“Putin s lanaca razvezao svoje Su-57 i poslao ih u Siriju”

PAK FA MiG 35
113 komentara

Pojava u Siriji najnovijih ruskih borbenih zrakoplova pete generacije Su-57 je izazvala aktivnu raspravu u zapadnim medijima. Američki stručnjak i novinar Joseph Trevithick, koji je piše za The Drive, mnogo se posvetio ovoj temi.

Kao jedan od razloga slanja novih borbenih zrakoplova Su-57  Joseph Trevithick je naveo ​​nedavni incident u području naftnih polja Conoco u Siriji, kada su vladine snage, podržane od ruskih privatnih vojnih tvrtki, “poražene od Kurda i američkih koalicijskih snaga”.

Drugi mogući razlog je želja ruskog proizvođača da potencijalnim kupcima pokaže moć ovog oružja. Međutim, autor ništa ne tvrdi sigurno, kao što ne navodi dokaze o “vojnoj pobjedi Kurda i Amerikanaca” i “porazu Sirijaca i Rusa”.

“Ako je Kremlj poslao Su-57 u Siriju, to može zakomplicirati situaciju, budući da američki piloti još uvijek nemaju pravi doživljaj rata s ruskim borbenim zrakoplovima. Nije jasno kako se ti zrakoplovi prikazuju na radarima, koje su im prave borbene sposobnosti i kakvu opasnost predstavljaju”, piše Joseph Trevithick.

Stručnjak također primjećuje da je dolazak Su-57 u Siriju “prekrasna prilika za SAD da prikupi nove informacije o ovim zrakoplovima”.

Britanski The Express je također objavio članak posvećen ruskim zrakoplovima naslova “Rusko vojno upozorenje – Putin prijeti i pušta zrakoplove Su-57 s lanaca”. List tvrdi kako je ruski predsjednik Vladimir Putin poslao nova oružja na testiranje u borbenim uvjetima.

Aktivne rasprave se  vode i po portalima i forumima, gdje je informacijama o zrakoplovima imala i po nekoliko stotina komentara u samo nekoliko sati.

NATOSu-57
Pretplatiti se
Obavijesti o
113 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majk Majers
6 godine prije

Malo je ipak nejasno slanje SU-57 u Siriju. Kako san vec pisa, dog fight sa amerima i israelcima se nece dogodit. Sposobnosti istog se lako mogu saznat, u simulaciji dog fight sa MIG-29, SU-35…i to su vec davno i napravili. Jedino logicno je predstavljanje novog modela potencijalnim kupcima, ka sta autor teksta to navodi

mars
6 godine prije

Raspašoj Suhoj – pa Kazačok na nebu iznad Sirije.

Weteran
6 godine prije

Normalno?!
Kada su ga napravili, moraju da provere i kako “radi”?
Odličan Svetski sajam naoružanja u kući nesrećnog naroda Sirije 🙁

basso
6 godine prije

Ako je tacna informacija da su amerikanci ubili vise stotina rusa u napadima na sirijsku vojsku onda se nema sta cekati.Amerikanci su samo ostri na jeziku ali nakon nekoliko izgubljenih aviona bi podvili rep i pobjegli.Tako su kao svaki cas trebali napasti sjevernu koreju pa nista,cak sada zele razgovarati sa Kimom.

Фон унгер
6 godine prije

Онај ф16 оборио те бук те с200 те с 300 те с400 нешто ми пада на памет а да није су 57 био можда

taKi
6 godine prije

Igracke koje su pravljene za ubijanje.Sranje u kojem vremenu zivimo. Gade mi se svi koji zveckaju oruzjem. Nista dobro da naprave mocnici na ovoj planeti. Jedino ih interesuje novac i vlast.Za ove ratne igracke se mogla energija urusit u pametnije svrhe

Alen
6 godine prije

Pored dva ,stigla su jos 2 Su57 plus jos jedan awacs….
Tamo je vec nekoliko s35…

čitalac
6 godine prije

Kakvi komentari… Sad ispada da je Su 57 u poređenju sa zapadnim zrakoplovima kao NLO. Vjerojatno je bolji i d F 22 ali dva zrakoplova?!?
Poslali su ih na testiranje u realnoj borbi prije nego počmu sa serijskom proizvodnjom. I to je vjerjatno jedini razlog

bobo
6 godine prije

nek se rusi mole boga da ne naleti na f-15.

17 novembar
6 godine prije

ako ce ove avione koristiti protiv isila i al nusre onda nisu trebali ni dolaziti

Kažun
6 godine prije

Molim lijepo,gdje su nestali ona 2 s-400.Nakon ulaska u Siriju.?Vojna
tajna?

Roro
6 godine prije

on ce tamo biti u smislu nadgledanja..i mozda neke akcije…zato i je s njime poslan A50 i jos 4su35….
A ako znas da je ovo cudo u blizini negdje neces bas glumati sa nekim svojim forama tipa istocno od eufrata zabrane letova akcija i sl. a i mislim da ce neka osveta za ono pasti…
i cim je tu znaci da je operabilan…najbolje da rusi u novinama pisu sta su sve napravili i koliko
boga pitaj sta se sve krije kod njih….navodno su jos dva poslana?

Son of Alerik
6 godine prije

Doprinosim li ja ratu u Siriji? Nee, pa što ja imam s tim!? To je tisuće kilometara od mene, niti me zanimaju, niti me dotiču. Eto, s vremena na vrijeme, uz kokice se zabavljam gledajući na youtubeu najnovija oružja, ljepotane avione, s 400 i svaki put kad Rusi potamane neprijatelje kažem Bravo, udri bandu, pobij ih što više. Pa nisam ja ni ISILOVAC, ni NATOvac, navijam za Ruse i za Barcelonu. Dobro i za Hajduk iz Splita. Suze mi krenu na kakvu srceparajuću scenu u hoolywoodskom filmu, dirne me nevolja sirotinje, šmrc. Zato volim Tarantinove filmove, krvi do koljena i volim one usporene snimke kako metak probija tijelo. Ja psihopat? Ma dajte!? Volim sve što vole mladi. Ne bih mrava zgazio i klonim se nevolja. Ipak, bilo bi dobro razmisliti o tomu što činimo, promisliti o tomu je li stvarni svijet – svijet ideja, a materijalni svijet samo glupa kopija… Čitaj više »

Roro
6 godine prije

cuj prekrasna prilika za amere hahahaha….da da…..Himalayas electronic countermeasures system samo to a postoji i Khibiny…nek pitaju Donald Cook sta je to

Nenad
6 godine prije

Mozda je najbolje da sacekamo razvoj situacije pa ce mo mozda i saznati zasto su ih poslali tamo. Ja ipak mislim da bi bilo najbolje da to nikad ne saznamo.Ipak meni je palo na pamet da su mnogi motori na avionima imali problema sa pjeskom u zraku a posto su na ovim avionima potpuno novi motori mozda hoce da ih testiraju u tim uslovima. Uostalom dobro je poznat i slucaj sa najmodernim engleskim brodovima ciji motori se kvare u toplim morima.

Sinisa
6 godine prije

Njihove F_ove je isprepadao SU35 a sada zamislite sta ce im raditi 57ica u duetu sa 35icom. Ogromne mogucnosti otvara 57ica,mogu misliti kako prave pritisak kod natovaca.

fenix
6 godine prije

Rusi polali 4 SU 57 i 4 SU 35s u Siriju. Poslali su najbolje sto imaju pitam se sto se to sprema?

palermo
6 godine prije

Mene više brine Ghouta – ofenziva je tako traljavo izvedena, o PR-u neću niti govoriti (samo se urla u zapadnim msm medijima o bolnicama, staračkim domovima, vrtićima, pekarama… a niti slova o teroriziranju građana Damaska granatiranjem iz Ghoute), pa su glavosječe opet, po tko zna koji put, postale žrtve.
Umjesto da se odlučno stalo na kraj švercu oružja, municije i hrane, da su se pusti tuneli poplavili, ili se puštalo kanibalima niskofrekventne zvukove da naprosto napuste svoje položaje. Ovako će ponovno doći do primirja, “humanitarna” pomoć će opet početi ulaziti… Zar se sirijska Vlada ničemu nije naučila u ovih 6 godina, ili su naprosto nesposobnost, korupcija i ratno profiterstvo na svim razinama toliko jaki da ih je nemoguće iskorijeniti?
Izgleda da su ovi Arapi zbilja sličnog mentalnog sklopa kao i mi Balkanci.

soko banja
6 godine prije

koji je piše za The Drive, mnogo se posvetio ovoj temi……..ahahahaaa ti mora da si iz istocne srbije….a ovo ” kao što ne navodi dokaze o “vojnoj pobjedi Kurda i Amerikanaca” i “porazu Sirijaca i Rusa”……o ovome vec i ptice na grani pjevaju samo kod bolesnika iz logicnog “nema dokaza”. cak su i sami pijani rusi priznali “several dozen”, znaci nekoliko tuceta, a tuce je 12 znaci nekoliko moze biti i 60, 70, i 80 pijanih rusa ostavilo kosti u sirijskoj pustari.

Kenan
6 godine prije

Možda nas iznenade kakvom ”blitz” akcijom oslobađanja istočne Goute i prije 18.3?

Crni žutokljunac
6 godine prije

To je odgovor na američke i izraelske napade nedavno.Jačaju se obrambene sposobnosti,uključujući i one dodatne S-400,u slučaju da se izraelci i ameri malo previše zaigraju.Bez njihovog većeg angažmana,Sirija je na putu pobjede.Rusi im smanjuju manevarski prostor.Ili moraju uletit masovno i riskirat ozbiljne gubitke i veliki rat ili gube.Samo sa ograničenim podbadanjima ne mogu više okrenuti tijek rata.I rezervna igra sa kurdima im nije dugoročno održiva jer okreće turke na njih.

cool
6 godine prije

Osim eventualne reklame za prodaju aviona je i provjera stanja učinkovitosti u pravim “susretima”, međutim, glavna svrha je prizemljiti “šetnje” po nebu Amerikanaca i Izraelaca pogotovo jer su oni i glavni “zečevi” i izazivači za testiranje živaca svih prisutnih aktera za veći “krš” koji se neće moći zaustaviti ako krene u pravom smislu?

VladoGrozny
6 godine prije

ROKAJ IMENJACE, ROKAJ…..ROKAJ VLADIMRE !!!!!!!!!!!

Sinisa
6 godine prije

Novi amblen Rusa u Hmeimu…comment image

FelixZg
6 godine prije

Informacije iz Sirije vezane uz ruski angažman vjerojatno nisu potpune. Znamo ono što Rusi žele da znamo. Primjerice, meni još uvijek nije jasno jesu li u Siriji konačno kompletirali sisteme PVO (Tor, Panzir, S-300,400, lovci za stvaranje strateške zračne nadmoći, tipa MiG31..). Sam za sebe S300,400 nije funkcionalan sistem. Dapače, i on treba protuzračnu obranu sam za sebe. Također, ne znamo jesu li operativne još neke zračne baze, jer s jednim potpuno operativnim aerodromom ne možeš voditi opsežnije ratne operacije s ozbiljinim protivnicima. Zadnje vijesti naslućuju da su odlučili dovesti tehnologiju za integrirano upravljanje većih zračno-kopnenih operacija, što naslućuje da se povećavaju i ulozi kopnenih snaga o kojima gotovo da i ne postoje informacije. SU 57 koji su stigli, krajem siječnja dobili su zadnju nadogradnju sustava naoružanja, pa je zanimljivo testirati ih u ratnim uvjetima, posebno pred izbore u Rusiji. U svakom slučaju ne veseli me daljnja eskalacija, obzirom da… Čitaj više »

lav1968
6 godine prije

Mali je problem kaj tamo lete raptori tak da su rusi nahebali. Nije nogomet da navijamo za bilo koga, ljudi ginu zbog nafte.

Jole
6 godine prije

Po mom skromnom mišljenju ( ne baš uvijek ) dvije su stvari ovdje naglašene.Prva je da se bliže ruski predsjednički izbori,a druga je da se želi poslati poruka.Budući da su F-22 u Siriji i da su nedavno aktivno učestvovali u akciji odvraćanja dva SU-25 od bombardiranja planiranih ciljeva u predgrađu Mayadina na zapadnoj obali Eufrata,( o čemu je izvijestilo i rusko ministarstvo obrane ) ,poruka je da i Rusi ubacuju resurse u Siriji na višu razinu,dovodeći u Siriju svoje zadnju tehnološki naprednu avijaciju.U tom nadmetanju između dvije velike sile,poruka je glasnik namjere ,prije bilo kakvog djelovanja.
Suma sumarum,Rusi dižu uloge i poručuju da se ne namjeravju povući iz Sirije bez obavljenog posla.

Jole
6 godine prije

Istovremeno Ameri se ne mogu povući iz Sirije jer ih u tome sprečava Izrael koji zna da bi u tom slučaju ostao u izrazito nepovoljnoj situaciji i bio bi primoran na velike kompromise što božanskom narodu ne pada na pamet.Znamo tko upravlja sa SADBit će tu još svega i svačega jer tko bio prisiljen bude napustiti Siriju bio bi veliki gubitnik.Zato sumnjam da je skoro riješenje blizu i nekakva pat pozicija gdje je legalna sirijska vlada na čelu sa Assadom i ruskom potporom ipak u puno boljoj situaciji,još će se održavati.Nekako mi se čini da bi situacija u Iraku mogla biti ta koja će odlučiti ( ako će uopće ) konačni rasplet.I još sam zaboravio nešto bitno.Situacija u Ukrajini je također ulog koji je vezan za BI i to vojno nadmetanje između SAD i Rusije treba gledati spojeno i to je dio gdje SAD može usmjeravati poteze.

čitatelj portala
6 godine prije

Ruski generali znaju zašto su poslali SU-57 i točka.

Dax
6 godine prije

Kakav dogfight? Među posljednjim pravim je možda bilo u korejskom ratu… ako nemam pravo neka me netko ispravi…. danas toga nema. Novi Su naravno treba borbeno testirat, možda i R.H. kupi ako Ameri dozvole. Fućkaš polovne F16, malo mlađe od postjećih MIG 21. Osobno Rusi mi idu na k… kao i Ameri… ali mislim da ruske leteće mašine barem aerodinamički nekad bile i ostale bolje od američkih…. sada uz elektroničku modernu dopunu moraju biti bolje.

čitatelj portala
6 godine prije

Rusi ne blefiraju.

Melandri Christian
6 godine prije

VidIm da neki govore kako danas “nema dogfight-a”. Naprotiv, bliska manevarska borba je mnogo verovatnija u borbi f-22 i su-57(steltovi, 5. generacija), nego u borbi f-15 i su-30(ne-steltovi 4. generacija). Evo i zašto. Stelt lovci dolaze u mogućnost da jedan na drugog mogu da dejstvuju raketama na mnogo manjoj udaljenosti nego ne-stelt lovci. To je zato što je njihov odraz na radaru protivničkog lovca mnogo slabiji nego odraz ne-stelt lovca, pa stelt lovci jedan drugog mnogo kasnije mogu da otkriju, prate, “zaključaju” i na kraju dejstvuju raketama. Istovremeno, radari na steltovima su tek nešto bolji od radara na savremenim ne-stelt lovcima. Zbog toga je verovatno da f-15 i su-30 vazdušnu borbu započnu na oko 100 km kada jedan ka drugom lansiraju prvi salvo raketa srednjeg dometa, dok iste te rakete f-22 i su-57 lansiraju sa recimo 50 km kada im radari zaključaju metu.

Melandri Christian
6 godine prije

Su-57 je u Siriji zbog unapred planiranih završnih testiranja bojevog dejstva u borbenim uslovima.
Slanje se verovatno interesno poklapa i sa predsedničkim izborima u Rusiji, sa marketingom samog aviona, proizvodjača i ruske vojne industrije.
Takodje je to demonstracija sile i obaveštenje svim prisutnim protivnicima o jasnoj i bezuslovnoj ambiciji da ono što su u Siriji započeli imaju nameru i da dovrše.

MAGARAC
5 godine prije

“prekrasna prilika – za SAD da prikupi nove informacije – o ovim zrakoplovima”.
čak je i Bosna Srbija te Kosovo i šta ti ja znam bila prekrasna prilika prekrasno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI