SAD i NATO guraju Europu u strategiju kaosa

Nato
63 komentara

“Svi protiv svih”, tako mediji predstavljaju kaos koji se širi duž južnih obala Sredozemlja, od Libije do Sirije.

Situacija pred kojom se i Washington čini nemoćan, ali zapravo je upravo Washington inicijator strategije kaosa koji uništavajući čitave države  uzrokuje lančanu reakciju sukoba. Ovi su sukobi osmišljeni i potaknuti u duhu drevne izreke “zavadi pa vladaj”.

Nakon što su 1991. osvojile Hladni rat, Sjedinjene Države su se proglasile “jedinom državom koja ima utjecaj u političkom, ekonomskom i vojnom smislu”. Upravo je Washington predložio “da se spriječi neprijateljski utjecaj u bilo kojoj regiji”, od Zapadna Europe do, Istočne Azije, na teritorijama bivšeg Sovjetskog Saveza i na jugozapadnoj Aziji, jer su vjerovali da će Amerika imati  dovoljno sredstava za potvrđivanje globalnog utjecaja i hegemonije.

Od tada su Sjedinjene Države i NATO pod svojim zapovjedništvom podijelili i ratovima uništili države za koje su mislili da predstavljaju prepreku njihovoj svjetskoj dominaciji. Na tom su spisku i bivša Jugoslavija, Afganistan, Irak, Libija, Sirija…

Dio ove strategije je bio i državni udar u Ukrajini, proveden pod vodstvom Sjedinjenih Država i NATO pakta. To je bilo nužno kako bi se izazvao novi Hladni rat u Europi i izolirala Rusija, samo kako bi se ojačao američki utjecaj u Europi.

Sva pozornost političara i medija je sada usmjerena na borbe u Libiji, dok u sjeni ostaje mogućnost NATO agresije na Rusiju. Na sastanku 29 ministara vanjskih poslova, koji je u Washingtonu održan 4. travnja u čast 70. obljetnice osnivanja NATO pakta, dana je izjava u kojoj se bez ikakvih dokaza navodi kako je “Rusija raspoređivanjem novih raketa s nuklearnim potencijalom u Europi prekršila sporazum INF”.

NATO je 11. travnja priopćio kako će američki proturaketni sustav Aegis, smješten u Deveselu u Rumunjskoj, biti obnovljen ovog ljeta. Istovremeno se dodaje kako “sustavu neće biti dodan ofenzivni potencijal”.

VLS MK-41 rakete
FOTO: lansirni kontejneri za sistem Aegis VLS MK-41 i pripadajuće rakete

Ali ovaj sustav, postavljen u Rumunjskoj i Poljskoj i instaliran na brodovima, može lansirati ne samo rakete presretače, nego i nuklearne projektile. Moskva je upozorila kako će, ako bi Sjedinjene Države razmjestile nuklearne rakete u Europi, i ona razmjestiti  slične projektile na svoje područje, ciljajući europske baze.

Slijedom toga su izdaci NATO pakta za obranu naglo porasli. 2020. će se vojni proračuni europskih i kanadskih saveznika povećati za 100 milijardi dolara.

Ministri vanjskih poslova koji su se 4. travnja sastali u Washingtonu složili su se da će se “oduprijeti agresivnim akcijama Rusije u Crnom moru”. Uvest će se i nove mjere “potpore bliskim partnerima, Gruziji i Ukrajini”.

Sljedećeg dana su deseci ratnih brodova i bombardera iz Sjedinjenih Država, Kanade, Grčke, Nizozemske, Turske, Rumunjske i Bugarske pokrenuli su pomorske vježbe u Crnom moru, na samoj granici ruskih teritorijalnih voda.

Više od 50 bombardera iz Sjedinjenih Država, Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Nizozemske poletjelo je iz zrakoplovne baze u Nizozemskoj i punili su se gorivom tijekom leta. Tako su prakticirali “napadačke zračne misije koje napadaju kopnene ili morske mete”. NATO je poslao talijanske borbene zrakoplove Eurofightera da vježbaju bombardiranje baltičke regije i suprotstave se “prijetnji” ruskih vojnih zrakoplova.

Situacija se zagrijava i nitko ne može predvidjeti trenutak kada bi mogla eksplodirati, a onda ćemo svi biti uvučeni u kaos, mnogo ozbiljniji nego u Libiji.

Izvor: GlobalResearch

AegisDeveselINF sporazumNATOraketni štit
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trubadur
5 godine prije

Pošto je sad več očigledno, da izabranim ponestaje daha, pa ne samo, da gube Bl. Istok, nego nemaju ni kontrolu na vlastitom dvorištu više, mislim, da ponestaje vremena za ozbilnije uspostavljanje kaosa u Europi…. Jedino, ako če evropske države same od sebe, da to urade u što čisto sumnjam…… Inače od ovih raketica , koje se lansiraju iz MK – 41 jedino SM-2 . BLOCK IV, predstavlja neku opasnost za Rusiju…. Sve ostalo je u glavnom stari krš, kome nema više mijesta u najnovijim balističkim , protivbalsističkim i manevrirnim variantama…. Devesele ide i u remont, pa če bit Aegis ionaku duže vrijeme izvan funkcije… Za to vrijeme stavljaju, još jedna dokazano PVO šrot – Thaad…

Šok
5 godine prije

Uskrs je najveći kršćanski blagdan.
Isusa su Židovi i Rimljani optužili zbog dobrih djela koja
je činio drugim ljudima i što je bio dobar prema svima.
Poncije Pilat ga je osudio na križ.
Ali Isusova smrt za nas kršćane ipak nije kraj
kako su to prvo njegovi učenici mislili.
Nakon tri dana ležanja u grobu Isus je uskrsnuo.
Time nam je pokazao da je pobijedio smrt i svima
nama dao nadu u vječni život, život s Bogom.

Sretan Uskrs!
svima koliko vas ima

Laki Topalović
5 godine prije

Karta koju gledaju i prva rečenica “Svi protiv svih” mi se nimalo ne sviđa,možda je slučajna za neku drugu temu, ali su tamo vojnici,.

Miki maus
5 godine prije

Da, 1991 nam je svima izgledalo potpuno jasno da je Zapad pobjednik hladnog rata, danas vise nisam siguran u to. I Rusi imaju tzv duboku drzavu, vjerojatno su i oni bili svjesni da ako nastave sa CCCP, otici ce u pm potpuno. Nuzni reset, jasno da zamjenom sustava prvo slijedi kaos, ali mislim da su Rusi to dobro odradili, a i brzo. Sjetite se Rusije prije 15-20 godina na sta je licila. Nemislim da je Rusija bila iznenadjena sa Majdanom i da nije znala sta slijedi. Ipak su te dvije zemlje bile do prije 25 g jedna drzava, Ukrajina je bila premrezena strukturama FSB(Kgb), a takve stvari ne nestaju preko noci. Mislim da je Rusiji to odgovaralo, a dokaz tomu je nacin vracanja kljuca price-Krima, brzo, efikasno, bez ijednog metka! Za to je trebalo godine pripreme, sa obje strane granice, jer takva operacija se nemoze uspjesno sprovesti kako mediji uglavnom… Čitaj više »

Kanncer
5 godine prije

Nije shvatio Bozanić kaj govori, bio je zaokupljen pranjem nogu Plenkyju & Co

samo tako
5 godine prije

Kao zločesti starac, svakim danom sve više senilan, jedva hoda sanjajuči maraton, sam se pita i sam si odgovora i uvijek uvjeren u ispravnost svojih bezličnih, glupih odgovora.
Svakim danom sve skuplji i bahatiji, nezasitan.
Možda i podsvjesno osječa da dozlogrđuje svima, nemočan da se promjeni, skuplja novac za zlatni lijes

Trubadur
5 godine prije

Vidim, da nema tu mnogo više , da se ozbilnije komentira….. Ajd i uživajte u glupostima indolentnim, dječjim radostima, nedohebanih imbecila, koji se sve više pojavljuju na portalu….. I tako ide polako i taj Logično , ko mast u propast……

Alen
5 godine prije

A sta ste vi mislili ? Da de dečki igraju i da znaju za granice…. Naravno..

davor
5 godine prije

Slovenci, Hrvati, Crnogorci, Makedonci, Albanci NATO Euroslavija. To su kao neke omanje grofovije koje su privatnim dogovorima i generalskim namigivanjem utrčale u NATO bez prevelike brige za vlastiti narod. Može se i udvostručiti broj članica no u suštini NATO ostaje što je uvijek i bio – zločinačka angloamerička ratnohuškačka reketarska organizacija sa ciljem zauzimanja Heartlanda. Najveće samootkrivanje zločinačke naravi vrhuške NATO pakta je da će uvijek blagonaklono gledati na sve partikularne ekstremizme (nacizam, islamizam, cionizam) koje uključuju teritorijalno-populacijske pretenzije na Heartland (istočna Europa i Rusija). Stablo smokve se poznaje po plodovima. Sretan vam Uskrs!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI