijekova koje plaća država kemikaliju za odgodu puberteta , tako da mušku, uglavnom mogu kasnije odlučiti hoće li biti muški ili ženske

Senad L.
5 godine prije

A šta mislite kako je naša Kolinda postala predsjednica, tako radi američki ološ. Svi koleđi u americi su treren gdje se vrbuju labilni da kad se vrate u svoje zemlje budu izdajnici.
Ništa novo.

Busola
5 godine prije

Zemlja im je zapala u totalni sotonizam , čak i otvoreno o tome govore.

Ne ide to na Zapadu na dobro… , moć sijanja straha, tjeskobe, apatije je preogromna. Pogledajte naše ljude na fakultetima, mnogi više nisu osobe već moderni roboti indoktrinirani i spremni na poslušnost gospodarima.

Lucija
5 godine prije

Uništenje obrazovnog sustava je jedna od agendi nwo.
Ali ne samo zbog ‘ovcoiziranosti’ birača.
Bez ikakvog realnog znanja, ljudi se bave glupostima. Kretanje društva kao ‘Braunijansko gibanje’. Za to vrijeme, ‘oni’ zauzimaju strateške pozicije, rade što hoće, a to je – uglavnom uništavanje.
Evo kako propadaju nacije. A nema ni obrazovane radne snage.
Obratite pažnju da su pisci tih programa – polupismeni.
Znači, ovo što se i kod nad događa, nije slučajno.
Sinoć sam shvatila, pišući komentare, da je u postojećem okviru nemoguće dati prave odgovore. Još gore, ni postaviti prava pitanja? Npr INA.
Pametni gube vrijeme objašnjavajući drugim pametnima da su u krivu.
A vrijeme prolazi….

Dopizdilomi
5 godine prije

lijepo je bilo živjeti na dug. Otrežnjenje će biti jako bolno.

PEROTUNGUZ
5 godine prije

Da li mozete vjerovati da 70% americkih inzinjera ne moze da rijesi jednadzbu: 2^x=3 . Kad sam jednog upitao, da li moze da to rijesi, on mi je odgovorio kontrapitanjem: “Dobro, a zasto mi to treba?”

“Ali to je matematika iz srednje skole”, rekao sam. Ni poslije toga se nije slozio.

To njemu ne treba – vazno je da on na rezimeu ima: upravljao projektom od 7miliona, pa druga stavka projekat od 5miliona itd

samo tako
5 godine prije

Koji pametan intervju ??

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI