Upozorenje o tsunamiju izdano nekoliko sati nakon što je potres magnitude 7,8 pogodio priobalje Aljaske

Aljaska
3 komentara

Vlasti na Aljasci podigle su upozorenje za tsunami nakon potresa magnitude 7,8 koji je kasno u utorak pogodio Aljasku obalu na dubini od 10 km. Nije bilo izvještaja o šteti ili ozlijeđenima.

Potres se dogodio oko 06:12:42 sati (UTC). Američki sustav upozoravanja na tsunami podigao je uzbunu zbog nastanka ‘opasnih valova koji su počeli prijetiti okruzima od Sand Pointa do Kodiaka i Hladnog zaljeva.

U snimku očevidaca s mjesta događaja mogle su se čuti sirene koje upozoravaju na tsunami, dok su se u isto vrijeme stanovnici tih okruga u panici budili iz sna.

“Krevet i zavjese su se podizali. Djelovalo je kao snažan potres“, rekao je očevidac iz Homera, mjesta udaljenog oko 656 km sjeveroistočno od epicentra potresa.

“Osjetio sam jaku vrtoglavicu”, napisao je drugi u Vancouveru.

Stanovnicima je preporučeno da se iz predostrožnosti evakuiraju u viši kat ili da se presele na gornje katove stambenih zgrada. Izdano je i upozorenje da se izbjegava obala dok ih dužnosnici ne obavijeste da je sve sigurno.

Snimke prenesene na Twitter pokazuju kako se stanovnici mutnih očiju sklanjaju na sigurno, kako bi pričekali da upozorenje o tsunamiju prestane.

Tsunamizemljotres
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Armagedon
3 godine prije

Ocigledno da se i majka priroda budi , jer joj je dozlogrdilo trpit parazite koji joj nanose samo stetu . Logicno , neznam dali pratite situaciju o Turskoj i Grckoj ,koja se prenosi na visi nivo napetosti , Ne tako davno , pisao sam da bi se konflikt Turske i Grcke uskoro mogao pretvoriti u rat u kojem ce Rusija morati reagirati NATO salje brodove prema ovom podrucju , u kojem ce sigurno Rusija biti blokirana izlaskom iz crnog mora na mediteran . Dali ce to biti okidac ili nesto drugo , vidijet ce mo uskoro. Pitanje je dali idemo putem bez povratka……. evo jedan dio clannka Turski ratni brodovi ušli su u grčke teritorijalne vode. Grupa od 17 turskih brodova i podmornica ušla je u teritorijalne vode kod Kastelrija, a 10 plovila se nalazi u blizini Mitilene i Samosa. Grčka vojska podigla je stanje pripravnosti, na nivo spremni za… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI