Teroristi ISIL-a i “Kavkaskog emirata” u ukrajinskoj vojsci postali “aktivisti”

Ukrajina
41 komentar

The Times je 26. prosinca objavio članak pod naslovom “Putin je također i naš neprijatelj, kaže čečenski borac u Ukrajini”. U članku se opisuju napori “aktivista” koji dobrovoljno pomažu ukrajinskim oružanim snagama u njihovom ratu kojim žele slomiti otpor  boraca Donbasa.

Dio ovih “aktivista”, kako ih naziva Times, prošli su obuku u kampovima terorista Islamske države, a sada su formirali bataljun “Sheikh Mansur” i aktivno djeluju u sastavu ukrajinskih snaga u borbenim područjima na istoku Ukrajine.

Najzanimljivije je to što Timesu nastoji pružiti “neutralan” ili čak “pozitivan” pogled na operacije ove terorističke skupine, kritizirajući navodna kršenja ljudskih prava u Čečeniji i rat kojeg je ruska vojska ranije vodila u toj regiji.

Ovo nije prvi put da se otkriva kako se u redovima snaga hunte iz Kijeva bore teroristi, neonacisti, ratni zločinci i drugi ološ koji se u istok Ukrajine slio iz cijelog svijeta. Međutim, čak ni poznate činjenice o ovim dragovoljcima ne sprečavaju takozvanu “međunarodnu zajednicu”, kako sebe voli zvati NATO pakt, da da zeleno svjetlo za ovu suradnju i da podupire djelovanje kijevskog režima u njegovim kontinuiranim provokacijama protiv Rusije.

Iz vijesti koju je objavio The Times se može zaključiti da su neke islamističke terorističke skupine, nakon poraza kalifata u Siriji i Iraku, za posljednje utočište odabrale služiti angloameričkoj strategiji, koja ih koristi u ratnim i destabilizacijskim područjima, gdje služe za planovima Washingtona u suprotstavljanju vladama koje se ne žele pokoriti diktatu Sjedinjenih Država, od Sirije i Iraka do republika Središnje Azije i na kraju Ukrajine. Ova imperijalistička strategija podrazumijeva suradnju sa svima koji žele odrađivati prljave poslove za SAD, iako je njihova povijest dobro poznata obavještajnim službama.

isis ukrajina kavkaz
FOTO – Članak u kojem The Times slavi zapovjednika islamističkih terorista u Ukrajini

Na primjer, još 2015. se Muslim Čeberlovski, zapovjednik bataljuna “Sheikh Mansur”, pojavio u medijima i dao izjavu za The Daily Beast u kojoj ne poriče da su neki od njegovih boraca bili u Siriji i borili se za ISIL.

Riječ je uglavnom o pripadnicima teroristista “Kavkaskog emirata”, a Muslim Čeberlovski je sam sebi dodijelio titulu “emira” u istočnoj Ukrajini.

Čovjek kojeg Čečeni zovu svojim “emirom”, 2015. je govorio kako je godinu dana ranije prešao ukrajinsku granicu.

“Trebalo mi je dva dana da prijeđem preko ukrajinske granice, a ukrajinska granična kontrola pucala je na mene”, rekao je tada Muslim Čeberlovski.

Tada je bio frustriran što nije mogao okupiti veće snage.

“Troje naših momaka je došlo ovamo iz Sirije, a još 15 ih čeka u Turskoj. Žele poći mojim putem, pridružiti se našem bataljunu upravo sada, ali ukrajinska granična patrola ih ne pušta”, rekao 2015. za The Daily Beast.

Zapovjednik islamističke terorističke skupine koja se bori u redovima ukrajinske vojske je britanskom dopisniku tada pokazao na mladog bradatog militanta pokraj njega.

“Mansur je došao iz Sirije. Iskoristio je ISIL kao bazu za obuku kako bi poboljšao svoje borbene sposobnosti”, rekao je i dodao kako je Mansur Britanac i ne želi da ga se fotografira, “jer mu to ne dozvoljava vjera”.

Međutim, tom prigodom je Muslim Čeberlovski “ponosno” pozirao za The Daily Beast, kao “emir” bataljuna “Sheikh Mansur”, prikazujući dugi nož s ugraviranom porukom na ruskoj ćirilici: “Smrt separatistima”, odnosno stanovnicima i borcima Donbasa.

The Daily Beast

Muslim Čeberlovski
FOTO – Muslim Čeberlovski 2015. u istočnoj Ukrajini
ISILMuslim ČeberlovskiNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Blatanko
5 godine prije

Vidio sam nedavno kako i ortodoksni zidovi sluze u ukrajinskim neonacistickim odredima. Clanak je na ruskom ali je cijeli potkrjepljen fotografijama. Nemogu sad link nac kao dokaz pronasao sam ga na jednom domacem forumu. Zanimljivo kako se ukrajinski nacionalisti zajedno borbe sa Cecenima ISILOVCIMA i zidovima i kako mi se cini jedino sto ih veze zajedno je mrznja prema Rusiji. Zapad je stvarno okupio bandu na istoku Ukrajine.

Arkaj
5 godine prije

S kim si takav si kaže narodna mudrost i nimalo ne griješi. Takvi ljudi najvjerojatnije nisu bili normalni ni prije nego su se priključili ISILu a nakon što su prošli rat mogu samo bit još luđi. Mogu oni napravit štete ali ne mogu promjenit tok povjesti a on sigurno nije u korist njihovih poslodavaca. Njihova smrt bit će jednako uzaludna i besmislena kao što je i njihova borba i njihov cijeli život….

shumadinac
5 godine prije

Zapad je dao toliko materijala ( koji se sasvim sigurno negde sakuplja, klasifikuje i objedinjuje) da ako ikada dođe neko normalno vreme u kome se zakon poštuje, “neće ih oprati” ni Pacifik.

njonjo
5 godine prije

Ovdje nekaj ne štima. Otkad Židovi ratuju rame uz rame s ukrajinskim fašistima.? Osim toga, prema vjerodostojnim podacima, glavnina evakuiranih isilovaca, uz pomoć USA su prebačeni u Afganistan, zajedno s familijama.

EU dismr
5 godine prije

Dno dna. Tako funkcioniraju “zapadne vrijednosti”. I onda mi nedavno neki papak napisa: “rusofilčić”. Neće ići, sad sam RUSOFILČINA ..
Ne glorificiram Rusiju, znam da imaju problema, daleko su od idealnog. Samo ne želim biti zombi sa ispeglanom karticom u tržnom centru koji nam nudi sve “blagodeti” neophodne da budemo sretni. A na meni jakna sa diskretnim, modnim detaljem -američkom zastavicom.
Neće ići ..

mladen3x
5 godine prije

Plačenici,niš drugo….samo dobro upakirano.

Riddick
5 godine prije

Evo jednog hibrida vehabija i neonacista:
https://youtu.be/ZlCizuuSalE

čitalac
5 godine prije

Udružene snage neonacista, cionista, isilovaca…..
Pa, Rusi će biti vrlo motivirani potamane društvo, ne bojte se….

Snicla
5 godine prije

Malo ih je. Treba ih puno više. I onda Putin udari američku mantru o borbi protiv tetorizma i to. Pa kada amerikanci i njihove pudlice mogu da se bore protiv terorizma uništavanjem Libije Iraka Sirije itd. dakle država koje su tisućama kilometara od njihovih granica onda mogu valjda i rusi pomesti pred kućnim vratima. A sve što bude uništeno, stanovništvo koje bude raseljeno ili pobijeno se svede pod kolateralnu štetu. Ipak se nadam da rusi neće učiti od svojih zapadnih “partnera” i da će naći neko drugo rješenje.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

pa to su regularne nato snage

Andree
5 godine prije

Pozdrav društvo!

Da mi je znati gdje se sakrio onaj pjetao godište 92 (ili sam krivo shvatio njegov pozivni na ovom portalu), koji je najpametniji i najnačitaniji, kada treba pljuvati po svemu Ruskom a bogami i Slavenskom…
Pa ja bi njemu i njegovim istomišljenicima poželio, da imaju jednog ovakvog bradatog demona doma. Da im fino da obrazovanje i demokraciju za koju se bore…

Svako dobro svim miroljubivim i dobrim ljudima!

Mister ?
5 godine prije

Rusija sama sebi stvara neprijatelje. Zbog toga i imaju probleme

Milanče
5 godine prije

Jos pár Dana i morati ce sví ti redom bjezati iz Ukrajine.Nakon izbora u Ukrajini bití ce Druga prica.

spartak
5 godine prije

Ljudski ološ, plaćenici koji su našli novi-stari izvor prihoda. To je opet CIA, samo ovoga puta preko drugog posrednika.

Ivo
5 godine prije

100.000 plus su ih rusi pobili u Siriji, daleko od svojih granica. Što će napraviti s ovima koji im se šetkaju u vidokrugu, nije teško zamisliti. Svi će biti sprženi bez da ikad zakorače nogom u Donbas, i njihovi naredbodavci sve to dobro znaju. Cijela ta morbidna predstava ima za postavljeni cilj samo priliku da se napiše nekoliko članaka o ‘Rusima koji dolaze’ kako bi se domaće ovce, koje se sve više bune, držale u pokornosti. Samo to i ništa više. Kako bilo tko može pomisliti da će Rusija dozvoliti okupaciju Donbasa mi nije jasno, pogotovo ne nakon pripajanja Krima i nakon brutalno efikasne intervencije u Siriji. Jedino pitanje koje se postavlja je koliko će Rusija daleko ići kad degenerici iz Kijeva započnu sa svojim masovnim samoubojstvom, odnosno da li će se ograničiti na prženje svega što je na nekoj razumnoj udaljenosti (cca 20-30 km) od granica DNR/LNR, ili će… Čitaj više »

Ivi.tz
5 godine prije

Eto gdje ameri prebacuju bradonje iz SIRIJE. Malo pomalo kupe prnje iz SIRIJE i eto šta se dešava. A evropica dobra ćuti.hehe ali nećete uspjeti slomiti RUSIJU,hijene jedne podmukle.živio PUTIN.

Lesinar
5 godine prije

Psihijatrija je izgubila borbu u americi. Koji ološ u Ukrajini. Jezivo. Vladimire vrijeme je za malo veču petardu koja dugo svijetli na nebu. Vrijeme velikih gljiva na nebu?

Zvrk
5 godine prije

O njima je tada HTV-ov reporter Zoltan Kabok izvješćivao kao dobrovoljcima koji se bore protiv ruske okupacije. Dok je one čečene u opolčencima spominjao u kontekstu bivših terorista iz iraka…

Borac2
5 godine prije

To je normalno cim je gazda isti.

Minus Collector
5 godine prije

Pa nije u redu da ratuju na strani Kijeva!! To su neki lažni Čečeni. Pravi Čečeni su na strani DNR terorista.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI