Ruska flota pokazala spremnost za lov na podmornice u vodama Sirije

Ruska fregata "Admiral Essen" Projekta 11356
19 komentara

U vodama Sirije su ruske fregate “Admiral Makarov” i “Admiral Essen”, naoružane za lov na podmornice, provele opsežne vojne vježbe sa svim vrstama naoružanja za uništavanje podvodnih površinskih i priobalnih ciljeva.

Ove se vježbe, prije svega, mogu protumačiti kao upozorenje Pentagonu, koji je također vojno nazočan u istočnom Mediteranu.

Uz trenutnu situaciju u Idlibu u Siriji, gdje se sve više počinje govoriti o vojnom rješenju posljednje velike utvrde islamističkih terorističkih skupina koje ne prihvaćaju rusko-turski sporazum o uspostavi demilitarizirane zone, nazore se drugi međunarodni show, piše njemački Contra Magazin. Rusija još jednom pokazuje visoku razinu spremnosti i održava vojne vježbe uz sirijske obale.

“Održane su vježbe prepoznavanja i praćena podmornica, kao i za traženje, spašavanje i pružanje medicinske pomoći ljudima u nevolji”, navodi se u priopćenju ruske mornarice.

Ruski vojni i pomorski dužnosnici su u petak priopćili kako su ratni brodovi na Mediteranu proveli opsežne protupodmorničke vojne vježbe. Konkretno, fregate ruske Crnomorske flote “Admiral Makarov” i “Admiral Essen” su u blizini sirijske obale provele vježbe, uz sudjelovanje helikoptera na palubi.

TASS izvještava kako je ruska ratna mornarica rasporedila ubojita protupodmornička oružja, što je bio dio vježbe.

Helikopter Ka-27
FOTO: protivpodmornički helikopter Ka-27

“Fregate su naoružane s osam lansera za krstareće projektile Kalibar-NK, koji mogu uništiti površinske i priobalne ciljeve na udaljenosti do 2600 kilometara”, prenosi TASS, pozivajući se na priopćenje ruskog Ministarstva obrane.

Ovi ratni brodovi su također naoružani projektilima i topničkim sustavima AK-630M, topovima A-190 od 100 mm, torpednim cijevima i raketnim bacačima RBU-6000. Fregate također imaju pistu te hangare za helikoptere s protupodmorničkim oružjem Ka-27 ili Ka-31.

U vježbama su sudjelovali i helikopteri “Kamov”, Ka-27PL i Ka-27PS, koji su proveli oko 30 uzlijetanja i slijetanja na palube fregata.

Njemački novinar Marco Meier, koji je komentirao vježbe, navodi kako Rusija pokušava ojačati pomorsku prisutnost u vodama Sirije uglavnom kako bi pokazala američkoj strani da čvrsto stoji iza legalnih vlasti sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada i da neće dopustiti bilo kakav oblik invazije NATO pakta na Siriju.

Bez ruske vojne nazočnosti na terenu bi Washington i London vjerojatno odavno pokrenuli napade na sirijske državne institucije i napredovali u svom dugogodišnjem planu svrgavanja vlade i predsjednika u Damasku.

TASS / Contra Magazin

 

 

NATOruska ratna mornarica
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
5 godine prije

Sve je to u redu, ali ako rusi dozvole da im nato otvori svoju bazu u Gruziji, onda nek se hebu. Znači da ne misle ozbiljno već glumataju. Kao štite Siriju, a vlastite granice i neposredno susjedstvo su im nebitni. Ma hajd’ molim te.

28.juni
5 godine prije

Bravo ,Mašo-Putine!?Neka se oni boje i Maše.

brico
5 godine prije

Majko Rusija samo ti haraj. Ovakve vijesti mi uvijek polijepšaju dan.

towarmagarski
5 godine prije

sigruno se na onoj argentinskoj vidi trag kraljičinog torpeda..nisu smjeli pustit amerikanku u kraljevku kuču…brzo će cia promjent dinastiju ili se infiltrirat ko njemci u rusiju 🙂

Riddick
5 godine prije

Danas se predsednik Asad sastao sa drzavnom delegacijom iz Jordana ,navodno razgovarace o ucvrscivanju medjusobnih odnosa.
4 broda sa tovarom od 80 tona psenice ce ove nedelje pristici u luku Tartus , takodje Rusko ministarstvo odbrane je objavilo snimak borbenog leta SU-57 u Siriji:
https://twitter.com/i/status/1064470194947588096
Doslo je do eksplozije Koniko naftne busotine u severnom Der Ez Zoru pod kontrolom SDF.

Bulog
5 godine prije

A tko bude ispalio ta dva torpeda na protupodmorničke brodove koji lociraju podmornice , a i uništavaju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI