SAD nastoje pretvoriti UN u ogranak State Departmenta

Leonid Slutsky
8 komentara

Glasanje Generalne skupštine Ujedinjenih naroda o referendumima u republikama Donbasa, regijama Zaporožje i Herson rezultat je kampanje zastrašivanja Washingtona protiv drugih zemalja, izjavio je predsjednik komiteta za vanjske poslove ruske Državne dume (donji dom parlamenta) Leonid Slutski u četvrtak.

“SAD koriste ucjenu i izvrtanje ruku da UN pretvore u ogranak svog Stejt departmenta. Glasanje Generalne skupštine o antiruskoj rezoluciji kojom se odbijaju referendumi u DPR i LNR (Narodne republike Donjeck i Lugansk ) i regije Zaporožje i Herson, bio je rezultat kampanje Washingtona za zastrašivanje drugih zemalja”, napisao je Slutski na Telegramu .

Visoki poslanik je istakao da je potez blokiranja ruske inicijative da se održi tajno glasanje prekršio pravila jer bi “smanjio broj onih koji podržavaju nacrt rezolucije”. “U svakom slučaju, prerano je za američkog predsjednika Bidena da daje trijumfalne izjave, tvrdeći da je svijet poslao jasnu poruku Rusiji. To nije svijet, već američki pristalice i oni koji su se suočili s pritiskom”, dodao je Slutsky. Zemlje koje su se uzdržale od glasanja imaju “više od jedne trećine svjetske populacije”, naglasio je poslanik.

Generalna skupština UN-a je u srijedu odobrila antirusku rezoluciju o referendumima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, te u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, kao i o situaciji u Ukrajini. Rezoluciju su podržale 143 zemlje, pet je glasalo protiv, a 35 nacija je bilo uzdržano. Osim toga, rezolucijom se poziva da se ukrajinski sukob riješi pregovorima.

rusijaSADUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 godina prije

“Diplomatija” USA počiva na pretnjama, ucenama i bombardovanju . UN su odavno pretvoreni u službu USA za sprovodjenje politike interese pohlepnih psihopata – korporativne mafije .

Max
1 godina prije

To žele otkad UN postoji.

borjana
1 godina prije

Inače je un kao i who u svom djelovanju do sada bio, ono, kao neovisan.

borjana
1 godina prije

Zbilja je portal uveo teško sr-nje kao naćin komentiranja.
iden ća ka i drugi

p.s. iako nisam skoro nikako ocjenjivala i nije mi do toga uoće bilo stalo, ipak je bez plusića sr-nje

shumadinac
1 godina prije

Odavno je UN postao megafon “medjunarodna zajednice”, Rusija i Kina su zaustavljale samo najmalignije ideje.

Ali nije tacno da Vashington zeli UN bez Rusije i Kine, njima bi najvise odgovaralo da su one prisutne cime bi dale legitimitet njihovim akcijama.
To je, naravno, nemoguce i zato mozemo biti sigurni da ce UN prestati da postoje u ovom obliku. Da li je to iznenadjenje? Ne za nekoga ko pazljivo prati geopolitiku… ili bar cita moje komentare.

Roccos
1 godina prije

Dobro rečeno,ogranak State Departmenta,baš kao što je EU ekonomski dodatak NATO-u.

Sloboda narodima
1 godina prije

Plusevi i minusi su važni, pokazuju razmišljanje naroda, čine komunikaciju stvarnom i politički relevantnom, zato se ukidaju, 30 godišnji trend smanjenja prava mogućnosti i sloboda se nastavlja i svi su u tome, sumrak civilizacije nastaje kada težnja ka dominaciji obuzme većinu čemu upravo svjedočimo. Nadam se da će mi doživjeti i konačno gašenje svjetla velikim ratom pa neka preživjeli počnu ispočetka, a ko se ponovo drzne uvoditi bilo kakva ograničenja i zabrane, toljagom u tintaru. I dajem sebi 100 plusevi pvm

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI