WikiLeaks: Macrona na vlast doveli Soros, Rothschild i Goldman-Sachs

wikileaks

Nakon nešto više od godine dana se moramo vratiti na predsjedničke izbore u Francuskoj, na kojima je u drugom krugu čelnicu Nacionalnog fronta Marine Le Pen pobijedio kandidat koji se pojavio niotkuda Emmanuel Macron.

Kako smo ga tada nazvali, sintetički politički proizvod koje je umislio da je “vladar Europe”, reinkarnacija Napoleona Bonapartea, pobijedio je nakon što je u skandalom “Penelopegate” uništen republikanski kandidat François Fillon, a Benoit Hamon i Jean-Luc Mélenchon nisu imali većih izgleda za ulazak u Elizejsku palaču.

U predizbornoj kampanji, očito dirigiranoj, odjednom se pojavljuje Emmanuel Macron, koji je u drugom krugu pobijedio Marine Le Pen glasovima svojih birača, koliko ih uspio prikupiti u nekoliko mjeseci, ali prije sve glasovima republikanaca, navodnih socijalista i pristaša Mélenchon, koji su progutali gorku pilulu u glasali za Macrona samo kako ne bi vidjeli uspon Marine Le Pen na vlast.

Ključni ljudi u odabiru Emmanuela Macrona za predsjednika su bili njegov mentor Jacques Attali, po vlastitom priznanju mason, a prema riječima njegovih kolega “rafinirani intelektualac posebnog kalibra” koji mahnito djeluje na putu izgradnje ove Europe, te klan Rothschild, kod kojih je Macron služio kao bankar.

Ono što je bilo nepoznato su izvori financiranja i uplaćeni iznosi. Nakon provjere zaprimljene hakirane dokumentacije WikiLeaks potvrđuje da je ključnu ulogu u postavljanju takozvanog francuskog predsjednika odigrao i američki milijarder George Soros. To je posebno važno napomenuti u trenutku dok se na summitu EU mora donijeti odluka o novoj migracijskoj politici Europske unije, za koju Emmanuel Macron, predstavnik Francuske, jer bi bilo netočno tvrditi da on kreira unutarnju i vanjsku politiku službenog Pariza, želi da bude takva da se imigranti prime, ali da to ne bude na teritoriju Europske unije.

“Predlažemo stvaranje prihvatnih centara financiranih od strane Europe u najbližoj i najsigurnijoj državi od izvora migracija”, rekao je Macron nakon ovomjesečne žestoke rasprave o brodu Aquarius, a za zemlje koje se ne slože s “njegovim” prijedlogom je najavio sankcije i zabranu pristupa europskim fondovima.

To što je najnoviji val migranata proizvela višedesetljetna neoimperijalistička vanjska politika Pariza u subsaharskoj i sjevernoj Africi, Macron nije spomenuo.

Tko je i zašto financirao uspon “gospodina” Macrona na vlast?

Što će biti nakon Macrona

Stog se, kao što smo rekli, moramo vratiti na početak. Sada je službeno poznato da, osim spomenute “gospode”,   iza Macrona stoji i George Soros.

Legitimno se pitati što su financijski magnati koji su od političke nule stvorili predsjednika Francuske tražili u zamjenu, jer sigurno nisu djelovali iz čisto “patriotskih” pobuda.

Među “skrivenim” sponzorima izborne kampanje Emmanuela Macrona su također bili Soros i Rothschildi. Francuska je dobila dobrog predsjednika, punog empatije koji otvara vrata imigrantima, ali u drugim zemljama.

Nakon što je WikiLeaks obradio više od 20 tisuća hakiranih e-mailova povezanih s francuskom predsjedničkom kampanjom, objavio je njihov sadržaj.

Iako još uvijek treba govoriti o uvjetnom sponzorstvu, budući da pravosuđe nije provjerilo autentičnost dokumenata, malo je vjerojatno da bi WikiLeaks objavio podatke s gotovo stopostotnom sigurnošću nije siguran da su točni.

Dakle, rijeka novca koja se slijevala u izborni stožer Emmanuela Macrona je došla iz kuće Credit Agricole, koja je Macronu dala 8 000 000 eura, George Soros mu je dao 2 365 000 eura, David Rothschild  976 126 eura i Goldman-Sachs 2 145 000 eura.

Nakon objave ovih podataka je glavno pitanje što su zauzvrat tražili za navedeni financijski tajkuni, koji definitivno ne djeluju iz čistih “patriotskih” pobuda? Uostalom, oni ih i nemaju, ni prema Francuskoj, niti Sjedinjenim Državama ili bilo kojoj drugoj zemlji. Drugo pitanje je koliko je ovaj novac utjecao na izbor Emmanuela Macrona za francuskog predsjednika, ulogu u koju se toliko uživio da pokušava diktirati uvjete svim zemljama Europske unije, bilo da govorimo o migracijskoj, fiskalnoj, proračunskoj ili sigurnosnoj politici EU?

Supermason Macron je političko mrtvorođenče

Migranti, brod Aquarius i plan Francafrique – Ono što ne znamo ili ne želimo znati

WikiLeaks – Macron e-mails

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
cool
Gost
cool

To smo znali i bez W. Leaksa i njihove objave i ovih novina. To me je kao “iznenadilo”?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Sad imaš napismeno 🙂

cool
Gost
cool

Eh da, eto tako reda radi 🙂 !

Koje ime, bre
Gost
Koje ime, bre

Pisalo na logicno.com – to ti je dokaz kao sudska presuda potvrđena od Ustavnog suda. kh, kh, kh,…

Kora
Gost
Kora

@Cool

Istina. O Macronu i njegovoj ulozi smo već prethodno dosta komentirali tako da se u ovom članku zapravo “otkriva topla voda”. Puno zanimljivije bi bilo da se napisala koja riječ o odlikovanju koje je Macron kao aktualni “legitimni” predsjednik Francuske upravo primio od strane “Pape Franje”, a o čemu je izvijestio Catholic Herald u članku “Analysis: Why Macron accepted a title from the Pope”. Za one koji se pitaju “why”, odgovor u engleskom stilu bio bi sljedeći: “birds of a feather flock together”.

cool
Gost
cool

🙂 !!!! Ovo je dobro! 🙂 🙂

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

“Why”?
Đava će znati zašto.
Možda na zidu u dnevnom boravku ima ogroman goblen Posljednje večere.

Kora
Gost
Kora

Poštovani Dalton, “đava” zasigurno zna zašto, a znaju bome i autentični katolici. Međutim, kako su okolnosti pod kojima se održavala konklava 2013. godine danas ustvari manje-više mnogima poznate, baš kao i modus operandi američke intervencionističke politike te iznimna moć koju je tada imala lijevo-liberalna Soroseva banda, Jorge Maria Bergoglia trebalo bi prestati nazivati “Papom Franjom” jer on nije autentični poglavar Katoličke Crkve, tj. Papa i Sveti Otac. On je – jednostavno rečeno – nelegitimno postavljeni poglavar Katoličke Crkve iliti politički nametnuti v.d. poglavara Katoličke Crkve koji – zamaskiran u papin habit – tijekom posljednjih pet godina svakodnevno glumi glavnu maskotu u dosada neviđeno dugačkom europskom maskenbalu koji se održava na temu nasilne migracije i beskrajnog milosrđa. Pritom dotični “katolički Fašnik” očito ne mari za to što – prema tradiciji – glavna maskota biva proglašena krivcem za brojne društvenopolitičke nedaće te stoga na kraju karnevala završava u vatri. Možda bi netko “Papi Franji” trebao pojasniti da maskenbal i nije tako bezazlena i zabavna igra kako se na prvu čini.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

🙂

krivA
Gost
krivA

…postovana/ani KORA. Nije provokacija ali..sto kazati o prethodnom Papi, koji.. (a postoji snimka na na Youtoube-u), vrsi obred u crkvi, mislim na latinskom, prizivanja Lucifera.

Kora
Gost
Kora

@krivA

Šteta što nije moguće na Youtubu prikazati kako izgleda Raj, a kako Pakao. Tada bi se mnogi zamislili nad svojom sudbinom i promijenili svoj život. Jer ako je Bog zbog poganstva ovako presudio svom izabranom narodu, teško da će blaža kazna stići ostale koji su se okrenuli protiv Njega i Njegovog Kraljevstva:

Čitanje Knjige Tužaljki

Bez milosti Gospod satrije
sve stanove Jakovljeve,
u svom gnjevu razori
tvrđave Kćeri Judine;
sa zemljom je sravnio i prokleo
kraljevstvo i njegove knezove.
Starješine Kćeri sionske
na zemlji sjede i šute,
posiplju glavu prašinom,
kostrijet pripasuju.
K zemlji glave obaraju
djevice jeruzalemske.
Smalaksale mi oči od suza,
utroba moja ustreptala,
jetra mi se na zemlju prosula
zbog sloma kćeri naroda mojega,
jer djeca i dojenčad umiru
po trgovima Grada.
Govore majkama svojim:
»Gdje je žito i vino?«
dok obamiru kao ranjeni
po trgovima Grada,
dok ispuštaju dušu svoju
na grudima matera svojih.
S čime da te prispodobim?
Na koga si nalik,
Kćeri jeruzalemska?
S kime da te usporedim, kako utješim,
djevice, Kćeri sionska?
Jer kao more tvoja je nesreća neizmjerna.
Tko će te iscijeliti?
Viđenja tvojih proroka
bijahu varka i laž,
oni nisu objavili krivnju tvoju
da te od prognanstva odvrate.
Varali su te utvarama
lažnim i zamamnim.
U sav glas viči Gospodu,
jecaj, Kćeri sionska!
Neka ko potok teku tvoje suze
danju i noću.
Ne daj počinka sebi,
neka se zjenica oka tvoga ne odmori.
Ustani, viči noću
za svake promjene straže.
Ko vodu izlij srce
pred licem Gospodnjim,
k njemu podiži ruke
i traži milost za svoju nejačad
koja od glada obamire
po uglovima ulica.

(Tuž 2, 2.10-14.18-19)

spartak
Gost
spartak

Kora,
zar ti stvarno vjeruješ u te bajke za nepismene ljude? Vjerojatno se šališ.

Koje ime, bre
Gost
Koje ime, bre

Jezuitskom generalu ti nemaš što objasniti. Prvo moraš shvatiti da ono što misliš je on odlučio da tako misliš da bi prikrio pravo stanje stvari. On je autentični poglavar te organizacije i pravi je predstavnik te organizacije. Nije ta organizacija ništa bolja od njega niti je ikad bila. Laž i manipulacija je u njenoj srži, a tvoj je dojam da bi ta organizacija trebala štiti tvoje interese i podržavati te u tome u što su te sami uvjerili? Ti si samo topovsko meso, i ako jedan jezuitski general odluči da mu paše napraviti kaos u tvom dvorištu da bi uništio društva koja su mu van kontrole i van šapa, ti si tu da istrpiš i umreš trpeći. Tko ti je kriv kad si im vjerovao.

Kora
Gost
Kora

@Koje ime, bre

Vi sami ste u teškoj zabludi. Naime, niti je Sveta Katolička i Apostolska Crkva ljudska “organizacija” utemeljena na manipulaciji i laži, niti bi ista trebala štiti moje, papine ili bilo čije osobne interese, niti “jezuitski general” ima ovlasti upravljati Crkvom Božjom kako god on osobno želi, niti sam ja “topovsko meso”.

Sveta Crkva je Neuništiva Stijena postavljena od samoga Sina Božjega, a ja sam slobodno Dijete Božje. Po pitanju ostaloga što ste Vi nadrobili mogu nadodati još i sljedeće: svi koji su na bilo koji način bili upleteni u nezamislivu zavjeru protiv Crkve Božje i Djece Božje bit će prokazani. Živi Bog je jedini sveprisutan, svevidljiv i svemoguć, odnosno milostiv i strpljiv, ali isto tako i pravedan. Zato će okrenuti svijet protiv onih koji su u Njegovo ime, u ime Svete Crkve, ili u ime Vjere činili nedopustivo i neoprostivo zlo. I da sam na mjestu dotičnih i njima sličnih entiteta, još jednom bih dobro promislila jesam li na pravom putu ili bih se ipak trebala obratiti. Jer kako kaže Sveto Pismo: “strašno je upasti u ruke Boga Živoga” (Heb 10, 31).

Raptor
Gost
Raptor

Vjeruj u boga a ne u instituciju! Institucija je prevara!

Kora
Gost
Kora

@Raptor

Ako je Bog isto što i Istina, onda Jedna Sveta Katolička i Apostolska Crkva – predviđena od Boga Oca, utemeljena od Sina Božjega i vođena od Duha Svetoga – ne može biti ni obična ljudska “institucija” ili “organizacija”, a još manje “prevara”, “laž” i “manipulacija”. To je više nego logično svakom autentičnom vjerniku!

Stoga Vaša teza “vjeruj u Boga, a ne u instituciju” ne prolazi kad je u pitanju Jedna Sveta Katolička i Apostolska Crkva.

PDVNK bre
Gost
PDVNK bre

Za Koru preko Raptora

Ako ti je katolicka crkva sveta kao i njeni poglavari tj biskupi sveti, nije ni cudo sto broj pravih vernika opada i prelazi u druge konfesije i u crkve. Isto vazi i za SPC (bar donekle)

Kora
Gost
Kora

@PDVNK bre

“Sveti biskupi”? Uz dužno poštivanje, nemam se namjeru upuštati u raspravu s onima koji o Svetoj Crkvi znaju malo ili ništa pa pričaju napamet koješta.

faust
Gost
faust

Kakvo topovsko meso?Što nam oni uopće mogu?Ne mogu nam ništa.Nismo pohlepni i prokleti kao oni.I oni će krepati u mukama.Prođi zemljom čineći dobro.

Koje ime, bre
Gost
Koje ime, bre

Ali je bitna stvar iz pravog dokumenta tko je donirao i tko je prenio pare izbrisati švicarske banke, ECB i ekipu i staviti “SOROŠ! – aaaaaaaa… , “Rotschild” – aaaaa….

Spartak
Gost
Spartak

To smo sve znali, ali lijepo je dobiti potvrdu od Wikileaksa za nešto što možeš zaključiti na temelju zdravog razuma i svoga gledanja na procese oko nas. Znači, dokaz da ispravno zaključujemo i u drugim takvim slučajevima!

Koje ime, bre
Gost
Koje ime, bre

Ah da, potvrda potpisana i pečatirana u obližnjem jezuitskom samostanu!

bzvzzz
Gost
bzvzzz

a tko ste to VI a tko je Wikileaks, VI koji sve znate Imate zbilja tezinu u javnom zivotu ove planete

PDVNK bre
Gost
PDVNK bre

Za bzvzz
Pa mislim da imaju i imamo vecu tezinu prvo od tebe i tvojih komentara.reci mi sta nije tacno u njihovim tvrdnjama i dokazi sa papirima, kao sto oni to rade

Koje ime, bre
Gost
Koje ime, bre

Pa jasno, ispralo mozak konstantnom propagandom pa sads sve “znate”.

Kora
Gost
Kora

@Koje ime, bre

Čemu tako zajedljiv ton? Ne dolaze spoznaje samo putem “pranja mozga” i “medijske propagande”. Neke su moguće na osnovu čistog zdravorazumskog i logičnog zaključivanja, neke na osnovu vlastitog iskustva, a neke i zahvaljujući Trojedinom Bogu, Majci Božjoj i Općinstvu Svetih.

shumadinac
Gost
shumadinac

Lupaju – zna se ko je “zadužen” za tuđe izbore.

Ali treba razmisliti o interesantnoj paraleli: Makron “se pojavljuje niotkuda” i dobija izbore – zar ne liči na situaciju sa “neozbiljnim kandidatom” Trampom? Ne bih rekao da je Francuska bitnija “onima” od SAD (mada je itekako bitna, posebno sada kada Merkel gubi pozicije).

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

@shumadinac
“Ali treba razmisliti o interesantnoj paraleli: Makron “se pojavljuje niotkuda” i dobija izbore – zar ne liči na situaciju sa “neozbiljnim kandidatom” Trampom?”

Ta ti paralela bas i nema smisla.
Mozes naci na YouTube intervjue sa Trumpom jos tamo iz osamdesetih kada su ga pitali planira li se kandidirati za predsjednika i gdje je bilo poprilicno jasno da je jos tada itekako razmisljao o tom potezu.
A da niti ne spominjem onaj legendarni video gdje se Obama izrugivao tome kako bi Bijela kuca izgledala kada bi Trump zaista postao predsjednik.

shumadinac
Gost
shumadinac

Paralela je u šansi za pobedu. Tramp je pobedio uprkos tome što su mediji listom bili protiv njega, što je imao vrlo neprijatnu aferu, pa onda napad na Killary od samog Sistema (FBI istraga)… Ako nije Putin 🙂 onda se neko drugi baš dobro potrudio.

Siniša
Gost
Siniša

Hm…Lramp je pobijedio zbog price koju narod zeli cuti,isto kao i u Francuskoj s tim da Kramp radi beliki deo obecanog a Mikron nekrofil radi suprotno i na ruku bogatih.

Alen
Gost
Alen

Ni tramp ni makron ne bi pobjedili da neko ko se pita nije.odobrio da pobjede…
Tako kako je i sumadinac rekao… Neko se potrudio…

Stavr se lako rjesi kad biraci imaju samo dvije opcije…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Nije isto. za Trumpa je glasala srednja klasa koja klizi “jedva preživljavanje”, a Francuze su opet uvjerili da je Marine Le Pen “nacistički izbor”.

Rijecanin
Gost
Rijecanin

Trump se kandidirao na američkim predsjedničkim izborima još 2000. godine.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump

Kora
Gost
Kora

@Nesvrstani

Postoji li možda na Youtube-u kakav video u kojem Jorge Mario Bergoglio spomnje svoju ambiciju da se “kandidira za Papu”, odnosno u kojem George Soros spominje osobnu namjeru da uvali “svog igrača” i na mjesto poglavara Katoličke Crkve? Naime, baš kao i Emmanuel Macron, i “Papa Franjo” se pojavio niotkuda. Tu je činjenicu čak i Sveti Otac Benedikt XVI na neki način potvrdio kada je odabir Bergoglia za novog poglavara Crkve prokomentirao riječima: “njega nitko nije očekivao”. Interesantna koincidencija, zar ne?

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

Precjednik.
Živio sa ćaćom i materom. Svi su mislili da će prije poći oni nego on.
Povjest će zapisati da ga je mater razmazila. Nije bila od onih što bi mu dala šlapom po guzici i rekla da plače, pa će manje pišati.
Zapazilo ga ka dobro dite. Njegova učiteljica.
A onda su mu se počele događati velike stvari.
”Ćaća” mu je sve sredija priko veze.
Čak su ga i oženili. Učiteljicom. Da mu ima ko nos obrisat i pazit šta radi.
Da ne padne i nedaj bože, sve razjebe.

Rijecanin
Gost
Rijecanin

Proročanstva sv. Malahije irskog redovnika.
Sa njima sam se sreo prije više od 30 godina.
Tada su mi izgledala jako nestvarno da ne kažem glupo.

Euro1
Gost
Euro1

Credit Agricole, George Soros, David Rothschild, Goldman-Sachs, ovi su izabrali papu, merkelicu, plenkija, junckera, terezu itd.

Kora
Gost
Kora

@Euro1

Ma sve je jasno. Samo ne smijemo zaboraviti da spomenuta “europska elita” ne bi danas bila na svojim pozicijama vlasti da joj u doba društvenopolitičkog uspona zaleđe nisu čuvali mediji, administracija i vojska SAD-a sa svojim tadašnjim saveznicima. Zato za sadašnje stanje ne možemo okriviti ni samoga Sorosa, ni samu Merkel, ni samoga Bergoglia, kao ni isključivo donedavne američko-njemačke saveznike Katar i Tursku, tj. Muslimansku braću. Da bi se postigla ova razina (ne)kontroliranog kaosa oko Mediterana i unutar Katoličke Crkve, morala je postojati višegodišnja suradnja (da baš ne kažem zloradnja) raznih entiteta predvođenih onim najsnažnijim među njima: SAD-om. Ukoliko na to dodamo popis svih međunarodnih tijela, organizacija i institucija čije je (ne)djelovanje usmjeravao i kontrolirao SAD kao najmoćnija svjetska političko-vojna sila, onda predmetna – nazovimo ju – zavjera protiv Boga i čovjeka poprima nepojmive razmjere. Stoga ne možemo prozivati sve druge sudionike, a SAD amnestirati od svake odgovornosti. Takvo “pomilovanje SAD-a” ne bi bilo pravedno, unatoč tome što je aktualni američki predsjednik Donald Trump – osobito nakon svog velikodušnog poklanjanja Jeruzalema tzv. “modernim Izraelcima”, odnosno ostavljanja Jeruzalema u amanet cionistima – na najboljem putu da uskoro dobije nagradu “Pravednik među narodima” 😉

Koje ime, bre
Gost
Koje ime, bre

Znači iza svega je USA i to vjerojatno onaj dio koji i dan danas traži izvornu američku demokraciju, a ne vjerske organizacije koji je pokušavaju slomiti i u americi i u europi, kao i cijeli svijet – da bi uništili sekularizam….
Bog?? Što s tim ima Bog?? Aaa da onaj zli demon kojeg obožavate kao boga u svojoj sekti…

Koje ime, bre
Gost
Koje ime, bre

aha, tele otelilo kravu….

Koje ime, bre
Gost
Koje ime, bre

Pojavio se niotkuda (a bio “crni papa” – jezuitski general) – a izgubio na prethodnom biranju za papu od pedofila “Benedikta XVI”, kažu za dlaku. Da bi se okrenuo na njega i srušio ga nakon nekoliko godina te postavio sebe. Niotkuda???

tuf
Gost
tuf

Macron se doista pojavio niotkuda i sjećam se da su Francuzi prigovarali da su SVI mediji imali zadatak promovirati njega, drugi poput Melanchona nisu imali šanse uz opći propagandni blitzkrieg. K tome su udarili i cenzuru na socijalnim mrežama koju rijetko tko spominje.
Postavlja se naravno prirodno pitanje – što mislite, tko ima te financije i kontrolu nad javnim prostorom kojima je osigurana pobjeda željenog kandidata ?

Rokokoko
Gost
Rokokoko

Macrona na vlast dovela Kosher Nostra.Zelim mu ugodan dozivljaj na giljotini jer to i zasluzuje.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Ma ništa, odradit će što mora ipast u zaborav, onda dolazi novi Mandžurijski kandidat, osim ako Francuzi ne progledajuj

shumadinac
Gost
shumadinac

Ako progledaju dobiće “sapunicu” od koje neće moći da odvoje oči – isto sa svim čulima…

Zen
Gost
Zen

Vidim prica o Adolfu i opet postoje oni koji misle da.nije sve planski dogovoreno i iscenirano. Adolf je.bio zlocinac, tu nema sumnje ali 6 miliona Zidova na temelju kojih su ovi dobili drzavu je notorna laz. Broj Zidova prije 1939 u europi 16 000 000 broj zidova poslije 1945 u Europi 14 500 000 cca. Ovo su demografski podatci. Prica o 6 miliona pije.vodu samo ako su se Zidovi doseljavali u to vrijeme u Europu u kojoj su ih masakrirali. GLUPOST. Najveci sponzori nacista su bili Zidovi. Imali su 2 plana. 1. Napad na Rusiju kao vjekovnog neprijatelja 2. Iscenirati masakr nad Zidovima kako bi isti oteli palstinku zemlju i dobili svoju drzavu.
Hitler je bio zlocinac, ali ubijeno je vise Slavena i Poljaka nego Zidova.

Siniša
Gost
Siniša

Hm…ja nadjoh da jos uvijek Jevreji nisu dostigli brojku od prije II svjetskog rata!
Gdje si nasaonte podatke?

PDVNK bre
Gost
PDVNK bre

Za Zen i ostale
Da je ubio jednog neduznog coveka vec je postao zlocinac a da ne govorimo o destinama miliona ljudi. Veoma se plasim buducnosti gde ce se Hitler, Pavelic i Ljotic i dr naci kao pravednici i rehabilitovani. Citam gore diskusiju koja je zakljucana za dalje komentare i sve sam vise uveren da je svet otisao u 3LM.
Samo se zamislite da ste vi na mestu tih stradalih ljudi ili da vam je neko voljeni stradao od njega.

Zen
Gost
Zen

Apsolutno. Krivo si me shvatio. Svi su oni zlocinci. Gadi mi se svaka pojava fasizma i nacionalizma ili bilo koji oblik vlasti ili upravljanja koji je protiv covjeka i ljudske slobode. Samo pokusavam reci da je sve iscenirano. Kao i 1. svj rat i svi ratovi koji se vode. Sve na stetu malog covjeka.

minimoris
Gost
minimoris

Koliko se secam citanja nekih tekstova i Cipras je bio jedan od glavnih clanova i pripovedaca na Sorosevim panelima,sumnjam da nije vrbovan i spreman za premijersko mesto u Grckoj,sada Makron…verovatno i veliki broj Predsednika i Premijera banana drzava,kao Estonija,Letonija,Poljska,Litvanija i naravno nase balkanske papaja drzavice…u principu metodama koje je smislio Gebels danasnje narodne mase se navedu da glasaju za njihovog kandidata,takav je primer naravno Vucic,koji je do juce bio sve najgore i odjednom je postao super.
Sto se tice Hitlera ima tu mnogo da se cita i sagledava ali je po meni i on bio Rotsildov poslusnik,i kako je Rotsild maltene vlasnik Velike Britanije,misljenja sam da su dosta bitaka glumatanje Britanaca i Nemaca,tj velikani su dogovorili tucu,a nesrecni narod je nastradao.
Rotsild je misljenja sam naterao Hitlera da napadne Rusiju,jer glavni i vodeci strateg zapadnog sveta(sve ostalo su prepisivaci i nadogradjivaci te teorije) u modernom dobu je Mekinder,cija je teorija da treba zauzeti HARTLAND a to je centralni deo Rusije.
Koliko znam,a i u filmovima zapadne produkcije(sumnjam da bi tako pricali),Engleski i Americki vojnici su potpadali pod Zenevsku konvenciju i prema njima se postupalo u skladu sa njom,prema ostalim (Rusima)koliko znam nije.

Sele
Gost
Sele

Hitler je samo zarobljenike iz vojske Kraljevine Jugoslavije slao u radne logore.
Uzasavajuce prekrajanje istorije i ispiranje mozgova.
Naravno da su mnoge istorijske licnosti postavljene od strane cesto neocekivanih udruga i osoba, ali to je uvijek tako bilo.
Narod je bio i ostao stoka sitnog zuba,tu nema pomoci.
Komentari koje citam to najbolje potvrdjuju.

shumadinac
Gost
shumadinac

@Nesvrstani
Vidiš kolega, ponekad se koristi provokacija da bi se izvuklo iz sagovornika ono što inače ne bi rekao.
Izbacio si gomilu primera kako je Nemcima namešteno nešto zašta nisu krivi ali u odbrani svoje teze (čije god ali najviše liči na pranje krivice) potpuno si odbacio logiku. “Za izgladnele logoraše Aušvica krivo je savezničko bombardovanje”? Da li je to opravdanje što su ih i dalje držali u žici iako su umirali gladni? Ili (što bi ti rekao malo patetike) su se plašili da ne stradaju od savezničkog bombardovanja pa su ih držali na sigurnom?

Ali da kažemo da im je tamo namešteno: šta je sa Šumaricama? Ako ne znaš tamo su streljali decu – da li im je i to namešteno? Ili “nisu oni krivi, pokupili su prvo što im je došlo pod ruku”? Da, “ogradio si se” da su pravili zločine ali uvek ima “ali”. Pravili su zločine “ali i druga je strana” – da li je to opravdanje?

Sada sasvim ozbiljno kolega, razmisli šta je kome namešteno a šta je ko radio. Rasprava o ravnoj Zemlji je benigna ali bilo čime opravdavati bilo čiji zločin makar on bio počinjen od tvojih sunarodnika te svrstava na tu stranu.

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

@shumadinac

Nemoj se ljutiti, ali nisi kompetentan govoriti o logici. Za razliku od tebe, ja sam taj koji navodi mnoge konkretne primjere nelogicnosti iz sluzbenih prica o 2.svj. ratu koje ti sve redom preskaces i nijednu nisi zelio prokomentirati vec se uporno vracas na price koje su te ucili cijeli zivot i umatas ih u veo patetike gdje si ti kao taj koji vise suosjeca sa zrtvama iako podjednako nisi bio tamo kao niti ja.

A da ne govorim o visokom stupnju tvoje logike kada opet onako fino pateticno mi ides upakirati da ja opravdavam necije zlocine iako sam vrlo eksplicitno, kao da maloj djeci objasnjavam, objasnio vise puta da to nije tako.
To je takvo negiranje logike da je presmijesno…
I onda ti pises malo nize o objektivnosti i kriticnosti i favoriziranju jedne strane.

S obzirom da ti moram crtati, evo u dvije recenice sto ja zelim reci:

– povijest pisu pobjednici.
– po onome sto ja znam, zlocini Nijemaca za vrijeme 2.svj. rata su vrlo vjerojatno preuvelicani, a zlocini saveznika umanjeni ili nerijetko presuceni

“Sada sasvim ozbiljno kolega, razmisli šta je kome namešteno a šta je ko radio. Rasprava o ravnoj Zemlji je benigna ali bilo čime opravdavati bilo čiji zločin makar on bio počinjen od tvojih sunarodnika te svrstava na tu stranu.”

Sada sasvim ozbiljno shumadinac, nemoj ulaziti u rasprave u kojima se ne mozes nositi argumentima pa ih onda pokusavas okrenuti na patetiku. Neka te ne zavaraju plusevi koje dobijas, simpatican si ljudima na forumu, kao uostalom i meni, jer je ocito da si dobronamjerna osoba i zato ces uvijek pobrati simpatije sto god da napises. No, zbog toga se lako uljuljkati u privid da je sve sto napises tocno i poceti smatrati sebe autoritetom za istinu.

Baba
Gost
Baba

Samim time da se pozivaš na dokumentarac koji bi se prije trebao zvati “The greatest shit ever told” te totalno diskreditira kolega Nesvrstani. Pogledao sam ga nekidan…gomila poluistina spakovanih u 6 sati sa očiglednom agendom i ništa više.

stadion_karampuh
Gost
stadion_karampuh

@Nesvrstani
Historiju ne pišu uvijek pobjednici.. pišu je oni kojima je stalo. Mogu ti navesti primjer mongolske imperije u vrhuncu uspona svoje moći kao pobjednika.. ali pobjednika kojem nije stalo do pisanja i prenošenja historije na sljedeće naraštaje.

“Povijest pisu pobjednici” je po meni fraza, koja previše pojednostavljuje ionako kompleksna historijska dešavanja. Ta ista historijska dešavanja su rezultat stotina ako ne i hiljada različitih (ali mjerljivih) varijabli i tu i tamo pokoje slučajnosti. Od tih stotina ili hiljada različitih faktora, mi primjećujemo samo nekoliko njih i to samo zato što su preočiti.

fbslo
Gost
fbslo

Sve o svemu, pričamo o marionetama.
Ima ih i kod nas u Slo, pa u Cro i kako vidim, i u Srb. Samo su dosta manje težine kao nekrofil i crvenožuti..

Grdi
Gost
Grdi

Moglo bi se pitati koja ekipa postavila i kitarovicku !? ….

Brainstorm
Gost
Brainstorm

lako za kgk. moze a i ne mora. veci dogadjaj je brnabicka. u lice srbima, hrvatica i lezba. da se pokaze naciji koliko su nemocni, da se ponizi krivi kurjak (hromi vuk).

IVE IZ PECALBE
Gost
IVE IZ PECALBE

Jeli Makaranova bakica na dragovoljnoj osnovi popusila nekome od doatora te silne love?

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko

Ti stvarno misliš da se njima još uvijek diže? 🙂
Tu su negdje generacija sa Macronovom.

Kurjaca
Gost
Kurjaca

Svi ovi pacijenti sto brane Hitlera i nazivaju ausvic radnim logorom.Posljednji zatvorenik koji je napustio ausvic je gospodin Oleg Mandic rodeni Opatijac koji je tad imao 7 godina i da bio je tetoviran i oznacen kao sto se danas marva oznacava.
ljudska djubrad sto brane nacizam neka se zapitaju dali bi imali isto misljenje da netko njihovo dijete tetovira kao stoku i odvede u radni logor

shumadinac
Gost
shumadinac

@Kurjaca
Ne radi se tu kolega o “ljudskim đubradima” već ljudi počinju da veruju u sve van zvaničnog smatrajući da ih svuda lažu potpuno gubeći objektivnost i kritičnost (kud ćeš boljeg primera od “ravne Zemlje”).
Sve treba stavljati pod kritičko ocenjivanje ali se onda ne sme jedna strana favorizovati – to se zove pristrasnost.

Siniša
Gost
Siniša

Da…ali nije sve kako pobijednik kaze,na exYUG prostoru definitivno dokazano.

Kurjaca
Gost
Kurjaca

Slazem se.ali u zadnje vrijeme su digli glave ovi koji “svoje” zlocince brane jer su i ovi drugi radili zlocine a u isto vrijeme negiraju ostale koji ne razmisljaju kao oni

Siniša
Gost
Siniša

Ili ono tipa…nema grobova nema zrtava!!!

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola

“Macrona na vlast doveli Soros, Rothschild i Goldman-Sachs”… Zar je netko sumnjao?

fbslo
Gost
fbslo

I Gadafi mu stisnuo u koferima otprilike 3 Mio euriča

Siniša
Gost
Siniša

Nesvrstani@@ ono kad se hoće,naletim na Dejvida Irvinga i Ron Unza…valja malo prosiriti vidike,vidjeti cime vi razpolazete.

Ana
Gost
Ana

Stvarno?

palermo
Gost
palermo

A da su Katarani uložili u njega samo stoti dio koliko ulupaju godišnje u igračku PSG postali bi vladari Francuske. Ovo nisu baš iznosi od kojih boli glava, tako da mi nije jasno zašto netko drugi ne bi uložio “siću”, a dobio puno više natrag. Da su htjeli zametnuti tragove ne bi se doznalo niti za ove sponzore, koji su blago rečeno ozloglašeni. Pa onda ostaje jedino zapitati se zašto i drugi nisu uložili pare u predsjedničku utrku? Ili su se tajkuni pobojali da ne završe kao Gadafi.

Mucke
Gost
Mucke

Koje tupilo,ovdje bi neki htjeli da povijest pisu oni koji su opravdano dobili po tamburi i to radi vlastite nakaradnosti i
necovjecnosti.Cijelu ljudsku povijest su napisali pobjednici a ne gubitnici i to zato sto u bili u pravu inace ne bi bili pobjednici!

Koje ime, bre
Gost
Koje ime, bre

Ajde još jedan propagandni članak da se skrene pažnja s pravih igrača (krivaca) na masone, illuminate, soroša i rotschilde… Ali je interesantno kako se ne brišu komentari jednog samoproglašenog naciste (Branko) s njegovim nacističkim buncanjima, ali će se obrisati komentari koji imaju imalo pameti i govore o pravoj slici, kao i oni koji pokazuju kako je logicno.com propagandni portal u rukama pravoslavaca i političkih krugova kojima je prvi i glavni neprijatelj – demokracija (prava), socijalizam (pravi), prava pojedinca, sekularizam…

otpisani
Gost
otpisani

ALOOO! Zar ga nisu (demokratski) izabrali građani Francuske ???

Riddick
Gost
Riddick

I Adolf Hitler je pobedio ubedljivo na demokratski održanim izborima u Nemačkoj.
Volja naroda je isto podložna manipulaciji , a ovo danas je čista eksplatacija i privid slobode odlučivanja…

Branko
Gost
Branko

Sta ti imas protiv Hitlera??? Čovjeka koji je unistio ROTHSCHILDE i ovu masonsku bagru koju trpimo i dan danas. Koliko snažan udarac im je Hitler zadao najbolje svjedoči činjenica da ga i dan danas sotoniziraju kao najvećeg zlikovca u povijesti čovječanstva. Sam Churchill je rekao da su morali objaviti Hitleru rat zato sto je isključio Njemačku i svjetskog financijskog sustava i izgradio potpuno
novi sustav vrijednosti. To su radili Gaddafiju, Husseinu,Chavezu… ,danas Iran,SK,Kuba. Dakle zemlje koje imaju neovisan bankarski sustav.

Riddick
Gost
Riddick

Baš me briga da ti objašnjavam osnovne stvari koje nije potrebno objašnjavati , isto kao i oni koji veruju u ravnu zemlju ,što bi ja vama o bilo čemu trošio reči…
Baš me briga u šta ti veruješ…

Branko
Gost
Branko

Očigledno je da ne razumiješ neke stvari. Jos si ti zelen, ali shvatiti ćes sa vremenom. Naravno da se vlast moze osvojiti samo propagandom. Razlika između Hitlera i ovih danasnjih demokrata i kapitalista je u tome sto je on otvoreno sirio propagandu. On to nije sakrivao. Njemačka je imala ministarstvo propagande. Dakle svaki građanin je znao koja je uloga toga ministarstva. Danas su to demokrate upakirale u pr agencije koje navodno nemaju ulogu da manipuliraju gradjanima nego toboze daju građanima pravo izbora. Preporučujem ti da pogledaš na YouTubeu snimak “Hitler o demokraciji” i “Hitler-nasa borba jos traje”. U ta dva video klipa ćes shvatiti u kakvoj identičnoj situaciji se Hitler nalazio tada kao i mi danas.

Riddick
Gost
Riddick

Šta ćemo sa etničkim čišćenjem koje je pokrenuo ,rasizmom ,koncentracionim logorima , zločinima , pljačkom , žrtvama , satanizmom Hajnriha Himlera, pričaj mi o tome…

Branko
Gost
Branko

Hahaha,vjerujes u te priče? Ako su Jevreji zaista ubijani pa gdje su posmrtni ostaci? Gdje je 6 000 000 grobova. Ja ne poriče da su logori postojali, ali to su bili radni logori, a ne koncetracijski. O kakvom rasizmu pričas? Hitler nije mrzio druge narode. Svaku zemlju koju je oslobodio od cionističke bande dao joj je pravo da izabere svoga lidera i nije se miješao u unutrašnje stvari. Kazu Hitler htio da istrijebi sve narode. Pa kako to da se Franzu,Talijani,Česi,Slovaci,Skandinavske zemlje,Poljaci, Ukrajinci i ostali građani Evrope nisu pobunili protiv njegovih vojnika. Pa nisu jer su ih svi dočekali kao osloboditelje.. Pa Francuzi, naročito građani Pariza bi prvi ustali protiv Nijemaca da su ih htjeli istrijebiti. Malo je poznato da kad su Njemci usli u Pariz Hitler naredio da se sve lokacije gdje su se okupljali masoni otvore za javnost. Gradjani su slobodno dolazili da razgledaju te prostorije.

Riddick
Gost
Riddick

Jevreji su spaljivani u pecima i bacani u masovne grobnice , zato nema 6miliona grobova , ovo sto si napisao radni logor to je jezivo cuti.
Jevreji su imali na desnoj ruci istetoviran broj , tretirali su ih kao stoku.

Branko
Gost
Branko

Samo ću reći: pobjednici pisu povijest! Nema groba nema ni zrtve.

Riddick
Gost
Riddick

Znaci razgovarao sam sa ponosnim Ustasom.
To sto pobednici pisu istoriju ne abolira Fasizam

Branko
Gost
Branko

Ja sam nacional socijalist, a ne u s t a š a

Riddick
Gost
Riddick

Ti si B U D A L A
zbogom…

Pirat
Gost
Pirat

On je budaletina !

Savio
Gost
Savio

Hitler pobio preko 20 miliona Slavena. I neki slucajevi koji su nasjeli na nacisticku propagandu ga brane i danas.
Ne branim ja ni ove druge, i Jevreji, (barem njihova “elita”) i Hitler, sve su to bolesna genocidna govna…

Siniša
Gost
Siniša

Savio,nema grobova….kako izpostovati tu nezamjenjivu formalnost!?

Siniša
Gost
Siniša

U stranu sve sta si rekao jer ima tu dosta tacnoga ali to “nema groba nema zrtve” je nesto najgluplje sto sam procitao na ovom portalu a vjeruj mi da ima dosta dobrih nebuloza. Jeli vam to najjaci argument?!?

Branko
Gost
Branko

A sad su jos i u pećima spaljivani. Zar nisu ubijani u gasnim komorama? Hahahah koja supljina

Riddick
Gost
Riddick

Ubijani u komorama a tela spaljivana sad cu ti snimke okaciti
https://youtu.be/wwhzmEwR3oI
Nema groba nema zrtve , to govori o tvijoj poremecenosti.
Ti si najveci bolesnik koga sam sreo na internetu.

Branko
Gost
Branko

Da ih je ubijeno 6 000000, ne bi danas bilo 8 000 000 Jevreja u Izraelu i nesto manje u americi. Hitler ih je sporazumo slao za Ameriku i Izrael, jer je zelio da Europa zivi u miru. Nije ih ubijao. Oni koji su ostali 1943 odvedeni su u radne logore da pomažu u proizvodnji oružja.

Riddick
Gost
Riddick

Jevreji su narod sa najvećom dijasporom na svetu , skoro svi su proterani i rasejani iz svoje domovine širom sveta 41 godine posle Hrista.

Kora
Gost
Kora

@Riddick

Ne znam jeste li ateist ili imate svoj sustav vjerovanja, no ukoliko ste ikada čitali Sveto Pismo i uspoređivali povijesna zbivanja, onda biste znali da je većina autentičnih Izraelaca (10 od 12 izraelskih plemena) nestala davno prije 41. godine nakon Krista. Smatra se da se to dogodilo već do 8. stoljeća prije Krista. Opstala su samo dva plemena: Juda i Benjamin, no s vremenom su se i ona asimilirala s drugim narodima, dok su pojedini Judejci prihvatili Sina Božjeg i postali kršćani. Što je ostalo od tzv. “biblijskih Židova” nastradalo je kasnije u obračunu s Rimljanima tijekom opsade Jeruzalema 70. godine poslije Krista. One malobrojne koji su preživjeli Rimljani su raselili diljem Carstva, dok su Jeruzalem razorili i spalili. Današnja tzv. “izraelska dijaspora” nije to što Vi mislite da jest, niti su tzv. “moderni Izraelci” izravni potomci plemena Benjamin i Juda. Njihovu je sudbinu Bog zapečatio jer su raskinuli Savez s Njim, a Novi i Vječni Savez preko Sina Božjega nikada ni nisu sklopili kao cjelokupni (izraelski) narod.

Siniša
Gost
Siniša

Branko…Nijemci su pedantno sve zavodili…demografska poredjenja!?

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

@Riddick
Riddick, kada ti netko cijeli zivot trubi jednu stvar, tesko je prihvatiti da si cijeli zivot zivio u zabludi. To je jednostavno tako, ljudska psihologija je u pitanju, tocnije receno ljudski (lazni) ego.
Zapitaj se samo pricas li o stvarima koje si zaista osobno istrazio i uvjerio se u njih, ili ih ponavljas samo zato sto ih je tebi netko milion puta ponovio.

Danas postoji jako puno informacija na internetu za one koji su voljni malo sjesti i citati.

Riddick
Gost
Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

@Riddick
“Opet paralele sa ravnom zemljom . Kakvo licemerje da vi pričate o dokazima , vi izmišljate ”

Hajde se fokusiraj, jedini ti ovdje pricas o ravnoj zemlji.
Nitko drugi o tome ne prica jer jednostavno nije tema.
Vidim poceo si spominjati i “Vi”, koje pretpostavljam nije persiranje meni vec si u svojoj glavi napravio kategorizaciju neprijatelja protiv kojeg se trebas boriti. To je sve normalno, tako to ide… Barem dok je covjek izmanipuliran i reagira emotivno bez da stane i razmisli.

Ima jedan dosta dug dokumentarac iz 2013 “The greatest story never told” u kojem ima dosta “alternativnih” cinjenica o drugom svjetskom ratu koje se sve mogu provjeriti ako covjek ima volje i vremena.

Ti sada biraj, zelis li poslusati i drugu stranu price ili i dalje trubiti o ravnoj zemlji…

Riddick
Gost
Riddick

Gledao sam dokumentarac i čovek koji ga je sastavio je lažov i manipulator i pokušava da ublaži zločinački karakter najgoreg režima u istoriji.
Objasni ti meni ove snimke koje sam ja okačio , pogledaj svojim očima ubijene , to su ti dokazi…

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

@Riddick
Sto se tice ublazavanja zlocina i manipuliranja, hajde se malo informiraj o tome koliko se danas i kako uci o bacanju atomskih bombi na Hirosimu i Nagasaki. Da ne govorim o daljnjim zlocinima koje je USA nakon toga radila (i radi i dalje) po cijelom svijetu, i to uglavnom na civilnom stanovnistvu.

Nikakve snimke ne mogu biti dokazi dok se ne zna cijela prica iza njih. Postoje i snimke pothranjenih i mrtvih tijela iz Auschwitza za koje se npr. dokazano zna da su rezultat saveznickog bombardiranja, a nakon kojeg se Auschwitz vise nije mogao snabdjevati hranom.

Znas li da su nedugo nakon oslobadjanja Auschwitza vodili lokalno stanovnistvo da gleda lampe od koze koje su nacisti radili od Zidova? Mislim da su cak i sapuni od Zidova bili u prici.
Ako nisi znao, i jedno i drugo je kasnije dokazano da je bila laz i manipulacija, a cijelu pricu je i zakonom zabranjeno istrazivati. Bas se pitam zasto i kome to ide na ruku.

Riddick
Gost
Riddick

Čoveče ti si Lud.
Ja ne znam šta bi za tebe bio dokaz, daj ti meni dokaze da je za ove snimke iznad odgovorna Amerika i SSSR.
U Hirošimi i Nagasakiju je stradalo 225 000 ljudi to su činjenice , ne osporavam ih , u Nemačkom slučaju se radi o planiranom genocidu miliona ljudi i jevreja i nejevreja koji je trajao do samog kraja rata i ti to osporavaš.
Po tebi Nacisti nisu ubili nikog nedužnog , ili mali broj ljudi , jel da..
Evo snimak kako nemci streljaju decu petog razreda u Šumaricama kod Kragujevca , hoće li te to osvestiti
comment image
šta su deca skrivila.

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

@Riddick
Obicno ne razgovaram sa onima koji se ne mogu kontrolirati bez osobnih uvreda, ali ajde… vidim da se osjecas vrlo ugrozeno i dati cu ti jos jednu sansu da se smiris.

Da malo pojasnim, ja ne govorim da je Hitler tratincica, da nije slao ljude u rat i ubijao itd. Po meni, svaki rat je grozan i nijedan rat se u startu ne bi smio dogoditi i svaki rat je zlocin bez obzira tko ubijao.

Ono sto ja zelim reci jest da pobjednici pisu povijest i da mi je smijesna prica po kojoj je Hitler covjek koji je bas bio olicenje zla, kao u animiranim filmovima, i jedini cilj mu je bio pobiti sto vise ljudi. A to je ono kako ga se danas nastoji prikazati, a meni su takve price smijesne.
Mene su npr. u skoli ucili da je Hitler prakticki bez ikakvog razloga napao Poljsku. Kad ono, izgleda da su poljaci prije toga radili masakre nad njemackim stanovnistvom i da ih je Hitler vise puta upozoravao da prestanu ili ce morati intervenirati, i tek nakon toga je napao.

Dakle eto o tome pricam, da se povijest prekraja kako kome odgovara, a ja sam spreman saslusati obje strane i pokusati zakljuciti gdje je istina. Vjerojatno ju nikada necu znati, ali vjerujem da cu joj biti blize nego da slusam samo jednu stranu.

Nego, kada malo bolje razmislim, mislim da si ipak presao granicu pristojnosti i da vise necu s tobom diskutirati.
Pa eto, budi pozdravljen!

Riddick
Gost
Riddick

Šta je sada konstatovanje činjeničnog stanja postalo uvredljivo , ti si još nepristojniji od mene negiraš genocid.
Ja sam zabezeknut , ne mogu da verujem …
Svoje stavove si zasnovao na osnovu jedog dokumentarca i niza opskurnih sajtova na internetu.
Ti nisi svestan šta ti opravdavaš .

Siniša
Gost
Siniša

Ima jedna dobra””Hitler nije bio zlocinac vec pedantan perfekcionista,on se nije budio sa mislima da pobije sto vise ljudi vec da sto efikasnije i bolje odradi svoj posao”!!! To je upravo nesto za neke na ovom portalu,neka se samodovoljavaju nad ovim rijecima!! Strasno.

Savio
Gost
Savio

Gledao sam ja taj dokentarac i pun je polu istina, lazi, i nacistickog spina, propagande i ignorisanja genocidnih nacistickih zlocina, kao i zlocina njihovih saveznika, te opravdavanja i ublazavanja istih.

Spartak
Gost
Spartak

Branko, generaliziranje nije nikad dobro. Točno je da Hitler nije htio da istrijebi SVE narode. Recimo s Francuzima i Talijanima (saveznicma) je bio “dobar”. Prema Skandinavcima također. Ali Slavene, kao nižu rasu, a posebno Ruse i Ukrajince, je htio istrijebiti. To se zove rasizam. To je bjelodano ne samo iz onoga što se događalo na terenu za vrijeme rata već i iz dokumenata i planova. Sve je poznato, Drang nach Osten itd. Postoji bezbroj dokaza, planova, tekstova, govora itd. Da je uspio pobijediti SSSR, ti bi se planovi o istrebljenju i pretvaranju dijela slavenske populacije u jeftinu radnu snagu i ostvarili. To su činjenice , a ne neka teorija zavjere. Ako to ne znaš, bolje ti je da šutiš

Siniša
Gost
Siniša

Branko…svemirci su krivi za sve!?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

@Riddick, brate, ovdje je nešto krenulo po zlu. Ok, sve se treba preispitivati, pa tako i Hitler, kako je došao na vlast, ko ga je gurao, ali dio od 39-45. Nemojte jesti g***na. Koga zanima, neka pročita treće poglavlje Slavensko pitanje i Mein Kampf. tako možemo reći da je bio ekonomski genij , jer je suzbio hipernflaciju. Neovisno o minusima, ovdje se zna ko nije normalan.

Riddick
Gost
Riddick

Ja se ježim komentarima koje dobijam i minusima i plusevima , sa nama se nešto strašno dogadja …
Dobro je što si se pojavio , uplašio sam se da su svi poludeli…

Savio
Gost
Savio

I ja se najezim, kada vidim koliko nacista ima ovdje.

Ja sam inace veoma kritican prema onome sto Jevreji rade u svijetu, i prema anglosaksonsima, ali braniti Hitler na osnovu toga je kao da branis pedofila i ubicu koji je mrzio druge pedofile i ubice.

Pa onda naivci koji se prime na nacisticku propagandu, zakljuce da je on kao dobar jer se borio protiv njih.
A bolesnico patoloski i jedni i drugi.

Riddick
Gost
Riddick

Imamo ista vidjenja .

Branko
Gost
Branko

To je lazirani Mein Kampf koji su pisali pobjednici. Ja sam imao priliku citati Mein kampf iz 1943. nigdje ne piše o prodoru na istok i unistenja Slavena. Taj dio je ubačen da bi se Hitler prikazao osvajačem i agresorom.

Savio
Gost
Savio

Da, taj dio Main Kampfa je ubacen, a Hitler nije napao SSSR, a na granama rastu pare…

Ti vjerujes u to sto pricas?

Imam ja jednu planinu, da ti prodam, povoljno?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Kupujem ja, ako su ispod “ćiramide” kao u , di ono u Bosni?

Savio
Gost
Savio

ahahaha
Za tebe poseban popust dajem. Planina nije puno koristena, ko nova.
Lici na pitamidu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Jeste, meni je jedan rekao da je Sotona u kamenje ubacio fosile, da bi ljude razuvjerio od istine da je Bog stvorio čovjeka. To nisi pri sebi. A poznavanje povijesti ti je na razini foruma Storm Front. Ova ti je dobra: Nisan ja usta*a, nego nacional socijalista. Nacional-socijalizam je nacizam, toliko valjda znaš. Samo te stid priznat.

Siniša
Gost
Siniša

Branko…Hitler je saradjivao sa Jevrejima,on je unistio samo stoku sitnog zuba. Joj ima li ko pametan pa mu naci one clanke na LPu o Hitleru.

Branko
Gost
Branko

E moj sinisa… Istrazi malo Hitlerovu vlast
Tu propagandu da su ga Jevreji financirali okači mačku o rep. Pogledaj njegove govore na YouTubeu o jevrejima. Naročito video “Adolf Hitler-o ratu sa engleskom i čerčilu”

shumadinac
Gost
shumadinac

O čemu pričate ljudi??????
Jesu li snimci logoraša fora iz Photoshop-a? Jesu li i naši ljudi bili u tim logorima? Jeste li slušali te priče? “Bacite dve trećine u vodu” pa je opet mnogo.
Ili su to morali da pričaju po nalogu udbe?

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

@shumadinac
“Jesu li i naši ljudi bili u tim logorima?”

Shumadinac, spletom okolnosti iz prve ruke znam pricu o jednom sumadincu kojeg su Njemci zarobili i odveli sa sobom. Znas li sto se sa tim covjekom kasnije dogodilo?
Apsolutno nista, u Njemackoj je zavrsio zanat i postao vrlo dobar majstor te je nakon povratka u Sumadiju otvorio svoju radionicu. Svojim Sumadincima je pricao da on rata nije ni vidio i da se nitko prema njemu nije lose odnosio.
Prezivao se Terzic, ako kojim slucajem zivis negdje blizu njegovog kraja, pa se mozes raspitati. Ali morati ces pitati njegovu djecu ili unuke jer je on umro jos negdje sezdesetih ako se ne varam.

Eto, vjerovali ili ne, to je istinita prica o jednom shumadincu za vrijeme drugog svjetskog rata.
Meni i danas neki ispranog mozga ne vjeruju kada to pricam jer su uvjereni da su Njemci po zadatku morali ubijati sve Slavene.

shumadinac
Gost
shumadinac

Nesvrstani, mešaš babe i žabe, ovde se priča o logorima.
Ima naših ljudi koji su se “priženili” sa Nemicom i ostavili ženu i decu u Srbiji. Poznato je da su oni koji su “bili korisni” (znali neki zanat, seljaci…) mnogo bolje prolazili od pravnika, advokata, profesora… Čak i u logorima je bilo “povlašćenih”. Ali nemoj da ti pojedini primeri zaklone ostatak slike na kojoj sigurno ne bi želeo da vidiš ni sebe ni nekog svog.

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

@shumadinac
“Nesvrstani, mešaš babe i žabe, ovde se priča o logorima.”

Ne, ne prica se ovdje o logorima, prica se ocito o bilo cemu sto nekome padne na pamet.
Ja sam ti naveo relevantan primjer za koji znam iz prve ruke. A uvijek cu prije vjerovati pricama iz prve ruke nego onome sto trube mediji. Naravno, ti ne moras vjerovati ovom mom primjeru, ali ako se malo raspitas vjerujem da ces i sam isceprkati neku slicnu pricu.

Ja ne nasjedam na pateticne komentare tipa “ne mogu vjerovati koga ti stitis”, “pa gdje smo ovo dosli”, “mene je groza ovakvih komentara”, vec me iskljucivo zanimaju cinjenice.

A postoje mnoge cinjenice koje negiraju neke sluzbene price o drugom svjetskom ratu i to bi svakoga koga zanima istina trebalo zaintrigirati. Uostalom, nije ti niti najmanje cudno da je zakonom zabranjeno uopce komentirati holokaust u nekim drzavama, a da uopce ne govorimo o tome da je apsolutno nemoguce izvrsiti pravo znanstveno istrazivanje o tome sto se zaista tamo dogadjalo u logorima?
Dakle tebi samo takva jedna cinjenica nije niti najmanje sumnjiva?
Svaki pravnik, kriminalist i sl. bi se zapitao “cui bono” ilitiga tko profitira takvim stanjem stvari.

Eto ga, mislim da sam dovoljno napisao, pa tko je shvatio, shvatio je…

shumadinac
Gost
shumadinac

Alo BRE!!!! Možda je Hitleru sve politički smešteno, možda je bio ekonomski genije, možda je on bio sano korisni idiot koji je omogućio sprovođenje nekog NWO – čak verovatno! Ali ti svojim komentarima opravdavaš ono što je radio!!!! Za ubijene i spaljene nemamo ništa “da pipnemo” ali šta kažeš za one žive kosture iz logora???? Da li su možda štrajkovali glađu???? Kakve životinje su morale biti oni koji su to radili?

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

@shumadinac
“Alo BRE!!!!”

Nervozan si?

“Ali ti svojim komentarima opravdavaš ono što je radio!!!!”

Citas povrsno, sto se obicno dogadja ljudima kada su nervozni pa im emocije pomute razum.
Hajde se vrati na bilo koji dio koji sam napisao i nadji nesto gdje opravdavam zlocine nacisticke Njemacke.
Dapace, ako pazljivo budes citao mozes izvuci dijelove gdje sam rekao da su radili zlocine i nisam to nicim opravdavao.

“Za ubijene i spaljene nemamo ništa “da pipnemo””

Ma da? Ti si ekspert pa znas ima li se sto tamo pipnuti ili ne?

Da, ima se itekako sto pipnuti. Jesi znao da je jedan dimnjak u Auschwitzu, a za koji se tvrdi da se koristio u spaljivanjima, naknadno sagradjen poslije zavrsetka rata?
Jesi vidio kako izgledaju vrata jedne prostorije u kojoj su navodno guseni zatvorenici? Otprilike kao da ih je retardirani stolar radio. Dakle Nijemci, koji su u to doba bili mozda i najveca industrijska sila svijeta, nisu znali napraviti dovoljno snazna vrata za zadrzati zatvorenike unutra dok se oni navodno guse, i pretpostavlja se da ce se boriti izici van?

Da niti ne spominjem svjedocenja prezivjelih gdje jedan prezivjeli prvo prica kako je morao svaki put vuci pet leseva, a zatim drugi put prica kako je svaki put vukao pedeset leseva. Tebi sigurno ni takve nekonzistencije u prici nisu cudne. Ta zasto bi covjek lagao zar ne? A ocito je lagao bar u jednom svjedocenju ako vec ne u oba.

Postoje i eksperti koji se bave spaljivanjem leseva u krematorijima koji tvrde da su jednostavno nemoguce brojke koje se navode za Auscwhitz s obzirom koliko i kakvih peci je tamo bilo.

Kako god, elegantno si preskocio pitanje zasto je zabranjeno istrazivati holokaust i nisi nikakav smisleni argument ponudio. To sam i ocekivao.

“li šta kažeš za one žive kosture iz logora???? Da li su možda štrajkovali glađu????”

Opet da ponovim, patetika na mene ne utjece, kao niti broj upitnika i usklicnika.
Ne postajes uvjerljiviji nego jasnije iskazujes svoju nervozu.
Kao sto sam vec napisao, za Auscwhitz je npr. poznato da su izgladnjeli bili rezultat saveznickog bombardiranja jer su bili prekinuti svi opskrbni putevi. To, naravno, nitko ne spominje pored slika izgladnjelih iz Auscwhitza.

Kao sto vidis, cak i u stvarima za koje smatras da su neoborivi dokazi se mogu naci cinjenice koje govore da prica bas i nije crno bijela.

Siniša
Gost
Siniša

U redu,vjerujem ti za ti pricu ali sta cemo sa onima koji se nikada nisu vratili…moj je komsija dobio odstetu za svoga oca. Kakva su saznanja tvoga poznanika o drugima?

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani

@Sinisa
“U redu,vjerujem ti za ti pricu ali sta cemo sa onima koji se nikada nisu vratili…moj je komsija dobio odstetu za svoga oca. Kakva su saznanja tvoga poznanika o drugima?”

Opet ponavljam svima, a ne tebi.
Ja ovdje ne opravdavam naciste za njihove zlocine, a kojih je itekako bilo, vec zelim reci da prica nije crno bijela i nije bas da su bili toliki krvoloci kao sto se danas zeli stvoriti slika.

A sto se tice drugih, ne znam puno o tome, ali znam da su neki nazalost streljani, i nije mi na kraj pameti tvrditi da toga nije bilo. Naravno da je bilo, i naravno da su Nijemci radili i zlocine na ovim prostorima.
Ali eto, bilo je i ovih prica koju sam ja gore napisao, ali se one sustavno presucuju i to je jedini razlog zasto ju isticem. Jer, ako ovaj portal vec nastoji pruziti drugu sliku od one koju daju sluzbeni mediji, pa zasto se ne bi i o ovoj temi progovorilo sa jedne druge strane?

Evo u jednoj drugoj temi jedan komentator hvali Milosevica kako je bio na dobrom putu svojevremeno. S druge strane, ovdje u Hrvatskoj je samo spomenuti Milosevica jednaki grijeh kao da spomenes Hitlera.

To je ono sto ja zelim reci, da prica uvijek ima dvije strane, i da je zdravije na svijet gledati na taj nacin nego kao crno-bijel.

Siniša
Gost
Siniša

Xahaxa Nesvrstani…ni ja ne volim kada se spomene Milosevic,bome isto kao Tudjman ili Alija;upakuj malo svoj stav,da bude ista kaka ali drugacije upakovana.

Alen
Gost
Alen

Hitler , obicna budala.kojeg su veliki igraci izmanipulirali.. Zlocinac sigurno , ali manje kategorije od onih koji izmanipulirase s njim..

Ne bih mu pridodavao paznju , bitniji su dogadjaji koji su nastali nakon sloma njemacke…
E to je prava okupacija planete ,….
Hitler je tu samo da sakrije stvarni cilj tog doba a to je tadasnji ili sadasnji ( koji je trenutno u raspadu ) novi svjetski poredak..

vELes
Gost
vELes

Oba svjetska rata dogovorena. hitler, poslušno rotšildsko kopile koje je zaslužno za konstituiranje genocidne države nazvane Izrael. Da je elita koja i danas kontrolira svijet žrtvovala dio sopstvenog nevinog naroda, to je nažalost neosporna činjenica. Kao i da su i tada i sada prezirali Slavene! Šta je bila žrtva kojeg miljun židova, ali i tu sigurno manje od 6, kad eto Vam nakon par hiljada godina konačno države. Ma Hićo je na kraju balade nagrađen i sklonjen na sigurno. Nema tu i nije bilo poštene strane. Zato se bojim da je Putin namješten igrač. Jer je Hići bilo dozvoljeno kad je trebalo dobiti povjerenje sopstvenog naroda, da GOVORI ISTINU O SVIJETU U KOJEM SU ŽIVJELI. Postojale su slike na određenim sajtovima (99 posto vjerojatnosti da su autentične,no sada izbrisane, u tijeku je veliki scrubbing interneta) Hitlera prije 40te u Londonu kako kleči i ljubi ruku s prstenom pravog Gazde. Tako i danas, gledaš putinove intervjue i slušaš Putina i čuješ ISTINU i to djeluje. Samo molim kozmičke sile, da i on nije namještenik za III bob rok rat kako bi subaru rekao.

Alen
Gost
Alen

Putina navlace i uvlace ,on se odupire i izbjegava , upozorava..

Ipak ako odluce da krenu ne mozes ti tu nista …
Osim ako se zelis.predati ,to moze…

Siniša
Gost
Siniša

Jbt Branko,zemlja zbilja ravna ploča??

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Pa ukucaj u tražilicu na naslovnici gore desno

Rijecanin
Gost
Rijecanin

O ubjedljivosti Hitlerove pobjede bi se dalo raspravljati. Nacisti su dobili 10 mil glasova socijalisti 6 i komunisti 6 ali komunisti i socijalisti nisu htjeli u koaliciju. Poznato?

Koba
Gost
Koba

Rasprava je malo mnogo nadrealna, ali eto našao se netko zdravorazuman. Samo nisu socijalisti već socijaldemokrati koje imaš i danas. Znači najobičniji buržujski liberaldegenerici koji su s komunistima smrtni neprijatelji. Koalicaja tih partija bi bila nemoguća u praksi.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Koji su izbori “demokratski”? 1.) Kada je Berlusconi imao pet velikih i brdo lokalnih televizija su izglasali zakon “Par condicio”, jednak odnos prema svima. Koliko je Macron bio zastupljen u medijima, koliko Marine Le Pen. Možda se netko u Francuskoj sjeća. Dakle ista minutaža na TV i radiju i isti broj kartica teksta, intervjua za oba kandidata. Ne vjerujem da je bilo tako.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik