Vojni “stručnjak” uzbunio Rumunjsku: “Rusi s “Kinžalima” kane razoriti vašu zemlju”

MiG-31K Kinzal projektil
54 komentara

Ovih dana se u Rumunjskoj vodi polemika koja je počela objavljivanjem ekskluzivnog intervjua za Radio Slobodnu Europu na rumunjskom jeziku, kojeg je medij kojeg financira CIA vodio s ruskim vojnim analitičarem Pavelom Felgenhauerom.

Međutim, Pavel Felgenhauer je biokemičar, nema nikakvu vojnu naobrazbu, a kao proamerički i atlantistički novinar izvještava o Rusiji.

Intervju je obična “lažna vijest” u kojoj je Felgenhauer bio prisiljen reći da su projektili “Kinžal” na ruskim zrakoplovima MIG-31K posebno dizajnirani i postavljeni da udare na Rumunjsku. Naime, Rumunjska je domaćin američkog proturaketnog štita u bazi u Deveselu.

Bivši časnik rumunjskog ratnog zrakoplovstva i bivši dozapovjednik zrakoplovne baze Otopeni kod Bukurešta, Valentin Vasilescu, piše kako je zahvaljujući sluganskim medijima i ljudima u rumunjskim obavještajnim službama, podređenim američkim službama, ova je vijest emitirana i naglašena za stvaranje prave histerije u Rumunjskoj.

Rumunjski tisak ovih dana žestoko optužuje Rusiju da je cijela zemlja meta ubojitih ruskih projektila.

Međutim, osobno sam uvjeren da Rumunji nemaju razloga za strah. Slično mišljenje je izrazio je i Valerij Kuzmin, ruski veleposlanik u Bukureštu.

Rusija neće koristiti projektil “Kinžal” naoružan nuklearnom bojevom glavom za napad na Rumunjsku. Hipersonični projektil “Kinžal” je dizajniran da neutralizira pokretne mete, daleko važnije od objekta u Deveselu. Na primjer, pomorske skupine za invaziju formirane oko američkih nosača zrakoplova.

Aegis rumunija
FOTO: raketna baza sa sistemom Aegis u Rumuniji

Pogledajmo detaljno kako bi poznata ruska “obrambena agresija” rumunjskih medija trebala djelovati.

Kao što su kasnije raspravljali analitičari, svi s vojnim “znanjem” kao Pavel Felgenhauer, američki antibalistički sustav se nalazi se u Deveselu, usred rumunjskog sela. Od obale Crnog mora do Devesela je teren ravan i bez ikakvih prepreka. Od Krima do ruba rumunjske obale ima 220 do 310 kilometara. Na Krimu je postavljeno 4 x 8 lansera S-400, koji bi mogu pogoditi zračni cilj na udaljenosti od 380 kilometara.

Na planinskim vrhovima Krima, na više od 1500 metara, nalaze se radari za detekciju velike snage. Radari mogu pratiti 300 ciljeva, od helikoptera do zrakoplova, krstarećih i balističkih projektila. Usmjereni su na zapad sve do Bospora. Projektil “Tomahawk”, koji leti brzinom od 800 km/h preko mora ili rumunjske ravnice, vrlo je lako otkriti.

rusija nato stit

Krimski bataljuni S-400, zajedno s drugim raketama srednjeg i kratkog dometa, rade na automatskom sistemu upravljanja radarskim informacijama zvanom “Poljana D4M1”.

“Poljana D4M1” dobiva informacije o lansiranju rakete “Tomahawk” iz Devesela iz ruskih satelita za promatranje, ali i iz A-50 (AWACS).

Rusija će 2019. godine krenuti s radom s novim radarskim postajama u Sevastopolju dometa od 2500 km i mogućnosti ranog upozorenja.

Poljana-D4M1
FOTO: maketa sistema Poljana-D4M1

U zaključku, za Rusiju nema nikakve svrhe da udari na američke lansere u Deveselu, čak i ako su naoružani krstarećim raketama “Tomahawk”. Naime, ti projektili, ako bi bili lansirani na ruske ciljeve, bili bi otkriveni u samom trenutku lansiranja. Od samog polijetanja bi bili praćeni i oboreni čim izađu iz teritorijalnih voda Rumunjske.

Naravno, to Pavel Felgenhauer nije rekao, jer mu je vjerojatno napisano što mora reći, i sada su Rumunji u smrtnom strahu da je cijela zemlja meta projektila “Kinžal”, koji su na ruskim zrakoplovima MIG-31K posebno dizajnirani i postavljeni za udare na Rumunjsku.

Romania Europa Libera / Reseau International

 

AWACSDeveselKinžalMiG-31NATOPoljana D-4raketni štit
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
5 godine prije

Da… i?
Niste ni vi planirali igrati klikera sa njima, NATO ima obaveze a one glase “I vi ste meta”.

tihobl
5 godine prije

Ovih rumuna koje su to budale. Usmjerili su na sebe iskandere sa nuklearnim glavama jos prije nekoliko godina, a sad pricaju o kindzalima. Americki lanseri se prate i tomahavci u Rumuniji bice unisteni jos dok bude trajala priprema za lansiranje. Nisu rusi ludi da trose rakete od S-400 kad mogu sve rijesiti sa par iskandera.

čokolino
5 godine prije

Zanimljivo kako jedna Austrija nema nikakvih problema sa rusima……….čak i surađuju unatoč sankcijama.

Sovonarola
5 godine prije

Jasno da se plase jer su postali meta pa cak i za preventivne udare.Jedina im je utjeha da za njih rusi nece trositi kinđale nego nesto jeftinije a opet efikasno.

preseren3
5 godine prije

Neka samo…
Nema nikakve štete.
Neka shvate šta su uradili primajuči američke lansere…

čokolino
5 godine prije

Putin: Europe does not want to host US missiles, but won’t dare to objecthttps://t.co/h7xDFYDXbh pic.twitter.com/V0Tu41OCP3
— TASS (@tassagency_en) February 15, 2019

Tomica
5 godine prije

Malo je nelogično da Rusi uništavaju Tomahawke nakon što izađu iz Rumunije a da ne gađaju i lansere. Ovdje je predstavljeno da postoji namjera napasti Rumuniju a ne uništiti rakete i lansere s kojima se napada RF. Ako se čude da će u tom slučaju biti meta, bilo s kojim oružjem, onda su kompletni idi.oti.

Nije bitno tko
5 godine prije

Svaka država u Evropi mora znati, da ako se naoruža sa američkim napadačkim raketnim naoružanjem, isti čas postaje meta ruske odmazde. Tu nema milosti za nikoga.

zgvaca
5 godine prije

Rusi bi bili ludi da neiskoristi priliku i kod prve sjene na radaru ispale desetke A Bombi na Poljsku i Rumunjsku. Time se jednom za svagdje rjesi tih psihickih bolesnika koji uvjek sluze nekom gospodaru. Putin bi triba jasno rec. Dragi Poljaci i Rumunji da samo znate, ako ikad dodje do nekog Konflikta izmedju NATOa i Rusija nece nijedan Zohar u Poljskoj prvi dan tog rata prezivit..

nekoime
5 godine prije

Nekak mi se čini da bu Air Force One prvi dobil po piksi.

Topol
5 godine prije

Americki lanseri postavljeni na rumunjskom teritoriju koji direktno ugrozavanju Rusiju, legitimna su meta ne samo Kinzalima, nego i Iskanderima i ostalom arsenalu ruske vojske. I da,Rusija sigurno nema plan udarati po Rumunjskoj bez razloga, ali sigurno je vec razradjeno nekoliko opcija neutralizacije americkog raketnog stita koji su Rumunji dobrovoljno postavili na svojem teritoriju, u slucaju potencijalnog konflikta Rusija- Nato.

Sasa S
5 godine prije

Zapad kroz istoriju je uvek vodio politiku,, korak pre nego protivnik,,i sada je uspeo zemlje bivseg Warsavskog pakta da perfektno targetira Ruskim preciznim dalekometnim raketama koje nose nuklearne glave…Kinzali ce se koristiti samo da se dotuce ono malo pokretnih meta.To malo sto su ekonomski i napredovale te zemljice, preko noci u prah ce da odu,da nece imati vremena ni da vrisnu a kamoli da odgovore. Maestralnom zapadnom politikom prvi talas udara osetice bivse SSSR republike i kao sto rekoh zemlje WP..taman toliko da se druge spreme i koliko toliko odgovore prema Rusiji.Da li je moguce u 21 veku da su politicari toliko kratkovidi i potkupljivi da od svog naroda prave topovsko meso…pa ni oni nece uspeti da pobegnu ni do WC’a.

Miki maus
5 godine prije

Bili bi praceni i oboreni cim izadju iz teritorijalnih voda Rumunjske?! Prije nesmiju gadjati? Krse suverenitet Rumunjske? Boze, budale! Gdje uzgajaju te idiote?! Na US univerzitetima?

Ara
5 godine prije

Sa primarno protubrodskim projektilima da gađaju nepokretne zemaljske ciljeve???
Pa tko je tu lud?
Pa za to Ruje imaju neke druge igračke , bilo da se lansiraju iz zraka ili sa zemlje.

Croatia
5 godine prije

Rumuni polako pune gaće. Da postali su legitimna meta. Oni bi se igrali rata ali rat nije zajebancija. !!!!

Nije bitno tko
5 godine prije

Romuni bi se igrali rata, a da ginu drugi.
Baš su naivni.
Amerikanci imaju strategiju, da u ratu najprije ginu njihovi vazali i sluge. Oni dolaze na kraju, kao u drugom svetskom ratu.

Dečko sa ulice
5 godine prije

Eto došli smo i do straha. To je dobro.
Neka sami Rumunji to razmontiraju pa ih ne treba bit strah, to im je odavno rečeno, jer
Ionako su pokriveni saS400 sa Krima, nema smisla njihova NATO željezarija.

Castor
5 godine prije

Da! Rumunji su se usrali! Svi se boje! Nitko vise nocu ne spava zbog ruskog napada…

alfa33
5 godine prije

Svi rade nekakvu analizu,što bi bilo kad bi baba bila muško,a možda bi se zvala Duško…. Kako god pogledaš,najprije se gledaju interesne sfere za nešto napraviti,a hoće li biti 3 svjetski,to znaju samo glavonje u svojim udobnim foteljama. A na nama je da pokušamo pogoditi tko ima VEĆEGA u tom sve većem natjecanju trošenja novca stanovnika planete zemlje,a neki ovdje navijaju da bace par komada nuksi na “neka” tamo plemena u Poljskoj i baltiku,a jel vi znate gdje bi ponovo zavšio cijeli Balkan,bili bi sretni ako bi zavšili makar i u kanti za otpadke,jer mi smo za svih njih samo topovsko meso…. Sva sreća da nas nema ko kineza,koja bi to tek makljaža bila…

Niko
5 godine prije

Neka se kopilad tresu…

SamoDado
5 godine prije

To da baza u Rumunjskoj ili bilo koja baza budu bile meta je sigurno,samo je pitanje sa čime bi se pokušalo uništiti tu bazu. Isto tako bi bile sve Ruske baze bile mete i pokušalo bi ih se uništiti… Ali mislim da je nerealno govoriti o nekom ratu Rusije i SAD ili NATO-a bar za sada. Rusija i SAD kao najveći proizvođači oružja moraju nekako reklamirati i prodati to oružje i služe se svim sredstvima pa tako i ovim. Kada bi baš zveckali oružjem Rusi ili Ameri svi bi to čuli i nikakvi samozvani vojni analitičari to ne bi govorili nego politika i vojska. Nekada ovakvi likovi ni slova ne bi dobili u novinama,dok danas na internetu ima mjesta za sve.. od laži do istine.

alfa33
5 godine prije

Ne treba vam ruska ili americka čizma da vas gazi,priče za malu djecu ko će koga napasti, ionako smo roblje financijskih institucija. Tamo neki kinžal ili s-400, služi samo za pokazivanje i prodaju bedacima..

hhhhgg
5 godine prije

imaju koju rsketu na kojoj piše zaaaagreb?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI