Zbog američkih sankcija Švicarska zamrznula 5 milijardi dolara ruskog novca

dolar
36 komentara

Jedna od najvećih banaka u Švicarskoj, Credit Suisse, zamrznula je oko 5 milijardi švicarskih franaka,  ili 5 milijardi dolara, na računima povezanim s Rusijom. Priopćeno je kako je odluka donesena kako bi se izbjegle američke kazne protiv švicarske banke.

Ovaj korak banke Credit Suisse, koja je bila vlasnik zrakoplova ruskog biznismena Olega Deripaske i  kreditor ruskog oligarha Viktora Vekselberga, pokazuje kako se banke boje surađivati s fizičkim i pravnim osobama iz Rusije koje su ma popisu osoba sankcioniranih od strane Washingtona.

Reuters prenosi da bi zbog ovakvih mjera ruska elita mogla izgubiti jedno od važnih područja financijskih tokova i “sigurnu luku” za milijarde rubalja na svojim računima.

“Credit Suisse radi s međunarodnim regulatornim tijelima i banka provodi svoje aktivnosti kako bi osigurala usklađenost sa sankcijama, uključujući poštivanje sankcija u vezi Rusije”, rekao je predstavnik banke.

Banka nije htjela reći tko je vlasnik zamrznutih sredstava.

U travnju je američko Ministarstvo financija najavilo proširenje sankcija protiv Rusije, navodno, “kako bi kaznilo Moskvu za aneksiju Krima, rat u Siriji i pokušaj potkopavanja zapadnih demokracija”.

Ranije ovog mjeseca je američki Kongres pozvao na pooštravanje kaznenih mjera i priprema novi zakon o sankcijama osmišljen kako bi se, kako kažu američki zakonodavci, povećao pritisak na Rusiju.

NATOSankcijeŠvicarska
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bbbb
5 godine prije

Nosferatu će sada kako su to njegovi partneri, koja farsa sa ovim odabranim.

tuf
5 godine prije

5 milijardi dolara je veliki novac. Cilj je vjerojatno isprovocirati bijes ruskih elita, oligarha, bogatasa, koga god ciji novac je vec zamrznut. Tako da se okrenu protiv vlasti, a po mogucnosti organiziraju i neki atentat. Klasicno rovarenje iznutra na daljinsko upravljanje.

Alan Ford
5 godine prije

Zanimljiv potez. Znači uskoro će Rusi, a za njima i drugi, početi sa povlačenjem sredstava iz Švicarske.
Tako se stvaraju pretpostavke da se se CHF opet dovede na kurs prema EUR i drugim svjetskim valutama od prije krize 2008. Što bi rekli u Hercegovini: „Tko je jamio, jamio je!“

Alen
5 godine prije

Ovo je samo uvod u krajnji potez blokiranja rusije u financijskim tokovim i transakcijama .. Njemci su poceli pricati o evropskom swift-u ,rusi imaju svoj..

neko ime
5 godine prije

Neutralna Švicarska malo pomalo prestaje biti neutralna…nema više porezne oaze, FBI može istraživati i na tlu Švicarske, kao na primjeru slučajeva oko FIFE, a i za sankcije više ne treba odavno UNSC odluka a da bi ih Švicarci priznali…samo je pitanje jesu li Švicarci dobro izračunali cost/benefit na dugi rok?…

Spartak
5 godine prije

Našim tajkunčićima se to ne može dogoditi. Njihov novac čuva američka VIII flota stacionirana u švicarskim Alpama

tedi
5 godine prije

Ovo nije novac drzave Rusije,ovo je novac ruskih oligarha koji su pokrali od ruskog naroda i nisu placali porez drzavi Rusiji.Svicarska trazi porijeklo novca i placeni porez,ko to nema novac se smatra ukradenim,to trazi i Tramp i prisilili su banke da svicarske banke i ostali rajevi za skrivanje novca, nesmiju imati tajne racune,jer su to uglavnom novci stvoreni pranjem i kriminalom.
P.S.Kada oligarsi nemaju novac nemogu podizati korupcijom pobunu.Kada sad MSM u RUSIJI KRENU SA PRICOM KAKO JE RUBLJA ZAVRSILA U SVICI,NAROD CE BITI UZ VLAST.

..https://polit.info/417450-zamorozhennye-rossiiskie-aktivy-ssha-delayut-rossii-bolshuyu-uslugu

pera detlic
5 godine prije

Ova vijest je demantovana od strane Svicaraca cim se pojavila.
SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU!!!

Jim
5 godine prije

Neutralna švicarska. Hehehe.

Toso
5 godine prije

Svajcarci se sami sebe upucali u koljeno…pogotovo ima puno banaka u svijetu koje su pouzdane…

pravim se mutav
5 godine prije

ajd malo i o ovome…..

Published: 09:05, 22 August 2018 | Updated: 12:16, 22 August 2018

Russia begins sea search for nuclear missile that crashed after Putin claimed it could ‘strike anywhere in the world’ amid fears it is leaking radioactive pollution
Vladimir Putin boasted of cruise missile with ‘unlimited range’ in March speech.
But intelligence sources said his boasts were false because tests had failed.
Now Russia is gearing up to find one of the missiles which crashed last year.
Scientists fear the missile is leaking nuclear material into the Barents Sea .

Four test flights between November and February all ended with the missiles crashing.

Potemkin
5 godine prije

Sto je danas Svicarska izabrana za pernarenje ? 🙂 Jel to mozda iz zahvalnosti sto je spasila na stotine hiljada balkanjerosa od bankrota ? koji su pozajmili novac , odnosno podigli kredite u Svicarcima jer je tada kamata bila niza od recimo euro ili kunskog kredita i kao obicno pravili se pametniiji no sto to uistinu i jesu , vecina njih niti ne cita sto pise u ugovoru sa bankom , totalna nepismenost sto se tice i ekonomije i novca . E upravo tada kada je slijedio epski bankrot balkanjerosa , Svicarska narodna banka da bi fiksirala kurs franke( u odnosu na euro i dolar ) odkupljuje stotine milijardi eura i dolara, samo da bi nastetila kursu CHF , naravno da to nije uradila zbog tamo nekih balkanskih bankarskih muljatora koji su sitnozube po tko zna koji put preveli zedne preko vode , vec je to uradila da bi podrzala… Čitaj više »

DLM
5 godine prije

Pa sto si mislio, sto je kapitalizam?
Nije valjda da si mislio da su kapitalisti dosli do kapitala svojim radom, sto uradise mediji s omladinom, odbija da koristi glavu!

Zaha
5 godine prije

A kako su kaznili siptare za aneksiju kosova?

Kolega 105
5 godine prije

Pitanje: Gdije su dobri amerikenjci?
Odgovor: Najvise ih je na Arlingtonu ali ima i drugih slicnih lokacija.

Milan
5 godine prije

ovu vest su danas demantovali

Staljin
5 godine prije

toliko o neutralnoj švici

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI