Trik Twitter diplomacije Donalda Trumpa: “Dosta je utrke u naoružanju”

balisticka raketa
37 komentara

Nakon nedavne najave povlačenja Sjedinjenih Država iz Ugovora u uklanjanju nuklearnih projektila srednjeg i kratkog dometa (INF), koji je bio jamac sigurnosti Europe, američki predsjednik Donald Trump je pokrenuo lavinu reakcija, a vojni stručnjaci su strahovali da bi ponovno raspoređivanje tih projektila u Europi uzrokovalo ruski odgovor i europski kontinent bi bio pretvoren u smrtonosni nuklearni poligon.

Sada američki predsjednik odjednom mijenja mišljenje, iako samo putem Twittera, što ne treba shvatiti kao službeni stav američke uprave. Osim toga, Trump je toliko toga napisao na Twitteru da je teško pamtiti što je bila istina, što provokacija, a što namjerna ili nenamjerna šala.

“SAD, zajedno sa Kinom i Rusijom, trebaju početi pregovore o završetku utrke u naoružanju”, napisao je na Twitteru američki predsjednik Donald Trump.

“Siguran sam da ćemo zajedno s predsjednikom Xi Jinpingom i predsjednikom Rusije Putinom početi pregovore o prekidu onoga što se pretvorilo u veliku i nekontroliranu utrku u naoružanju”, napisao je Trump.

Čelnik Bijele kuće je podsjetio da su SAD ove godine potrošile na oružje 716 milijardi dolara.

“Ludilo! “, zaključio je američki lider.

Trik za uvlačenje Kine u pregovore?

Ipak, podsjetimo još jednom da objave na Twitteru nisu službene odluke američkog predsjednika, iako želja za pregovorima s kineskom i ruskom stranom izgleda obećavajuće. No, ovdje postoji mali trik, jer Kina nije strana u Ugovoru u uklanjanju nuklearnih projektila srednjeg i kratkog dometa (INF) i slobodno ih je razvijala i nastavlja razvijati, a američki predsjednik želi da se stvori novi ugovor koji će obuhvaćati u druge svjetske sile, ne samo SAD i Rusiju, mogućnost koju je Peking kategorično odbio.

Twitter – Donald Trump

 

INF sporazumNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
5 godine prije

Nije ludilo nego glupilo!
I niti jedne rijeci o tratincicama?

eu kolonija
5 godine prije

čitam I da je nekoliko demokratskih senatora kritikovalo trumpa zbog povlačenja iz INF-a I optužilo ga da je to poklon rusiji. u svakom slučaju pozdravljam namjeru trumpa jer je ipak skužio da polako gubi trku u naoružanju I nadam se da će amerika prestati sa provokacijama rusije I kine I da će u formi dijaloga rješavati nagomilane probleme u svijetu. evo ja preporučam neka krenu od kosova za početak

čokolino
5 godine prije

“američki predsjednik želi da se stvori novi ugovor koji će obuhvaćati u druge svjetske sile”

Ugovor koji će svi morati poštovati osim amera ili ugovor koji će poslije ameri pocjepati?
E pa nisu drugovi iz komunistične partije Kine baš tolike budale. Možemo mislit o njima kaj god hoćemo ali ko misli da su budale, debelo griješi. Znaju drugovi dobro da ko sa amerima tikve sadi o glavu mu se lupaju.
Šta bi sa obećanjem da se Nato neće širiti na ruske granice? Obećanje ludom radovanje……….

Miroslav
5 godine prije

America I Rusija bi trebale biti glavne saveznice i koordinirano raditi za mir i napredak čovječanstva.

mars
5 godine prije

Moglo bi se reći da je Amerika sada u poznim godinama svoje moći. Kao neki 55-godišnji Kazanova koji je u svojoj mladosti i za vrijeme pune snage zaveo i povalio nebrojene zgodne i prelijepe djevojke i žene, ali mu to sada više ne ide. Naravno, libido mu je još uvijek jak, ali praktična snaga je opala i nije više ono što je bila, pa je prisiljen preći na zavođenje manje lijepih i zgodnih djevojaka i žena, sa izglednom biološkom tendencijom da će završiti sa starim babama, čega je postao svjestan i čega se boji, pa sada novim mladim i snažnim Kazanovama pokušava prodati priču o štetnosti seksualnih odnosa. Eh, kada “pijetlu” prođe vijek pa mu jedina svrha postane pišanje, onda se mijenja i čitav narativ – od “kako sam dobro j*bo” u ” kako sam dobro piš’o” pa do “j*banje je loše i štetno po zdravlje”, te mu ostaje jedino… Čitaj više »

Alen
5 godine prije

Izgleda da su rusi uzili u obzir citavu svoju istoriju odnosa za ” zapadnim partnerima ” i na osnovu tog iskustva napravili jako dobru strategiju za buducnost… Takodjer mislim da to ” zapadni partneri ” jos nisu skontali… Ovaj put kako god da krenu vode nece biti na njihovom mlinu…

Ana01
5 godine prije

Ja bih da uzmemo svoje krpice i bebe i da se više ne igramo ovoga, rata, ili kako se već tomu kaže.
A prije par dana izjavio da nema povlačenja iz Afganistana. :DD

Mia
5 godine prije

Kina i rusija s svojih 100mlrd$ ucini i izgradi kao SAD s 400mlrd$ tako da je tih 800mlrd ca.200kineskih ruskih.

Ime amatera
5 godine prije

odgovor @@@@ Mars
Oduševio si me komentarom !!

Laki Topalović
5 godine prije

da, evo Kinezi trče da i oni pregovaraju. nešto mi se čini da Kina prebrzo gradi vojni potencijal, tako da je treba uvući u sve ugovore koji su vrijedili za SSSR-SAD , kasnije za Rusiju. Nije Trump glup kad je napisao SAD, Kina i Rusija, tim slijedom.

jezevakucica
5 godine prije

Mislio sam kupiti dvije praćke,dva luka i deset strijela ali ako ti kažeš stop, Donalde,ja odustajem od kupovine.

Njonjobobo
5 godine prije

Svaki otpor je uzaludan,jer munjevitom brzinom krecemo u orbitu blaostanja,I izobilja,
Svrha borbe,rata,postojanja,ezistencije,u uvjetima blagostanja,postat ce apsurdan.,
Robot ice uskoro biti kirurzi,obradivat slavonsku zemlju, ljudi ce imat zajamcen dohodak.
Price o ratovima uce u legende,novo doba je pred vratima

Moreno
5 godine prije

Trump je izuzetno neobičan političar. Svi političari jedno misle, drugo govore, a treće rade i na to smo navikli, međutim Trump je u to ubacija četvrtu dimenziju tako za bilo kakvu analizu triba prominit i obrazac kontemplacije.
Ono šta niko nezna, pa i neki od onih koji su u Trumpovoj neposrednoj blizini je priroda odnosa Trumpa i deep state, vrlo kompleksnog mehanizma projektiranog i građenog desetljećima.
Kako god bilo silnice među kojima Trump operira su daleko i dobro skrivene iza nepoznati broj vrata.
Mase se i dalje po pitanju Trumpa dile na one za koje je Trump spas čovječanstva i one za koje je Trump odma posli Putina najveće zlo na zemlji. Tu se osjeća uticaj nama nevidljivih psihopata koji povlače konce svih najvećih globalnih događanja.

Mister ?
5 godine prije

Sami sebi krivi ovi sto prate cvrkutanje

Siniša
5 godine prije

Razumijem da je politika kur.a ali ju je Zapad podigao na viši nivo:”… tvrde pojedini ruski zvaničnici, koji navode da je razgovor trajao između 10 i 15 minuta.

Tramp i Putin je trebalo da se sastanu na marginama Samita G20 u Buenos Ajresu , ali je američki lider otkazao susret zbog tenzija na Crnom moru između Rusije i Ukrajine. Ipak, njih dvojica su imala kratak susret, koji nije inicirao Putin, naglasio je Juri Ušakov, Putinom savetnik za spoljnu politiku.

“Tramp je prišao našem predsedniku u toku okupljanja i razgovarali su. Naš predsednik je već govorio o tome“, rekao je Ušakov. “.
Ali Kramp je ipak inteligentniji od drugih, Putin je ostalima crtao oko Krečkog incidenta a njemu” samo” objasnio.

nekoime
5 godine prije

Nekako mi se čini ad od tih pustih milijardi niti 10% ne stigne do vojske i oružja.

Lala
5 godine prije

A vi prekinite širenje Natoa. Vratite se na početak.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI