Snimke terenskih ispitivanja najnovije verzije ruskog tenka T-90MS (VIDEO)

Tenk T-90MS
37 komentara

Ruska vojska je objavila video terenskih ispitivanja najnovijeg tenka T-90MS, izvozne verzije novog glavnog borbenog tenka ruske vojske. Tijekom ispitivanja su se pokazale vozne karakteristike tenka, gađanje u pokretu i rad posade.

Prema ruskom vojnom televizijskom kanalu Zvezda, u smislu sigurnosti, vatrene moći i mobilnosti, ovo borbeno vozilo nema konkurencije. Tenk je opremljen jedinstvenim sustavom taktičkog komandovanja ESU TZ sa mogućnošću uvezivanja sa sustavom Andromeda-D, koji svim borbenim jedinicama omogućava razmjenu informacija u realnom vremenu, koristeći radio, radio-relejne i satelitske komunikacije stvarajući cjelokupnu sliku bojnog polja.

Snimka testa prikazuje kako borbeno vozilo ide velikom brzinom zemljanim putem, zatim puca u pokretu i demonstrira rad topnika-operatera unutar borbenog vozila.

Tenk je opremljen modularnom dinamičkom zaštitom treće generacije, koja mu može pružiti najučinkovitiju zaštitu od svih suvremenih sredstava uništavanja.

U ovom slučaju težina tenka ne prelazi 50 tona, a snažan dizelski motor mu omogućava brzinu do 60 kilometara na sat.

Sve u svemu, kako prenose ruski vojni stručnjaci, model T-90MS je ispred konkurencije, ne samo u sigurnosti, već i mobilnosti, jednoj od najvažnijih karakteristika vojne opreme.

T-90 je glavni tenk ruske vojske, a proizvodi se u Uralvagonzavodu. Radi se o dubokoj modernizaciji tenka T-72B.

U prvom desetljeću XXI stoljeća bio je najprodavaniji borbeni tenk u svijetu i u službi je u oružanim snagama devet zemalja.

VIDEO – Terenski testovi najnovije verzije ruskog tenka T-90MS

 

Andromeda-DESU TZNATOT-90MSUralvagonzavod
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Perica
5 godine prije

Tenk pokretna a helikopter leteća grobnica

Komunista
5 godine prije

Dobar je. Razlika između sovjetskih i zapadnih tenkova je bila u elektronici, sovjetski su bili inferiorni.
Međutim, sada nema razlike.

Brainstorm
5 godine prije

na slici nekakav robotcic velicine pola fice. ne moze nikako biti 50 tona.

giordano bruno
5 godine prije

„Terminator“ štiti svoje tenkove i uništava tuđe. „Terminatore“ su već naručili Kazahstan i Alžir koji odjednom želi nekoliko stotina tih oklopnih vozila.
Moskovski vojni ekspert Ruslan Puhov ukazuje i naglašava:
„Tenk je na savremenom bojnom polju veoma ranjiv, pa su neizbežni veliki gubici jer sve pešadije sveta imaju sve ubojitija protivtenkovska sredstva.
Tokom jedne bitke tenk može biti pogođen i deset puta.
Zato su postale neophodne potpuno nove borbene mašine koje mogu da štite i sebe i svoju sabraću tenkove.”

Weteran
5 godine prije

Tenk!
Ne postoji bolje ofanzivno orudje za zaposedanje teritorije.

koerngwegrfpuwefupweud
5 godine prije

Tenkove su proslavili Guderijan i fon Rundštat ali pravu odu radosti tenkovima su zasvirali rusi po nepreglednim stepama i tako je ostalo do dan danas. Tenk je rođen za onu rusku ravnicu da ganja hijene, slava tenku i rusima!

Koba
5 godine prije

Ni glasa od Armate.

panStje
5 godine prije

Tenk ovo, tenk ono. Dobar, bolji, najbolji. Nitko ne pise malo dublje informacije o tenku i ne usporedjuje ga s drugim tenkovima, pa cu ja napisati koju info. T90 je napravljen od spoja T72 i T80. Po svojoj izvedbi spada medju najmodernije tenkove u svijetu ali ima i nekoliko mana. Smjestaj municije (ammo rack) mu je ispod kupole, sto je vise manje tradicija na ruskim tenkovima, transmisija je stara i cini slabu tocku isto kao i motor, sto je rijeseno kasnijom modernizacijom iako se na starijim modelima jako tesko vadi van, sto predstavlja problem u slucaju vracanja u borbenu gotovost. Prednosti ovog tenka u odnosu na konkurenciju su niska silueta, mala masa, odlicna pokretljivost i prohodnost, posjedovanje sistema zastite Stora, mogucnost lansiranja protuoklopnih navodjenih raketa sto mu je i najveca prednost. Modifikacija T90AM je tek glavobolja za protivnike na bojnom polju. U startu je laksi od Abramsa za nekih 20… Čitaj više »

nije bitno tko
5 godine prije

Danas bi na otvorenom frontu život jednog tenka trajao prosječno deset minuta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI