Teroristi u Gouti dobili ultimatum – Ili bezuvjetna predaja ili vojno rješenje

T-72 Sirija
24 komentara

Prema ruskom Ministarstvu obrane, više od 6700 militanata skupine Faylaq Al-Rahman i članova njihovih obitelji napustile su regiju Istočne Goute u Siriji i otišli su u pokrajinu Idlib. Ukupan broj militanata i njihovih obitelji koji su napustili Arbin u protekla tri dana je dosegao 13 190 ljudi, dodaje ministarstvo.

S teroristima skupine Jaish Al-islam se nekoliko dana vode bezuspješni pregovori o napuštanju tog područja i ruski pregovarači su jutros teroristima u gradu dali dvije opcije: bezuvjetna predaja i povlačenje ili će se suočiti s napadom vladinih snaga.

Teroristi skupine Jaish Al-Islam su danas rekli da je njihov zapovjednik  u Doumi, Abu Muaz, umro od posljedica ranjavanja. Abu Muaz je vodio snage Jaish Al-Islama u Istočnoj Gouti i teško je ranjen u borbama sa sirijskom vojskom  na periferiji grada. To bi trebali značiti da sada nema tko donijeti tako važnu odluku kao što je predaja i povlačenje u Idlib.

Abu Muaz,
FOTO – Abu Muaz, ubijeni zapovjednik terorističke skupine Jaish Al-Islam

Usprkos ovom odugovlačenju, kopnene snage sirijske vojske se u slučaju da Jaish Al-Islam odbije ponudu već okupljaju oko Doume.

Ruska delegacija je ušla i u kamp Yarmouk, južno od Damaska, na preostala područja pod nadzorom terorista koalicije Hayat Tahrir Al-Sham, koji predvodi Al-Nusra Front. U tijeku su pregovori s terenskim zapovjednicima terorističke koalicije o pripremama za  njihovu deportaciju u pokrajinu Idlib.

U međuvremenu je objavljena snimka razmještanja velikih snaga sirijske vojske u područje Domue, dok se oslobođena područja Istočne Goute predaju u nadležnost sirijskog  Ministarstva unutarnjih poslova, koje tamo raspoređuje policijske snage.

Paralelno s mogućom predstojećom ofenzivom vladinih snaga i otvorenim humanitarnim koridorom za izlaz civila u području Al-Wafiddina, koji se nalazi na sjeveroistoku okruženog područja,  Ministarstvo unutarnjih poslova Sirije u oslobođena područja šalje policijske jedinice. General Essam Al-Hallaj kaže kako su u slobodnim dijelovima bivše terorističke enklave razmještene dovoljne snage da zaštite lokalne stanovnike u područjima u kojima su bile aktivne militantne skupine.

Istocna Gouta 28.03.2018
FOTO – Karta područja u kojima se provodi evakuacija i područje Doume, moguće predstojeće bitke za oslobođenje posljednje terorističke enklave u Istočnoj Gouti

VIDEO – Sirijska vojska prebacuje pojačanja u područje Doume

 

General Essam Al-HallajHezbollahISILIslamska državaIstočna GoutaJaish Al-IslamKalifat
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

…šteta mlad čovjek ovaj terorista i umjesto da ganja cure on truli u zemlji…ne kažem da je asad svetac pogotovo nakon štp se onako podrugivao rehmetli gadafiju u trenutku kada je pišao po arapskim dužnosnicima na nekoj konferenciji i predviđao nesreću koja se nadvija ali ja sam uvjeren da bi njegov put išao drugačije da ona govna iz rijada,londona,i washingtona nisu svaka na svoj način pomogla da se nađe u ratu za lažne ideale…ja tim uzvišenim govnima mogu samo reći dabogda im RT u kući bio.

MajorJS1
6 godine prije

Zapovjednik izgleda jako mlado i neiskusno za takvu poziciju.
p.s. admin Tekst vam pocinje krivo, plus gramaticke pogreske, najcesce kod l.r. autora, vjerujem da nije toliki problem procitat tekst prije objave.. lijep pozdrav

davor
6 godine prije

Dati im azil u Upper west side Manhattan i u trgovačkoj četvrti Tel Aviva.

Baba Vanga
6 godine prije

E sad ako nebude napada bojnim otrovima onda se zapad usrao od straha kada je Gerasimov rekao gadjamo i lansere odakle su ispaljene rakete na Damask?

fenix
6 godine prije

Iskrene cestitke Saa i Ruskoj vojsci odlicno i brzo odradjena operacija jedan od najvecih teroristickih grupacija od nekoliko tisuca pa i vise potpuno porazena. Ovdje Rusi pokazuju moc i dominaciju ili se predajte ili vas unistavamo a teroristi im prakticno nemogu nista prevelika vojna nadmoc mislim da teroriste ovo psihicki potpuno lomi sto se vidi po izjavama i snimkama nema vise one fanaticnosti. Nego stvarno Sirijska policija mene iznenadi u ovom ratu se prakticno i nepominje mislio sam da nepostoji vise kakvo joj je stanje i ucestvuje li u borbama?

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Ulazak Ruske delegacije u Jarmouk je bitan.Direktni pregovori sa nusrom?!Douma i vojska islama su prošlost.Pa i ako pregovori propadnu oni su gotovi,bez obzira koliko ih ima obezglavljeni su i urušiti će se sami od sebe.

rulja
6 godine prije

“Sirijska vojska prebacuje pojačanja u područje Doume”……..ahahaaaa, koja je ovo rulja, ovo nije vidjelo vojske

oxi
6 godine prije

“rulja” kažeš?
https://youtu.be/NeJwh0Adhks

čitatelj portala
6 godine prije

Sretno do slobode.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI