Ruski borbeni zrakoplovi pete generacije Su-57 u Siriji? (VIDEO)

T-50 SU-57
90 komentara

Iako službeno nije potvrđeno, sirijski aktivisti su izvijestili kako su u zemlju doletjela dva nova ruska borbena zrakoplova pete generacije Su-57.

Zrakoplovi su 21. veljače sletjeli u zračnoj bazu Hmeymim u Latakiji.

“Fotografija je snimljena tijekom njihovog slijetanja na Hmeymim”, rekao je korisnik Twittera Wael Al-Hussaini, koji je objavio fotografiju borbenih zrakoplova.

Ranije je blogerica Diana Mihailova izvijestila kako su 21. veljače u Siriju stigla i četiri borbena zrakoplova Su-35S, te radarski i kontrolni zrakoplov A-50U.

Početkom veljače je potvrđeno da je rusko zrakoplovstvo započelo probnu borbenu operaciju borbenih zrakoplova pete generacije Su-57 i ne bi bilo čudno da su dva poslana u Siriju da se testiraju u stvarnim borbenim uvjetima.

Podsjetimo, 6. siječnja  su započeli probni letovi desetog zrakoplova pete generacije Su-57, a krajem siječnja je Su-57 počeo letjeti s oružjem novije generacije.

VIDEO – FOTO Su-35S i radarskog i kontrolnog zrakoplova A-50U(Ruski AVAKS): Livejournal

VIDEO – Su-57 navodno snimljeni pri dolasku u Siriju

https://www.youtube.com/watch?v=3J06pcmvVak

 

HmeymimLatakijaNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
90 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najgl.....veći Dalton
6 godine prije

Ti jarca…. šta sad. Hm……

basso
6 godine prije

Lijepi avioni,a i lete,za razliku od americkih F-35.

Alen
6 godine prije

Ova dva su dovoljna za sve usa avione iznad sirije…

onaj najgl.....veći Dalton
6 godine prije

Baš su zajebani ovi Rusi. Testiraju ga tamo di je kreševo, pa ako šta ne valja, nek se pokaže odmah. Pokušavam se sjetiti da je ovako u ratnim uvjetima testiran neki avion sa najnaprednijim tehnologijama prije uvođenja u naoružanje, ali mi trenutno ništa ne pada na pamet. Što i nije čudno……..Dalton. 🙂

Mikojan
6 godine prije

Sirijski aktivisti, koji, zeleni, hare krišna ili kako već, što je to aktivist, aktiviraju koga ili što .. dobro, nije bitno.
SU57, ljep avion a ako je stvarno u Siriji to će biti test u pravim borbenim uvjetima koji se mogu simulirati ali
nikada toliko dovoljno koliko u stvarnom srazu. Šteta što će rezultati biti teško dostupni.

Weteran
6 godine prije

Garant će sa Izraelcima da treniraju “jedan na jedan”?!

iskander
6 godine prije

liči na kineskoga

Velika Tartarija
6 godine prije

Idemo dalje, niso doletela samo 2 su57, nego puno više aviona od su 30sm, su35, su25, avioni za kordiniranje napada i odbrane i koliko se može nači u ruskim medijama neka specijalna oprema – možda naprava za neatomsko uređenje okoline? Do izbora predsjedika Rusije je ostalo još približno tri tjedna i provokacije amerike če da eksponiraju a možda počne i napad ukraijnske soldateske na Donbas i Lugansk.

Good Old Rebel
6 godine prije

PAK FA…dobar, dobar, ako može sve što se priča… od F-35 vjerovatno bolji..f 22 raptor..tu negdje, ali dosta jeftiniji

gost
6 godine prije

zatvaraju nebo amerima

Son of Alerik
6 godine prije

Ovo dođe kao golf petica. Dok se Nijemci zayebavaju s dizajnom, motorima, kompjuterima u automobilima, Rusi prave borbene zrakoplove. Tko je tu pametan, tko zna!?!

Tehničar
6 godine prije

Isuse koje lijepe mašine . Savršeno.

Stanko
6 godine prije

Nadajmo se da će imati uspješniju premijeru od nedavno izraelskog F-35 koji se sudario sa guskom,rodom,čapljom ili čime li ono ?

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

nek ih oboljaju u boje kurdistana i udri po turčinu prije nego dođe do kavkaza i dalje do moskve

cool
6 godine prije

Sad im pokažite znanje i imanje pa će se vidjeti kako prodaja ide!?

čitatelj portala
6 godine prije

Lijepi avioni. Sad će ih testirati u borbenim akcijama. Pa neka netko kaže da Sirija, između ostalog, nije poligon za testiranje ruske vojne tehnike.

max
6 godine prije

Svi nešto pretpostavljamo pa tako i ja, u ovom slučaju vjerujem da će testirati napredne tehnologije na tehnološki jakim zemljama(Izrael,USA, francuzima..i ostalim zapadnim saveznicima).Ne mislim da će se baviti trivijalnim stvarima tipa klasičnog bombariranja ali bi mogli ispaljivati rakete na ciljeve na velikoj udaljenosti. Kad govorim o testiranju onda mislim na agresivne aktivnosti tipa gašenja obrane američkog razaračau crnom moru iako se ne sjećam koji tip aviona je to tada napravio.
Osim testiranja vjerujem da je i razlog njihovog dolaska naprednije naoružanje i tehnika koje je došlo u siriju na protivničkoj strani.
Recimo kao u pokeru, na protivnički ulog, rusi su platili uloženo i dodatno povisili ulog,

Zadranin
6 godine prije

Svi nešto kenjaju: Rusija ništa ne proizvodi, država “gas pumpa”, po BDP-u iza Italije, bla bla.. kad vidi njih, borbeni avion pete generacije. Aj ko to još ima s njihovim BDP-om i vojnim budžetom?

VladoGrozny
6 godine prije

A prodao bi ja i Plenkija i Dalicku i cijeli sabor i Kokolindu za jedan djir u ovoj prekrasnoj napravi, moze i bez anti G odijela 🙂
U stvari bez Kokolinde, neka je, lijepa je, ima lijepo lice, lijepe usne al’ nije ljepsa od ove pile 🙂

Georgij Žukov
6 godine prije

Ruski borbeni zrakoplovi pete generacije postati ce sesta generacija tek onda kad konacno pocnu rusiti nato avione iznad sirije .

Ivo
6 godine prije

Ovo na snimci je definitivno novi Suhoj. Došao jeste na testiranje, ali ne u napadima na kopnene ciljeve. U pitanju je Air superiority lovac.

Ono što je još bitnije je dolazak ruskog AWACS aviona, plus 4 SU-35, takođe aviona za zračnu nadmoć, što je klasična kombinacija za zračne borbe. Očito se očekuje da će daesh(usaf) pokušati sa zračnim udarima na SAA, jer ovi avioni nemaju veze sa kopnenim borbama.

Ivan
6 godine prije

Kao inzenjer zaljubljen sam u ruske zrakoplove.

Usput se nadovezojum da su kinezi kupili od rusa tehnologiju za 5 generaciju borbenih zrakoplova, a isto se dogodilo i sa 4. generacijom kada je i krenula kineska renesansa u zrakoplovstu.

Miller
6 godine prije

Sacekajmo da Nijemci inzenjere iz Audija i Mercedesa prebace u vojnu industriju pa ce mo moci realno pricati o svim inzinjerskim uspjesima. Sve do tada gledamo iskljucivo USA i Rusku vojnu tehniku….

tedi
6 godine prije

Sjecam se kada je Putin povukao VKS iz Sirije i u vojnoj bazi odrzao govor,prafraziram,rekao je da je rat u Siriji zavrsen,a ako neko misli da nije i rat se nastavi,vracamo se da im pokazemo da nece znati sta ih je snaslo.I sta sada vidino ?Avion ,ne da se samo pokazu ,vec i da djeluju,a kako to jos nitko ne zna.I svi se boje,jer kada su Rusi otisli grabljivci su iskoristili prazan prostor,ali su zaborabili sta je Putin porucio.

Maus
6 godine prije

Ono sto bi bio.posebno.interesantno.kod.ovod aviona da ima EMP ,znaci da priblizavanjem americkom zrakoplovu ili paraelnim letom moze bez upotrebe sile oboriti avion to bi vec bila revolucija i trenutak preokreta snaga.

Sinisa
6 godine prije

Turci i SAA ukrstili granate…

zwizdan007
6 godine prije

Ma ove su donili da mogu izbombat sve zadnje bolnice u Ghouti, a da niko ne zna za to.

Trubadur
6 godine prije

Evo, danas stigla još dva Su-57… Sve ukupno 4 komada… Mislim,da se tu uopšte ne radi o testiranju….

ENY
6 godine prije

Rusi znaju slupati pare u ludo, a ameri ih lože do kraja, Zar stvarno gutate informaciju za F-35

Damir
6 godine prije

Previše podsjeća na američki Northrop YF-23 ”Cobra” iz ranih 1990-ih koji je odbačen u odnosu na današnji F-22 ”Raptor” … tek će vrijeme pokazat jeli lijepo odijelo prati i lijepo tijelo u njemu tj. manevarsko-borbene mogućnosti (…)

ZMIN
6 godine prije

Dobili nove motore pa treba ispitati utjecaj pijeska i pustinjskih vrućina na lopatice i sl. U Rusiji ne moš naći područje iznad nule celzija (sad po zimi), a nema ni ptica da koja uleti u motor, ošle sve na jug…usput još malo mjere radarski odraz, a i reklama je tu…inače F 22 za jedan sat leta treba 20 sati servisa, maženja i paženja tako da je on isključivo kralj hangara, kakva korist od aviona koji je stalno prizemljen i ovisan o vremenskoj prognozi…

Ruslan
5 godine prije

Su-35 može da dostigne brzinu od 2,25 maha na velikim visinama i 1,13 maha na nivou mora, što je u rangu sa američkim avionom pete generacije F-22 ’Raptor‘. S druge strane, F-35 „jedva može da dodirne 1,6 maha pod punim mlazom“, navodi „Skaut“. Nije samo to: americke avione radi industrial complex sto je business, dok ruske avione rade instituti, tako sve od oruzja sto proizvode Rusi imaju sopstvenu tehnologiju, hardware and software. Prvi takan naucni kompleks za raketne sisteme je izgradio Staljin jod 1930. Sta ce da radi Raptor ukoliko naidje na PAK FA (Suhoj 57) ili ako ga presretne S-400/500, a sta se moze desiti sa 19 americkih nosaca aviona ako ih Suhoj gadja sa Cirkonom. Jedan Sarmat moze da sravna sa zemljom citav Texas, a sest Status-6 mogu da uniste citavu pacificku ili atlantsku obalu sa kobalt radijacijom od 1 godine i cunamijem do 400 metara. Tacno je… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI