fbpx

Teroristi “kalifata” se vraćaju – Europa strahuje zbog Kosova

Pobunjenici i teroristi u Siriji

Kraj “kalifata”, kao što je poznato, ne znači i kraj ISIL-a i ove perverzne ideologije islama. No, uništenje teritorija kojeg je ISIL držao u Siriji i Iraku otvara mnoga sigurnosna pitanja.

Konkretno, postoji veliki rizik da će se u obrnutom smjeru aktivirati “autoput džihada”, od južnog dijela Turske, dokle su mnogi fundamentalisti doputovali 2012. godine da bi stigli do Sirije i Iraka, sada natrag prema Europi. Stoga se ozbiljno riskira mogućnost ponovnog izbijanja fenomena islamskog terorizma na Starom kontinentu.

Strahovi povezani s Kosovom

Zbog svoje geografske blizine i povijesnih i političkih posebnosti, Kosovo je ključno u ovoj priči. Iako se kao poligon za slanje stranih boraca u redove terorističkih skupina voli spominjati BiH, to nije istina, ili barem ne u onoj mjeri kako se prikazuje.

Točno je da je samo u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, od početka dvadeset i prvog stoljeća izgrađeno više od 100 novih džamija i više od 70 islamskih kulturnih centara, sve sa sredstvima petromonarhija Arapskog poluotoka, što je dozvolila i Albanija, ali  se u sigurnosnim službama strahuje da bi Kosovo, mala samoproglašena NATO država nastala 2008. nakon jednostranog proglašenja neovisnosti od Srbije, mogla biti svojevrsni “most” islamističkog terorizma u Europi. Kosovo je veličine osrednje europske pokrajine, nema jake institucije ni sigurnosne snage dovoljno obučene za suočavanje s islamističkim militantnim skupinama.

Osim toga, Saudijska Arabija je uložila ogromna sredstva kako bi lokalnim muslimanima nametnula svoju verziju islama, vrlo blisku onoj koju je ISIL propagirao u pokojnom kalifatu.

Borci Kalifata Isil po zemljama 2015

FOTO – Neažurirani podaci o broju stranih boraca kalifata na njegovom vrhuncu 2015.

Jedan aspekt koji je možda čak i ozbiljniji je činjenica da je na nešto manje od dva milijuna stanovnika Kosovo je dalo više od 350 stranih boraca ISIL-u, što je najveći postotak o odnosu na broj stanovnika. Srazmjerno broju građana, samo Tunis ima veći postotak stranih boraca u redovima “kalifata”.

Među njima ima i onih koji su ubijeni ili zarobljeni tijekom višemjesečnih borbi Sirijaca, Iračana i Kurda protiv “kalifata”, ali ima i onih koji su spremni za povratak.

Njihov povratak na Kosovo znači povratak u život u teško kontrolirane uvjete samo nekoliko koraka do srca Europe, što budi strahove u zemljama s jakom albanskom dijasporom. Tome treba dodati da islamizam sve više prožima stanovništvo Kosova, prije svega zato što su institucije koje su gradili priština i NATO vrlo krhke i ne samo da ne uspijevaju obuzdati terorističke skupine, nego je korupcija ponekad toliko visoka da je gotovo kao utopija izgleda mogućnost djelovanja Prištine u suzbijanju fenomena islamskog ekstremizma i fundamentalizma.

Osim toga, gospodarstvo Kosova je praktično u kolapsu i mnogi mladi u ekstremističkoj ideologiji ili pripadanju skupinama islamističkih korijena vide jedinu pravu alternativu životu u kojem nemaju nikakvih izgleda za uspjeh.

Drugo, uz gore opisane elemente je na Kosovu sve više džamija ili kulturnih instituta financiraju Saudijska Arabija, Turska i Katar. Istina je da između Saudijaca i dueta kojeg su osnovali Ankara i Doha traje svojevrsni derbi u borbi za kulturni utjecaj u malom balkanskom entitetu. Dok Saudijska Arabija širi vehabizam, Katar i Turska pokušavaju ljudima približiti ideje Muslimanskog bratstva. U oba slučaja govorimo o najradikalnijem islamu koji je na Kosovu našao plodno tlo.

Međutim, Europski parlament želi liberalizaciju viznog režima

Umjesto da politički intervenira na Kosovu, da podsjeti Prištinu na dužnost provođenja sigurnosnih planova nakon pružene potpore, čija se dobrota iz očiglednih razloga sada dovodi u pitanje, SAD i Europa kroz Bruxelles riskira da oslabi kosovske granične kontrole. Osobito se misli na sporazum s Kosovom kojem je cilj liberalizacija viznog režima. Projekt već vidi odobrenje Europskog parlamenta i važan je korak za Europu, ali i veliki “propust” kojeg mnogi u Bruxellesu i Strasbourgu kao da ne žele vidjeti.

U ovoj povijesnoj fazi, ako ništa drugo, Europa mora ojačati sigurnost na Kosovu i spriječiti potencijalne teroriste da imaju slobodu kretanja na Starom kontinentu. Drugo, europske institucije bi se u odnosu s Prištinom trebale usredotočiti sve što će ukloniti plodno tlo širenje radikalnog islama, inače će Kosovo zauvijek ostati “crna rupa” u srcu Balkana.

Neke vlade su već naznačile da namjeravaju blokirati projekt liberalizacije viznog režima s Kosovom. Od Njemačke do Francuske, prolazeći kroz Španjolsku, koja ne priznaje neovisnost Prištine, te Italije, brojne europske zemlje se protive projektu kojem je cilj lakše izdavanje viza za građane Kosova.

No, Bruxelles ni ovdje ne vodi računa o ostatku zemalja Zapadnog Balkana, baš kao što je slučaj s ilegalnim migrantima. Važno je blindirati granice Europske unije, ili samo Schengenskog prostora, a ostali neka se s problemima nose kako znaju.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
73 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Crni žutokljunac
Gost
Crni žutokljunac
2 godine prije

Vračaju se,znači sve ide po planu !

Šok
Gost
Šok
2 godine prije

ovi teroristi rade po narudžbi
nema plaćanja
nema narudžbe
nema terorizma

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije
Reply to  Šok

Da, euro teroristi, nista religija, nista politika samo EUR.

Alanis
Gost
Alanis
2 godine prije

To su nama naši političari dali – svjesno.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Brisel se blindira a hoce da ukine vize kosovu da lakse dodju tamo ?
Brisel ne vodi racuna o izbjeglicama na balkanu a eno jedni dolaze drugi odose za evropu ? Uhodano sve u milimetar.
Nermine ?

Crni žutokljunac
Gost
Crni žutokljunac
2 godine prije

Šta bi ?

AJeTo
Gost
AJeTo
2 godine prije

Nije problem gradnja dzamija, nego ono sto se u njima poucava. Vrag je u detaljima. Hrvatska nije na ljestvici, a do BiH se ide biciklom uz meke granice.

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije
Reply to  AJeTo

U DZAMIJAMA,MEKTEBIMA I TEKIJAMA MOLI SE ALLAHU DZ.S.ALLAH-BOG JE JLUBAV I MILOST!!

pingpong
Gost
pingpong
2 godine prije

ne pisi pizd@rije !

Toso
Gost
Toso
2 godine prije

Sta bi se dogodilo ako se Srbi skine s lanca ne fali dosta???

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Toso

Prvo mi Srbi nismo na lncu, a drugo zajebi više sa tim da Srbi ratuju za evropu protiv nekoga a još manje protiv svojih sugrađana….jbn krstaške ratove ostavljamo jbnoj evropskoj inpotentnosti.

Toso
Gost
Toso
2 godine prije
Reply to  Siniša

Hm, dobro si rekao i kako si naoisao nisam lose mislio nisam ni oomisluo na krstaske ratove u ime drugih naeoda ali mi se cini da si razumuei sta sam hteo da kazem jer ovakvog pritiska ni srbi nece dugo trpeti…

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Toso

Nravno da sam razumeo;ja prosto ne vidim razloga da ratujemo protiv nekoga a pogotovo ne protiv svojih sugrađana.
To jedno..drugo, na pamet mi ne pada da u ime Evrope ratujem protiv nekakvog neprijatelja koji ugrožava Hrišćanstvo i evropske vrijednosti, naravno ni onomad ni danas mi niko ne može reći ko me ugrožava….to nisam ni 90tih popušio pa neću ni sada. Ne vidim načina da nas zarate, osim toga i prosto ne želim niti sam ikada želeo da učestvujem u tome.

gungula1950
Gost
gungula1950
2 godine prije
Reply to  Siniša

Srbi su na lancu samim svojim geografskim polozajem. U okruzenju su, progutat ce ih tama zvana nato….tuzno ali istinito

IP nije moj broj
Gost
IP nije moj broj
2 godine prije
Reply to  Toso

Molim admina da izbrise komentar jer vredja Srpsku naciju.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

??? Vjerujem da nije ništa loše mislio!!

gungula1950
Gost
gungula1950
2 godine prije
Reply to  Siniša

Ip ti si ocito jedan od onih kojima covik mora sve nacrtat…

Davor
Gost
Davor
2 godine prije

EU će namjerno dati liberalniji vizni režim . Oni znaju za tzv. prijetnje đihadista. Njima oni trebaju da uvedu sukobe u EU i uvedu totalitarni režim. Svjesni su da im vlast izmiče iz ruku zbog toga što su narodi počeli shvaćati tko ih vodi , ali i želje za promjenom neposredne demokracije u praksi koja je moguća pojavom kompjutera i programa. Dovođenjem đihadista i emigranata želi se stvoriti sukob te mogućnosti da ih se zamjeni sa njima. Pošto đihadisti i emigranti još nisu sazrijeti i ne djele kulturološke sličnosti sa Europom vladari žele dobiti na vremenu da se što prije robotizira , da nisu više nije potreban varijabilni kapital. Kada to ostvare onda će i migrante i đihadiste likvidirati. Oni su piuni koji će biti žrtvovani u likvidaciji stanovništva ne samo Europe već i cijelog Svijeta u kojem imaju utjecaja. Pretpostavljam da je taj plan bio puno prije u izradi, samo ga se trebalo provesti. Sile tame u sjeni su htjeli rascijepiti Rusiju, zatim zamijeniti stanovništvo EU sa migrantima da bi mogli apsolutno vladati u EU, stvarati ratove u svijetu po pravilu “Divide et imperativ”. Do trenutka kada će strojevi zamijeniti ljusku radnu snagu , posao bi trebali obavljati Kinezi… Pročitaj više »

Segota
Gost
Segota
2 godine prije
Reply to  Davor

Zanimljivo razmisljanje , nego ,da ne pretjeruješ malo????

Histrion
Gost
Histrion
2 godine prije
Reply to  Segota

sigurno pretjeruje, pogotovo sa imperativnim
podjelom.(divide et IMPERATIV )

Davor
Gost
Davor
2 godine prije
Reply to  Histrion

Izvini , pogriješio sam , nisam provjeravao tekst. Imam u postavkama mob-a. program riječi koji je pogriješno očitao i upisao ono što nisam mislio pa ću stoga ponoviti Divide et. impera podijeli i vladaj. Onaj koji ne nauči lekciju iz povijesti taj je osuđen da iste greške ponavlja. Znanje tj. razum je glavni korektor ljudskog ponašanja, ni nacija ni religija neće te to naučit jer im nije u interesu.

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije
Reply to  Davor

@Davor
Učenje lekcija iz povijesti je floskula.
NITKO nije ništa naučio iz povijesti. Ni neće.
Zašto? Jednostavno.
Jer svatko misli da su oni prije bili glupi i nesposobni, a da se to njemu ne može dogoditi, da on to može bolje.
I svaki put se za*ebe.
Pa jovo – nanovo.
Pravi civilizacijski perpetuum mobile.

Davor
Gost
Davor
2 godine prije
Reply to  Segota

Mislim da ne. Ja bi upravo to i učinio. Ljudi nisu toliko svjesni koliko čovjek čovjeku može napraviti štete. Treba vidjeti da određene skupine ljudi su doslovno odvojene od drugih. Treba li navesti npr. Odvojeni dijelovi kvartovi gradova – ne samo bogataša već i srednje klase (Amerike). Ljudi koji nemaju dodirnih točke sa svojim ” sugrađanima” nemaju empatije za svoje sugrađanine. Njima su drugi samo brojevi. Da li trebam spominjati npr. povlaštene ljude u RH. koji nisu ničim zaslužili i to oni znaju, neće se odreći tih prava. Gledao sam na televiziji jednog svećenika iz Sarajeva koji je pričao kako bogataši preziru siromašne. Pa da te pitam da li su u stanju parcove pobiti. Oni nemaju empatije. Treba pogledati klasične holivudske filmove o budućnosti – o jednoj svjetskoj vladi kojom vlada korporacije i to na Npr. scena u filmu:kada se je narod pobunio prekinuli su dovod kisika. Ako smatraš da je to izmljišljotina, navest ću ti npr. smatfon iz serije Star Treck koji je iz izmišljotine u stvarnost.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Što se tiče džamija, ako ima vjernika, neka se grade. Ali ,….ali…. nema imama iz Saudijske Arabije i gradit će ih zemlje gdje se grade. kao Austrija ili Rusija. Propovijedi na domaćem jeziku u Austriji na njemačkom, a Rusiji ovisno o republici i nema imama koji su se školovali u vehabijskim instituima u Rijadu. Usput, mislim da Rusi , koji imaju najveće džamije i najveću slobodu u tom smislu, redovito na molitvama imaju jednog FSB muslimana vjernika, onako , da se nađe.U Austriji se mora propovijedati na njemačkom , odnedavno, a dio molitve koji mora na arapskom, onaj iz Kur’ana, to je na arapskom. Lako je to kontrolirati čak i da ih je 1000 u BiH ili na Kosovu ili bilo gdje..

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Molitve su iskljucuvo na arapskom , vazda bili i biti ce , ostalo ide na jeziku kojim govore vjernici , nema tu filozofiranja… A nema niti potrebe za filozofiranjem ako ti imami nisu na platnom spisku iz nedzda…

Željko
Gost
Željko
2 godine prije

Na web stranici Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini nailazimo na podatak da su za vrijeme posljednjeg rata u Bosni i Hercegovini “potpuno je porušeno 614 džamija a prema Katoličkoj crkvi u BiH u posljednjem ratu je u većoj ili manjoj mjeri stradalo 185 župnih crkvi, 168 crkvi, 227 kapela, 226 župnih kuća i objekata, 30 samostana i 164 groblja.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Željko

Nije ih toliko ni bilo prije rata , neozbiljno od strane IZ..

odfvoiwefvunqdevniudwcvuawdcuw
Gost
odfvoiwefvunqdevniudwcvuawdcuw
2 godine prije
Reply to  Alen

Mislim da je podatak točan, tamo di sam ja bio znam jedno desetak srušenih Alene……..

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Moguce , bilo ih je oko cca 1100 , mada opet mi prevelika cifra..

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije

Nije, nije problem u propovjedima nego u ostalim kulturnim obrazovnim programima nakon propovjedi (kod nas se kaze vanskolske aktivnosti) gdje jedan covjek moze relativno brzo obrazovati (radikalizirati) malu skupinu ucenika, pogotovo ako su isti slabijeg imovinskog stanja i/ili su prije jako grijesili protiv vjere… A u takvu skupinu (za razliku od propovjedi) se jako tesko infiltrira.

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije

Vraćaju se borci za demokraciju? Šta se žale političari europskih zemalja? Pa to su njihovi borci za socijalnu pravdu i demokraciju u Siriji, Iraku i drugdje. Sad će svi na socijalu u Njemačku i drugdje u Europi.

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije
Reply to  Bruno

TAKO JE BRUNO!
MUDRO ZBORIS!
VRACAJU SE ZAPADNE DEMOKRATE U SVOJE DOMOVINE POGNUTIH GLAVA I USRANIH GACA.

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  Bruno

Palo mi je na pamet još kad sam pisala da bi zemlje morale primiti svoje državljane, a i kad sam vidjela sve one mrtve Isilovce: zamislite suđenje: pita sudac: tko vas je nagovorio, uputio i obučio? A ovaj – kaže i pokaže…koga? Uglednog člana društva? Agenta tajne službe?
Ti ljudi su PRAVI problem. I odgovorni i za Isil i one koje je on pobio.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
2 godine prije

Zanimljivo je da iz Bosne ili Kosova ima više boraca isil-a nego iz npr. Bangladeša iako tamo živi 100x više muslimana.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Mölltaler

Zavisi ko je pravio ovu tablicu.. Kako je ista na engleskom sve ti he receno…

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije
Reply to  Mölltaler

STA IMA TESLA?????????

Satir und wasser
Gost
Satir und wasser
2 godine prije

Rekao je trumpeto da EU mora primiti umjerene glavosjece nazad….a lik ne moze smisliti mirne meksikance…

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Da prostim ali nije mi niti malo žao Europe. Bili su im borci za demokraciju kad je trebalo i za istu svrhu su uzgajani.
Znate onu: tko sije vjetar, žanje oluju.

ZЪVЪNIMRЪ
Gost
ZЪVЪNIMRЪ
2 godine prije

po ovoj listi jedino je hrvatsko-ugarsko kraljevstvo uspjelo ostat čistokrvno

eks
Gost
eks
2 godine prije

Potpuno je zapostavljeno šta se dogadja u Sandžaku, a to je jedan od punktova ISIL-a u Evropi. Danas sam se šokirao kada sam pročitao jedan članak u mediju “Sandžak Press” iz Novog pazara, gde se regularna vojska Sirije (SAA) i njeni saveznici naslovljavaju kao teroristi u Siriji . Oni, koji poznaju situaciju u Novom Pazaru, znaju da je predvodnik ideologije ISIL-a Sulejman Ugljanin . Amerikenjci “pakuju” Srbiji novo zlo .

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
2 godine prije

Zna se kako su u Siriji pod kontrolom CIA-e bili plaćani od 400 $ pa na više . . . svi su evidentirani i zna se točno di su i na Kosovo nemogu doć bez znanja CIA-e . . . sve ostalo su priče za malu dicu, a naročito priče koje EU priča . . .

kum
Gost
kum
2 godine prije

Zašto bi Europa strahovala,pa ona ih je i slala u Siriju i Irak kao demokratske aktiviste.

mmj
Gost
mmj
2 godine prije

Od progresivnog portala na pocetku, postajete i vi lagano portal jednoumlja, samo s druge strane spektra. U 365 dana, 364 pisu se hvalospjevi Rusiji, jedni se uporno dizu u nebesa, a drugi ocrnjuju na svakom koraku. Nisu meni Kosovari 3 puta u 2 rata sve srusili i zapalili u Gorazdu, nego komsije Srbi. I opet halalim, ne mogu oni srusiti, koliko ja mogu izgraditi. Ili ovo o dzamijama. Tacno je?! Po cemu? Jel imate neki izvor? Nisam vjernik, al razmisljam LOGICNO. Ako od dolaska Turaka do danas broj dzamija varira uglavnom oko broja 100, 1660.(106-117 dzamija, Celebija), 1898.(108, KuK Chroniken), 1996. (83, od toga vise od 70 teze ili lakse ostecenih u granatiranju, Zavod za Urbanizaciju Grada Sarajeva), i od 96.e su izdali ukupno 47 gradjevinskih dozvola za vjerske objekte, ne u gradu, nego u Kantonu Sarajevo. A po vasoj LOGICI ih ima samo u gradu skoro 200?? To bi se vec vidjelo i golim okom na slikama panorame ili na Googlu. Pa nije Rio de Janeiro majka mu stara ???

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  mmj

Ko popali Srpsko oko Goražda, neko iz Tunguzije!!??

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Siniša

Tišina Siniša!!!! Srbin se ne smije žaliti. To je ekskluzivno pravo drugih. :))))))

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Izvinjavam se ?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  Siniša

Hvala.??

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije
Reply to  Siniša

GRCI POPALISE………..

Avrelij Droh
Gost
Avrelij Droh
2 godine prije
Reply to  Siniša

Bio je to Bauk iz tunela, zar ne znate?

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije
Reply to  Siniša

Sinisa, bio je to drekavac.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Lurker

Jeli iko video drekavca!?

milan
Gost
milan
2 godine prije
Reply to  mmj

@mmj, trazenje srednje vrijednosti po(cesto)nekad je nepopularno ali sta se moze 🙂

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  mmj

Jednoumlje i floskuletine o samo “mojoj” istini kao relevantnoj(tuđa me ne zanima) je ovaj tvoj komentar. Tačka.

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije
Reply to  mmj

MMJ,
PREDRASUDE SE NASLIJEDNI FAKTOR.
ZATO SEB BRATE NE SEKIRAJ.
POZDRAV IZ KONJICA!!!

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Zašto Kosovo da bude problem, zašto BiH da bude problem;Francuska je daleko veći problem,sam grad Brisel ima paradžemate u koje Policija ne smije da zalazi;zašto je problem vizna liberalizacija građanima Srbije rodom sa Kosova i Metohije kada se u EU legalno i bez problema vraćaju svi teroristi i AlKaide i AlNusre i ISILakoji su građani EU, čak raširenih ruku primaju i teroriste koji su iz desetih zemalja pa čak i ne znju koliko ih je i gdje su…. Odjednom problem Srbija ili BiH ili CrnaGora sa svojih ni hiljadu terorista, apsolutna glupost!!!!!

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Siniša

Belgija je demokratska zemlja. Zato su njene džihatlije manja opasnost. :)članica EU

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Tadmure koje je ovo licemjerstvo u p.m.
Vrh..
Evropa strahuje od terorista kalifata haaha…

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  Alen

Hahah…Tako je.Bez obzira koliko se mi guzili da uljuđenoj Evropi ugodimo ,etikete za naša leđa uvijek spremne,šta vrijedi kad sitnozubi kojih je i na ovom portalu sve više ništa ne kapiraju.

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Siniša

Zato sto je majmunima u to najlakse povjerovati

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije
Reply to  Siniša

Zato sto koriste vizni rezim da nagovore drzave koje bi npr. htjele biti samostalne da je pametno se pridruziti EU.

Tom
Gost
Tom
2 godine prije

Sve ih treba poslat u norvesku stoltenbergu da mu se naje.u keve a imaju i kurseve za skidanje sa dzihadizma

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
2 godine prije

NATO je zato i stvorio Kosovo, da stvori izvor stalnih tenzija i time opravda svoje postojanje i prisustvo uregiji.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  Ive iz Pecalbe

Kosovo je nosa aviona .Kosovo je terminal za transport narkotika iz Afganistana prema EU i USA a i bazen za regrutovanje korisnih idiota jer veliki dio njih amere vide kao bogove koji su sišli na zemlju.Uradit će za njih sve .Pogledaj kako se polupismeni narkodiler i trgovac ljudskim organima Ramuš Haradinaj ruga Evropskoj Uniji sve je jasno.

Pera
Gost
Pera
2 godine prije
Reply to  Ive iz Pecalbe

Malo preciznije: Englezi su ti koji sirom svijeta prave ‘ujdurme’, NATO je samo egzekutor.

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije

BOG-ALLAH NE PRIMA U NATO.
BOG’ALLAH NIJE U SAVEZU SA SOTONOM!!!

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije
Reply to  Fatih

Fatih, bog je bog a interes je interes…

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije

DOBRO DOSLI EVROPEJCI……??????

Lurker
Gost
Lurker
2 godine prije

Da li ima u ekipi na portalu koji musliman po vjeri koji bi bio dobar da pripadnicima drugih religija objasni razliku izmedju onoga sto promoviraju muslimanska braca i saudijske vehabije?
Svugdje gdje citam tvrdi se da je rijec o extremu u oba slucaja, a ekipa se uredno kolje sve u 16 (do te mjere da traze pomoc od amera kad god mogu a ne vole ih bas previse)?

Alen
Gost
Alen
2 godine prije
Reply to  Lurker

To ti je borba za nekakvog halifu u umetu a i jedni i drugi su pod kontrolom kudravog halife.
Koncept islama zahtjeva halifu , teritoriju , Allahov zakon i ekonomiju…
Po tom konceptu muslimani ni pod razno ne bi smjeli da zive ovako kako sad zive u nekakvim drzavama uredjenja zapadnog tipa..
Kaze hadis : za blago Kabe borice se trojica , ali blago nece pripasti niti jednom od njih..
Trojica su ksa , turska i iran , blago Kabe je okretanje ka Kabi dakle vodstvo u umetu.. hadis je iz grupe hadisa o ahiru zeman , posljednem vremenu..

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije
Reply to  Lurker

ONO STO PROMOVIRA ISLAM,NEMA VEZE SA ELEMENTIMA RADIKALIZMA KOJE PRAKTICIRAJU I PROMOVISU ODREDJENE RADIKALNE SKUPINE UNUTAR ISLAMSKOG SVIJETA.GLAVNI SPONZORI I MENTORI RADIKALNOG ISLAMA SJEDE U OVALNOM UREDU I TEL AVIVU.PONEKAD SE NADJU U LONDONU.VECINA KOMANDANATA ISISA SA PORODICAMA SU PREBACENI U SVOJE DEMOKRATSKE DOMOVINE…….CIJENA JE BILA 50.TONA OPLJACKANOG ZLATA IRACKOG I SIRIJSKOG NARODA.NA SRECU ISLAMSKOG SVIIJETA VRATILI SU SE POGNUTI GLAVA NE ODRADIVSI DOMACU ZAJEDNIVU……

Ivan S
Gost
Ivan S
2 godine prije

Nije Kosovo problem! Nego albanci koji su bili u zapadnoj europi i potjerani su iz tih država jer nisu željeli biti normalni građani tih država gdje su boravili, ti su likovi otišli se borit za ISIL. Samo zato što im je država porijekla Kosovo ne znači da je leglo ISIL-a na Kosovu, po toj paraleli onda ISIL ima svoju državu u Belgiji jer kvart Molenbeek je više Isiovaca i terorista iznjedrio nego cijela Europa pa se o glavnom gradu EU ne piše kao o rasadniku terorista iako je dokazano da tamo žive i uživaju svu blagodat Belgijske države.

Mar
Gost
Mar
2 godine prije

NATO je tamo da stiti svoju investiciju, to jest, heroin, kokain i dzihadiste

Rotor
Member
Rotor
2 godine prije

Kosovo može da postane problem ako to EU želi i ništa ne čini da ga prevenira. Poplave nas plave dok ne zasučemo rukave i ne uredimo riječna korita. Epidemije nas napadaju dok sprovedemo sanacije, vakcinacije i slično. Najezda komaraca i skakavaca nas mori dok ne izvršimo avio prskanje itd itd. Dakle, Kosovo samo po sebi nije problem nego nego je problem IGNORIRANJE PROBLEMA. Pametni narodi spriječe, a oni manje pametni liječe. Što se mene tiče ja bih oformio agenciju za transport terorista u EU, jer traže pa neka i gledaju, odnosno neka se ‘liječi’ ko ne želi da spriječi.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik