“Rusija izražava zabrinutost zbog jačanja aktivnosti američke vojske na Floridi”

Marinci USMC
39 komentara

Unaprijed se ispričavamo čitateljima na ovom apsurdnom naslovu, ali je nužan kako bi dočarali razinu gluposti američkih medija i analitičara. Naime, CNN je objavio prilog kako su SAD i NATO zabrinuti zbog rastuće aktivnosti Rusije na Krimu.

Nedavna izvješća o prijenosu ruskih vojnih snaga na Krim, koji su kasnije službeno pobijena, izazvala su zabrinutost u Sjedinjenim Državama, prenosi CNN. NATO je također osudio povećanu aktivnost Moskve u regiji crnog mora. U međuvremenu, kako je navedeno u materijalu, ruska strana je izjavila da, unatoč pritisku iz Washingtona, ne namjerava odustati od svojih planova.

“Večeras se pojavljuju novi znakovi da Kremlj možda prenosi snage sposobne za korištenje nuklearnog oružja u baze koje su na granici NATO-a. U isto vrijeme, kada Rusija slavi petu obljetnicu pripajanja Krima, Moskva je izvijestila o nedavnom letu bombardera Tu-22M3 preko Crnog mora. Dvojica parlamentaraca izjavili su da su ti zrakoplovi sada u regiji”, prenosi CNN.

Čelnik parlamentarnog Odbora za obranu Vijeća Ruske Federacije, izjavio je, citiram: “Raspoređivanje američke raketne obrane u Rumunjskoj bio je ozbiljan izazov, na što je rusko ministarstvo obrane odlučilo rasporediti eskadrilu dalekometnih bombardera Tu-22M3 na Krimu. Ovaj korak radikalno je promijenio ravnotežu snaga u regiji.”

Poslanici i ruske državne novinske agencije kasnije su poricali izvješća da su bombarderi Tu-22M3, kao i raketni sustavi srednjeg dometa “Iskander-M”, sposobni nositi nuklearno oružje ikada bili raspoređeni na Krimu.

Međutim, američko Vijeće za nacionalnu sigurnost je pokazalo svoju zabrinutost objavom na Twitteru sljedeće poruke, citiram: “Priključenje Krima Rusiji i dalje predstavlja prijetnju našim saveznicima u regiji”.

Napetosti između Rusije i Sjedinjenih Država i njihovih saveznika su narasle nakon incidenta u crnomorskoj regiji. U studenom su mnogi osudili Rusiju nakon što su njene snage zarobile i uhitile posade nekoliko ukrajinskih ratnih brodova i zaplijenile ukrajinske brodove”, javlja CNN, preskočivši “detalj” da su se tri zahrđala ukrajinska vojna broda nenajavljeno pokušali proboj ispod Krimskog mosta u Azovsko more.

SAD sve više šalju ratne brodove u Crno more kako bi podržali svoje saveznike. NATO je ovog tjedna oštro kritizirao pojačanu vojnu aktivnost Moskve na Krimu. Glasnogovornik saveza je izjavio: “Osuđujemo nastavak masovne izgradnje ruskog vojnog potencijala na Krimu i zabrinuti smo zbog napora Rusije i njezinih planova za daljnju vojnu izgradnju u crnomorskoj regiji”.

Rusi kažu da se, unatoč pritisku Sjedinjenih Država, neće povući iz svojih planova za daljnje jačanje i proširenje objekata i vojne flote u crnomorskoj regiji.

“Naravno, Rusi imaju svoj stav o tome što se događa u crnomorskoj regiji. Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije objavilo je priopćenje u kojem optužuje cijeli NATO. Po mišljenju ruskog ministarstva vanjskih poslova, NATO aktivno militarizira Crno more, šaljući sve više vojne opreme u to područje”, za CNN zaključuje dopisnik Frederik Pleitgen.

CNN/Video

 

Iskander-MKrimNATOTu22-M3
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mölltaler
5 godine prije

Neki portali pišu da je u Venezueli sletio An-124 sa sto ruskih oficira i 35 tona tereta.

Laki Topalović
5 godine prije

Još je zanimljivije što kažu da su zabrinuti kako se Rusija bliži istočnim granicama NATO-a. Mislim da su u CNN-u stvarno izgubili svaku vezu s razumom

Tomaz
5 godine prije

Uopste nije apsurdan naslov i treba to da nas brine.

Ivo
5 godine prije

Sa tim psihopatama nema pregovora ni dogovora. Jedan preventivni udar na Floridu sa par Avangarda bi ih brzo urazumio. Uvijek bi se moglo tvrditi da su ponovno pripremali invaziju na Kubu, koja je u blizini. Nakon toga proglasiti cijelu Floridu demilitariziranom zonom, i to strogo provoditi. Onda se prebaciti na problematiku povratka Aljaske Rusiji, budući je kupoprodaja bila nelegalna i samim tim ništetna. Zahtjev potkrijepiti sa još nekoliko Avangarda po glavnim centrima na obje obale.

Nakon ovoga prisustvovali bi novom hipi-pokretu širom usa, uključujući i njihov kongres, koji bi svako jutro pjevao ‘give peace a chance’ i izvinjavao se svim žrtvama američkog terora kroz povijest.

Ive iz Pecalbe
5 godine prije

Najbolji vic koji sam ovaj tjedan procitao je izjava princeze Ivanke Trump kako je nakon njenog oca ona slijedeci predsjednik USA

Laki Topalović
5 godine prije

Sad tek kontam da 80% ljudi čita samo naslov 🙂 🙂 🙂

rodoljub
5 godine prije

Za Amerikance je ravnoteža kada oni imaju prevagu. Ludilo .

rodoljub
5 godine prije

Čim sam pročitao naslov, bilo mi je jasno na šta se aludira.

Ivi.tz
5 godine prije

Bolesni umovi u americi neće da shvate da su neka vremena prošla. RUSIJA se više neće povlačiti…

octopus
5 godine prije

Šalu na stranu, ali mislim da je krajnje vrijeme da Rusija zaprijeti Ameriici sankcijama zbog okupacije New Mexica.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI