Sirijska vojska otvorila vatru na američke instruktore i teroriste iz Al-Tanfa

Napokon se i to moralo dogoditi. Jedinice sirijske vojske, nakon što su identificirale američke vojne automobile koji su se kretali u koloni islamističkih militanata prema njihovim položajima sjeverozapadno od baze Al-Tanf, nisu oklijevale i otvorile su vatru na njih.

Sukob se dogodio na južno od mjesta Duhur Tarat Halba i planine Ghurab, nekoliko desetaka kilometara sjeverozapadno od američke baze ilegalno podignute u Al-Tanfu.

Američka vozila, koja su se našla na dometu sirijskih projektila, odmah su napustila skupinu militanata i vratila su se u bazu.

Američko zapovjedništvo je potvrdilo napad, ali navodi kako su nepoznate snage napale bazu američkih vojnih savjetnika u Al-Tanfu, području kojeg drže sirijski pobunjenici u blizini granice s Irakom.

Koalicijske tvrde kako su uzvratile vatru i nisu imale smrtnih slučajeva.

“Militanti skupine Maghawir Al-Thawra i koalicijski savjetnici su se kretali unutar područja zone primirja u blizini Al-Tanfa. Tijekom pokreta u ranim večernjim satima 21. lipnja su napadnuti od strane nepoznatih neprijateljskih snaga, koje se nalazile neposredno ispred “nekonfliktne zone”, izjavio je glasnogovornik koalicije za rusku agenciju Sputnik, čime je potvrdio da su se nepoznate neprijateljske snage nalazile području na kojem, po ranije postignutom privremenom dogovoru mogu biti, što znači da su bile 55 kilometara udaljene od Al-Tanfa.

al tanf 23.06.2018. Maghawir Al-Thawra

FOTO – Područje iz kojeg su sirijske snage provele granatiranje američkih i snaga Maghawir Al-Thawra

U priopćenju je dodano da su američki dužnosnici odmah “obavijestili ruske kolege posebnom linijom kako bi se osiguralo da ne bude pogrešnog izračuna u procjeni udaljenosti”.

Američke snage su priznale sukob sa sirijskim vojnicima koji, nakon što je sirijska vojska očistila velike dijelove pustinje Badiya duž iračke granice, bazu Al-Tanf drže “okruženju”.

Američka je koalicija uspostavila bazu u blizini graničnog prijelaza Al-Tanf kako bi osposobila i poduprla islamističku skupinu Maghawir Al-Thawra, navodno za borbu protiv terorista “Islamske države”.

Međutim, glavna područja koja drži ISIL odavno su odvojena od Al-Tanfa i oslobođena od strane sirijskih vladinih postrojbi, a preostali teroristi su uglavnom eliminirani iz tog područja.

SAD su jednostrano odredile 55 kilometara “nekonfliktne zone” oko baze u Al-Tanfu, prijeteći da će napasti sve sirijske trupe koji uđu u to područje. U toj je zoni i izbjeglički kamp Rukban, za kojeg se vjeruje da je dom civilima i obiteljima militanata koji se bore pod zaštitom Sjedinjenih Država.

Incident se dogodio nakon nekoliko navodnih napada na sirijske i savezničke iračke snage na sirijsko-iračkoj granici, koji su pripisani američkoj koaliciji. Prema sirijskim medijima je u četvrtak u zračnom udaru američkih snaga na selo Al-Sha’afa, koje sjeverno od Eufrata u blizini iračke granice drži ISIL,  ubijeno najmanje osam osoba. Američka koalicija ova izvješća nije htjela komentirati.

Drugi incident se dogodio u nedjelju, kada su združene sirijske i iračke snage pretrpjele masovni napad u blizini grada Al-Bukamala, blizu granice s Irakom. Koalicija je službeno odbila priznati napad, dok su neimenovani američki dužnosnici za napad optužili Izrael. Zapovjednici šiitskih milicija koji su bili na mjestu napada tvrde kako je napad proveden bespilotnom letjelicom, a uništena je vila lokalnog poduzetnika koju su iračke Hashd Al-Shaabi snage pretvorile u svoj zapovjedni centar. Iračani su potvrdili smrt svoja 22 vojnika.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

avatar
10000
16 Grupirani komentari
40 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
37 Komentatori
MercurycicosIvoZЪVЪNIMRЪDamir Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Damar Cro
Gost
Damar Cro

ne želim zvučat ko navijač koji se raduje smrti u dalekim ratovima ali zbog toga jer Sirijci oslobađaju svoj dom od okupatora mogu samo reći- Smrt imperijalistima i njihovim terorističkim psima rata!

Marko S.
Gost
Marko S.

Asad nije dozvoljavao legitimnu opoziciju i održavao je svoju vlast represivnim policijskim aparatom. Stoga njegovo pozivanje na legitimnost ne stoji. Tzv. Slobodna sirijska vojska ima takodje legitimnost ili ni on nije legitiman. Ako je SAD okupator, to je onda i Rusija i Iran.

Trubadur
Gost
Trubadur

Hvala bogu… Ima vas vijernika u Disneyland iz dana u dan sve manje..

kocki
Gost
kocki

Ponovo namesti loncice

Zadranin
Gost
Zadranin

@Marko S.

Naoružana opozicija nije legitimna opozicija. U bilo kojoj državi na svijetu takva opozicija nema legitimitet. Vidim da je većina sirijskog stanovništva na strani Assada, a ne na strani opozicije.

Rusija i Iran nisu okupatori, jer su pozvani u Siriju od strane sirijske legitimne vlade. SAD je u Siriju pozvao sam vrag.

Ne širi gnjusne laži.

Eto ga.

Pljuc.

Sarajevo
Gost
Sarajevo

ma nije njemu cista racunica sa samim sobom,vidis da on nema pojma sta prica. Mozda mu nije jasno, ali recimo SSNP je opozicija,dok Al-Nusra uopce nije politicka stranka ))

Marko S.
Gost
Marko S.

Da im je dozvoljeno da budu legalna, nebi sada bili ilegalna.

Ivo
Gost
Ivo

Marko S(hupak), smanji to što pušiš. I ne trolaj.

Marko Secerbeg
Gost
Marko Secerbeg

Ivo Shupkolizac, Dr. PhD

Jole
Gost
Jole

Bravo Marko.Trebali su vehabijskim islamistina,koje su cionisti dovukli iz cijelog svijeta dati putovnicu i pravo glasa da budu legalizirani.Ovi uopće ne kuže tvoj smisao za humor,cinizam i patetiku.

Jole
Gost
Jole

@Marko S. – Za razliku od drugih,cijenim tvoj smisao za humor,koji je evidentan .

tuf
Gost
tuf

Zamislimo da tako jednostrano Rusi povuku liniju “nekonfliktne zone” u New Mexicu, postave tamo svoju bazu i okolo vozikaju teroriste. Kakva bi bila reakcija SAD-a i “međunarodne zajednice” ?

Ivo
Gost
Ivo

mafijaši priznaju samo jezik sile, tako da je postupak sasvim ispravan. SAA ne bi ovo uradila bez prethodne konzultacije s ruskom stranom, za pretpostaviti je da su dopremljene dodatne količine Pantsira i ostalog u Siriju. Uskoro kreće ShowTime, do slijedećeg ‘kemijskog napada sirijskog režima’ nećemo dugo čekati.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Već su dolje Panciri, bilo je snimaka na netu, ali je isporučena velika pošiljka nekih ruskih protuoklopnih sustava tipa TOW.

max
Gost
max

Onog trenutka kad Sirijci rasporede protuzračne sustave započeti će evakuacija amerikanaca i njihovih islamističkih potrčkala.

Mister ?
Gost
Mister ?

Pitanje vremena. Bit ce tu jos svasta

Marko S.
Gost
Marko S.

Asad je nemoćan. Iranci su preuzeli Siriju. Bijesni su kao risevi. Izgubili su takt i nerv. Izrael ih bombardira skoro na dnevnoj bazi a to se skriva jer islamska (pogotovu siitska) javnost očekuje odgovor. Hezbolah vrši strijeljanje sirijakih vojnika na licu mjesta ako odbiju poći na južnu bojisnicu. Iranci nose uniformu sirijske vojske ali im to ne pomaže. Izraelci uvijek nekako znaju za njihove položaje. Rusi su nemoćni. Čuvaju svoju poziciju. Asad ce vjerovatno morati odabrati izmedju ovih.

Amistad
Gost
Amistad

Dobra tebi fantazija. Jel bi nam mozda osvetlijo izvor tvojih informacija ili je to ono…….baba vanda rekla kazala…

Marko S.
Gost
Marko S.

U redu ako misliš da jeste! Samo sačekaj koji mjesec pa ćemo vidjeti tko fantazira!

servis
Gost
servis

na čemu si ti???

Damir
Gost
Damir

Losa ti roba. Promjeni dobavljaca.

Ivo
Gost
Ivo

Interesantno je kako su trolejbusi pojačali aktivnost danas, kad njihovi puše uzduž i poprijeko. Za sve one koji lupetaju o razmimoilaženjima Sirije, Rusije i Irana svježe vijesti: SAA je započela žestoku ofenzivu i osvaja jedno mjesto za drugim na području Daraae., Ruska avijacija je od popodne započela s masovnim bombardiranjem terorističih položaja na širem podučju Daraae i ti napadi traju do kasno u noć. Sve je sinhronizirano do najsitnijeg detalja, u ofenzivi takođe sudjeluju Hezbollah i Iranske snage.

Američki lešinari pokušavaju odvratiti ove napade slanjem svoje pješadije (FSA, ISIS; Al Nusra) da napadaju SAA na drugim frontama, ali Osovina otpora je spremna za to. Područje oko Daraae je pod nadzorom ruske PVO i RuAF-a, ni židovski ni američki mafijaši se ne usuđuju intervenirati.

Realno, Daraa će biti oslobođena u potpunosti kroz 3-4 sedmice. Nakon toga će se čuvari konc-logora u susjedstvu malo zabrinuti za svoje naseobine podignute na okupiranom Golanu.

Navodno je kod terorističke koalicije tolika panika da su aktivirali sve raspoložive trolove širom svijeta ne bi li nekako, širenjem nebuloznih izmišljotina preokrenuli tijek događanja. Normalno. ništa od toga. Koalicija Sirija-Iran-Rusija je čvrsta i složna, vojne operacije se odvijaju po planu, teroristički smradovi puše nemilice zadnjih 24 sata.

Lindita
Gost
Lindita

E moj Ivo kad bi to bila istina to bi bilo jaaaako lijepo ali život nije bajka !!! Istina je da su Rusi počeli tući iz zraka i da skupa SAA i proiranske snage napreduju i oslobodile su desetak gradova i naselja ali …

Siniša
Gost
Siniša

U svakom “ali” domet je mali!!!
Kljucno jeste “Ruska avijacija i mozda PVO” na terenu.

Lindita
Gost
Lindita

Ali to ne mjenja ništa na stvari o odnosu o kojem ja pišem … to je ali mozgu mali;-)

Siniša
Gost
Siniša

I te kako ima,bez ali jasno svima Rusija je tata/mata u ovom ratu;primus bez ono inter pares;kum kumovima…..nema “ali” vec samo ima “ili” ili ces slusati ili ce te kazniti!

Lindita
Gost
Lindita

Ahahahaha bas se lijepo nasmijah

Zagor
Gost
Zagor

Operacija Bazalt je i službeno započela. Na žalost svih sitnih duša.

U operaciji sudjeluju;
SAA 4/5/7/9/11/14/15 Divizija
Syrian Republican Guard
Palestinian Liberation Army
#SyAAF
RUAF
#NDF (several regions)
#Quneitra/ #Raqqa Hawks
Arab Nationalist Guard
#Quds Brigade
Al-Jalīl Forces

Zapovijedni kadar;
1. Major-General Maher Hafez Al-Assad ⚔️
2. Brig.Gen. Suheil Al-Hassan AKA The Tiger
3. Brig.Gen. Zahreddine AKA Lion of Al-Jawlān (#Golan) ????????? Ne mogu naći nešto konkretno o ovom liku
4. Colonel Ghiath Dalla AKA Lion of #Ghouta’s

Krenula je jaka artiljerijska i zračna priprema s time da Rusi tuku iz zraka po gradovima Busta Al-Harir i Al-Museika a tigrovi poklapaju topništvom grad Al-Ghariya.
Izgleda da Jordanci zatvaraju granicu prema Siriji. Poslali su velika pojačanja u ljudstvu i tehnici.
Već je krenulo cviljenje po twitteru a bogami i po drugim platformama za masovno zabluđivanje.

Zvrk
Gost
Zvrk

Taj pod brojem tri je mislim rođeni brat pokojnog Isama. Pod njegovim mjestom onih par mjesta na Golanu koje sirijci drže je preživjelo sve godine rata. To su mjesta Bas, Sasa i Hazer koji su u najgorim trenucima bili okruženi ali su izdržali.

nerođeni brat
Gost
nerođeni brat

rođeni brat pokojnog Isama……pa zar ima i nerođeni brat….valjda je brat brat, a rođak je rođak sin od moje tetke mi je valjda rođak a ne brat od tetke ili bi bio nerođeni brat od majcine sestre. nikad nisam kuzio te turske rodbinske veze.

Ivo
Gost
Ivo

Ruska avijacija razvaljuje bez prekida od juče naveče, kod terorista kolaps na svim linijama napada. Ameri su juče poručili svojim pulenima da ne računaju na njihovu intervenciju.

Za jednu ‘razjedinjenu i neprirodnu koalciju’ izgleda da Sirija, Rusija i Iran sasvim dobro napreduju. Skoro da bi čovjek rekao da imaju zajedničke ciljeve..:)

Očekivati je da će kroz slijedećih godinu dana početi pregovori o vraćanju okupiranog Golana Siriji. Čuvari konc-logora su sami sebi kreirali Golema u obliku nabildane SAA. Ne vidim kako bi u skoroj budućnosti mogli vojno prevagnuti nad Sirijom i Iranom plus Hezbollahom, osim uz korištenje nuklearnog oružja. A što bi im onda bio kraj za vijek vjekova.

burt
Gost
burt

uključili su se ruski informativno-propagandistički kadrovi iz ruskog centra u Damasku koji su svi prošli marksističko-lenjinističke škole dezinformiranja i izluđivanja građana iz osamdesetih godina, puštaju zadnjih dana dezinformacije da je presjećen koridor u istočnom dijelu Dare, da se nekakve fantomske jedinice FSA reintegriraju, da nema nesirijskih jedinica na jugu a doveli su Irance, Iračane, Afganistance, Hezbollah, ruski propagandisti na djelu, sve se objašnjava a kasnije se vidi da je sve suprotno od onog što su objašnjavali, pokušavaju napredovat na najtanjem dijelu ali osim lokalnih proboja još se ništa nije značajno dogodilo oko Daree, opet ruski lažovi igraju igru kakva je bila u Ghouti

Ivo
Gost
Ivo

Hahah… Mislis na lazi o neosvojivoj Ghouti..? Hahah, suti burtone, trolcino stara, pusiye u Daraai ko sto zte i svugdje.. Hahah, kakav trolejbus..)!!

cicos
Gost
cicos

Ako mogu lagati i Kurte i Murte pa i ti burte s’o ne bi mogli i Ruje.
Ako narod nesto prica ili je bilo il’ ce bit’.
Tvoji zajedno sa tobom i jos ponekima na portalu ste dobrice a poznato je sta dobricama treba ciniti da ih bude josh vishe.
Dok Ruje lazu nama je lakse cekati da to postane istina (ako vec nije) a kako je vama za to vrijeme to valjda vi znate ako vec ne znate gdje su vam se pertle zagubile.

ZЪVЪNIMRЪ
Gost
ZЪVЪNIMRЪ

počelo je…..a da su sirija amerika i izrael na svjetskom možda bi se izbjegao 3ww

Lindita
Gost
Lindita

… Iranci su spremni i čekati bolje vrijeme za čisćenje juga nego da u istom neučestvuju … tu se sada radi o tome da li će Rusi pružati zračnu podršku ili ne osovini otpora koja bi MORALA BITI JEDINSTVENA …. poslijednjih tjedana se dešava situacija da u skladu s razmoilaženjima u pogledu na buduća događanja na prostoru Sirije između Rusa i Iranaca se to odražava i na Assada koji je pod velikim pritiskom i od strane Rusa i od strane Iranaca … kako i zašto … RUSI NE ŽELE DA OSOVINA OTPORA na čelu s Iranom oslobadja Palestinu i zeli štititi cionističko zlo a to se Irancima niti malo ne sviđa ….

Lindita
Gost
Lindita

Takodje treba napomenuti da sve ove priče o tome kako snage koje su pod direktnom komandom Teherana ne bi ili bi trebale učestvovati u oslobodjenju juga vrijedjaju zdrav razum jer recimo kad bi Iranci na to pristali i da izvorne Sirijske snage a to je isto osovina otpora koja bi MORALA imati zajednici cilj, osloboditi najprije Golan a potom i Palestinu-naravno kad se steknu uvjeti za to i ko njima (Irancima) MOŽE zabraniti da nakon oslobođenja odu tamo i pozicioniraju se … tu se ne radi o tome nego o tome da su se Rusi i cionisti dogovarali da se Rusi postave između oslobodjenog (nakon oslobođenja juga) teritorija i okupiranog Golana kako bi štitili cioniste …. mislim da se Iranci boje ne toliko da bi to trenutno njima smetalo (osovina otpora nije u stanju da se trenutno bori protiv zla) nego da bi se taj status oduljio i u budućnosti ….

Alen
Gost
Alen

Izrael niko nece napasti tako da ugrozi njegovo postojanje dok god izrael gospodari amerikom…
Izrael se jedino moze ograniciti na bilo kakve daljnje napade , izbiti mu kontrolu bliskog istoka ….
Moze se jos okrenuti zaljevske zemlje od americkog uticaja….

To bi bilo dovoljno da zidovi sami isele …

Ukoliko se stvari budu drugacije desavale onda je jasno da izrael kontrolise svoje napadace ….

Lindita
Gost
Lindita

SVA DOGADJANJA NA PROSTORU SIRIJE I ŠIRE NA BLISKOM ISTOKU SU DIO RATA CIONISTA I IRANA I TO SVE OD 1979g !!!!! Palestina se može osloboditi i kontinuiranim sukobom (prvi cilj osovine otpora je takav sukob) a takav sukob se može već sada voditi iz Libanona a Iran pokušava da stvori takvu situaciju i na prostoru Sirije … pod kontinuiranim sukobom se podrazumijeva to da se okupirani teritorij Palestine non stop granatira kako bi se onemogućilo funkcioniranje okupatorkog režina i kako bi se oni koji su naseli taj prostor od 40-tih godina prošlog stoljeća jednostavno otišli … zašto se niko ne upita kako to da cionističko zlo ne napada teritoriju Libanona (kao što udaraju po osovini otpora na teritoriju Sirije) …..

Siniša
Gost
Siniša

Prijatelju pricas gluposti,dovoljno je da Rusija stane i te Iranske osnove nema za par dana;na kraju krajeva da se Rusija nije umijesala tih manekena ne bi ni bilo u Siriji. Rusija ne amije dopustiti da se bilo ko u Siriji osili i osamostali te kao takav stvori preduslove daljeg konflikta sa Izraelom,Sirija mora biti sekularna i nezavosna od stranog uticaja….cemu borba da se oslobode terorista i stranaca ako ce potom odmah neko da preuzme Siriju iz ruku njenog naroda.
Iran smeta izbaci ga,ako nece pussti Izrael da ga nauci pameti.
Cuj Iran se nesto punta,a sumnjam da se ista desava bez dogovora saveznika.

Lindita
Gost
Lindita

Nenad ti blage veze šta se tamo događa

Siniša
Gost
Siniša

Mogu misliti u kakvim je problemima Rusija zbog usijanih glava,ne kaze se dabe “pomozi sirotu na svoju sramotu”.

Siniša
Gost
Siniša

Imao ja pojma ne imao,nije valda da mislis da ce Rusija dopistiti da neko vodi igru preko njenih ledja ili da zarati sa Izraelom krijuci se iza Rusije? Ne bi bilo prvi put da Rusija nekoga neposlusnog ostavi na ledini.

Sarajevo
Gost
Sarajevo

@Lindita: Ova ČISTO MEDIJSKA hajka vezana za pokušaje razmontiranja veze izmedju Sirije, Rusije i Irana je je pored elementarnog nepoznavanja višedecenijskih interesa na Bliskom Istoku, zapravo dokaz dokaz kapitulacije jednog poglavlja ciovehabijske “kampanje”.

Lindita
Gost
Lindita

Ja mislim da su Rusi zagrizli preveliki kolac dolaskom u Siriju. Zašto?!? Oni su MORALI znati da se tu vodi Iransko-Anglocionistički rat i da on nije doživio svoj vrhunac (zapravo nije ni počeo u pravom smislu riječi) i da ne mogu doći i glumiti UNPROFOR između tih strana. Rusi bi sada najradije da ovakva situacija kakva je na prostoru Sirije trenutno ostane takva i da se sukob zamrzne ali se njih malo toga pita i ako sukob eskalirala s pitanje je vremena kad će se to dogoditi Rusi će se spakovati i otići kući (u godinu-dvije otići i ostaviti samo najminimalnije snage u Latakiji i Tartusu) … Rusi su ovih dana povukli 11 letjelica vjerojatno šaljući poruku nekome …

Siniša
Gost
Siniša

Ovoj Lindita,pa zbilja ti to kao nekakav analiticar…oslanjas se na svoj instinkt i “strucnost”. Svaka cast ali fulas brate.
Rusiji nije u interesu da Izrael nestane,nije ni meni,jer je to jedna respektabilna drzava a osim toga zasto bi Rusija dopustila toliko krvoorolice;Izrael je drzava,Sirija je drzava,pa i Liban/Hezbolah,oni su veijedni pazneje a sve ostalo je promućaj i prolij.
Rusija gdje god da jeste ona je garant mira i mir je trajan,to ne zaboravi.

Siniša
Gost
Siniša

Zasto slijepci dajete minuse!?
Zar se Hrvatska i drugi nisu borili za slobodu?
I sta ste/smo uradili?
Srusili nesto da bismo/ste tek tada postali robovi!?

tow
Gost
tow

nema nista od toga, ni od pantsira ni od towa ni od nicega dokle god nemaju avijaciju ili protuzracnu odbranu jer ce ih amerikanci izbombat avionima i krstarecim i nabiti deset metara pod zemlju, to jest pijesak. ili da ih rusi brane avijacijom ili s-400 ovako ce sirijci biti samo “sitting ducks”.

Lindita
Gost
Lindita

Isto tako u posljednje vrijeme pod pritiskom Rusa Assad je smijenio dosta proiranskih kadrova iz oružanih snaga kako bi imao kakvu takvu kontrolu nad vojskom .. medjutim gardijska brigada koja bi trebala biti najodanija Assadu je skoro pod direktnom komandom Iranaca …. uskoro možemo bez obzira na zbivanja na jugu očekivati pojačane udare Anglociinitičog zla po čitavom prostoru Sirije po osovini otpora ….

Alen
Gost
Alen

To ocekujemo svakako ….

Mercury
Gost
Mercury

Na čemu si ti? Assad odavno ne upravlja vojskom niti politikom. Inače rezultat ne bi bio kakav je danas. Neka se samo tako nastavi pa bar da za dvije godine počiste te plaćene bradonje.

Lindita
Gost
Lindita

Nekoliko stvari o kojima se ne piše … Ruski pregovori s cionističkim zločincima o neučestvovanju proiranskih snaga u cišćenju Dare i Qunitre su vodeni uz njihovu (Rusku) konzultaciju s Iranskim predsjednikom i vladom Irana a isti nemaju nikakve ovlasti jer je Ajatolah glavni i on o svemu odlučuje a oko 100 tisuća proiranskih snaga na Sirijskim prostoru su pod komandom Iranske revolucionarne garde koja je pod direktnom komandom Khamneia tako da sve sto su Rusi ispregovarali s zločincima je palo u vodu jer Ajatolaha se nije pitalo … Rusi i Iranci su imali do sada zajedničke ciljeve a sada se isti razilaze na prostoru Sirije …

Mercury
Gost
Mercury

Dokaz tome je?

Lindita
Gost
Lindita

Mnogi ne znaju da cijeli prostor od Alepa preko Hame, Homsa, sve uz granicu Libanona pa preko Palmire sve do Deir ar Zora kontroliraju Iranci i da na tom području Iranska revolucionarna garda ima 30-tak centara za novačenje novih pripadnika za budući rat protiv cionističkog zla i da pri tom novačenju vise se prijavljuju Suniti nego Šijiti … razlog tomu je da isti ne bi morali služiti Sirijsku vojsku jer ako se prijave u IRGardu imaju ugovor na godinu ili dvije i u tom roku ne moraju ići na ratište a nakon sto to odsluže mogu odustati …

Lindita
Gost
Lindita

Mnogi su primjetili da Rusi čuvaju tigra kako ga Iranci ne bi roknuli a skoro niko ne zna da se u zadnjim tjednima Rusi puno upliću na direktna dogadjanja na terenu tako da su kod Qusajra pokušali napraviti neke konkretne točke ali su se nakon rasprave s Hezbollahom makli od tamo … mnogi pojma nemaju da se zadnjih dana su se u Damasku vladine institucije (uz pomoć Rusa) štite da Iranci ne preuzmu vlast u Damasku (bar je se tako to obrazložilo) i da je Assad smijenio (ne znam da li i uhapsio dva glavna lika iz sigurnosnih službi) kako bi prevenirao taj udar …

Lindita
Gost
Lindita

Uhićeni su Jamil Hassan i Bouthain Shaaban

POVEZANE VIJESTI

Izbornik