Teroristi u Istočnoj Gouti gube Al-Rayhan i Jisrin

Sirija - bombardiranje
13 komentara

Sirijska vojska nastavlja svoju ofenzivu u Istočnoj Gouti i fokusirana je na napredak u Jisrinu. Vladine snage su uspjele osloboditi južni koridor i poljoprivredne površine ove regije, a ranije vojnu bazu i grad Al-Aftris.

U samom Jisrinu se bori 4. mehanizirana divizija, koja je nekoliko sati lomila obranu militanata skupine Faylaq Al-Rahman. Prema vojnim izvorima, trupe su uspjele ući u grad napadom koji iz susjednih farmi.

Otkriven je i veliki zatvor u Jisrinu, ali sve zatvorenike teroristi prethodno evakuirali.

U utorak, 13. ožujka, tijekom svakodnevne humanitarne pauze je iz enklave uspjelo izaći 148 civila, uključujući 79 djece. Unatoč granatiranju humanitarnih koridora od strane terorista, ovi su ljudi uspjeli napustiti blokirana područja Istočne Goute. Svi su bili smješteni u privremene smještajne kapacitete i pružena im je potrebna medicinska pomoć. Prema lokalnim sirijskim izvorima, većina muškaraca je bolesna ili ranjena.

Nakon završetka primirja su se neprijateljstava obnovila, a sirijske vladine snage su napale teroriste u Al-Reyhanu na sjeveroistoku i Jisrinu na jugoistoku Istočne Gote, gdje je teroristička enklava podijeljena na tri dijela.

U nekoliko sati borbe su se teroristi povukli iz velikih područja Jisrina. Jučer nije bilo moguće napredovati u Al-Reyhanu, ali je danas poslijepodne sirijska vojska oslobodila Hawsh Mubarakat istočno od grada i stigla do džamije u središtu Al-Rayhana.

VIDEO – Borbe za Al-Rayhan

https://www.youtube.com/watch?v=jPrRSFwjM-E

Sinoć je sirijsko zrakoplovstvo provelo udare po položajima terorista i potvrđena je likvidacija nekoliko terenskih zapovjednika skupine Faylaq Al-Rahman. U noći od 14. ožujka su ruski i sirijski zrakoplovi po položajima islamista pokrenuli veliki broj napada bez presedana. Ruski zrakoplovi su oko 1:30 po lokalnom vremenu počeli bombardirati Ain Tarmu i Jobar, a sirijsko zrakoplovstvo Saqbu, Kafr Batnu i Zamalku.

Masovni udari su se uglavnom provodili duž južne enklave terorista, što znači da  će sirijska vojska uskoro pokušati eliminirati upravo ovaj “kotao”.

istocna gouta Al-Rayhan i Jisrina 14.3
FOTO – Dva ključna pravca napada – Al-Rayhan i Jisrina

 

Faylaq Al-RahmanFSAHezbollahISILIslamska državaIstočna GoutaKalifatNATOSAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
max
5 godine prije

Samo brzo..nije ostalo puno vremena prije intervencije zapada

Majk Majers
5 godine prije

Ne vidin kako će zapad intervenirat. Zatvoreni su im svi putevi-morem,kopnom,zrakom.

Kenan
5 godine prije

Što reći.Podrška SAA i Tigrovima u protjerivanju terorističkog smeća i njihovih savjetnika iz Sirije.

opančar
5 godine prije

samo udri asade, što prije uništiš to smeće, to bolje.

trumba
5 godine prije

Da bar Rusi naprde S300 u Deir Ezor i još osposobe sirijski S125 ili S200 kod aedroma…
Amerima ispred nosa.
To bi bio pravi game-changer.

SrdjanKs
5 godine prije

Lepo je baba Vanga prorekla propast Amerike kad napadne-Siriju. Svim srcem navijam za propast neoliberalnih ludaka.

Alex
5 godine prije

?

knjiski moljac 004
5 godine prije

zasto ovdje na portalu tekstovi cesto imaju recenice u kojima fali nekoliko rijeci? Npr. „trupe su uspjele ući u grad napadom koji iz susjednih farmi.“

Ferdo
5 godine prije

Najmoćniji a ujedno i najjednostavniji IQ test današnjice je da li si uz Ruse ili ne. Ako si po uobičajenim IQ testovima najinetligentniji čovjek na svijetu, uzalud ti sve ako si danas protiv Rusa i njihove borbe protiv zla sa zapada i svega što ide uz to.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI