Rusija će reagirati na sve neprijateljske mjere Sjedinjenih Država

Vojska, Rusija, tenkovi, parada
22 komentara

Rusija kaže kako će reagirati na sve neprijateljske mjere Sjedinjenih Država, uključujući upute koje je dala Europskoj uniji da zadrži antiruske sankcije.

“Što se nas tiče, i dalje ćemo djelovati pragmatično, reagirajući na sve neprijateljske akcije Sjedinjenih Država”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za njemačku novinsku agenciju DPA u dijelu u kojem govori o utjecaju kojeg Sjedinjene Države imaju na odluke koje Europska unija donosi prema Rusiji.

Također je istaknuo kako je EU važan partner Rusije i inzistirao je na tome da Europljani moraju ostati ujedinjeni, snažni i neovisni u donošenju strateških odluka o Ruskoj Federaciji.

Istog četvrtka je Vijeće Europske unije ponovno za šest mjeseci produžilo svoje jednostrane sankcije protiv 154 osobe i 44 ruska subjekta zbog krize u Ukrajini.

U tom je smislu Lavrovu žao što Bruxelles nema autonomiju i pokrenuo je “spiralu antiruskih sankcija pod uputom Washingtona”.

“Što prije se Washington oslobodi iluzije da nas može prisiliti da promijenimo naš stav namećući Rusiji ekonomska ograničenja ili demonstrirajući nam njihov vojni potencijal, tim bolje za sve”, rekao je ruski diplomat.

“Ovako će se situacija i dalje postupno pogoršavati, samo zato što Washingtona smatra Rusiju za prijetnju njegovoj geopolitičkoj dominaciji i korištenjem jednostranih sankcija i drugih instrumenata pritiska podržava sustavno odvraćanje Rusije”, upozorio je Lavrov.

Odnosi između Rusije i SAD-a su se pogoršali 2014. i nakon prevrata u Ukrajini, što je dovelo do odluke stanovnika Krima da postanu dio Ruske Federacije i da njihova autonomna republika izađe iz sastava Ukrajine. Nakon toga su Bijela kuća i Europska unija odobrili nekoliko paketa sankcija protiv Moskve, koje su do danas na snazi.

U istom kontekstu je 8. Kolovoza Washington najavio nove sankcije Rusiji, zbog navodnog kemijskog napada na Sergeja i Juliju Skripal, koji je, prema tvrdnjama Londona, počinjen početkom ožujka.

Moskva negira bilo kakvu odgovornost za navodni napad u Salisburyu, ali zato uskoro stiže novi paket Trumpovih sankcija za uplitanje u američke izbore, a na spisku nije samo Rusija, nego i Kina, Sjeverna Koreja i druge zemlje.

Donald Trump uvodi sankcije protiv svih “aktera” koji se upliću u američke izbore

Lavrov
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
5 godine prije

…bilo bi dobro za početak da zakonom zabranite sve ono američko smeće na vlastitoj tv…big brother,farmu,…..

Mikojan
5 godine prije

kako? poslati će protestnu notu zapadnim prijateljima/saveznicima?
previše se drže one stare, kad te ošamari ti mu okreni drugi obraz, mislim da bi odgovor na šamar trebao biti šaka u glavu.

Željko
5 godine prije

Hoćete, ali malo sutra, dapače možda kada trupe krenu iz Kirkenasa ka Murmansku, ili iz Talina ka “Lenjingradu” ili iz Kazahstana, izbacuje ćirilicu i uvodi latinicu, ka Omsku, možda tada!!

Alan Ford
5 godine prije

Dozvoliću sebi da korigujem Lavrova…
Da nije diplomata, mogao je zapravo i ovako reći:
“Ovako će se situacija i dalje postupno pogoršavati, samo zato što Washington zlorabi EU u pokušajima da uništi Rusiju.“
Više bi odgovaralo istini.

....
5 godine prije

Trebalo bi uvest protu sankcije EU, smanjuje se isporuka plina europi za 50% u roku 1mj. Znam da bi to nastetilo i Rusiji, ali bi osakatilo europu. I nus pojava bi bila da bi europa trazila alternativu, a trenutno je nema. I svi bi krivili opet Rusiju ……

milan
5 godine prije

Koja je to tek sada budalastina! Stvari posmatram ovako. SAD je kao takva multi-sve-nesto. Ima Iraca, Talijana, Njemaca, Svedjana, Francuza, Mexikanaca/LatinoAmerikanaca/, Rusa, Srba itd. koji zive rade i idu na izbore u USA! Znaci Njemci savjetuju, sto je normalno, jer brane svoje interese, da glasaci Njemackog podrijetla glasaju za kandidata kojega vide za sebe kao perspektivnoga….slijede sankcije Neeemackoj!!!???

eu kolonija
5 godine prije

ali to nije razlog da rusija ne nanosi udare američkoj hegemoniji na euroazijskom prostranstvu. baš u skladu sa putinovim rječima “rusija je jedina supersila u svome dvorištu”

partner
5 godine prije

ahahaaa, hoce sigurno, ulozit ce protest partnerima i zapadnim kolegama. ahahaaaaa…..i koji je ovo bolesnik sto pljucka stalno. iz kojeg je on sibirskog plemena “sljego”

IVE OLDTIMER
5 godine prije

Tek povrsnom analizom Ukrajinskog fashistickog drzavnog prevrata, otkriva se da je isceniran u Washiungtonu sa ciljem istjerati Ruse iz Ukrajine, a na Krimu ustoliciti novo osnovanu SAD Crnomorsku flotu i tako uci u meki trbuh Rusije. ZLOCINACKI SAD REZIM ne preza ni od cega ,na svaki nacin zele osvojiti Rusiju iscrpiti mineralne resurse podijeliti na 1000 malih drzavica koje bi kao i glupi Balkanci ratovale pojedine protiv svih ostalih.

Biljana
5 godine prije

Pokusaj da budu sila

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI